bugün PCOS olduğumu öğrendim

kızlar ibrahim saraçoğlu hocanın sitesine bakıyordum da soğan suyu hormonlarıda düzenliyormuş...

siteden alıntı:

Adetin 3. gününde yapılan FSH ve LH hormon değerlerinde; LH değeri FSH değerinden yüksek çıkıyor ise, polykistikover (yumurtalık kisti) şikayetiniz devam ediyor demektir. Soğan kürüne adet bitiminden 2 gün sonra başlayıp 15 gün süreyle günde 2x uygulayınız. Hafif derecedeki polykistikover şikayetlerinde 1x uygulamak yeterli olmaktadır. İleri derecede veya inatçı polykistikover durumunda her adet bitiminden 2 gün sonra 15 gün süreyle birkaç kez uygulayabilirsiniz.
sogan kuru dıye baska dopınk vardı orda okudugumda agır pıkolular 21 uygulasın ib saracoglu oyle dıyor yazmıslardı ama hayırlısıartık ınsallah hepımız kurtuluruz su ellet pkodan

sogan kuru dıye baska dopınk vardı orda okudugumda agır pıkolular 21 uygulasın ib saracoglu oyle dıyor yazmıslardı ama hayırlısıartık ınsallah hepımız kurtuluruz su ellet pkodan

valla canım ben baya okudum yorumları saraçoğlu hiç 21 gün dememiş rastlamadım dediyse de..bence 15 yeterli çünkü hep 15 günden bahsetmiş..ağır pko için kür sayısını uzatın demiş sadece..

bende yeni üyeyim ve pcolu olduğumu 1 ay önce öğrendim doktorum 1-2 ay kullanmam için yazz 24+4 adlı ilacı verdi ve sonra yumurta takibi yapacaz dedi ben bebek çok istiyorum çalışıyorum eşimin ve benim mesleğim nöbetli doktor ilişki günleri önerdiğinde ogün yapmamız imkansız acaba rapor verilirmi bunu merak ediyorum

bende yeni üyeyim ve pcolu olduğumu 1 ay önce öğrendim doktorum 1-2 ay kullanmam için yazz 24+4 adlı ilacı verdi ve sonra yumurta takibi yapacaz dedi ben bebek çok istiyorum çalışıyorum eşimin ve benim mesleğim nöbetli doktor ilişki günleri önerdiğinde ogün yapmamız imkansız acaba rapor verilirmi bunu merak ediyorum

merhaba canım hoşgeldin aramıza. ne doktorusun?
nöbetli doktor derken acil serviste mi doktorsun hani o günlerde başka bir meslektaşınla bir bahane bulup nöbet değişimi yapamaz mısın?

merhaba canım hoşgeldin aramıza. ne doktorusun?
nöbetli doktor derken acil serviste mi doktorsun hani o günlerde başka bir meslektaşınla bir bahane bulup nöbet değişimi yapamaz mısın?

hoşbulduk doktor değilim sadece işim nöbetli haftada 2 nöbet tutuyorum herzaman değişim olmuyor ayrıca eşiminde nöbetleri oluyor:(

Son düzenleme:
hoşbulduk doktor değilim sadece işim nöbetli haftada 2 nöbet tutuyorum herzaman değişim olmuyor ayrıca eşiminde nöbetleri oluyor:(

hmm anladım ben yanlış anlamışım :)
nöbet listesini hazırlarken o günleri denk getirmeye çalışın, olmazsa kimse sorumlunuz ona bir bahane bulun (eşin de tabi kendi işinde aynısını yapsın) en olmadı rapor alın artık :)

cevapların için teşekkür ederim.siz hangi aşamadasınız ben bu hastalığı ilk defa duydum ve çok korkuyorum bebeğim olmaz diye

cevapların için teşekkür ederim.siz hangi aşamadasınız ben bu hastalığı ilk defa duydum ve çok korkuyorum bebeğim olmaz diye

ben de 11 yaşından beri sivilce problemi var. sürekli cildiyeye gidiyordum en son gittiğim doktor terminal kıllarım da olduğu için tahlil falan yaptırdı. sonra kadın doğuma görünmem gerektiğini, PCOS'tan şüphelendiğini söyledi. ve kadın doğumcu usg'de bakınca polikistik over'in var dedi. şimdi adetimin 2.gününü bekliyoruz ileri ileri tetkik ve tahlil için. yani ben de 26 yaşında olmama rağmen geçen hafta bu hastalığa sahip olduğumu öğrendim.
hayatımda ilk kez kadın doğumcuya gittim çünkü sancılı adet görmem dışında jinekolojik bir problemim yoktu ama adı üstünde sendrom yani pek çok değişik komponenti var. kimisinde adet düzensizliği olur sivilce tüylenme yoktur, kimisinde de benimki gibi sivilce kıl tüy çoktur. adetleri düzenlidir.

tıp çok ilerledi, bebek konusunda olumlu düşün bence. ayrıca hastalığın ileriki risklerinden de kendimizi korumak laızm. olaya sadece çocuk sahibi olmak açısından bakmayalım. elbette dünyanın en güzel duygusu çocuk sahibi olmak ve PCOS'lu olmak bebek sahibi olmaya engel değil. ama mesela PCOS'lu bir kadın üstüne doğum kontrol hapı kullanıyorsa meme kanseri açısından da risk altında bunun için taramalarınızı ihmal etmeyin. ya da şekere hastalığına yatkınlık, kalp damar hastalıkları ve yüksek kolesterole yatkınlık PCOS'lularda daha fazla. endokrinologa belli aralıklarda görünmek lazım bence.

gerekli önlemleri alır, tahlil ve taramalarımızı yaptırıri beslenmemize, yediğimize içtiğimize dikkat edersek korkulacak bir hastalık değil bence.

Bugün cildiyeye gittim
sivilce var, yaşlanma da var dedim
zaten görülüyor
yaşlanma için hiçbişey demedi yaa
İzlerim için krem verdi, soymaya başlıcaz... Bir de antibiyotik verdi canım, ama yutmaya başlamıycam
Soğan kürümü tekrarlayayım etki etmezse antibiyotigi o zaman yutmaya başlıcam
sonuçta sogan kürü hem adetlerime hem de sivilcelerime iyi geliyor
ben aslında yaşlanma için gittim ama lafı ağzıma tıkılıyor, doktor sivilceme bakıyor reçeteyi yazıyor diğer hastayı alıyor hemen
az müsaade etse 23 yaşında halime bak kırışmaya başladım bişey yap diyecem
diyemedim gene diyemem ambivalan
nefret ediyorum doktorlardan
Allah sizin elinize düşürmesin !
Bu son gidişim cildiyeye
Burnuma da estetik düşünüyordum ama yaptırmıycam
Elinizden hayır görmedim şimdiye kadar bundan sonra mı görecegim
çok sinirliyim çok gerginim
boşu boşuna ruakutan kullandım ambivalan ben ! benim sivilce izim yoktu ruakutan kullanmadan önce
şimdi utanç verici izlerim var
bana o ilacı veren doktora dava acıcam
Kanıma baksaydı, ultrasona gönderseydi
Şak diye verdi ruakutanı

Bugün cildiyeye gittim
sivilce var, yaşlanma da var dedim
zaten görülüyor
yaşlanma için hiçbişey demedi yaa
İzlerim için krem verdi, soymaya başlıcaz... Bir de antibiyotik verdi canım, ama yutmaya başlamıycam
Soğan kürümü tekrarlayayım etki etmezse antibiyotigi o zaman yutmaya başlıcam
sonuçta sogan kürü hem adetlerime hem de sivilcelerime iyi geliyor
ben aslında yaşlanma için gittim ama lafı ağzıma tıkılıyor, doktor sivilceme bakıyor reçeteyi yazıyor diğer hastayı alıyor hemen
az müsaade etse 23 yaşında halime bak kırışmaya başladım bişey yap diyecem
diyemedim gene diyemem ambivalan
nefret ediyorum doktorlardan
Allah sizin elinize düşürmesin !
Bu son gidişim cildiyeye
Burnuma da estetik düşünüyordum ama yaptırmıycam
Elinizden hayır görmedim şimdiye kadar bundan sonra mı görecegim
çok sinirliyim çok gerginim
boşu boşuna ruakutan kullandım ambivalan ben ! benim sivilce izim yoktu ruakutan kullanmadan önce
şimdi utanç verici izlerim var
bana o ilacı veren doktora dava acıcam
Kanıma baksaydı, ultrasona gönderseydi
Şak diye verdi ruakutanı

canım lütfen önce bir sakin ol.
doktorun yoğunluktan seni yeteri kadar dinlememiş anlaşılan
belli ki yeni bir cildiye uzmanı bulmanda fayda var. gelebilirsen bakırköyde 2 tane cildiye doktoru tavsiye edebilirim sana. biri aile hastanesinde diğeri medicalpark'ta. istersen özelden mesaj atayım isimlerini. kırışıklıkla ilgili sorununa da çözüm bulacaklarına inanıyorum çünkü olayın dermokozmetik kısmına da oldukça hakim isimler. pes etmeden önce bu iki doktoru bir dene. sonuçta benim pcos'umu da ortaya çıkaran cildiye doktorumun şüphesi oldu.

roaccutane iz yapmaz ama var olan izlere de bir etkisi yok.
sadece aktif olan sivilceleri geçiriyor ben de 2 kez kullandım roaccutane'ı. hep aktif sivilcelerimi geçirdi izlerime olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi olmadı. olduğu gibi kaldı izler hep. iz edavisi ayrı bu doktorunun dediği gibi peeling, laser vs ile olabilir.

kadın doğum doktoruna kontrollerini de ihmal etme. sonuçta endokrin bir hastalık bu. artan androjenlere bağlı kıl tüy sivilcelenme oluyor. hormonların dengesi düzelmedikçe ne kadar sivilce ilacı kullansak da boş. bak ben 2 kez roaccutane kullandım bana mısın demedi gene çıktı sivilcelerim. izlerden ben de nefret ediyorum ama sabretmekten ve tedaviyi uygulamaktan başka seçeneğimiz yok.

soğan suları işe yaradı mı kızlarrr kimsenin sesi çıkmıyor :50:

mayıs ayından beri pco olduğumu biliyorum bir süre soğan suyu denedim bende hiçbir belirti göstermedi akıntı olarak ,amwayin selenyum e vitaminini aldım 1 kutu bitirdim başlar başlamaz adetimi cok düzene soktu alıcam öneririm kızlar her bünye farklı bunu da unutmamak lazım:34:
haziran beri de cocuk deniyoruz gelen giden yok hepimizin hakkında hayırlısı olsun,bu arada işe başladım ve 5 kilo verdim bununda etkisi olduğunu düşünüyorum
:34:

Mrblar benımde hem sac dokulmem hem de tuylenme sorunum var ama anormal bolgelerde sırtımda cene altımda erkek kılları gbı sakal gıbıydı epılasyona gıdıyorum sımdı ıgnelıye fakat ben cok hastahaneye gıttım bagcılar arastırma...haseki cildiye...cerrahpasa endokrın....bakırkoy sadı konuk endokrınolojı...gıt gıt gıt dhea hormunu 535 lerde cerrahpasadaıkı doktor bana dedıkı bız 600 lerde olunca hormon ılacı verıyoruz hormon bozuklugun yok ee nasıl yok nette ınternette bakınca dhea sı yukseklerın sacı dokuluyor tuylenmesı var cocugu olmuyor ısın aslı hıc doktorlara guvenım kalmadı bu saydıgım hastahaneler arasında kadın dogumada cıldıyeyede gıttım serkıs barısa bıle gıttım ermenı hastahanesınde bana gungoren bakırkoy bu cevrelerde onerebılecegınız bır hastaharne var mı tam olarak neyım var halen bılemıyorum teşhis yok yanı fıkır verırsenız cok sevınırım...

Back
X