Bugün tanışmamızın 4. Yıldönümü

xpreiaZ

(Eski nick: Xpreia Z )
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
12.534
23.228
348
Konuyu açıp açmamakta uzun tereddütler yaşadım , eski konularımı kes kopyala yapacak olanlar , en son ihtiyacım olan şey bu şu anda , lütfen yapmayın diyerek konuya giriyorum..

Bugün eşimle tanışmamızın 4. yılı. Ve biz dargın kırgın ve kötü durumdayız. Ayaklarım yerden kesilmişti 4 sene önce tam da bugün , bundan bikaç saat sonra. Bir insan nasıl bu kadar mükemmel olabilir demiştim... şimdi ise o mükemmelliğin aslında hic olmadığını , hepsinin beynimin oyunu olduğunu anlıyorum.. her sessizliğine anlam kattığımı , nasıl görmek istiyorsam öyle gördüğümü...

Eşim bir kaç haftadır şehir dışında ve 2 ay daha devam edecek bu durum. Yalnız kalmak iyi gelecek diyordum ama hiç öyle olmadı. Hiç iyi gelmedi evliliğimize.. sanki daha uzaktan bakabiliyorum şimdi ve hep boşa kürek çekmişim en başından beri bunu görüyorum..

Herkes aynı şekilde sevmez , aşık olmaz.. herkes duygusunu farklı yaşar diye eşimin aslında beni sevdiğini ama gösteremediğini düşünüyordum. Deli divane aşık olmadığının zaten farkındaydım. Ama şimdi o yokken o kadar anlamsız geliyor ki bu evliliği devam ettirmek... kaybetme korkusu kalmamış belki de hiç olmamış bir adam karşımdaki... ve bikaç gün önce nereye gittiğini açıklayamadığı bir miktar para için başlayan kırgınlığım iyice derinleşti.. sana hesap mı vericem demesi aklımdan çıkmıyor. Bana güvenmiyorsun bıktım artık ayrılalım demesi... (son zamanlarda bu ayrılık kelimesi zaten sakız oldu ağzına)

Ayrılmak istiyorsan yolun açık olsun , bir kere bile dur diyecek değilim dedim. Hiçbişey olmamış gibi ertesi gün yazdı , ama artık ben bu saçmalıkları görmezden gelmekten yoruldum.. cevap vermedim. Bugün de mutlu musun diye sormuş... benim tercihimdi bu sanki...

Kızlar blöf değil amacım ama ayrılmayı da içime sine sine istemiyorum. Eğer yolun sonu boşanmaya giderse üzüleceğim ama hazırım. Bu adamın değişeceğini de düşünmüyorum.. onsuz mu daha mutluyum onla mı , buna karar veremiyorum.. evlendiğimizden beri küçücük ve hiçbir sosyalliği olmayan bir şehirdeyiz. Ayrıca çocuk mevzusu da var bizi yıpratan. Şimdi bikaç ay sonra tam büyük şehire gidecekken o kadar yıl sabretmişken birkaç ay daha saçmalıklarını görmezden mi gelsem , yoksa dananın kuyruğu kopuyorsa kopsun deyip tamamen akışına mı bıraksam bilmiyorum...

Ki karşı taraftan da bir özür gelmedi gerçi:KK14: affedeyim diyeceğim bir bahanem bile yok bu defa...

Acaba başka ilişkisi olabilir mi? Bu kadar kolay ayrılalım demek, para mevzusunda sanane! Demek.
Başka ilişkisi olmasından şüphelenmiyorum. Aslında paranın da nereye gittiği hakkında biraz tahminim var. Wats ap web yüklü:olamaz: konuşmalarına arada bakıyorum. Başka kadın yok , sadece sevmediğim ve hatta nefret ettiğim bir arkadaşı var , kazandığı bir sınav için hediye istiyordu eşimden. Tahminim ona harcadığı ve ben çocuktan nefret ettiğim için bana söyleyemediği yönünde...

Evliliklerin ilk yılları çoğu zaman böyle sorunlu geçer.Bu sorunları aşmak için iki tarafında anlayışla ve samimiyetle yaklaşması gerek.Anı ve fevri karar vermeyin.Eğer üstesinden gelinmeyecek gibi değilse bir araya geldiğinizde herşeyi konuşun. Beklenti ve arzularınızi kendisine onu suçlamadan sakin bir şekilde anlatmaya çalışın. Fırsat verin oda anlatsin.
Sevgi ve saygı varsa çözümlenmesi zor olmaz.

Ayrilmayi kafaya koymussa parise de tasinsaniz bir seyin degisecegini sanmiyorum.
Ayrılmayı kafaya koymuşsa zaten ona dur diyecek değilim. Ama sadece sıkışıp konuyu kapatmak değiştirmek için yapıyor bu ayrılalım o zaman laflarını.

"Ayrılamazsın asla benden" gibi bir insan değilim. Zaten niyeti ayrılmak olsa ertesi günü hiçbişey olmamış gibi arar mı? Gitip açsın davayı tek bir zorluk çıkarmadan bitiririm zaten kendisi de bilir

Başka ilişkisi olmasından şüphelenmiyorum. Aslında paranın da nereye gittiği hakkında biraz tahminim var. Wats ap web yüklü:olamaz: konuşmalarına arada bakıyorum. Başka kadın yok , sadece sevmediğim ve hatta nefret ettiğim bir arkadaşı var , kazandığı bir sınav için hediye istiyordu eşimden. Tahminim ona harcadığı ve ben çocuktan nefret ettiğim için bana söyleyemediği yönünde...
Anladım. Eski konularından biliyorum seni. Sanki hep hüzünlü bir tarafın var gibi, eksik kalan birşeyler var gibi geliyor bana. Bu ayrılıkla sen de daha net görebilmişsin aslında. Ne diyeyim inşallah mutlu olursun.

Eğer buysa mesele sende de hata var. Sen sevmiyorsun ama onun arkadaşı. Arkadaşlık ilişkilerine müdahale ederek adamı zor durumda bırakıyorsun. Açıklama yapamayınca da çirkefleşiyor. Açıklama yaparsa da sen kavga çıkartacaksın bunu biliyor.

Sorunlar tek taraflı değildir eminim. Sende de hata vardır onda da. Bir araya gelin, oturun konuşun. Konuşarak çözülecek sorunlar gibi duruyor burdan.

Evliliklerin ilk yılları çoğu zaman böyle sorunlu geçer.Bu sorunları aşmak için iki tarafında anlayışla ve samimiyetle yaklaşması gerek.Anı ve fevri karar vermeyin.Eğer üstesinden gelinmeyecek gibi değilse bir araya geldiğinizde herşeyi konuşun. Beklenti ve arzularınızi kendisine onu suçlamadan sakin bir şekilde anlatmaya çalışın. Fırsat verin oda anlatsin.
Sevgi ve saygı varsa çözümlenmesi zor olmaz.

Ani olmayacak... dediğim gibi 2 ay ayrıyız zaten mecburi şekilde , sonrasında o zaten direk yeni tayin çıkacak şehre gidecek. Bense ne zaman tayin istersem o zaman... 2 ay içinde sonuca bağlamazsak kararı tayin istemeyip ben burda devam edicem..

Çok konuştum şimdiye kadar, her defasında tamam bu defa inandım artık olmayacak anladı beni dedim ama olmadı...

Ani olmayacak... dediğim gibi 2 ay ayrıyız zaten mecburi şekilde , sonrasında o zaten direk yeni tayin çıkacak şehre gidecek. Bense ne zaman tayin istersem o zaman... 2 ay içinde sonuca bağlamazsak kararı tayin istemeyip ben burda devam edicem..

Çok konuştum şimdiye kadar, her defasında tamam bu defa inandım artık olmayacak anladı beni dedim ama olmadı...
Birlikte bir karar veremeyecekseniz nasıl olacak?Ayrılmak için bile ortak karar almak en doğrusu..ben hala daha aranızdaki sorunların çok büyük olmadığını sadece iletişim sıkıntısı yaşadığınızı düşünüyorum.

Eğer buysa mesele sende de hata var. Sen sevmiyorsun ama onun arkadaşı. Arkadaşlık ilişkilerine müdahale ederek adamı zor durumda bırakıyorsun. Açıklama yapamayınca da çirkefleşiyor. Açıklama yaparsa da sen kavga çıkartacaksın bunu biliyor.

Sorunlar tek taraflı değildir eminim. Sende de hata vardır onda da. Bir araya gelin, oturun konuşun. Konuşarak çözülecek sorunlar gibi duruyor burdan.

Konuşmak kendisine işkence geldiği için zaten direk ayrılalım diye konuyu kapatmaya çalışıyor. Konuşmaktan nefret ediyor... benim zorlamamla da olmuyor her defasında...

Birlikte bir karar veremeyecekseniz nasıl olacak?Ayrılmak için bile ortak karar almak en doğrusu..ben hala daha aranızdaki sorunların çok büyük olmadığını sadece iletişim sıkıntısı yaşadığınızı düşünüyorum.

İşte ben akışına bıraktım şimdi.. ne yapıyorsa yapsın, davayı açmak istiyorsa buyursun açsın, sorunu çözmek istiyorsa buyursun çabalasın diye.. ne de olsa zaten 2 ay ayrıyız. Evden git yada gideyim durumu yok... o da bu rahatlıkta sanırım ki hiç bir tepkisi yok...

Bir kaç ay sonra büyük şehire gidince eşiniz değişecek mi ?
Eşimin değişeceğinden umudum yok. Eşimle tamamen çok mutsuzum diyemiyorum ama. Yanımdayken birlikteyken çok eğlenceli vakit geçiriyoruz. Sadece önceliği ben değilim. Büyükşehirin bana artısı benim de eşimi önceliğim yapmaktan çıkarabilmesi olacak. Burda ayda bir defa kız arkadaşlarla evlerde kısır partisi yapma dışında hiçbir seçenek yok.. seçeneklerim artınca benim beklentim de azalır diye umudum

Yalnız kalmak iyi gelecek diyordum ama hiç öyle olmadı.

Aslında iyi gelmiş. Bazı şeyleri daha net görmenizi sağlamış.

ve bikaç gün önce nereye gittiğini açıklayamadığı bir miktar para için başlayan kırgınlığım iyice derinleşti..
Açıklayamadığı mı açıklamak istemediği mi? Ne kadar bir meblağdan bahsediyoruz? Araya kaynayabilecek kendisinin de hatırlamadığı bir şey mi? Yoksa kendisinin de bildiği ama saklamaya çalıştığı bir şey mi? Yani saçmalıklara katlanılır ama bu bir saçmalıktan öte bir şey.

Aslında iyi gelmiş. Bazı şeyleri daha net görmenizi sağlamış.

Açıklayamadığı mı açıklamak istemediği mi? Ne kadar bir meblağdan bahsediyoruz? Araya kaynayabilecek kendisinin de hatırlamadığı bir şey mi? Yoksa kendisinin de bildiği ama saklamaya çalıştığı bir şey mi? Yani saçmalıklara katlanılır ama bu bir saçmalıktan öte bir şey.

Meblağ arada kaynayacak birşey değil , eşim için hiç değil. 1500 tl. Tahminim sevmediğim bir arkadaşına harcadığı yada birlikte harcadıkları yönünde. Ama kesinlikle hatırlamıyorum gitmiş işte arada bilmiyorum diyor..

Meblağ arada kaynayacak birşey değil , eşim için hiç değil. 1500 tl. Tahminim sevmediğim bir arkadaşına harcadığı yada birlikte harcadıkları yönünde. Ama kesinlikle hatırlamıyorum gitmiş işte arada bilmiyorum diyor..

300 falan olsa gene bir derece de yani 1500 de çok. 1500 liralık hediye almak için can ciğer olmak lazım, kardeş gibi olmak lazım bence. Ya da 1500ü birlikte ancak alemlerde ya da tatillerde yersin. Açıkçası benim de hiç hoşuma gitmezdi.

300 falan olsa gene bir derece de yani 1500 de çok. 1500 liralık hediye almak için can ciğer olmak lazım, kardeş gibi olmak lazım bence. Ya da 1500ü birlikte ancak alemlerde ya da tatillerde yersin. Açıkçası benim de hiç hoşuma gitmezdi.
İşte çocuk başka bir arkadaşına da bişey için yine emrivaki yapıp 2bin liralık kol saati aldırmış. Daha önce eşim anlatmıştı. Aklıma direk o geldi ama eğer benim nefret ettiğim o çocuğa harcadıysa sonra da bana "param biterse yollarsın " demeye hakkı var mı? Çocukla olduğu günlerde akşam 7 de okuluna döndü. Alemlere gitme olasılığı da o yüzden yok ama başta bundan da şüphelenmedim değil. Onlayken akşam 7 de arayıp okula döndüğünü söyleyince içim rahatladı (arka sesten de okulda olduğu anlaşılıyordu) çocuğun yanına geldiğini de o söylemedi zaten. Dediğim gibi wats ap web yüklü idi ordan gördüm yazışmalarını :oops:

1500 lira parça parça harcandıysa unutmuş olabilir ama ya.
Benim bu ayki kredi kartı borcumu görünce fal taşı gibi oldu gözlerim.Bişeyde almadım diyorum.Açıp ekstreye bakınca kızımın 3 dolgusuna vermişim 700 kanal tedavisi 500 dışarda yemeklere toplam 500 oyuncakla kitaba vermişim yaklaşık 500.Evle ilgili alışveriş falan hariç yani.Harcarken az az gelip toplamda büyük mebla olan harcamaları vardır belki.

İşte çocuk başka bir arkadaşına da bişey için yine emrivaki yapıp 2bin liralık kol saati aldırmış. Daha önce eşim anlatmıştı. Aklıma direk o geldi ama eğer benim nefret ettiğim o çocuğa harcadıysa sonra da bana "param biterse yollarsın " demeye hakkı var mı? Çocukla olduğu günlerde akşam 7 de okuluna döndü. Alemlere gitme olasılığı da o yüzden yok ama başta bundan da şüphelenmedim değil. Onlayken akşam 7 de arayıp okula döndüğünü söyleyince içim rahatladı (arka sesten de okulda olduğu anlaşılıyordu) çocuğun yanına geldiğini de o söylemedi zaten. Dediğim gibi wats ap web yüklü idi ordan gördüm yazışmalarını :oops:

Yani ne diyeceğimi bilemiyorum. Eğer arkadaşı ile görüşmek istese size de bu konuda yalan söylese diyeceğim ki baskı yapmayın, onu yalana yönlendirmeyin. Arkadaşının çok çok büyük bir ayıbı yoksa karışmayın. Ama 1500 liralık bir hediye eşin rızası olmadan olmaz. Yeri geliyor bu miktarlarda ailelere yardım ederken bile eşin rızası alınıyor. Yani bu bana çok mantıklı gelmedi. Hadi diyelim yaptı bir şey. Harcadı 1500 lirayı, para istemeye hakkı yok sizden.

Back
X