bugün ne yemek yapsam..

pazar kahvaltısı için yapmayı planladığım şeyler;

-sucuklu kaşarlı ekmek köftesi
-peynirli biber dolması
-renkli patates topları
-tava böreği
-patates biber havuç kızartması

başka ne yapabilirim cidden bilmiyorum böyle çok çok yapmayacağım az az ama hem göze hemde mideye hitap etsin istiyorum çünkü eşim arkadaşları ile her konuşmasında sanki evliliğin tek iyi yanı güzel yemekler miş gibi yaptığım yemekleri ve kurduğum sofraları met ediyor çünkü arkadaşları her aradığında aç kalıyor musun diye soruyorlar ne alakaysa artık o yüzden çıta çok yükseklerde hanımlar yardımmmmmm..:6::6:

canım sucuklu kaşarlı ekmek köftesi ile renkli patates toplarını nasıl yapıyorsun?

kızlar günaydın;

pazar günü çok dolu dolu geçti bizimkileri yemeğe götürdüm ama hiç boş durmadım

çok güzel kuru yufkadan peynirli tava böreği yaptım

fırında ıspanaklı kaşarlı mantar yaptım

narlı yeşil salata

annemde ayva tatlısı yaptı :))

kızlar günaydın
ben haftasonu antalyadaydım bol kalori yüklemesi yaptım bugünden itibaren rejimdeyim, yarına kadar sürmesini umuyorum :)
buarada süre cok daraldı kızlar ya bnm acilen eşime hediye almam lazım kullanabileceği bişey olursa cok iyi olur önerilerinizi bekliyorum

canım sucuklu kaşarlı ekmek köftesi ile renkli patates toplarını nasıl yapıyorsun?

canım kaşarlı sucuklu ekmek köftesi;
-yarım ekmek
-yarım çay bardağı süt
-1 yumurta
-kaşar ve sucuk rendesi
-isteğine göre baharat ekleyebilirsin ben az reyhan ve pul biber eklerim.
bayat ekmeklede yapabilirsin hem tasarruf olur:)

yapılışı;
ekmeği süt ile ıslat tüm malzemeyi karıştır yuvarlak toplar yap kızgın yağda kızart
afiyet olsun

renkli patates topları;
3-4 tane patates
-havuç
-kırmızı lahana
-maydanoz
-dere otu
-tuz
-2-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 temek kaşığı kadar mayonez

yapılışı;
patateslerini haşla güzelce soy çatal ya da patates ezici ile ez.
tere yağını ve mayonezini ekle karıştır.

havuç ve lahanayı rendenin ufak tarafı ile rendele ayrı kaselere al.
dere otu ve maydanoz u da ufak ufak doğra ayrı kaselere koy.
patatesinden ufak toplar yap istediğin malzemeye batır sonra servis yap sıcak soğuk yenile bilir..

not: ben en çok havuçlu ya bayılırım:)

ve masada harika bir renk oluyor :)
iki tarifte çok basit ve zaman almıyor

afiyet olsun canım

kızlar günaydın
ben haftasonu antalyadaydım bol kalori yüklemesi yaptım bugünden itibaren rejimdeyim, yarına kadar sürmesini umuyorum :)
buarada süre cok daraldı kızlar ya bnm acilen eşime hediye almam lazım kullanabileceği bişey olursa cok iyi olur önerilerinizi bekliyorum

:):) güldürdün canım beni :):)

kızlar günaydın;

pazar günü çok dolu dolu geçti bizimkileri yemeğe götürdüm ama hiç boş durmadım

çok güzel kuru yufkadan peynirli tava böreği yaptım

fırında ıspanaklı kaşarlı mantar yaptım

narlı yeşil salata

annemde ayva tatlısı yaptı :))

ellerine sağlık canım narlı yeşil salatayı bulgurlu mu yaptın ?

kızlar dün kahvaltıya gelen misafirlerime harika bi kahvaltı masası hazırladım ardındanda türk kahvesi eşiliğinde tiramisu ve çikolata topları yaptım..
herşeyi çok beğendiler o kadar abarttılar ki resimlerini çekip tariflerini aldılar çok şaşırdım ama hoşumada gitti bu durum açıkçası:):)

şimdi yavaş yavaş yılbaşı gecesi için menü oluşturmaya başlıyorum kafamda inşallah altından kalkabilirim..

fikirlerinize ihtiyacım var:7:

canım kaşarlı sucuklu ekmek köftesi;
-yarım ekmek
-yarım çay bardağı süt
-1 yumurta
-kaşar ve sucuk rendesi
-isteğine göre baharat ekleyebilirsin ben az reyhan ve pul biber eklerim.
bayat ekmeklede yapabilirsin hem tasarruf olur:)

yapılışı;
ekmeği süt ile ıslat tüm malzemeyi karıştır yuvarlak toplar yap kızgın yağda kızart
afiyet olsun

renkli patates topları;
3-4 tane patates
-havuç
-kırmızı lahana
-maydanoz
-dere otu
-tuz
-2-3 yemek kaşığı tereyağı
-1 temek kaşığı kadar mayonez

yapılışı;
patateslerini haşla güzelce soy çatal ya da patates ezici ile ez.
tere yağını ve mayonezini ekle karıştır.

havuç ve lahanayı rendenin ufak tarafı ile rendele ayrı kaselere al.
dere otu ve maydanoz u da ufak ufak doğra ayrı kaselere koy.
patatesinden ufak toplar yap istediğin malzemeye batır sonra servis yap sıcak soğuk yenile bilir..

not: ben en çok havuçlu ya bayılırım:)

ve masada harika bir renk oluyor :)
iki tarifte çok basit ve zaman almıyor

afiyet olsun canım

canım çok kolay ve çokta güzele benziyo.:34:

bugün deneyeceim tariflerini.

senden öğreneceğim çok şey var. :42: benim eşimde bayılır farklı tariflere.

senin sayfan ya da blogun falan var mı canım ben sürekli onu nasıl yaptın bunu nasıl yaptın diye sıkıştırmayayım seni

yılbaşı için benimde yemek fikirlerne ihtiyacım var. düşündüklerini paylaşırsan ben de yaparım:34:

canım çok kolay ve çokta güzele benziyo.:34:

bugün deneyeceim tariflerini.

senden öğreneceğim çok şey var. :42: benim eşimde bayılır farklı tariflere.

senin sayfan ya da blogun falan var mı canım ben sürekli onu nasıl yaptın bunu nasıl yaptın diye sıkıştırmayayım seni

yılbaşı için benimde yemek fikirlerne ihtiyacım var. düşündüklerini paylaşırsan ben de yaparım:34:

hayır canım bir sayfam yok sadece burda sorulursa söylüyorum..

burda hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz yorumun için teşekkür ederim..:16::16:
benim eşimde bayılır sofrada farklı güzel şeylere bende rengarenk oldumu doymak bilmem:):):56::56:

yaptğın zaman düşüncelerini söylersen sevinirim canım nasıl olduğuna dair:)

ve ne zaman istersen sora bilirsin sıkıntı olmaz benim için canım..:16:

yılbaşı içinde bir kaç fikrim var canım toparlayıp yazacağım senin varsa sende yaz fikir olur banada :6:

hayır canım bir sayfam yok sadece burda sorulursa söylüyorum..

burda hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz yorumun için teşekkür ederim..:16::16:
benim eşimde bayılır sofrada farklı güzel şeylere bende rengarenk oldumu doymak bilmem:):):56::56:

yaptğın zaman düşüncelerini söylersen sevinirim canım nasıl olduğuna dair:)

ve ne zaman istersen sora bilirsin sıkıntı olmaz benim için canım..:16:

yılbaşı içinde bir kaç fikrim var canım toparlayıp yazacağım senin varsa sende yaz fikir olur banada :6:

tamam canım yazarım yaptıktan sonra. biz yılbaşında arkadaşlarla olacağız bakalm farklı fikirler öğrenirsem haber ederim:34:

benim yılbaşı programı büyük ihtimalle evde olacak şuan için bir davet almadık,davet etmeyide düşünmüyorum annecim babacımla geçirmek istiyorum gzel tarifler çıkartalım kızlarrrr

bu arada ben çoğu şeyi pazar gecesinden yapmayı düşünüyorum yılbaşı için özellikle zeytinyağlıları çünkü mümkün değil yetiştiremem

benim yılbaşı programı büyük ihtimalle evde olacak şuan için bir davet almadık,davet etmeyide düşünmüyorum annecim babacımla geçirmek istiyorum gzel tarifler çıkartalım kızlarrrr

kayın valide ile kayın babanı cağırmayacak mısın bende dışarı çıkmak istemiyorum kayın validemlerle annemleri çağırmak istiyorum fikir lazım..

1 gün önceden yapıla bilecek tarifler fikirler istiyorum çünkü 31 aralık gündüzü çalışıyorum..

bu arada ben çoğu şeyi pazar gecesinden yapmayı düşünüyorum yılbaşı için özellikle zeytinyağlıları çünkü mümkün değil yetiştiremem

hah işte bende tam olarak bunu soruyordum ne yapacaksın mesela zeytinyağlı olarak canım.?

kayın valide ile kayın babanı cağırmayacak mısın bende dışarı çıkmak istemiyorum kayın validemlerle annemleri çağırmak istiyorum fikir lazım..

1 gün önceden yapıla bilecek tarifler fikirler istiyorum çünkü 31 aralık gündüzü çalışıyorum..

yok canım çağırmayacağım onlar davetlilerdi önceden arkadaşlarına oraya gidecekler,bende ailemle olmak istiyordum isabet oldu :))bende dışarı çıkmayı düşünöüyorum tatlım

Back
X