- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu arkadaş ve başka bi arkadaş daha direk kişiliğe hakaret etti,Ne olmusSare Lavinya ?
ayyy fetihceee ben ne yazmışım sen ne anlamışsın ya tebrikleruzaya çıkacaktık başörtüsü ve arapça ayağımıza takıldı. Sizler bu düşünce de olduğu sürece daha çok siyasette dini göreceksiniz. Allah hiç bir zaman sizlere fırsat vermesin. Burda da görüyoruz. Akp li arkadaş çok konu açtı diye hemen şikayet edildi sizler tarafından. fikriniz neyse zikriniz de o . bu değişmeyecek. Allah Erdoğanı başımızdan eksik etmesin . sizin dilinizden o anlıyor.![]()
Ben bu pazar da seçimlerde görevli olacağım.Keşke sizin gibi insanlar çoğalsacumhuriyetin ilk yillarindaki chp yi elestiren arkadaslar;
cok övdügünüz Adnan Menderes 1931 de chp aydin milletvekili olmustur, 1945 de chp den ihrac edilmistir, o zamana kadar chp ne yaptiysa menderes te bunun bir parcasidir. Yillardir size yalan söyleyenler bunlari söylemez, siz de arastirmazsaniz ögrenemezsiniz...
hdp cok oy alirsa sehitler artacak diyenler;
richard nixon un bir sözü var; baris icin savasmak, bekaret icin sevismeye benzer. savas sürdükce, insanlar ates etmeye devam ettikce, insanlar ölecektir. bir daha sehit verilmemesinin tek yolu silahlarin tamamen susmasidir. ülkede "silahlar sussun, baris olsun, kimse ölmesin" diyen bir parti mi sehit sayisini arttirir, yoksa hepsini öldürecegiz diyen mi?
ben kemal kilicdaroglu'nun cok basarili bir lider olduguna inaniyorum ama hdp nin baraj altinda kalmasinin ülkeyi felakete götürecegini bildigim icin oyumu hdp ye verdim.
gercekten milli iradeyi el üstünde tutuyorsaniz, lütfen sadece oy vermekle yetinmeyin, oyveotesi.org gibi olusumlara katilin, oy hirsizligina engel olun.
Baş örtülü memur olacak,, başörtülü doktor olacak,, başörtülü avukat olacak,, Hemşire olacak,, Hostes olacak,, pilot olacak,,Kamuda başörtülü olacak o ezan ALLAHUEKBER nidalarıyla okunacak bu memleketimde..bunları hazmedemeyenler..öfke duyanlar ,,kin duyanlar..hiç hayal kurmasınlar iktidar olmak için..Herkes istediği gibi yaşayacak bu memlekette..nettt..
Kime artistik yapacakmışım ki söylediklerimin hala arkasındayım.Ve hepsi içimden geldiği gibi yazılmıştır...Çok da umrumda değil artislik martislik herkesi kendiniz gibi sanmayın lütfen.bu arkadaş ve başka bi arkadaş daha direk kişiliğe hakaret etti,
hatta biri kontese etmişti, kontesde dava edeceğim dedi ki bilirsin eder, geri aldı sonra arkadaş söylediklerini özür diledi.
bu arkadaşta ne şerefsizlik bırakmış ne bişi. sonra mesajlarının silinmesini istedi.
ben aslında genele yazdım. genelde öyle oluyor, artistlik yapıp geri adım atıyorlar.
hımmm hdp barajın altındamıymıs bugune kadar ?bakın bakalım altındamıymış üstündemiymiş yoksa akp de miymiş?Şok oldum yazdıklarınıza
Sizdeki bu kafa neyin kafası
HDP barajın altında olsa ülke felakete mi gidermiş
Bu zamana kadar barajın altındaydı Nasıl bir felaketle karşılaştınız vah vah açıkça desenize ben Kürdistanın kurulmasını istiyorum bu daha dürüst bir ifade olurdu emin olun
Biz Elhamdurullah demiyoruz Elhamdulillah diyoruz.Eğer siz Başbakanın Cumhurbaşkanın oğlunun askerlik yapmadığı bir ülkede hala Elhamdürüllah diyebiliyorsanız,canınız kanınız şehit düşerse ki şayet Allah korusun,sizin içiniz yanarken desteklediklerinizin saraylarda keyif yaptığını unutmayın.
sanmam.Kime artistik yapacakmışım ki söylediklerimin hala arkasındayım.Ve hepsi içimden geldiği gibi yazılmıştır...Çok da umrumda değil artislik martislik herkesi kendiniz gibi sanmayın lütfen.
Burada tartışabilecek yada gülünecek birşey göremiyorum açıkçası.Klavyede farketmeden yazılmış bir harf.EE?E
Biz Elhamdurullah demiyoruz Elhamdulillah diyoruz.![]()
![]()
Cumhuriyet’in utanç lekelerinden biri: Ahıra çevrilen, satılan camiler!
Posted on 18 Temmuz 2011 by eskidefter
15 Kasım 1935’te TBMM’nin çıkardığı 2845 numaralı kanunda ödenek dışında tutulan cami ve mescitlerin kapatılacağı veya başka bir şekilde istifade edileceği belirtilir.
Çorum, Amasya, Tokat, Kütahya, Kırşehir, Adana, Eskişehir’deki birçok cami ya kapatılır ya da başka bir amaçla kullanılır. Örneğin Tokat’ta Kâbe mescidi uzun bir süre tuz deposu olarak kullanılır. Kanunda yapılan bir değişiklikle başka amaçlarla kullanılan camilerin vatandaşlar tarafından satın alınmasına izin verildiği için 10 yıl sonra tuz deposu olarak kullanılan camiyi satın alınır ve tekrar ibadete açılır.
İsmet İnönü döneminde başka amaçlarla kullanılan ve yıkılan camii sayısı 900’ü buluyor. Bu camilerin önemli bir kısmı depo, samanlık, ahır, CHP ocağı ve meyhane olarak kullanıldı. Bazı camiler de işyeri ve hana dönüştürüldü.
Kırşehir Çarşı Camii yıkılmak istenmiş fakat Kırşehir halkının tepkisi üzerine yıkılmaktan kurtarılmış dört yıl ibadete kapalı tutulmuştur. Bir süre de şehrin belediye başkanı tarafından tahıl ambarı olarak kullanılmıştır.
Çorum’da Anadolu Selçuklu sultanı Aladddin Keykubat tarafından yaptırılan Alaaddin Camii yıkılmak istenmiş fakat vatandaşların karşı çıkması üzerine yıkılmaktan kurtularak kapalı tutulmuştur. 1509’da depremde Çorum Ulu camii yıkıldığı halde ondan daha eski Alaaddin Camii zarar görmemiş fakat CHP’li idareciler camiyi yıkmak istemişlerdi. Çorum’da kapatılan camilerden biri de Abdibey Camii’dir. Bu cami belirli bir süre kapalı tutulmuş daha sonra da tahıl ambarı olarak kullanılmıştır.
Bursa heykel meydanındaki Sarı Camii cemaati olmadığı gerekçesiyle 1939’da jandarma nezaretinde kazmayla yıktırılmıştır. Şehrin en işlek caddesinde yer alan camiinin bugünkü yerinde alış veriş dükkânları bulunmaktadır.
Mihri Şah Sultan tarafından yaptırılan Anadolu Hisarı’ndaki Göksu mescidi 1941’de çıkan bir kanundan faydalanarak CHP ocağına dönüştürülmüş ve caminin giriş kısmını CHP’nin simgesialtı ok konmuştu. Adana’daki Alidede Camii’de yaklaşık 7 yıl CHP’nin il başkanlığı binası olarak kalmıştır.
Adana’da Siyavuş Paşa Cammi yıkılmak istenmiş fakat başarılamayınca han olarak kullanılmasına karar verilmişti.
Gaziantep’te Mehmet Paşa camii, Konya da Alaattin camileri de belirli bir süre ahır olarak kullanılmışlardır.
Divriği’deki Cedit Mustafa Camii’de CHP döneminde hapishaneye dönüştürülmüş, minberin önüde mahkumların tuvalet yeri olarak kullanılmıştır.
Taksim’deki Kâtip Mustafa Çelebi Camii Meyhaneye Dönüştürülmüş
Taksim’deki Ağa Camii ile aynı yıllarda yaptırılan Katip Mustafa Camii kadro dışı bırakıldığı ve ödenek ayrılmadığı için 1931’den itibaren kapalı tutulmuş daha 1941’de satılarak cami daha sonra yıkılmış yerine üç katlı bir bina yapılmış ve binanın giriş katı meyhane olarak kullanılmıştır.
Sirkeci’deki Merzifonlu Kara Mustafa Camii’de CHP döneminde kapatılan camilerden biridir. Viyanayı kuşatan Merzifonlu Kara Mustafa Paşa adına oğlu Ali Bey tarafından yaptırılan camii Anadolu Saz Evi adıyla bilinen bir eğlence şirketine kiraya verilerek uzun süre sazevi-payvon olarak işlev görmüştür. Ancak 1985’te vakıfların devreye girmesi ile camii restore edilmiş ve ibadete tekrar açılmıştır.
…
EskiDefter:
Bütün bu örnekler Cumhuriyet rejiminin o yıllarda din ve dinin sembollerine bakışına açık örneklerdir. Türkiye’nin en büyük camileri bile kapatılarak ahır yapılmış ve milletin ahır yapılan camileri temizlemesine bile tek parti yönetimi tarafından izin verilmemiştir. Bunu tarihi kaynaklar anlatmaktadır. Bununla ilgili pek çok tarihi vesika vardır. Diyarbakırlılar İsmet Paşa’ya‘Ramazan geliyor ne olur açın camimizi’ diye yalvarmasına rağmen İsmet Paşa, ‘Evlerinde kılsınlar’ cevabını vermiştir.
‘Bir toplumun başarılı bir şekilde modernize edilebilmesi için, tamamen Batılılaşması gerekir’ ilkesiyle yola çıkan Cumhuriyetbu yol üzere ilerleyip, tek hedef olarak modernleşme veBatılılaşmayı seçen bir zihniyet ile her tür dini, tarihi ve aşkın değerden daha üstün olduğuna inanılan, güya insanlığın en ileri safhasını oluşturan Batı hadaratını toplum namına tercih etmiştir. Avrupa’da laikliği savunanların taklitçisi olarak yerli laikler; yenilenme, çağdaşlaşma, kalkınma adına halkın yani sadece âlimlerin, fakihlerin değil, aynı zamanda düşünürlerin, yazar ve şairlerin, yöneticilerin, askerlerin, tüccarların kısacası bütün toplum kesimlerinin hayatında mündemiç olan hayat nizamı İslam’a, onun hayat sahasında varolduğunun göstergesi olan hilafet, metod, cihad vb. kavramlarına ve cami gibi sembollerine karşı amansız bir saldırıya giriştiler. Aslında dine karşı bu mücadele doğrudan adı Müslüman olan bu toplumu hedef almaktaydı.
Çünkü geri kalmış, modernleşememiş bu halk doğru ifadesiyleadam edilmeliydi. Çünkü onu bu hale getiren, kalkındıramayan dini ve din kaynaklı hayat tasavvuruydu. Bunun içindir ki dini sadece manevi değerlere, ahlâka indirgemek suretiyle dinin toplumsal boyutları süreç içinde ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Halkın ahlâki değerlerini Peygamber örneğinden, Kur’an’ın tarih ve ahlâk anlayışından bağımsız olarak ele alan sistem tarafından Müslümanların hal-i hazırdaki ‘resmi İslam’a inanmaları, devlet tarafından kontrol edilen camilere gitmeleri ve kamu alanında gayrimüslim gibi davranmaları beklenmiştir.
Bu şekilde halkın İslam ile olan bağının ve İslam’ın çözümlerine sarılmalarının önüne geçilmek istenmiştir. Bugün ise devran değişmiş elinde sopa tutanların yerini havuç tutanlar almıştır. Camiler açıktır evet; fakat camilerde dini siyasete karıştırmayan fakat kendisi camilere ve dine karışan bir düzen eliyle haksöze yer verilmemektedir. Müslümanların bağışlarıyla yaptırdıkları camilerde devlet patentli, diyanet losyonlu vaazlar verilmekte, Müslümanlar ne idüğü belirsiz Japonlara dahi dua ettirilirken burnumuzun dibinde Suriye’de katledilen Müslüman kardeşlerimiz için tek bir kelime dahi edilmemektedir. Kâfire dahi hoşgörüden her seferde dem vurulurken Müslümanların heder edilen kanları, kirletilen ırzları ve aşağılanan izzetleri için hiçbir çözüm sunulmamaktadır.
Anlaşılmalıdır ki mevcut düzenin İslam’ın hükümlerine, çözümlerine ve nizamlarına olan düşmanlığı zaman veya iktidarlar değişse de hiç değişmemiş sadece hükümetlerden bazıları elinde sopa tutarken bazıları da havuç tutmuştur o kadar.
korkma, titreKazen ve @Mune Merhaba rica etsem bu konudaki tüm mesajlarımı siler misiniz? Mor renkle yazdığım yazı hariç.Her şeyi açık açık yazmışım.Can güvenliğim tehlikeye girsin istemiyorum.Hatta oyumu da silebilirseniz sevinirim.Şikayet etmek isteyen kişi ekran görüntüsünü almış zaten.Ben de aldım.Teşekkürler.
@busrabsr ülkenin Hdp'nin eline geçtiği yok, 70-80 milletvekili çıkarınca ülkeyi ele geçirmiş sayılmıyorsun. Duygusal yaklaşarak bir çözüm sağlayamazsın, Akp'yi tek başına iktidar görmek istemiyorsan Hdp'nin barajı geçmesini desteklemen lazım, başka türlü bir opsiyon yok yani şu an. "Ben hiçbirini sevmiyorum banane" demekle olmaz, elini taşın altına sokacaksın.
Klavye kendi kendine mi Elhamdurullah yazmis? Bak sen su klavyeye.Burada tartışabilecek yada gülünecek birşey göremiyorum açıkçası.Klavyede farketmeden yazılmış bir harf.EE?
yok darbelerin elbet etkisi var, antidemokratik bir olay nasıl demokratikleşmeyi etkilemesin ki?
aslında İskilipli'yi yazacağını biliyordum bu tartışmalarda yazılan iki kişiden biridir, bir İskilipli bir de Şeyh Sait.
İskilipli'ye biraz daha yakından bakalım o zaman.
kendisi 31 Mart ayaklanmasında rol almış 5.5 yıl sürgün almış, asılmasının sebebi de Şapka Devrimine karşı olması değil "Şapka Giyenlerin Vurulmasına" dair fetva vermesidir.
ki kendisi İngiliz Muhipler Cemiyeti üyesidir, Yunan İşgaline destek verdiği bilinir (Yunan işgalini destekleyin diye Anadoluya atılan bildirgede İskiplinin imzası yoktur ama), Atatürk'ün ölüm fermanının yayınlandığı Alemdar Gazetesinin yazarıdır.
bu arada kendisi Şapka Devrimi yüzünden asılamamıştır, o suçlamadan beraat etmiş, asılmasının sebebi Anayasaya muhalefet ve cebren değiştirmeye çalışma.
ölen kör bu zamanlar badem gözlü oldu yani.
Özal'a ne oldu? Başbakan oldu, C.başkanı oldu ölümü üzerinde hala spekülasyon var.
Erbakan'a gelince o iş uzar. ona ne olduğunu anlamak için 28 Şubat ve öncesini uzun uzun incelemek lazım, hem Erbakan'ın hem de ordunun günahları ve sevaplarıyla.
şu an yapılmak istenen nedir? sandıkta oy vererek başka bir iktidar partisi olmasını sağlamak, bu da demokratik bir yoldur.
Aynen seviye göklere çıktı.Beni eleştirenler niye bunlara bir şey söylemiyor...burada neden gereksiz gereksiz yorumlar yapılıyor anlamıyorum.geyik yapmak isteyenler geyik yerine gitse daha güzel olmaz mı?