- 12 Ocak 2019
- 3.111
- 6.821
- 158
Canım diyanetin kuran kursu bukavs-i kuzah mevcudunuz kaç sınıfta?
Kaliteli eğitimden kasıt gösteriş şatafat mı?
Okulun genel profil varlıklı aileler mi?
Yeni nesil çocuk da veli de zor ya.
Anasınıfı ve Kuran eğitimi var öğleye kadar.
Genel profil tipik halk. Köy kesimi ağırlıklı. Ortalama 13 çocuk var.
Mesela kızdığım nokta şu oldu geçenlerde
Çocuğun Kuran a geçti dendi. (Bu arada oğlum gayet güzel okumayı öğrendi. Öğrettik. Algıda sıkıntısı yok yani)
Gel okutayım Kuran dedim. Bırak okumayı, harfleri karıştırıyor. Ben yüzlerce öğrenciye okuma yazma öğrenmişim Yani bilmeyen bir insan 8lsam neyse de mi...
Hocam dedim, acele etmenize gerek yok. Daha sene sonuna çok var. Harfleri karıştırıyor, okuyamıyor dedim. Bana okuyor, burada okuyor diyor.
Arkadaş, karıştırsa sende de bende de karıştırır.

Neyse geçen kurana geçme töreni yaptı. Normalde törende çocuk herkesin önünde kuranı okur. Alkışlanır. Hediye verilir. Pasta kesilir. Çocuk çok mutlu olur. Hani ben kurana geçtim sevinci....
Bizde başka Kuran kursu hocasının kızını anons etti. Kız istiklal marşını okudu. Aynı kız Kuran dan bölüm okudu.
Tüm sınıf sıralandı. Hepsi birsure bir hadis okudu ve bizimki kurana geçmiş (!) oldu. İyi de kurana geçti dediğin 6 çocuğun hiçbiri Kuran okumadı ki bizim önümüzde

Sanki O bir öğrencinin töreni gibi yaptı töreni. Müftü alan geldi mesela. O da bunlar niye okumadı demedi. Hepsinin eline Kuran tutuşturdu. Foto çektiler. Bitti gitti.

O kurşun arsasını bağışlayan adam vefat etmiş. Hoca da mesai saati içinde başsağlığına gitmiş. Sizde öğretmensiniz. Bizde asla öyle bir lüks yoktu değil mi? Sınıfı bırakacağım da gideceğim.?! Çalışan yanındaki abla da öz ablası oluyor. Abla kardeş işte o kurumda çalışıyor. Şikayet etsem kendini kurtaramaz farkında mı bilmiyorum.
Geçen karne töreninde de mesaj çekmişti sabah 8.45 de burada olun. Karneyi alın. Geç kalmayın. Ben de kendi çocuğumun törenine yetişeceğim...
Nasıl yani?!
İşte komedi ....... neyse
Oğlum sınıfını seviyor. Ondan da değiştirmek istemedim ama kimseyle ya da herhangi bir yerle gönül bağım da yok. Çocuğun menfaati doğrultusunda oradayım. Yoksa çok da tın