Annemle ilişkim üzerine psikolojik destek alsam nasıl bir faydası olur?
Yani kadın aynı kadın yaşadıklarımız yaşattıklarıda ortada hani kurcalayıp dursam geçmişi oydu buydu ne değişir ki …?
Bakış açın değiştiğinde dünyan değişir emin olabilirsin.. psikolojik desteğe mesafeli olman, ne işe yarayacak ki diye sorman bile psikolojik desteğe aşırı ihtiyacın olduğunu kanıtlıyor aslında. Yaşamış biri olarak söylüyorum ama karar senin tabiki

Bugün geç kahvaltı çeri domatesli yumurta pişirdim yine kızartma vazgeçemiyorum
Portakal suyu tükettim
Kuşlara ekmek koydum 2dkda hepsini toplamışlar havada yağışlı olunca
Üstüne bir keyif kahvesi yaptım velim hediye etmişti fincanları english homedan ilk kez kullandım
Ne yemek yapsam, ne izlesem, ne okusam ne pişirsem ona bakıyorum..

Benim kuzende annem yanlarımina geldi diye reklam nispet peşinde habire stori atıyor teyzoşla kahve keyfi tezyoşla keyif al başına çal teyzeni nedenini biliyorum çünkü annem kendi kızına göstermediği anlayışı ilgiyi pozitif yaklaşımın elalemin kızına gösterir karşlıklı birbirlerini yağlar ballar dururlar artık 🤣🤣

Bakış açın değiştiğinde dünyan değişir emin olabilirsin.. psikolojik desteğe mesafeli olman, ne işe yarayacak ki diye sorman bile psikolojik desteğe aşırı ihtiyacın olduğunu kanıtlıyor aslında. Yaşamış biri olarak söylüyorum ama karar senin tabiki
Yok karşı değilim ama şuan ne para ne zaman ne emekli harcamak istemiyorum gerekliliğine inanmak için bür sebep arıyorum sadece yaşamış biri olarak demişsğn sen ne yaşadın nasıl yol aldın nasıl sonuçlandı?

Geçmişte bu konuyla çok ilgilendim süreci tabi bilmiyorsunuz haliyle ama değişmeyeceğine sonuna kadar inanıyorum hani beton dökmüşlr gibi bir durum var bu günlere tabi kolay gelmedik onca saçmalık kırgınlık dengesizkik vardı kendi yıllarca ara ilaç ve psikolojik tedavi aldı aslına halende alıyor kendisini bildiğim için kendimi kandırmak pollyannayı oynamak istemiyorum hiç bir psikolog kötü kaba narsist ve sömüücü aşağılayıcı davranışları olan birine karşı kendi koruma için algını değiştirmek için seni uyum sağltmaya çalışmamalı ama işleri bu gibi bir durum var
Çerçeve aunı çerçeve insan aynı insan aile aynı aile birde biriken yaşanmışlıklar ben fiziksel şiddette psikolojik şiddette gördüm
Ev ortamında babanın alkolünü annenin bozuk psikolojikş ve travmalarının acısın çıkarılmasıbı evde sürekli korkarak ve hiç konuşmadan baskıya maruz kalarak yaşamayı
Aile olmaması gerekeb iki insan ve yaşadığımız saçma aile tablosu
en iyisi olmuyorsa
O bağı kesip atmak evlilik eş sevgili aile zor ama imkansız değil yoksa kendini bir noktaya geliyorsun ki herşeyi alttan almaktan tanıyamıyorsun
En iyisi herkesi layık olduğuyla baş başa bırakmak…

Neyse mikan can sıkıcı hemde çok can sıkıcı konular konuşmak anlatmak dahi istemiyorum bir şekilde açılıyr ama değişmeyeniceğni bildiğimden kızıyorum herşeye…tadım kaçmasın zaten herşey alabildiğine saçma ve anlamsız

Bu arada araştırdığım kadarıyla geçmişte yaşananları unutmak için bir yöntem uyguluyorlar şuan ismi aklıma gelmedimne kadar seans sürüyor bilmiyorum kişiye göre değişiyormuş ama çok zorlu bir sğreç yıkıpyeniden inşa etmek gibi geceleri rüyalarda bile kabus gibi görüp yaşadığın zaman zaman biliç altına gideb bir süreç
Emdr terapisi diyorlar göz hareketleriye duyarsızlaştırma ve yeniden işleme gibi birşey bu sürecintek başıma kaldırabileceğimden emin değilim.

Bu arada araştırdığım kadarıyla geçmişte yaşananları unutmak için bir yöntem uyguluyorlar şuan ismi aklıma gelmedimne kadar seans sürüyor bilmiyorum kişiye göre değişiyormuş ama çok zorlu bir sğreç yıkıpyeniden inşa etmek gibi geceleri rüyalarda bile kabus gibi görüp yaşadığın zaman zaman biliç altına gideb bir süreç
Emdr terapisi diyorlar göz hareketleriye duyarsızlaştırma ve yeniden işleme gibi birşey bu sürecintek başıma kaldırabileceğimden emin değilim.
Bu tarz şeyleri araştırmadım açıkçası fikrim yok sadece bu sürecin sihirli bir formülü yok ve evet acı içerecektir. Amaç geçmişi unutmak olmamalı bence bugünümüzü olumsuz etkilemesini engellemek

İyi işte ev ferahlar S sarahconnor kamyon da olsa olur yani 🤣
Annemle ilişkim üzerine psikolojik destek alsam nasıl bir faydası olur?
Yani kadın aynı kadın yaşadıklarımız yaşattıklarıda ortada hani kurcalayıp dursam geçmişi oydu buydu ne değişir ki …?
Canım bakış açın değişir sen kendini bulursun

Günaydın ☀️
Bizde seni sohbetini özledik katılman iyi oldu :)
Gerçek hayatta neler var?

Tesekkur ederim💚 seni tanıyamadım ya ilk, bu arada gerçek hayatta temizlik var 😬 Ben de Mikan'a katılıyorum, denemişsin anladığım kadarı ile ama inan terapi hakkındaki düşüncelerini değiştirecek iyi bir klinik psikologla tanışsan böyle düşünmezsin. Geçmişi unutturmaz, değiştirmez ama geçmişle barıştırır seni.. Bu da şuan ki ilişkilerine yansır, anne ile ilişki hayatla ilişkimizi de oluşturuyor. Bu güvenli bağlanma falan filan var ya.. Neyse kapatalım demissin ben de yazdım dayanamadım. Benim de erken dönem çocukluk ile ilgili olacak insallah tez çalışmam da, görünce susamıyorum 😬💚

Tesekkur ederim💚 seni tanıyamadım ya ilk, bu arada gerçek hayatta temizlik var 😬 Ben de Mikan'a katılıyorum, denemişsin anladığım kadarı ile ama inan terapi hakkındaki düşüncelerini değiştirecek iyi bir klinik psikologla tanışsan böyle düşünmezsin. Geçmişi unutturmaz, değiştirmez ama geçmişle barıştırır seni.. Bu da şuan ki ilişkilerine yansır, anne ile ilişki hayatla ilişkimizi de oluşturuyor. Bu güvenli bağlanma falan filan var ya.. Neyse kapatalım demissin ben de yazdım dayanamadım. Benim de erken dönem çocukluk ile ilgili olacak insallah tez çalışmam da, görünce susamıyorum 😬💚
Datluyum cnm ben tez çalışman olduğunuda hatırladım hepinizin yorumları önemli ve katkı yapıyor bana teşekkür ederim
Hatta ilgilendiğin bir konu
olduğu için paylaşmanda beni memnun eder hatta şuan en güncel araştırmalar senin elinden geçecek bende canlı bir örneğiyim.
Araştırdım diyeyim buna yönelik okumalar yaptım

Kendimi analiz ettim rehberlik psikolojik danışmanlık yapan ve veren 3-4arladaşım ile görüştüm duygusal zeka çalışmaları yapan bir kurumla irtibata geçip eğitimlere katıldım kitaplarını okudum yoğun anlattığın kişilerde oldu duygu defterleri tuttum günlük yazı yazdım sürekli anlattım konuştum grupça online özşefkat atölyelerine hayır diyebilme vs bunlara katıldım psikoloji destek kitapları okudum,ailemle paylaştım

Başarılı sömürmeyen bir kaç psikolojik danışman önerdiler ama araya başka şeyler girdi ailevi sorunlar pandemi vs girdi şuan o sürece girmedim bireysel terapi olarak biribe güveniptw kriz dönemlerinde ve değişim için çok adım attım çok yolda kat ettim güvenimi sarsan durumlarda oldu öyle böyle bugübe kadat bir çok şeyin üstünden geldim anneme sınır çizemeyen ailesine bağımlı biriyken şuan sınır çizip hayır diyebiliyorum daha pek çok şey…

Son düzenleme:
Datluyum cnm ben tez çalışman olduğunuda hatırladım hepinizin yorumları önemli ve katkı yapıyor bana teşekkür ederim
Hatta ilgilendiğin bir konu olduğu için paylaşmanda beni memnun eder hatta şuan en güncel araştırmalar senin elinden geçecek bende canlı bir örneğiyim.
Ya sonradan anladım zaten, hayırlı olsun 💚

Ahahaha eğer tez aşamasına geçebilirsem inşallah benim biraz farklı nete de yazmaya korkuyorum daha teze geçemedim ya biri görürü aynı konuyu çalışır diye 😬 benim paranoya seviyesi 😂😂

Eline sağlık ben hamuru mayalamaya bile üşendim şu an pizza için börek açmayı bilmiyorum da zaten🙈 ohh ellerine sağlık valla ıspanaklı böreği çok severim
Ben de börek açmayı bilmiyorum 🤣🤣 annem yapacak 😅 ben hamuru yoğurdum kolu ağrıyor diye sadece 🤭

sudem34 sudem34 yarın koca bir tencere sarma sarmaya karar verdik sayende 🤣🤣🤣

Kızlar size de sorayım kullandığınız memnun kaldığınız güneş kremi önerebilir misiniz bana?

Bu arada 2023 hedeflerimden biri her ay kendime bir hediye almaktı. Bu ay şişme mont aldım gelecek ay güneş kremi alacağım, ihtiyaç olan ertelediğim şeyleri bu bahane ile alıyorum işte 😅😅😅

Kızlar size de sorayım kullandığınız memnun kaldığınız güneş kremi önerebilir misiniz bana?

Bu arada 2023 hedeflerimden biri her ay kendime bir hediye almaktı. Bu ay şişme mont aldım gelecek ay güneş kremi alacağım, ihtiyaç olan ertelediğim şeyleri bu bahane ile alıyorum işte 😅😅😅
La roche posay güneş koruyucusu

Ya sonradan anladım zaten, hayırlı olsun 💚

Ahahaha eğer tez aşamasına geçebilirsem inşallah benim biraz farklı nete de yazmaya korkuyorum daha teze geçemedim ya biri görürü aynı konuyu çalışır diye 😬 benim paranoya seviyesi 😂😂
Cnm sen ne okudun lisansın neydi ne üzerine yüksek lisansın çalışıyor muydun birde ?

Canım ben sebamed 50 kullanıyorum yaz kış.

Back
X