Teşekkür ederim hal hatır sorduğun için

Ben biraz sakin moddayım.
Çocuklar okullar kapanınca 1 haftadır anneanne dedelerindeydi. Kızım evde kaldı. Ben de evdeydim. Biraz temizlik yaptım.
Uykum geldi, uyudum. Bu uykumu almış olma hali çok hoşuma gitti yıllar sonra. Enerjisizim falan diyordum da aslında uykusuzmuşum.
Çocuklar benim iş yükümü inanılmaz arttırıyormuş. Onlar gidince koyduğum herşey yerinde kalıyor. Temizliğim belli oluyor. Dağınıklık yok. Çamaşır yığılmadı. Bugün ne yemek yapsam derdi olmadı.
Olumsuz gibi yazdım ama mesele Çocukların iş yükünü ne kadar arttırdığını farketmem oldu.
Ben normalde düzeni seven bir insanım ama yetişememe halim çok fazlaydı. Aslında kendime haksızlık ettiğimi farkettim. Yetişememem çok insaniymiş. Bu süreç iyi oldu. Görmüş oldum.
Haftasonu akrabamın kınası düğünü vardı. Benim özel günlerimde bile misafir gibi gelip gitmiş, kötü günlerimde yanımda olan bir insan değildi. Ama kendisi için gelmemizi gitmemizi bekleyen bir insan...Gitsem mi gitmesem mi ikilemini yaşıyordum. Kardeşime sormaya karar verdim. Git abla, ortamın değişir. Oturur gelirsin zaten. Birşey de yapmayacaksın şeklinde konuşunca, hem de dönüşte çocukları alıp getiririm düşüncesiyle gittim. Dediği gibi ortam değişikliği yapıp geldim.
Çocukların mutluluğu için sinemaya götürdüm. Şimdi de evdeyim.
Ders seçmelerini yaptım 2.dönem için. Üstten ders alsam mı almasam mı diye danışman hocamla görüştüm. O da erken bitirme derdin yoksa alma dedi. Ağır dersler var çünkü dedi. Çalışmazsan olmuyor.
Kendimi sıkıştırmak istemediğimi farkettim. Almayacağım sanırım.
Bu arada hava soğuk olmasa çocukları arkadaşlarıyla buluşturmak istiyoruz arkadaşımla. Bakalım.
Sevdiğim bir insanın da meme kanseri olduğunu öğrendim. Bir fırsatını bulup geçmiş olsun ziyaretine gitmek istiyoruz. Sizden de dua bekliyorum. Çok hanımefendi, kaliteli bir insan. Hakkında hayırlısı neyse o olsun. Rabbim şifa versin.
...
Böyle bir "tatilde ne yaptım" özetinden sonra
İnşaallah yapacaklarımı yazayım.
Manevi okumalarım azaldı haliyle. Onları düzene koymak istiyorum.
Kıyafetleri düzenlemedim. Onları halletmek istiyorum.
Şu tatilin son birkaç gününde Çocuklar için istediklerini yapmak istiyorum.
Sizce çok şey mi istiyorum?