- 17 Mart 2010
- 26.552
- 68.142
- 1.123
Senin menüleri görünce mutfaktan nasıl elimi eteğimi çekmişim onu anlıyorum.Canim ben de yemem normalde.. ama diyelim tavuk sote yaptım ve kaldı ya da tavuklu bezelye. Onu iyice kaynatıp suyunu süzüp börek sarıyorum. Buzluğa atıyorum. 1 2 hafta içinde yiyorum.. Buzlukta bir şey olmaz gibi geliyor bana.. Gecen sultan kebabı yapmıştım onun artan içi bu mesela.. Sonra onu yumurta ve galetaya buluyorum eskiden kizartırdım şimdi airfriyer atıyorum. Ama dün çocuklarimdan biri hastalandı gece 2 ye kadar acildeydik yapamadım. Bugün de eşim muhlama istedi. Yarın yapıcam mesela.. olmaz ya buzlukta nolcak.. umarım olmaz :))
Canım babacığının mekanı cennet olsun..
Ara lekelenme bende de çok oluyor.. Gecem yine doktora gittim normal dedi.. Ama insanın siniri bozuluyor çok haklısın.. Tüm her anlamda hayati sa sekteye uğruyor
Artan malzeme değerlendirme bende çok severim.
Dün mantının salça sorunu tost ekmeğine sürüp üstüne sucuk ,zeytin, kaşar koyup kanepe yaptım.
Peynirli böreğin harcı artmıştı maydonozlu içine yeşil soğan doğrayıp yumurta kırıp yine kanepe yaptım. Zira tost ekmeği günü doluyor.
Tasarruf kraliçesi derdi arkadaşım bana.

Artan malzeme değerlendirme huyumdan. Onun bunu uydurmamdan.
Ben tavuğu uzun zamandır direk mangal olarak satın alıyorum biraz ondan sanırım menü kıtlığım. Daha ucuza geliyor belki de hem de pratik hazır yemek. Ama senin börek olayı da çok pratikmiş.
Halam direk tavuklu gözleme yapıyor. Bazen yapıp gönderir. Soğan salça baharatla iyice soteleyip gizlemeye koyar.
Amin

Sinir etti bu ay beni.
Bir daha 7 gün bekliycem erken duş alıp normale binmeye çalışmıycam.