Elimden geleni yaptım mı acaba konusunda kendimi yeterli hissetmiyorum sanırım
Evet korur kollar ama kul elinden geleni yaptı mı

Aslında her konuda böyleyim
Kendimi yetersiz hissediyorum oluşan her kötü olayda kendimi sorumlu tutuyorum
Hep böyleydim ama sanki yaşımla beraber bu daha da arttı
Her canlının yaşamının kıymetli olduğunu düşünüyorum ve hep etrafımdaki canlılara yetmeye çalışıyorum

Bir hayatım var ve o hayat birilerinin hayatına dokunarak geçsin istiyorum
Çok inançlı değilim belki de o yüzden de böyle

Değişik ruh halimle sizi de sıkmayayım🙈
estağfirullah canım, ne demeki burda birbirimize anlatacağız ki belki birimizin bir lafı kalbimize dokunup şifa olsun. Ben bunu şöyle yorumluyorum, nefis mi diyelim ne diyelim, bizi hep negatife çeken bir düşünce var, o yüzden böyle oluyor. Gerçekte yaşadığımız hayatla, algıladığımız hayat çok farklı, yeterli görmemek de burdan kaynaklanıyor. Demiştim koçluk eğitimi aldım diye, orda bana dokunan yönü bu oldu, kendimin artılarımın, yaptıklarımın farkına varmamı sağladılar. Bu yüzden belki de yaptıklarını, yazarak, böyle böyle kendi artılarını görerek sen de farkındalığını artırabilirsin. Ne güzel gitmişsin oralara, derin derin nefesler çek ciğerlerine, anın farkına var, Rabbim nasip etmiş, şükürler olsun. Kediciklerin de sıcak yuvalarında, huzrla seni karşılyacaklar, öyle düşün.

estağfirullah canım, ne demeki burda birbirimize anlatacağız ki belki birimizin bir lafı kalbimize dokunup şifa olsun. Ben bunu şöyle yorumluyorum, nefis mi diyelim ne diyelim, bizi hep negatife çeken bir düşünce var, o yüzden böyle oluyor. Gerçekte yaşadığımız hayatla, algıladığımız hayat çok farklı, yeterli görmemek de burdan kaynaklanıyor. Demiştim koçluk eğitimi aldım diye, orda bana dokunan yönü bu oldu, kendimin artılarımın, yaptıklarımın farkına varmamı sağladılar. Bu yüzden belki de yaptıklarını, yazarak, böyle böyle kendi artılarını görerek sen de farkındalığını artırabilirsin. Ne güzel gitmişsin oralara, derin derin nefesler çek ciğerlerine, anın farkına var, Rabbim nasip etmiş, şükürler olsun. Kediciklerin de sıcak yuvalarında, huzrla seni karşılyacaklar, öyle düşün.
Yazarak deneyebilirim bu çok güzel fikir😍

Şükür edecek çok şeye sahibim ama hep dedğin gibi negatif duygularla boğuşuyorum
Belki nefis belki de yetiştirilme
negatif duygularla büyütüldüm endişeli ruh halim ondan sanırım
Her şeyi aileye yüklemek saçma kaç sene olmuş kurtul diyebilirsin belki ama bu kurtulma o kadar zor ki
Hani zehirli bir sarmaşık gibi

Misal kar oğlumda okul tatili kayak tatili kar topu
Ben de kar soğuk dışarda soğukta olan insanlar hayvanlar Yolda kalma
Daha da çocukluğuma inersem soba odun donan sular
Sanırım kötü şartlardan pozitif bakış oluşmuyor
Böyle büyüyüp iyi şartlara sahip olunca da öyle kolay kolay değişilmiyor

Uğraşıyorum ama bunun için

Yazarak deneyebilirim bu çok güzel fikir😍

Şükür edecek çok şeye sahibim ama hep dedğin gibi negatif duygularla boğuşuyorum
Belki nefis belki de yetiştirilme
negatif duygularla büyütüldüm endişeli ruh halim ondan sanırım
Her şeyi aileye yüklemek saçma kaç sene olmuş kurtul diyebilirsin belki ama bu kurtulma o kadar zor ki
Hani zehirli bir sarmaşık gibi

Misal kar oğlumda okul tatili kayak tatili kar topu
Ben de kar soğuk dışarda soğukta olan insanlar hayvanlar Yolda kalma
Daha da çocukluğuma inersem soba odun donan sular
Sanırım kötü şartlardan pozitif bakış oluşmuyor
Böyle büyüyüp iyi şartlara sahip olunca da öyle kolay kolay değişilmiyor

Uğraşıyorum ama bunun için
O zaman şükür defteri oluşturarak başlayabilirsin işe belki. Şükredecek şeyleri hergün hergün tekrar ettikçe, belki geçmişi de unutursun böylece, ve güzel anlar hafızanda kalıcı olarak yer eder. Pozitif için hep çabalamamız ve anda kalmamız çok önemli akışta olmak, misal dedinya anın tadını çıkramaıyorum, bunu neden, hafıza seni andan çekiyor, negatife götürüyor. O ana odaklanmayı başarabilirsen, zaten büyük oranda, mutluluğu da yakayalayabiliyorsun. Çünkü tek gerçek elimizdeki şu an, ne geçmiş, ne gelecek. O anın da kıymetini iyi bilmek, değerlendirebilmek önemli olan.
Misal anda kalamadığın zamanlarda etrafındaki 5 nesneye odaklan, 5 tane aynı renkte şeyi bul vs. bu tür çalışşmalar var, bunalrı deneyebilirsin.

O zaman şükür defteri oluşturarak başlayabilirsin işe belki. Şükredecek şeyleri hergün hergün tekrar ettikçe, belki geçmişi de unutursun böylece, ve güzel anlar hafızanda kalıcı olarak yer eder. Pozitif için hep çabalamamız ve anda kalmamız çok önemli akışta olmak, misal dedinya anın tadını çıkramaıyorum, bunu neden, hafıza seni andan çekiyor, negatife götürüyor. O ana odaklanmayı başarabilirsen, zaten büyük oranda, mutluluğu da yakayalayabiliyorsun. Çünkü tek gerçek elimizdeki şu an, ne geçmiş, ne gelecek. O anın da kıymetini iyi bilmek, değerlendirebilmek önemli olan.
Misal anda kalamadığın zamanlarda etrafındaki 5 nesneye odaklan, 5 tane aynı renkte şeyi bul vs. bu tür çalışşmalar var, bunalrı deneyebilirsin.
Teşekkür ederim ne güzel yazmışsın

Bunları deneyeceğim
Şuan çok kıymetli çok farkındayım ama uygulamada zorlanıyorum

Birini dinliyordum sabah psikolog sordu şuan her şey istediğin gibi olsa ne yapmak isterdin diye
Düşündüm zaten her şey istediğim gibi
Peki ben neden yapamıyorum neyi bekliyorum

İşte bu dediğim duygulardan kurtulmayı
Sihirli bir değnek yok onu da yapacak olan benim

Tekrar teşekkür ederim❤️❤️❤️

Bu şükür defteri olayına ben de niyetliyim bak çok güzel hatırlattın canım
Her gece yatınca pozitif olanları ve negatif olanları yazmamı onermisti terapistim
Ve eminim ki dedi pozitifler sayıca çoğunlukta olacak yazıya dökünce fark edeceksin
Daha ilk yazacağınız madde zaten sağlıkla o güne uyana bilmiş olmak da işte gündelik koşturmacada bu tarz temel nimetleri göremiyoruz bazen şükür olarak

DİYE DİYE BENİM de canımı çektirdin, barbunya düşünüyorum, yanına kısır damı eklesem :KK53:
Boşver barbunyayi ya yanına acılı biber turşusu da koydum hala ağzım yanıyor iki tabak yedim 😂😂😂

ohhh misss, afiyet olsun,
kekin eksik kalmış bi.:KK53:
Kestaneyi Air frye atamadım ya
Kek lazım aynen havuçlu Cevizli tarçınlı şöyle ne güzel olur
Büyüğüm de kaç gündür tatlı istiyor ama kesin beğenmez
Dün laf attı 2 saat uğrastim haşhaşlıya bugün acıkmis yemiş 😂aynı ben önce laf ediyor sonra beğenip yiyor 😅 buzluğa attım bende kalanı artık şansına kussun 😅

@Cahil Filozof napiyon aşağıda kız buyur gel
Tanit kendini naptın bugün?
Halin keyfin nasıl ?

@Cahil Filozof napiyon aşağıda kız buyur gel
Tanit kendini naptın bugün?
Halin keyfin nasıl ?
Yakalandım ayol 😂
Dün gördüm bu topiği, helsl olsun dedim 4 senedir devam ediyor. Algıda seçicilik herhalde sürekli yeni mesajlar kısmında karşıma çıkıyor girip okuyorum.
İşten geldim uzanmışım kendime ne yapiyim kk da takılıyorum 😅

Benim de içim ezildi
Kaynanam perisan kurabiye yapmış ondan vermişti 🤣🫠 azıcık kemiriyorum oturdum
image.webp

Back
X