• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugünkü skandal cuma hutbesi: İş güvenliğinde aşırılık Allah'a güveni sarsar.

:KK70::KK70::KK70:

E madem öyle, hiçbir şey yapma? Allah'a güvenmiyor musun yoksa? Yani bu durumda tedbiri abartanlar hiç güvenmiyor, sen ne oluyorsun bari, orta derecede mi güveniyorsun? Birazını ben yapayım da Allah için yardım etmesi kolay olsun mu diyorsun? Sen ne dediginin farkında da degilsin.

Madem dine inanıyorsun, dinde ''sünnetullah'' diye bir şey var, git ögren bence sen onun ne oldugunu.
ne oldugunu gayet iyi biliyorum canım sen ne demek istediğimi anlamamışsın mesala sen ne kadar dikkat edersen et sonucu ancak ALLAH bilir orta durum yoktur yani bi söz vardır eşeği sağlam kazığa bağla sonra Alaha dua et diye benim demek istediğim şuydu biz müslümanlar olarak her işe kendimiz çabalıyoruz en son ALLAH diyoruz yani orada da anlatılmak istenen tedbiri alıp sonucu Allaha bırakmaktır. ama tabi konu bu değil artık hutbelere bile karışılır olmuş Acaba efendimiz olsaydı ne derdi bu duruma.ayrıca sizinle münakaşaya girmek istemiyorum...

bizim işyeri sitesindeki hoca başka vaaz verdiydi bugün
onun derdi aidat ödemeyenlere çıkışmaktı
herkes mekanı kadar konşuyor
bizim sitenin imamı aidat vermeyenleri şikayet ediyor, diyanetin imamı da para kimdeyse onu koruyor
e normal normal
Mahşeri bu yüzden yarattı yüce Rabbim

Siz şaka mısınız ya.

Bu metinle patronlar korunmaya alınmış , hocalarıda parayla satın aldılar herhalde
tabi önce para ,sahtekarlık,ssk yatırmama sonra inanç gelir adamlar helalde kadınlar yasinde duada , böyle riyakarsınız işte menfate gelince

Aşırılık derken ? Madenlerde yasam odalari aşırılık mi mesela? 1150 odali sarayı savunup itibarda tasarruf olmaz , sanki kendine mi yapti Ulkenin sarayı gurur duydum diyen insanların ; iscilerin can güvenliği ile alakalı konularda alinacak fazla tedbirleri aşırılık olarak görmesi Allaha güveni sarsar demesi gercekten mide bulandirici! Ikiyuzluluk !

Ki bu bizim ulkemizde en son soylenecek sey. Zaten en az olan tedbiri bile almazken böyle bir hutbe sacmaligin daniskasidir. Savunulacak taraf bulanlari da Allaha havale ediyorum.

gul_cann gul_cann yazdıklarınızdan anladığım sizde kader kavramında oturmamış bir şeyler var. Ne yaparsak yapalım sonuç değişmez Allah öyle yazmış diye bir şey yok. Yaptığınız hareketler hayatınızı etkiliyor, değiştiriyor elbette. Kader Allah'ın bunların olacağını bilmesi ve takdir etmesidir.

Örneğin ben yarın sabah güneş doğacak desem güneş doğar ama ben söylediğim için değil. Ben sadece doğacağını biliyorum ama doğmasına bir etkim yok. Bu durumda fazladan tedbir almanın sonucu değiştirmeyeceğini söyleyemeyiz. Allah'a güvenle zaten bir ilgisi yok bu fetva siyasi çıkarlar ve baskılar sonucu hazırlanmış.

ne oldugunu gayet iyi biliyorum canım sen ne demek istediğimi anlamamışsın mesala sen ne kadar dikkat edersen et sonucu ancak ALLAH bilir orta durum yoktur yani bi söz vardır eşeği sağlam kazığa bağla sonra Alaha dua et diye benim demek istediğim şuydu biz müslümanlar olarak her işe kendimiz çabalıyoruz en son ALLAH diyoruz yani orada da anlatılmak istenen tedbiri alıp sonucu Allaha bırakmaktır. ama tabi konu bu değil artık hutbelere bile karışılır olmuş Acaba efendimiz olsaydı ne derdi bu duruma.ayrıca sizinle münakaşaya girmek istemiyorum...
fazla önelem alınması demiş ama Gülcan arkadaş eskiden 90 koruma varken reisi cumhura şu an 1500 koruma yani bu güvensizlik demekmi?

fazla önelem alınması demiş ama Gülcan arkadaş eskiden 90 koruma varken reisi cumhura şu an 1500 koruma yani bu güvensizlik demekmi?

Kimilerinin canı çok pahalı; kimilerinin canı bedavadan ucuz.
Bugün diyaneti yarın kıyameti kendimize uyduruyoruz. ''Önce tedbir sona takdir'' sözü nerede kaldı. O sözü imha mı ettik

iş guvenligi adı ustunde tum tedbirleri almak lazımki iş guvenligi olsun cok asırı yapmayalım Allaha guveni sarsar demek nasıl birsey..sen elinden gelenin en iyisini yap sonra takdiri Allaha bıraktık de

artık diyanete de güven kalmadı,mersedesi alınca hükümetin ağzıyla konuşmaya başladı:KK51:

arkadaşlar bakın benim demek istediğim hala anlaşılmamış kader konusunu Allahın izniyle çok iyi biliyorum.ben iş güvenliginde tedbir alınmasın demedim tabiki alınacak ama kurana inanıyorsanız da orada şöyle bi ayet var onlara ölüm geldiginde ne bi dakika geri alınır ne bi dakika ileri alınır diye .Mesala size şöyle anlatayım ben ne zaman aman hasta olurum diye sıkı sıkı giyinsem hasta olurum kesin çünkü herşey Allahtan ama şöyle desem hastalığıda sağlığıda veren Allah ben gerektigi kadar giyineyim gerisi Rabbimin taktiri derim.cumhurbaşkanının korumalarına gelince tabiki onunda tedbir olarak koruması olucak sonuçta etrafı düşmanlarla dolu ama aynı şey onun içinde geçerli tabi. inanın Allah birşeyi taktir ederse 1500 değil tirilyonda güvenlik olsa olacak olur...

gul_cann gul_cann yazdıklarınızdan anladığım sizde kader kavramında oturmamış bir şeyler var. Ne yaparsak yapalım sonuç değişmez Allah öyle yazmış diye bir şey yok. Yaptığınız hareketler hayatınızı etkiliyor, değiştiriyor elbette. Kader Allah'ın bunların olacağını bilmesi ve takdir etmesidir.

Örneğin ben yarın sabah güneş doğacak desem güneş doğar ama ben söylediğim için değil. Ben sadece doğacağını biliyorum ama doğmasına bir etkim yok. Bu durumda fazladan tedbir almanın sonucu değiştirmeyeceğini söyleyemeyiz. Allah'a güvenle zaten bir ilgisi yok bu fetva siyasi çıkarlar ve baskılar sonucu hazırlanmış.
kader hakkında söyediklerin dogru fakat 2 çeşit kader vardır birisi cüzi iradeyle ilgilidir birisi tamamen kaderdir değiştirilemez mesala ölüm gibi üste bi ayet yazdım ona istinaden söylüyorum..

arkadaşlar bakın benim demek istediğim hala anlaşılmamış kader konusunu Allahın izniyle çok iyi biliyorum.ben iş güvenliginde tedbir alınmasın demedim tabiki alınacak ama kurana inanıyorsanız da orada şöyle bi ayet var onlara ölüm geldiginde ne bi dakika geri alınır ne bi dakika ileri alınır diye .Mesala size şöyle anlatayım ben ne zaman aman hasta olurum diye sıkı sıkı giyinsem hasta olurum kesin çünkü herşey Allahtan ama şöyle desem hastalığıda sağlığıda veren Allah ben gerektigi kadar giyineyim gerisi Rabbimin taktiri derim.cumhurbaşkanının korumalarına gelince tabiki onunda tedbir olarak koruması olucak sonuçta etrafı düşmanlarla dolu ama aynı şey onun içinde geçerli tabi. inanın Allah birşeyi taktir ederse 1500 değil tirilyonda güvenlik olsa olacak olur...

kader hakkında söyediklerin dogru fakat 2 çeşit kader vardır birisi cüzi iradeyle ilgilidir birisi tamamen kaderdir değiştirilemez mesala ölüm gibi üste bi ayet yazdım ona istinaden söylüyorum..

Ben sizin kötü niyetle yazdığınızı düşünmüyorum amacım tartışmak da değil yanlış anlamayın öncelikle. Birbirimizi anlayalım istiyorum.

Diyorsunuz ki ölüm kaderdir, değiştirilemez. Evet doğru ölüm her canlının kaderidir -gerçi bir ölümsüz bir denizanası türü var ama şimdi konumuz o değil- ama bu ölümün nasıl ve nerede gerçekleşeceğini biz, yaşadığımız olaylar, üçüncü kişiler vs birçok şey belirler. Öyle olmasaydı bizler önüne oynayacakları senaryo önceden yazılıp verilmiş bir oyuncudan farklı olmazdık değil mi? Haliyle hareketlerimizden, yaptıklarımızdan da bir sorumluluğumuz olmazdı çünkü bize biçilen rolü oynayıp oyundan çıkıyor olurduk.

Örnek verdiğiniz ayetin şöyle bir meali daha vardır; "Her millet, (toplum, devlet, medeniyet) için bir vade belirlenmiştir. Vadeleri dolduğu zaman, ne erteleyebilirler, ne de öne alabilirler." Bu ayet Araf suresinde geçmektedir ve Araf suresinin geneline baktığınızda Adem ile Havva'nın cennetten kovulmasından, yeryüzünde yaşayıp ölmesinden ve kavimlerin helakından bahseder. Bu açıdan bakınca ayetin bireysel bazda ölüm süresini değil devletlerin, toplumların yok olmasını anlattığını yorumlamamız yanlış olmaz. Ayrıca yine aynı surenin 10. ayetinde "Yeryüzünde size imkan ve iktidar verdik, birçok geçim imkanı sağladık" der. Yani bu dünyada yaşadıklarımıza elimizdeki imkanların, gücün etkisi var. Buna ölüm de dahil.

Son olarak zaten bilmediğinizi düşünmüyorum ama İslam'da tevekkül vardır. "Her" tedbiri alırsın, elinden gelen "her" şeyi yaparsın ondan sonra Allah'ın takdirine bırakırsın. Siz ben sıkı giyinince daha çok hasta oluyorum o yüzden çok sıkı giyinmeyip Allah'ım sana bırakıyorum diyorum diyorsunuz ama buna bir de şu açıdan bakın, bizler bu dünyada bizlere emanet olarak verilmiş olan bu bedenleri üst düzeyde korumakla mükellefiz. Kendimize elimizden geldiğince iyi bakmalıyız ve tehlikeden kaçınarak yaşamalıyız. Çok tedbir almayıp Allah'a güvendim demek onun emanetine yeterince iyi bakmadığımız anlamına gelir. Bu yüzden kaynaklanan bir ölümden ya da hastalıktan ben mesul olmam ben Allah'a güvenmiştim diyemeyiz. Çok tedbir almak Allah'a güvenmemek değil bilakis Allah'ın emanetine gelebilecek zararları minimuma indirgemeye çalışmaktır.

Back
X