Doğuma Hazırlık bugün öğrendiğim şey: bebek kıyafetlerini yıkama öncesi ne yapmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sfkzynp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
437
5
46
İzmir
kızlar bugün bir çoğumuzun işine yarayacak bir şey öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim. :) bebişlerimize açık renk ya da koyu renk %100 pamuk ürünler alıyoruz. aklımızda acaba çeker mi? ya da bol renkli olanlar acaba solar mı diye sorular oluyor. her iki sorunu da engellemek için bebişlerin giysilerini açık renkler koyu renkler diye ayırıyoruz sonra da bol tuzlu soğuk suda bir kaç saat bekletiyoruz. hem renkler sabitleniyormuş hem de çekme riski azalıyormuş. sonra da 30 derecede bebe deterjanı ya da sabun tozuyla düşük devirde yıkıyormuşuz :)

Son düzenleme:
ilk başlarda bende açık renkli koyu renkli diye ayırdım yıkadım, şimdi artık beraber yıkıyorum bişey olmuyor

çekme de olmadı hiç 30C'de 1000 devirde yıkıyorum

ilk başlarda bende açık renkli koyu renkli diye ayırdım yıkadım, şimdi artık beraber yıkıyorum bişey olmuyor

çekme de olmadı hiç 30C'de 1000 devirde yıkıyorum

canım bunu bugün bebe mağazası müdürü bir hanım söyledi. kafanız takılmaması için kendi kıyafetlerinizi bile ilk yıkama öncesi böyle yapabilirsiniz dedi benim de aklıma yattı :))

ilk kez duydum ilgünç bir yöntem.bir deneyene sormak lazım.benim için geç kalındı ben bütün kıyafetlerini yıkadım bile:)))

ben de böyle bişeyi duymuştum, kot aldığımda boyası akmasın diye ilk başta tuzlu suda beklet demişlerdi yapmıştım da ama her yıkamamda oluk oluk boyalı su akıyodu:1:

Back
X