• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bugün PCOS olduğumu öğrendim

ambivalan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
374
7
26
İstanbul
26 yaşındayım. 11 yaşımdan beri sivilce problemim vardı. 2 kez roaccutane tedavisine rağmen bana mısın demediler. gene çıktılar.
tüylenme (hirşutizm) ciddi boyuttaydı. terminal kıllarım var. geçen sene lasere başladım. azalma var tabi ama yüzümdeki tüyler beni rahatsız ediyor hep.

adet düzensizliğim yok. (zamanında adet görüyorum) ama 7 gün adet görüyorsam ilk 3 gün kanamam çok fazla sonra 1-2 gün kanama yok, 3 gün falan kanama azalarak devam ediyor şeklinde.
adet dönemlerimde çektiğim sancım dayanılmaz boyutta. ağrı kesici kullandığım halde kasılmalar devam ediyor. yani adetin ilk 2 günü benim için en ağrılı günlerdir.

ve sonunda hayatımda ilk kez kadın doğumcuya gittim. tahliller yapıldı. USG'de bakıldı ve doktorun dediği: Polikistik Over'in var.

bu da yıllarca süren hirşutizm, akne, dismenore şikayetlerimin hepsini açıklıyordu. anneannemde de vamış bu hastalık 10 sene çocuğu olmamış çeşitli ilaçlar kullanmış sonunda hamile gelmiş. bu da genetik boyutu.

PCOSlularda sanılanın aksine obez değilim, adet düzensizliğim hiç olmadı. oligomenore/amenore olmadı. hep zamanında adet görüm. 1.65 boyum 51-53 kilo arasındayım. ama kiloma da bundan sonra dikkat etmem gerekecek.

sık görülen bir hastalık olduğunu zaten bliyordum ama insan kendi başında gelmesi çok başka. ben çok şaşkın ve afallamış vaziyetteyim. bu hastalığın risklerini, sonuçlarını düşününce... İstanbul'da bu hastalık üzerine başarılı bir kadın doğumcu önerileriniz (özel mesajla olursa sevinirim) ve bundan sonrasında bana neler yapmamı önerirsiniz?

kılonu normal sevıyede tutarsın olur inşallah çocuğun bende çok geç öğrendım pkolu olduğumu kılom normal olduğu halde bır turlu düzenli regl olamıyordum bıraz uğraştım ama sonunda çocuğum oldu geçmiş olsun şimdiden içini karartma

kılonu normal sevıyede tutarsın olur inşallah çocuğun bende çok geç öğrendım pkolu olduğumu kılom normal olduğu halde bır turlu düzenli regl olamıyordum bıraz uğraştım ama sonunda çocuğum oldu geçmiş olsun şimdiden içini karartma

saol canım çocuğunun olması için ilaç, aşılama, İVF vs tedavi gördün mü, yoksa tedaviye gerek kalmaksızın oldu mu çocuğun?

Dostum ben demiştim pko vardır sende diye
niye benim lafıma güvenmiyosun, boşa mı konuşuom ben :1:
Doktor olacak kızım yahu
canım bende PKO'nun Allah'ı var
ama geçti :nazar:
anlatırım, şu an çook yorgunum

Doktor olacak kızım yahu

hadi ya demiş miydin hiç dikkat etmemişim.
valla helal olsun cidden o zaman sana :)

PCOS aklıma ara sıra gelirdi ama kendime yakıştıramazdım
ihmal ihmal hiç de gitmezdim doktora.
istifa edince kendimle ilgilenir oldum
al işte sana hastalık ne varsa döküldü bir bir.

tedavi sürecini de anlat canım, merak ettim....

Son düzenleme:
hadi ya demiş miydin hiç dikkat etmemişim.
valla helal olsun cidden o zaman sana :)

PCOS aklıma ara sıra gelirdi ama kendime yakıştıramazdım
ihmal ihmal hiç de gitmezdim doktora.
istifa edince kendimle ilgilenir oldum
al işte sana hastalık ne varsa döküldü bir bir.

tedavi sürecini de anlat canım, merak ettim....

Benim de sivilce nüksetti canım
tekrar kendimi tedaviye başlcam, pko tedavisi
ama yine de haftaya cildiyeye gidicem, saçım çok dökülüyo, bi de genital bölgede ağdadan sonra sivilcelenme oluyor
bunlar için gideyim
bi de soydurma sorucam, yüzüm iyice çirkinleşti, soysunlar artık teslim oluyorum

soğan kürü? faydası nedir?

Soğan suyu kürü gerçekten mucizevi faydaları olan bir bitkisel iksirdir. Son zamanlarda bir çok televizyon kanalında ve yazılı basında Ahmet Maranki, İbrahim Saraçoğlu, Ender Saraç, Suna Dumankaya gibi bitkisel şifa uzmanlarının soğan suyunun değişik faydaları sıkça dile getiriliyor. Zayıflamak için kullanımından tutun da kadınlarda görülen yumurtalık kistlerine kadar değişik amaçlarla soğan suyu kürü kullanımı anlatılıyor.

Soğan hepimizin yemeklerinde ve sofrasında sıkça kullandığı değerli bir sebzedir. Sarımsak ve pırasa ile aynı familayadan olan soğan, bakteri kırıcı etkisi ile bağışıklığı güçlendirmekte ve doğal antibiyotik olarak bizleri hastalıklardan doğal yollardan korumak için faydalanılabilmektedir. Sarımsak kada güçlü bir antibiyotik özelliği olmamasına rağmen soğan da sağlığımız için bir hayli değerlidir. Bazı bakımlardan ise sarımsağa göre çok daha avantajlara sahip bir sebzedir.
Soğanın önemli bir özelliği, romatizmal ağrılara karşı doğal bir koruyucu ve ağrı kesici fayda sağlamasıdır. Soğanın mikrop kırıcı etkisini gözlerimizi yaşartmasından da anlayabiliriz. Soğanın gözü yakmasına neden olan içerisinde barındırdığı kükürt bileşiği yani propanthial-S-oksit maddesidir. Ağızda bulunan tükürüğün soğandaki bu enzimi çekme etkisi vardır. Bu nedenle çiğnemiş soğan gözü yaşartmaz ve yakmaz. Soğan sebze olarak çiğ veya pişirilerek yenilebileceği gibi suyunun da içilebilmesi nedeniyle soğan suyu biçiminde kullanımı da pek yaygın bir bitkisel şifa içeceğidir. Şimdi soğan suyunun faydalarını ele alalım:

Kadınlarda soğan suyunun faydaları ve kullanımı:

* Soğan suyu önelikle kadınlarda yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan kemik erimesi, eklem kireçlenmesi ve romatizma hastalığı ağrıalrı için tdavi edici özelliklere sahiptir.

* Soğan kadınlarda görülen Polikistik Over Sendromu (PCOS) rahatsızlığının da yegane bitkisel çözümü dür. Polikistik over rahatsızlığı sorunu yaşayan bayanların, İbrahim Saraçoğlu soğan suyu kürünü denemelerini tavsiye ediyoruz.

*Kadınlarda yaygın görülen bir diğer kadın hastalığı olan erken menopoz şikayetleri için de soğan suyu tedavisi büyük oranda başarı sağlamaktadır.

* Evde miyom tedavisi için soğan suyu bitkisel tedavisi yine yarar sağlayan bir bitkisel kür olarak biliniyor.

* Adet düzensizliğine bitkisel çözüm olarak soğan suyu tedavisi oldukça yaygın kullanan ve bilinen bir evde tedavi yöntemidir. Ayrıa adet gecikmesi veya hiç adet görememe sorunları da soğan suyu kürleri ile iyileştirilebilmektedir. Menopoz döneminde görülen regl düzensizliklerini kontrol altına alabilmek için de soğan kürü tavsiye ediliyor.

* Kadınlarda kısırlık sebepleri arasında çikolata kisti ile birlikte ön sıralarda sayılan rahim duvarı kalınlaşması (endometriyozis) bitkisel çözüm olarak ta soğan suyu uygulamasından yararlanılıyor. Kısacası kadınlarda görülen bir çok cinsel hastalık ve rahatsızlık için soğandan yararlanılmaktadır

Kadınlarda ‘Polykistik over’e, erken menopoz ve miyom, Erkeklerde prostat tedavisi için soğan suyu kürünün yapılışı:

Bir su bardağından birazcık fazla miktardaki klor barındırmayan içme suyu, tercihen doğal kaynak suyu (pet şişelerde satılanlar) klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatılır. Daha sonra içerisine orta boyda kabuğu soyulmuş yemeklik kuru soğan 4 parçaya kesilerek atılır. 5-7 dk kadar kaynamaya terk edilir. Ardından ocak kapatılarak kaynar su soğumaya terk edilir. İyice ılık kıvama geldikten sonra bir süzgeç ile süzülerek içerisindeki soğan parçaları ayıklanır. Elde edilen soğan suyu, günde iki kez öğle ve akşam yemeklerinden 15 dk evvel içilir. Soğan suyu kürenin ortalama süresi 2 hafta veya 15 gündür. Kür bittikten sonra 1 hafta ara verilerek tekrar soğan suyu kürüne devam edilebilir. Ayrıca yemeklerde bir çeyrek dilim kuru soğanın tüketilmesi kürün etkisini artıracaktır.

Not: Soğan suyu küründe kullanılacak soğanın beyaz olmasına, içerisinin kırmızı veya mor olmamasına dikkat ediniz. Soğan suyu ılık olarak ve bekletilmeden içilmelidir.

Doktor olacak kızım yahu

yorgunluğun geçtiyse bize de anlatır mısın nasıl geçti bu illet ,neler yaptın tedavi için? ...lüfteeennn :16:

Tenesemisir PKO'dan nasıl kurtuldu ???

Herşey 2010 yılının mart ayında başladı...:1: İki ay adet olamadım. PKO dendi, doğum kontrol hapı uygun görüldü. O sırada tam ruakutan tedavim sonlandırılmıştı. Sivilcelerim hala devam ediyordu. Hemen doğum kontrol hapı diane35 ' e başladım. Sivilcelerim geçti, ayda bir adet görmeye başladım ama her ay doğum kontrol hapı kullanıyordum. sonra annemin baskısıyla hapı bıraktım. Sivilcem nuksetmedi ama adetim tekledi hep, gerginligim arttı.
Geçen sene bu zamanlar, doğum kontrol hapı kullanırken soğan kürüne başladım. İlk ay adetime son 15 gün kala başlayıp 15 gün devam ettim. Sonraki ay 10 gün kala yaptım. 4 ay böyle devam ettim. tabi hapı da kullandım aynı zamanda çünkü aksi takdirde adet göremiyordum :14: sonra hapı bıraktım, bir ay daha yaptım soğan kürünü. ve o ay hapsız adet gördüm, sonraki ay yine , sonraki ay yine.. Hamdolsun 1.5 ayda bir adetimi görüyorum, hapsız hem de.
Ama sivilcem nuksettigi için ayın 15inde (hesapladım, adetime yaklaşık 15 gün kala) soğan kürüne başlıcam, yine 15 gün yapıcam. bi kaç ay tekrar ettim mi gitsin sivilceler gelsin carloslar :23:

kızlar bu arada benim saç dökülmem var ama kaşlarım gür, sert ve siyah. (vücudumda bitek kaşlarımı beğenirim)
şimdi doktorumun başlayacağı ilaçlar bir yandan da hastalığımı remisyona sokacağından kıl, tüyler de azalacak evet ama ben kaşlarımı çok seviyorum onlar da azalmaz di mi :(((

tenesemisir ah ah kader ortağım ne çok ortak sorunumuz var senle :((

ben de soğan kürüne başlıcam

diane 35'in sende ne gibi yan etkileri oldu? seni ilacı bırakma noktasına getirenler neydi?

Selam canm bende düzenli adet olamıyordum hiç 2 ayda bı olursam sevınıyordum.. Doktorlara gttm ultrasonla baktılar ne kıst var ne bse kıı bende kesın pco vardır fln dıye dusunuyordum. Doktorlara yaa bıda bakın kesın kıst var fln dıyodum :) Hormonlarımda gayet normal cıktı. En son gttgm doktor da bıo sorun bulamadı 21 gunluk bı ılac verdı..ve ben son 3 aydır fln duzenlı olmaya basladım gıbı. ama bu arada hayıt suyu kullandm kesınlkle tavsıye edıyorum ve de cıvanpercemi.. Son adetım yaklasık aralıklı bır sekılde 15 gun surdu sebebını anlamadm ve kıl oranımda artıs oldgnu hssettm ama gtmedm doktora. Acaba pco mu var dıye dusunyrm smdıde :S

Back
X