- 19 Şubat 2021
- 6.139
- 16.865
- 198
- 39
İç baklayla fava yapıyorum ben çok severek yerizKızım özel okul bursluluk sınavına girdi haftasonu. Birisi iyi geçmiş, diğerinde sosyale 2.5 dakika vermişler. ( iç ses yersen dedi.)
Kaç soru vardı kızım. 60 soru. Kaç dakikaydı sınav. 75 dakika. Sence sosyale 2.5 dakika vermiş olabilirler mi? ...
Tabi bu muhabbetin sonunun her kahraman Türk annesinin yapacağı gibi nasihatle bittiğini söylememe gerek yok sanırım.
Kilerde çorbalık mısır buldum. Burada mısırı bulgur gibi değirmende çektiriyorlar. Köy tavuğuyla kırmızı biberli çorba yapıyorlar ama ben mısırlı sevmiyorum. Sonuçta atmak da istemiyorum. Geçen yayla çorbası şeklinde yapmıştım. Şimdi de öyle yapıp bitirmeyi düşündüm.
Kuru fasulye de ekledim.
Öğle okuldan çocukları alınca onlar yemek yerken sobayı yaktım. Üzerine koydum. Umarım güzelce pişerler. Yarın bahçede işler için eşim birisini bulmuş. Yarına yemek lazım. Babam da budama için geldi. Onlara hazır yemek olmalı. Kolayladım gibi. Pilav da yaparım inşaallah. Turşu, yoğurt, salata vs...
Dün yine baktım iç bakla kurusu var. Onu da sobanın üzerine koymuştum. Güzel pişmişti. O da çok bayılarak yediğimiz birşey değil ama değişiklik oluyor. Piyazını da, yeşillikli yemeğini de seviyorum ben.
İçine soğan yarım cay bardağı zeytinyağı biraz şeker ve tuzla pişirip blendırdan geciriyorum
Buz dolabında iki saat gectıkten sonra kalıp gibi kesiliuor
Üzerine mor soğan dereotu ve zeytinyağı çok güzel meze oluyor