yok dalga geçmedim, ciddiyim.
farklı fikirlerde olabiliriz Amine. elbette farklı fikirleri savunacağız, bak Hayyal'le aynı partiye oy veriyoruz ona rağmen dün yurtdışı oylarıyla ilgili farklı fikir beyan ettik, farklı insanlarız, düşüncelerimiz de elbet farklı olacak.
700 yıllık cami olayını hiç duymadım, mutlaka araştıracağım, elbette bunu doğru bulmuyorum, bulmak mümkün mü?
şahsen Hagia Sofia da dahil tarihi eser niteliğindeki ibadethanelerin sadece müze olarak restore edilmesini savunuyorum. fikrime karşı çıkanlar olacaktır ama caminin restoran yapılması ne kadar yanlışsa Aya Sofia'nın da cami olarak hizmet vermesi o kadar yanlıştır, bu yanlıştan dönüldüğü gibi, cami konusunda da yanlıştan dönülmelidir.
şuna emin ol Amine, ben dün başörtülü arkadaşım dersten atılırken onun yanındaydım, yarın da siz ülkeden kovulursanız, sizin yanınızda olacağım.
ben ister Müslüman olsun, ister Hristiyan, ister Yahudi, ister inançsız, neye inanırsa inansın, neye taparsa tapsın, insanları şiddete meyletmediği sürecek o kişilerin var olma hakkını savunurum.
Türkçe ezan çok tartışılır, her iki grubun da kendince haklı savları var.
ben ibadet dilinin Türkçe olmasından yanayım ancak benim asıl tarafım Laisizm değil, Sekülarizmdir, yani bence Diyanet tamamen kapatılmalı, camiler ihtiyaçlarını cemaat aracılığıyla karşılamalı (sadece camiler değil, tüm ibadethaneler) ve yasalara aykırı olmadığı sürece her cemaat kendi istediği şekilde ibadet edebilmeli yani Arapça ya da Türkçe ibadet serbest olmalı
ki en başta düşünülen sistemin bu olduğuna dair bazı kaynaklar mevcut, doğrulukları tartışılır elbet.
bunun dışında bir Müslümanın Türkçe ezan istememesini de anlıyorum, benim anlamadığım Arapça Ezan'a atfedilen "kutsiyet" Allah'ın dili Arapça değildir, Hz İsa'da Aramice, Hz Musa'da İbraniceydi.
o yüzden bu meselenin fazla büyüdüğünü düşünüyorum, kendi adıma.
CHP imam hatiplere karşı olmadığını defalarca dile getirdi, bu koalisyon görüşmelerinde, hatta ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda bizzat duydum "Eğitim Sistemimizde çözülmesi gereken sorunlar var, gündemimiz kesinlikle İmam Hatip değildir, vatandaş çocuğunu dilediği okula gönderir" dediğini.
sanırım şu aşamada kendisinin sözlerini kabul etmekten başka şansımız yok.
ha bu yönde bir girişimleri olursa, seninle beraberim.
başörtüsü? mecliste başörtülü vekil vardı ve seçilirlerse yine olacak.
zaten ben kamuda başörtü yasağını anlamsız buluyorum, bu mesele çözüldü ve bir daha hortlamayacaktır.