Ben kendimi çok hırpalıyorum, herşey mükemmel olsun takıntımı bir türlü kıramadım; ama artık yaş geçiyor herşeye koşturamamam normal ama beynim bunu kabul etmiyor eski çevikliğini arıyor. Bugün sabah 9 da kalktım kalktığımdan beri hala oturamadım, temizlik yemek derken; daha ocak silip mutfak toplayacağım ama balkona çöküverdim, eşim uyuyakaldı, annem survivor izliyor bende daha ocak silip üstüne ıspanak yıkayacağım.
Yapı meselesi yapma desemde yaparsın.
Ama mola candır. ⏰
Kahve molası, çay molası. ☕

Keşke benimkide iyi annelik yapsaydı nazını çekmek daha kolay olurdu. 😁
Seçemiyoruz ailemizi; ama kendi ebeveynliğimizi seçemediğimiz ailemize bakıp istediğimiz gibi şekillendirebiliyoruz. Adına gerçekten üzüldüm ama bunu kendinde bir eksiklik olarak görmediğine eminim. Bu durumda ilişkini stabil tutuyorsundur değilmi ? Benimki de gerçekten zordur. Hep kendi istediği olsun ister, paranın ve özgüvenin insana kattığı bir duruş ve hava vardır ya, ona binaen dünya kendi etrafında dönüyor diye düşünür. 73 yaşında şuan ama ruhu 15 😊

Seçemiyoruz ailemizi; ama kendi ebeveynliğimizi seçemediğimiz ailemize bakıp istediğimiz gibi şekillendirebiliyoruz. Adına gerçekten üzüldüm ama bunu kendinde bir eksiklik olarak görmediğine eminim. Bu durumda ilişkini stabil tutuyorsundur değilmi ? Benimki de gerçekten zordur. Hep kendi istediği olsun ister, paranın ve özgüvenin insana kattığı bir duruş ve hava vardır ya, ona binaen dünya kendi etrafında dönüyor diye düşünür. 73 yaşında şuan ama ruhu 15 😊
Uzakta rahatız işte.

Özgüven iyidir ya.
Senin de sayesinde yüksek olur.
Benimkinin kötü huyları bende de var artık.
Ona da canım sıkılıyor.
Git gide ona benzemek de canımı sıkıyor.

Uzakta rahatız işte.

Özgüven iyidir ya.
Ona da canım sıkılıyor.
Özgüven yüksekliği kibir olarak da algılanıyor ama. Geçenlerde eşimle neredeyse ilk büyük kavgamızı ettik-tabiki ailesi yüzünden ☺️ Bana dediki o gün sen hayatımda gördüğüm en kibirli burnu büyük insansın 🙄 neyse sonra barıştık falan-diyorumki bu bana çok dokundu sinirlendiğin için kibirlisin dedin dimi diyorum yoooo diyor gülerek, öyle düşünüyorum diyor ki gerçekten kibirli değilimdir; ben kibirli değilim potansiyelimin farkındayım dedim bende ona 😏

Uzakta rahatız işte.

Özgüven iyidir ya.
Ona da canım sıkılıyor.
Ablam da öyle diyor biliyormusun annemin alınmaması gereken huylarını alıyorum yaşlandıkça diyor. Ne mesela dedim-herşeye alınmak-küsmek-zorlaştırmak diyor 😊

Özgüven yüksekliği kibir olarak da algılanıyor ama. Geçenlerde eşimle neredeyse ilk büyük kavgamızı ettik-tabiki ailesi yüzünden ☺️ Bana dediki o gün sen hayatımda gördüğüm en kibirli burnu büyük insansın 🙄 neyse sonra barıştık falan-diyorumki bu bana çok dokundu sinirlendiğin için kibirlisin dedin dimi diyorum yoooo diyor gülerek, öyle düşünüyorum diyor ki gerçekten kibirli değilimdir; ben kibirli değilim potansiyelimin farkındayım dedim bende ona 😏
Armut 🍐dibine düşer diye boşa demiyorlar.
Büyüdükçe benziyoruz işte.

Ezik olmaktan da özgüvenli olmak iyidir. 😎

Bu arada kızım aldığı burslulukla bana künefe ısmarladı kızlar. 🥰 Kendi parasıya hatunun, annesine ısmarlayacakmış. Hazır oğlanlar da yokken beraber zaman geçirdik. İkimize de iyi geldi bence.
Bu anı yaşattığı için şükür Rabbime.🥰

Başladım sınır çizmekte hayır demekte zorlanan kaldı ki toplum yapımız gereği çoğunluk böyle ihtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum çok iyi gidiyor.Sayfa sayısı 100ü geçmiyor bi oturuşta okunabilir.
image.webp

Bence hiç yorma kendini de kalbini de
Beraber zaman gecireceksiniZ AMAÇ NE?
Sen de dinlenmek kafa dagitmak keyif almak istiyorsun,haklısın buna hakkın var .
Evde de misafir ağırlarsn tabi.
Ama bu sen uygunken olsa daha iyi olur.
Çok çocuk olunca zaten hiç bir şey anlaşılmıyor bunda da haklısın.

Az önce bahsettiğin diğer arkadaşın için çok üzüldüm, Allah acil şifalar versin 🙏
Aynen işte kendi dedi hatta sana gelelim.
Ben çok diyemem bu " sana geleyim"leri. Zaten müsait olsam niye çağırmayayum ki? Ama oğlanlar durmuyor arkadaşım. Bunu da biliyorsun.

Sonra " Ben müsait olabilirsem, çağırayım." dedi. Ona da "hayır" dedim. Çünkü "olabilirsem" samimi gelmedi bana. Üstümde bir baskı oluşturdu bu durum açıkçası.

Çocuklar eve sığamıyor, biliyorsun. Yapma etme koşma demeden rahatça çay içeceğimiz bir yere gidelim hava güzelleşince dedim. Yani kendi de rahat etsin ben de...

Bir de beni görmek isteyen arkadaşlarım davet ediyor sağolsunlar. İsterse tezgahları tüm bulaşık dolu olsun, etraf dağınık olsun... Bana çok da samimi geliyor. Ben o haldeyken de gelen arkadaşlarım var. Rabbim eksikliklerini göstermesin hayırlısıyla. 💖

Teşekkür ederim hal hatır sorduğun için🥰
Ben biraz sakin moddayım.
Çocuklar okullar kapanınca 1 haftadır anneanne dedelerindeydi. Kızım evde kaldı. Ben de evdeydim. Biraz temizlik yaptım.

Uykum geldi, uyudum. Bu uykumu almış olma hali çok hoşuma gitti yıllar sonra. Enerjisizim falan diyordum da aslında uykusuzmuşum.

Çocuklar benim iş yükümü inanılmaz arttırıyormuş. Onlar gidince koyduğum herşey yerinde kalıyor. Temizliğim belli oluyor. Dağınıklık yok. Çamaşır yığılmadı. Bugün ne yemek yapsam derdi olmadı.
Olumsuz gibi yazdım ama mesele Çocukların iş yükünü ne kadar arttırdığını farketmem oldu.
Ben normalde düzeni seven bir insanım ama yetişememe halim çok fazlaydı. Aslında kendime haksızlık ettiğimi farkettim. Yetişememem çok insaniymiş. Bu süreç iyi oldu. Görmüş oldum.

Haftasonu akrabamın kınası düğünü vardı. Benim özel günlerimde bile misafir gibi gelip gitmiş, kötü günlerimde yanımda olan bir insan değildi. Ama kendisi için gelmemizi gitmemizi bekleyen bir insan...Gitsem mi gitmesem mi ikilemini yaşıyordum. Kardeşime sormaya karar verdim. Git abla, ortamın değişir. Oturur gelirsin zaten. Birşey de yapmayacaksın şeklinde konuşunca, hem de dönüşte çocukları alıp getiririm düşüncesiyle gittim. Dediği gibi ortam değişikliği yapıp geldim.

Çocukların mutluluğu için sinemaya götürdüm. Şimdi de evdeyim.

Ders seçmelerini yaptım 2.dönem için. Üstten ders alsam mı almasam mı diye danışman hocamla görüştüm. O da erken bitirme derdin yoksa alma dedi. Ağır dersler var çünkü dedi. Çalışmazsan olmuyor.
Kendimi sıkıştırmak istemediğimi farkettim. Almayacağım sanırım.

Bu arada hava soğuk olmasa çocukları arkadaşlarıyla buluşturmak istiyoruz arkadaşımla. Bakalım.

Sevdiğim bir insanın da meme kanseri olduğunu öğrendim. Bir fırsatını bulup geçmiş olsun ziyaretine gitmek istiyoruz. Sizden de dua bekliyorum. Çok hanımefendi, kaliteli bir insan. Hakkında hayırlısı neyse o olsun. Rabbim şifa versin.
...
Böyle bir "tatilde ne yaptım" özetinden sonra
İnşaallah yapacaklarımı yazayım.
Manevi okumalarım azaldı haliyle. Onları düzene koymak istiyorum.
Kıyafetleri düzenlemedim. Onları halletmek istiyorum.
Şu tatilin son birkaç gününde Çocuklar için istediklerini yapmak istiyorum.

Sizce çok şey mi istiyorum? 🤪
Rica ederim.

Kendimle ilgili. Evde oturmaya katlanamıyorum zaman da geçiremiyorum üstelik, zihnimde sürekli neler yapabilirim düşüncesi hakim. İkinci üniversite için ders çalışmaya başlayacağım; kpss için yaş sınırı olmayan bir alım varsa onu araştırayım diyorum. Birde ev işleri bitmiyor kızlar, siz nasıl baş ediyorsunuz; şuan annemde bende e pamuğumda yaşlandı iyice ona iş yaptırmıyorum ama ben gün içinde çok yoruluyorum. 2. Covidden sonra ciddi anlamda bitik durumdayım 😵‍💫
Bir yerden başlasan iyi gelecek cnm 💚

Ben çok diyemem bu " sana geleyim"leri. Zaten müsait olsam niye çağırmayayum ki? Ama oğlanlar durmuyor arkadaşım. Bunu da biliyorsun.

Sonra " Ben müsait olabilirsem, çağırayım." dedi. Ona da "hayır" dedim. Çünkü "olabilirsem" samimi gelmedi bana. Üstümde bir baskı oluşturdu bu durum açıkçası.

Çocuklar eve sığamıyor, biliyorsun. Yapma etme koşma demeden rahatça çay içeceğimiz bir yere gidelim hava güzelleşince dedim. Yani kendi de rahat etsin ben de...

Bir de beni görmek isteyen arkadaşlarım davet ediyor sağolsunlar. İsterse tezgahları tüm bulaşık dolu olsun, etraf dağınık olsun... Bana çok da samimi geliyor. Ben o haldeyken de gelen arkadaşlarım var. Rabbim eksikliklerini göstermesin hayırlısıyla. 💖
Benim yakınımda hiç öyle arkadaşım yok maalesef.
Yani gelelim diyene hep hazrilik gerekiyor.
Üniversiteden sonra tanıdığım kimse ile o samimiyeti kuramadm.
Eskilerle hala dertlesiriz yenilerle gün gecirmece 😑bu ifadeyi sevmiyorm ama maalesef böyle.
Senin madem öyle dostların var sımsıkı sarıl onları bırakma.
Geri kalanı için de kendini yıpratma naçizane tavsiyem.
Hayır dediğin için de kendini suçlama kalbini yorma.
Hayır demek de senin hakkın.
Bunu normallestrmemiz gerekiyor

Yaşlandılar iyice çocuk gibi oldular, bazen insan kendini idare edemiyor işte öyle zamanlardada kırgınlıklar oluyor. Benimkini bir görseniz hem dünyanın en iyi annesidir hem de inanılmaz zor biridir; sürekli naz niyaz pek sever
Bende babamı kaybettikten sonra iyice değişti, benimlede kaldığı bir süre oldu 1yıla yakın mesela hiç memnun olmaz hep başkalarıyla kıyaslar herşeyi.O kusursuzdur hiç hatası olmaz hiç kalp kırmaz kendince ama kalbini paramparça eder söyledikleriyle karşısındakilerinin…

Uzakta rahatız işte.

Özgüven iyidir ya.
Ona da canım sıkılıyor.
Hem sana hemde mikana çok teşekkür ederim memlekete gitmeme konusunda hem fikir olmuştunuz benle çok huzurlu bir süreç geçirdim,Gerçi başka sebeplerde gitmeme zaten müsade etmedi sağlık sorunları sınav vs.ama iyi ki gereksiz gerginlik stres üzüntüye maruz bırakamadı beni biliyorum rahat durmazdı ben gitseydim…
Uzaklık iyiymiş iyi…

Müsait olan davet eder gelmek isteyen gelicem demez müsait misin diye sorar sormalıda bence…
zorakilikleri sevmiyorum aynı bende böyle.

Benim yakınımda hiç öyle arkadaşım yok maalesef.
Yani gelelim diyene hep hazrilik gerekiyor.
Üniversiteden sonra tanıdığım kimse ile o samimiyeti kuramadm.
Eskilerle hala dertlesiriz yenilerle gün gecirmece 😑bu ifadeyi sevmiyorm ama maalesef böyle.
Senin madem öyle dostların var sımsıkı sarıl onları bırakma.
Geri kalanı için de kendini yıpratma naçizane tavsiyem.
Hayır dediğin için de kendini suçlama kalbini yorma.
Hayır demek de senin hakkın.
Bunu normallestrmemiz gerekiyor
Benimde arkadaşlarım hep yer şehir değiştirdiler eski dostlar kendi dertlerinde meşgalelerinde çoğunlukla
Gündelik derinliksiz sohbetler bana sığ geliyor iş yerinde o yüzden çokça burayada takılıyorum.

Kuzenlerimle aram iyi sıkı bağlarımda vardı,hepside beni severler ama öyle bir aramızı bozduku anneler teyzeler eser kalmadı kimse kimseyi ne arar ne sorar oldu değiştiler… Kendi araları iyi olmayınca çocuklarına yansıttılar malesef dostlar döküldü bir bir..

Ablam da öyle diyor biliyormusun annemin alınmaması gereken huylarını alıyorum yaşlandıkça diyor. Ne mesela dedim-herşeye alınmak-küsmek-zorlaştırmak diyor 😊
Ablan haklı.

Ben işin kötüsü tip olarak da benziyorum 🤣

Eşin balık burcu filan mı?
Fazla açık sözlü, patavatsız filan 🤣

Back
X