• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bugün PCOS olduğumu öğrendim

benimde başıma gelmeden hiç bilgim yoktu:ssz:
araştırdıkça bir çok olumsuzluğa neden olduğunu öğrendim ama içimi karartmamaya çalışıyorum
saç dökülmesi,ciltte yağlanma az da olsa tüylenme var o da normal yani herkesde olan seviyede
doktorum hiç bu belirtilerden bahsetmedi çocuk düşünmesek doğum kontrol hapı vericekti
soğan kürü umut verici bakalım bende adetim bitsin içmeye başlıycam
umarım hepimize şifa olur:34:

ben de öyleydim. çocuk isteyene kadar önemsememiştim. doktor önemli bir şey değil demişti. çocuk istemeye başlayınca araştırmaya da başladım ve ilk aydan olmadı diye ağlama krizleri, benim çocuğum olmayacak........... bir yığın şey. oku ama kafana da takma. çok şükür şimdi 3 yaşına girdi bir kızım var. klomen kullandım. çocuk düşünmeye başladıktan 15- 16 ay sonra oldu

uzman olmuştum bu konuda. sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım

yıkayınca koku olmazya bende merak edıyorum lütfen tam tarıfı versın :26:

ben kullanmadım ama kullananlardan bir süre her yıkamada koktuğunu duymuştum

ben kullanmadım ama kullananlardan bir süre her yıkamada koktuğunu duymuştum[/QUOTE]

abartı onlar sarımsak deyince hemen önyargı kokar..iki aydır kullanıyorum ben koksa önermezdim..
hem şifa olduktan sonra kokunun ne önemi var..

hemen anlatayım tabiki :) şimdi bir çay bardağı saf zeytinyağı (ozonsuz) ve bir baş sarımsak malzemeler..
sarımsakları soyup küçük bir kavanozun içine rendeliyorum..yaklaşık 12-13 tane çıkıyor bir baş sarımsaktan..üzerine zeytinyağını koyup ağzı kapalı bir şekilde bir hafta güneş görmeyen yerde bekletiyorum..sonra kullanacağım kadar cezveye alıp azıcık ısıtıyorum yağı..ılık yağı saç derisi daha çabuk çeker çünkü..
saç diplerime iyice yediriyorum yağı..kokusu çıkmasın ve sıcak kalsın diye buzdolabı poşeti onun üstüne de havlu sarıp 2-3 saat bekletiyorum..sonra bebek şampuanıyla yıkıyorum bu kadarcık..
hee koku meselesine gelince tabi kafadayken baya bi kokuyor evdekiler illallah ediyor odadan çıkmıyorum iki saat :1:
ama yıkadıktan sonra inanın ki çok az koku kalıyor nemli olunca oda..tamamen kuruyuncan ertesi gün uçuyor koku..
napalım bakımlı saçlar istiyorsanız o kadarcık katlanacaksınız :52: :4:

canım benim çok teşekkür ederim. yarın derhal hazırlıyorum bu karışımı. :)
haftada bir saçına sürüyorsun değil mi?

Son düzenleme:
evet canım aynen bizde ilaçsız adet olma derdindeyiz..sen neler yapıyorsun bitkisel olarak?
ben soğan suyuna devam şu aralar bakalım inşallah etkisini görürüm :26:

Ins faydali olur canim ben hala ilac kullaniyrm ama istemiyorum icmek bitkisel yollara basvurmak istiyorum ama aklimda bazi sorular var sogan kürü adet mi söktüruyo sadece yoksa hormonlarida duzenliyomu

hayıt tohumunun internette de araştırdım faydasını. bugün gidip aktardan aldım.
günde 1 bardak olmak üzere bir süre içeyim dedim şu hayıt tohumunu.
çok şükür adet düzensizliği problemim yok ama hormonları dengeliyormuş. yalnız internette araştırdığım kadarıyla hormon tedavi ilaçlarıyla beraber kullanmamak gerekiyormuş. şu an PCOS için herhangi bir tedavi başlanmadı bana. tahlil tetkik vs için 3 hafta sonra olacak adet günümü beklediğimden içeyim bir süre...

canım benim çok teşekkür ederim. yarın derhal hazırlıyorum bu karışımı. :)
haftada bir saçına sürüyorsun değil mi?

ne demek canım faydası olacaktır emin ol :16:
haftada bir yapman yeterli olur, fazlası ağır gelir..kolay gelsin :1:

kızlar bir yakınımdan hayıt tohumunun da çok faydalı olduğunu duydum bugün. bilen duyan deneyen ?

hayıtı bende çok okudum forumda..gerçekten adeti söktürüyormuş..ama tadı berbatmış :27:

Ins faydali olur canim ben hala ilac kullaniyrm ama istemiyorum icmek bitkisel yollara basvurmak istiyorum ama aklimda bazi sorular var sogan kürü adet mi söktüruyo sadece yoksa hormonlarida duzenliyomu

bende bir seneye yakın doğum kont. hapı içtim ama baktım ki sonu yok..evet faydaları var ama yan etkileride bir o kadar..
bitkisel olarak adaçayı kullandım ama işe yaramadı..şu an soğan küründe 10.günüm sonucu bekliyorum merakla :26:
soğan kürü adetin yanı sıra hormonları da düzene sokuyormuş diye okudum..her şeye iyi geliyor, eminim ki hormonlara da yararı vardır..
bence bir an önce soğana başla polikistik over için bire bir..

kızlar bende pıko var sogan kurunu 21 gun uyguladım yarın son cuma gunu doktora gıtcam konturola bakım duruyolarmı pazartesı son durumu haber verırım sıze

hayıtı bende çok okudum forumda..gerçekten adeti söktürüyormuş..ama tadı berbatmış :27:

hayıt tohumunu kaynatıp içmeye bugün başladıım :) evet tadıyla ilgili çok önyargılıydım netten okuduklarımdan ben de ama abartılacak bir şey yokmuş :) düşün ki ben bir bardak kaynar suya 1 değil 2 tatlı kaşığı koyduğum halde :) ben zaten 2-3 hafta tahlil vs ile geçeceği için boş durmıyım içeyim dedim. adet dönemlerinde içmemek lazımmış bir de hormon ilacı kullanırken içmemek lazımmış kızlar...

kızlar bende pıko var sogan kurunu 21 gun uyguladım yarın son cuma gunu doktora gıtcam konturola bakım duruyolarmı pazartesı son durumu haber verırım sıze

benim ilk içişim, 21 gün mü kullanılıyor canım ben 15 gün içecektim..
bu arada umarım işe yaramıştır doktordan hayırlı haber alırsın..

benim ilk içişim, 21 gün mü kullanılıyor canım ben 15 gün içecektim..
bu arada umarım işe yaramıştır doktordan hayırlı haber alırsın..

canım benımde ılk ıcısım pıkosu agır olanlara cok olanlara 21 uygulayın dıyo i.b sarac oglu 21 gunden sonra adete 10 kala baslanıyo eger bı kaç kere daha uygulamak ıstenırse

canım benımde ılk ıcısım pıkosu agır olanlara cok olanlara 21 uygulayın dıyo i.b sarac oglu 21 gunden sonra adete 10 kala baslanıyo eger bı kaç kere daha uygulamak ıstenırse

ama benim anlamadığım bir şey var..ben çok uzun zaman oldu adet olmayalı..10.günüm bugün içeli soğanı..şimdi diyelim 21 gün içtim adet olmazsam ne zaman başlayacağım ikinci küre..çünkü bir önceki adetim belli değil ki onu baz alıp on gün önceden içmeye başlasam..kafam karışık yani :26: :26:

bende bir seneye yakın doğum kont. hapı içtim ama baktım ki sonu yok..evet faydaları var ama yan etkileride bir o kadar..
bitkisel olarak adaçayı kullandım ama işe yaramadı..şu an soğan küründe 10.günüm sonucu bekliyorum merakla :26:
soğan kürü adetin yanı sıra hormonları da düzene sokuyormuş diye okudum..her şeye iyi geliyor, eminim ki hormonlara da yararı vardır..
bence bir an önce soğana başla polikistik over için bire bir..

Bilgilendirdigin icin cok tsk ederimm en kisa zamnda nasl uygulandigini ögrenip baslamk istyrum ama önce dgm k hapini tamamlamam lazm buay yarida birakilmaz diye biliyorum sonuclari paylasirsan cok sevinirim ins sifa olur hepimize

ama benim anlamadığım bir şey var..ben çok uzun zaman oldu adet olmayalı..10.günüm bugün içeli soğanı..şimdi diyelim 21 gün içtim adet olmazsam ne zaman başlayacağım ikinci küre..çünkü bir önceki adetim belli değil ki onu baz alıp on gün önceden içmeye başlasam..kafam karışık yani :26: :26:

canım kür bıttıkten sonra 10 veya 15 gun ara ver sonra basla 10 gun yap bence benım fıkrım ama ıstersen i.b sıtesıne gır ordan ona sor cvp verıyomus sorulara

Bilgilendirdigin icin cok tsk ederimm en kisa zamnda nasl uygulandigini ögrenip baslamk istyrum ama önce dgm k hapini tamamlamam lazm buay yarida birakilmaz diye biliyorum sonuclari paylasirsan cok sevinirim ins sifa olur hepimize

rica ederim..inşallah işe yarar da tabi ki paylaşırım..ilk işim buraya yazmak olacak.. :37:

canım kür bıttıkten sonra 10 veya 15 gun ara ver sonra basla 10 gun yap bence benım fıkrım ama ıstersen i.b sıtesıne gır ordan ona sor cvp verıyomus sorulara

sağol canım mantıklı evet bende öyle yaparım..bi okuyum da siteyi da belki yazan olmuştur böyle bişey..

kızlar ibrahim saraçoğlu hocanın sitesine bakıyordum da soğan suyu hormonlarıda düzenliyormuş...

siteden alıntı:

Adetin 3. gününde yapılan FSH ve LH hormon değerlerinde; LH değeri FSH değerinden yüksek çıkıyor ise, polykistikover (yumurtalık kisti) şikayetiniz devam ediyor demektir. Soğan kürüne adet bitiminden 2 gün sonra başlayıp 15 gün süreyle günde 2x uygulayınız. Hafif derecedeki polykistikover şikayetlerinde 1x uygulamak yeterli olmaktadır. İleri derecede veya inatçı polykistikover durumunda her adet bitiminden 2 gün sonra 15 gün süreyle birkaç kez uygulayabilirsiniz.

Back
X