• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam 🥰
Bugün benden 7 yaş büyük yeğenim ziyarete geldi.
Bahçede mangal yaktık
Semaver yaptık
Kilo aldigim için bana olmayan iki çanta kıyafet verdim hem yeğenime hem kızına ikimiz için de iyi oldu.
Baya kıyafet ayikladim yine kankime soracağım alırsa ona teklif edeceğim ona da olmazsa kumbaraya atarım artık
Eşya azaltmak acaip iyi geliyor insana insan ruhuna gerçekten
Bekletip durduklarimi da atıyorum cok iyi oldu.
Daha baya eleyeceklerim var
Yaz sonu çok sade bir evim olacak bence
Sabah sarma pişirdim aşırı güzel oldu.
Yeğenim tencereyi bahçede yere ters düşürdü çoğunu kurtaramadik komik bir anı oldu kismetten çıkmış artık o da.😂

Selam🥰
Kosturmacali bir gündü yine
Market işlerimi hallettim
İçli köfte siparişi vermiştim onu aldım geldim
Kucuge köfte yaptım pisirdim yedirdim
Evi supurdum
Bir makine çamaşır yıkayıp serdim
Evi topladım
Kucugun kansizligi çıktı yine bir toparlayamadik sütü artık 200 ml dışına çıkmamam lazım
Kasaptan kemik aldım kaynattim ilikli kemik suyu yapmak için yarın da buzluğa atarım

Bugun küçüğe banyo yaptirdim
O uyurken de ben banyo yaptim
Büyük de yıkandı
Yarın yine makine açarım gibi
Mama önlüğü taktirmiyor öyle olunca her ogun sonrasi bez hariç komple degisiyoruz ve yağlı salçalı oluyor ister istemez
Nevresimlere de el atabilirim
Teldeki camasirlar bir kurusun

Bugün bir şey farkettim
Evi temizlemek kadar temiz tutmakta bir o kadar çok zor
Koltuk örtüsü sevmiyorum kaldırmıştım mahfetti koltukları hemen bugün koltuğu silip örtüsünü serdim
Salonda ve çocuk odasında yemek yemeyi yasakladim yoksa asla isim bitmiyor
Oğlum kendine pizza tost yapti felaket mutfak masası tezgahı berbat bir de geçmiş odasında yemeğe çalışiyor tavrimi koydum artık
Mutfaktaki tekli koltuklarin ustunde yastık vardı kirlenmesini onluyordu şık durmuyor diye onu kaldirmaya karar verdim dakika bir gol bir küçük muz sürmüş mahfetmis direk r yaptim tabi
Kendine gel sen bebekli kadınsin dedim

Yarın küçüğün tirnaklarini keseceğim
Büyüğe matematik calistiracagim
Gardobumu duzenleyecegim
Büyüğün kitaplarını ayiklayacagim
Bir makine çamaşır yikayacagim
Buharlı mop ile evi silecegim
Araba araştıracağım

Evet burayı baya ihmal etmeye başladım
11 gündür hiç ugramamisim
Kv ye geldim
Rahatim şükür
İsler biraz ona kalıyor ama yapacak bir şey yok
Vakit çok hızlı geçiyor

Selam 17 gündür buraya ugrayamamisim
Annemdeyiz bütün kardeşler takiliyoruz
Arabayı henüz değiştiremedim
Stabil gidiyoruz

Bugün ablam kahvaltıya davet etti ona geçeceğiz birazdan
Öğlene de abimle yigenim mangal yakacak
Günler hızlı geçti
12 gün olmuş anneme geleli
Ablamla birlikte gelmiştik .
Bugün ablamın biri gidecek diğerleri biz kalıyoruz

Selam canlar 🩷
Yaz modu çok sıkıldım gerçekten
Okullar bir an önce açılsın düzenime dönmek istiyorum

Dedemin Bakkalı /Şermin Yaşar

Yazarı daha önce kalp krizinden vefat eden genç bir öğretmen arkadaşım sayesinde tanıdım ilk."Oyuncu anne" kimliği ile popülerdi o zamanlar.Hatta Şermin Çarkacı idi adı.(bu bilgileri niye verdim bilmiyorum galiba içimden geldi 😌)

Gelelim hikayeye ...

Küçük bir köyde yaşayan dedesinin bakkalında çıraklık yapan bir çocuğun bakkal maceralarını anlatıyor.

Her seferinde yeni ticari denemeler yapan ve büyüklerin engeline takılarak kendine dersler çıkaran bir çocuğun hikayesi.

Kendine 10 farklı ders çıkarıyor bu deneyimlerden.

Kitapta çocuklar ve büyükler arasındaki çatışma tatlı bir dil ile anlatılıyor.

Bir çocuğun gözünden dilinden anlatılmış havası var.

Kitapta en çok beğendiğim yerler.Yazar ile aynı kuşağın çocukları olduğumuz için kendi çocukluk yıllarım ,o yıllardaki bakkallar geldi aklıma.

Büyük şişelerde satılan doldurma kolonyalar,gazete kağıdından sarılmış koni biçimindeki kağıtlara bardakla doldurulup satılan çekirdekler, gazetelerden kupon biriktirmeler, bir yeri ağrıyan insanların bakkaldan ağrı kesici alması,yeni yılda tebrik kartları gibi konular.

Kitabı beğendim.Çocuklara eleştirel bir bakış açısı kazandırdığını düşünüyorum.

Çocuk ve gençlerin de gerçek hayattan alınmış ,yaşanmış hikayelerle de gayet eğlenceli vakit geçirebileceği gözler önüne seriliyor.

Kitabın sonunu da beğendim.Duygusal biri olduğum için yine gözlerim doldu.
Her okuduğunuz kitabın hissettirdiğini yazıyor musunuz

Merhabaa:KK68: ayy hatırlanmak ne güzel şey, teşekkür ederim♥️ bi suredir giremedim. Yorgun ve tahammulsuzdum, hala öyleyim, pek tadım yok.

Paylaşımlarıni okuyunca benim de kütüphane zamanlarım geldi aklima. Üniversiteye giderken okuldan sonra halk kutuphanesine uğrar kitap alırdım. Ödünç kitap alma kısmı vardı. Ve baya da zengin bir arşivi vardı. Nasıl mutlu olurdum secerken. Eğer keyfim yerindeyse bir de burger kingte menü yerdim, benden mutlusu yoktu😍 bunlari hep tek başıma yapardim, ama kendime çok yeterdim. Ufacık şeyler beni mutlu ederdi. Filmler kitaplar hayallerim bana yeterdi. Şimdi çocuktan sonra mutsuz bir insana donustum adeta. Mesela hani ünlüler anne olunca soruyolar, annelik sizde neleri değiştirdi, nasıl biri yapti sizi? İşte cevaplar hep annelik içimdeki daha önce hiç bilmedigim bir gücü cikardi, ya da çok sabırlı yaptı, ya da ne bileyim çok tahammüllü ve disiplinli yaptı vs vs. Ben kendime bu soruyu sorunca dürüstlükle şu yanıtı veriyorum. Annelik evet tarifsiz bir güzellik, ama annelik beni enerjisiz tahammülsüz motivasyonsuz ve sürekli yorgun biri yapti. Bende bir yanlışlik mi var:( niye kimse işin bu tarafından söz etmiyor. Demek ki herkes çok güçlü çok sabırlı çok enerjik. Bir ben bitigim.

Benim oğlum 13 yaşında hâlâ zor , hep zor . Hamilelikten beri zorluğu azalacak diye beklerken hep çoğalıyor .
Ben de tam da ünlülerin dedikleri gibiydim bekarken . Doğumdan sonra tam tersi oldu . Sabırsız tahammülsüz sinirli agresif düzen ve disiplinsiz 😩

Mesela 6. Sınıfta 1 gecede kalın olan sefilleri , başka 1 gecede de yine kalın olan suç ve cezayı bitirmiştim . Çok kitap okurdum . Oğlumdan beri 1 kitap bile bitirmedim. Yürüyüş severdim . Şimdi yürümeye üşeniyorum.

Bende kütüphane den almak istiyorum ama sonra vazgeçiyorum
Benim oğlum da tam bir kitap kurdu
Kocaman bir kitaplığı var saklıyorum anısı olsun ileride diye
Bazen duygu düşüncelerını de not alıyor
Ama işte bir süre sonra alan sıkıntısı yaşayacak gibiyiz😔

En sevdiğim çocuk kitap okuyan çocuk😍
Oğlunuz da şanslı kitapları seven annesi var
Kapı üstlerine dolap yaptırabilirsiniz . Küçük yaşlardaki kitaplarını oraya koyabilirsiniz

Sizinki kaçıncı sınıfta ?

Kapı üstlerine dolap yaptırabilirsiniz . Küçük yaşlardaki kitaplarını oraya koyabilirsiniz

Sizinki kaçıncı sınıfta ?
Şuan 15 yaşında
Geçen sene hazırlıklı sınıfıydı
Bu sene 9. Sınıf oldu

Çok verimli geçmedi geçen sene çünkü erken uyandığından erken uyudu okul yolu uzun geç geldi
Çok kitap okumaya vakti olmadı
Bakalım nasıl olacak bu sene

16 Şubat 🍀

🍀Açık havada yürüyüş 9400 adım.

🍀 Dinlendim öğlen 4 saat kadar uyudum iyi geldi.
MaşaAllah 4 saat uyku öğlen süper

Gece kaç saat uyuyorsunuz

Ve öğlen o kadar saat uyumak için ekstra bir şey yapıyor musunuz , uyku ilacı falan

Bir de 1 saatte ortalama kaç saat okuyorsunuz

Ayrıca sizin bu konunuza , bu konuyu açtığınız zaman denk gelseymişim ne iyi olurmuş . Yürüyüş ve kitap okuma noktasında beni motive edici olabilirmiş

18 Şubat 🌺

🌺 Erken kalktım.
🌺 Kişisel bakım işleri yaptım.
🌺 Müzik dinledim,dans ettim.
🌺 Market alışverişi yaptım, yerleştirdim.
🌺 Öğlen uykusuna yatıp dinlendim.
🌺 Oğlumla beraber kitap okuduk.
🌺 Bolca kahve keyfi yaptım ☕

Bolca kahve uykuyu kaçırmıyor mu

Siz uyurken oğlunuzun gelip uyandırmaması çok iyi .
Ben bir kaç kez öğlen uykuya dalınca oğlum hemen gelip uyandırdı , halbuki uyarmıştım da uyursam uyandırma diye

Şuan 15 yaşında
Geçen sene hazırlıklı sınıfıydı
Bu sene 9. Sınıf oldu

Çok verimli geçmedi geçen sene çünkü erken uyandığından erken uyudu okul yolu uzun geç geldi
Çok kitap okumaya vakti olmadı
Bakalım nasıl olacak bu sene

Hazırlık sınıfları kalkmamış mıydı
Ben hiç takip etmiyorum sürekli bir şeyler değiştiği için .

Back
X