Bulantılar ve ruh halim

missbeyaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2015
31
12
3
39
Arkadaşlar, 7 haftalık gebeyim, herşey çok heyecanlı ve keyifli başlamıştı ki, son 1,5-2 haftadır bulantılarım, hiçbişey yiyememem, sıvı hiçbişey alamamam ve buna bağlı halsizliğimle birlikte ruh halim çok kötüye gidiyor. Her yönden düşünüyorum evet şükür Allah nasip etti ama kendimi kontrol edemiyorum.
İşimi bırakmak durumunda kaldım. Evden dışarı çıkamıyorum, wc giderken bile başım tüm dünyayı turluyor.
Bir de aksilik kayınvalidem ve kayınpederim bizimle, ara ara kızlarına gidiyorlar ve ne kadar süreceği belli değil, çünkü burada ölüm döşeğinde hastaları var bırakamıyorlar.

Gerçekten ciddi anlamda psikolojim bozuk, eşim çok destek ama öyle bir durumdayım ki ona bile öfke kusuyorum içimden.

Bu ruh hali 9 ay böyle sürer mi :( okuduğunuz için teşekkürler, paylaşmak istedim.

bulantıların 11. haftada ya da 12. haftada kesilir.8. haftayı atlattın mı bulantıların yavaş yavaş azalır. sinirlilik hali ise üzgünüm ki hamilelik boyunca sürer. ben de en ufak şeye kızıyorum. öğretmenim, öğrencilerime karşı sabırlıyım Allaha'a şükür ama işten çıkınca hıncımı trafikten,evdekilerden çıkarıyorum.
bu hamileliğim de bulantım olmadı. doktor artık olmaz dedi ama ilk hamileliğimde berbattım. çok kilo vermiştim. bu sefer ise acayip kasık ağrısı koyu kahve akıntı yaşıyorum. her hamilelik farklı bir hikaye canım.
evde kayınvalidelerinin olması da çok zor bir durum. insan istediği gibi hareket edemez. büyük olarak bunu düşünmeleri lazım gerçi ama neyse artık. bu ara bir şey yiyemediğine üzülme ne de olsa bulantılar geçince iştahın açılacak...

bulantıların 11. haftada ya da 12. haftada kesilir.8. haftayı atlattın mı bulantıların yavaş yavaş azalır. sinirlilik hali ise üzgünüm ki hamilelik boyunca sürer. ben de en ufak şeye kızıyorum. öğretmenim, öğrencilerime karşı sabırlıyım Allaha'a şükür ama işten çıkınca hıncımı trafikten,evdekilerden çıkarıyorum.
bu hamileliğim de bulantım olmadı. doktor artık olmaz dedi ama ilk hamileliğimde berbattım. çok kilo vermiştim. bu sefer ise acayip kasık ağrısı koyu kahve akıntı yaşıyorum. her hamilelik farklı bir hikaye canım.
evde kayınvalidelerinin olması da çok zor bir durum. insan istediği gibi hareket edemez. büyük olarak bunu düşünmeleri lazım gerçi ama neyse artık. bu ara bir şey yiyemediğine üzülme ne de olsa bulantılar geçince iştahın açılacak...

Teşekkür ederim yorumun için, gerçekten zor bir süreç, ilk gebeliğim.. Dün akşam serum aldım biraz daha nefes alır gibi olsam da sabah kalktım yine aynı :( Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Teşekkür ederim yorumun için, gerçekten zor bir süreç, ilk gebeliğim.. Dün akşam serum aldım biraz daha nefes alır gibi olsam da sabah kalktım yine aynı :KK43: Allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım benim serum alacak kadar mı bulantıları var tühh gerçekten üzüldümama üzülme bebişine birşey olmaz çünkü 3 aya kadar anneden beslenir sonrasında gıdana dikkat etmek gerekir zaten o zaman kadar bulantıların geçer. geçmiş olsun tatlım umarım en kısa zamanda geçer.

benide mide bulantısı mahvediyor son bir haftadır aştı kendini insan herşeyden tiksinirimi :( yemek bile yapamıyorum mutfağa girince mideme bişiler oluyor ay herşey bukadarmı kötü kokar :(:( insan kendini bile kokuyo hissedermi :( bir düşük yaptım onda hiç böle olmamıştım rabbim yardımcımız olsun..

bende ilk haftalarda bulantılar yüzünden çok kötü günler geçirdim.. bilirim o sıkıntıyı.. hiç geçmeyecek diye ağlıyordum sürekli :) ama geçti çok şükür..
seninkide geçer ama biraz sabretmen lazım.. benim 4 ayda geçti ama bazılarının daha kısa sürebiliyormuş..
Allah kolaylık versin.. bol bol dinlen..

canım benim serum alacak kadar mı bulantıları var tühh gerçekten üzüldümama üzülme bebişine birşey olmaz çünkü 3 aya kadar anneden beslenir sonrasında gıdana dikkat etmek gerekir zaten o zaman kadar bulantıların geçer. geçmiş olsun tatlım umarım en kısa zamanda geçer.

Bu mesajı yazdıktan sonra tekrar tekrar serum almaya devam ettim.
Sonunda doktorum ZOFER adında bir ilaç verdi ve kusmalarım büyük ölçüde kesildi.
En azından yağsız salçasız çorba içebiliyorum yarım kasede olsa :(
Gerçekten bunaltıcı bir süreç oldu benim için.
Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim

bende ilk haftalarda bulantılar yüzünden çok kötü günler geçirdim.. bilirim o sıkıntıyı.. hiç geçmeyecek diye ağlıyordum sürekli :) ama geçti çok şükür..
seninkide geçer ama biraz sabretmen lazım.. benim 4 ayda geçti ama bazılarının daha kısa sürebiliyormuş..
Allah kolaylık versin.. bol bol dinlen..

Ben de öyleyim, bunalımda gibiyim, ağlayıp duruyorum bulandıkça..
Birkaç serum ve ZOFER isimli bir ilaçtan sonra çok daha rahatım ama.
Umuyorum bir an önce geçer, teşekkür ediyorum yorumun için.

benide mide bulantısı mahvediyor son bir haftadır aştı kendini insan herşeyden tiksinirimi :KK43: yemek bile yapamıyorum mutfağa girince mideme bişiler oluyor ay herşey bukadarmı kötü kokar :KK43::KK43: insan kendini bile kokuyo hissedermi :KK43: bir düşük yaptım onda hiç böle olmamıştım rabbim yardımcımız olsun..

Tam aynı hafta içerisindeyiz sanırım. Çok afedersin geçen hafta kusmalarımdan dolayı öyle zorlandım ki, doktor kesenin yanında kanaman oluşmuş dedi, sürekli yatıyorum ve wc gidip geliyorum bulantılardan.
Lakin dediğim gibi son verdiği ilaçtan sonra bir hayli nefes aldım diyebilirim.
Allah yardımcın olsun arkadaşım, sağlıkla geçirelim tüm şu süreci inş.

Tam aynı hafta içerisindeyiz sanırım. Çok afedersin geçen hafta kusmalarımdan dolayı öyle zorlandım ki, doktor kesenin yanında kanaman oluşmuş dedi, sürekli yatıyorum ve wc gidip geliyorum bulantılardan.
Lakin dediğim gibi son verdiği ilaçtan sonra bir hayli nefes aldım diyebilirim.
Allah yardımcın olsun arkadaşım, sağlıkla geçirelim tüm şu süreci inş.
benim kusmam yok boş boş bulantı :(

kızlar ben cok fenayım sürekli mide bulantısı kusma halsizlik cok kötüyüm hiçbir şey yiyemiyorum nerdeyse her sey o kadar kötü ki Allahım ne zaman gececek bu bulantılar Allah yardımcımız olsun :(

kızlar ben cok fenayım sürekli mide bulantısı kusma halsizlik cok kötüyüm hiçbir şey yiyemiyorum nerdeyse her sey o kadar kötü ki Allahım ne zaman gececek bu bulantılar Allah yardımcımız olsun :KK43:

ahh canım ona bir çözüm yok insanı hayattan soğutuyo :( tüm dış dünyadan koptum ama gececek elbet bugunlerde 12 haftada bitermiş tek umudum şuanda o RABBİM sağlıklıca kuçağımıza almayı nasip etsinde bulantı yıda çekeriz zaten bulantı sağlıklı bebek belirtisiymiş ve buna inanıyorum ilk gebeliğimde hiç bulantım yoktu düşük yaptım :(

kızlar ben cok fenayım sürekli mide bulantısı kusma halsizlik cok kötüyüm hiçbir şey yiyemiyorum nerdeyse her sey o kadar kötü ki Allahım ne zaman gececek bu bulantılar Allah yardımcımız olsun :KK43:

10. haftamdaymışım, ufak ufak yağsız tost ve malzemesiz yağsız kumpir (içinde az zeytinle) yemeye başladım.
ZOFER tavsiye ediyorum, yoksa ölmüştüm. ALlah yardım etsin bu durumdaki herkese..

merhaba hanımlar. bu zofer ilaç bebeğe zararlı değilmi . nede olsa ektra biilaç.

bendede sürekli hiç beni bırakmayan bulantılarım var. canım çok isteyerek yaptığım ıspanak yemeği bile kötü koktu :(

hamileliğimin 5. haftasındayım bulantılarım benimde çok ama hiç çıkarmadım.. sadece boğazıma kitlitlenip kalıyor ne yediysem.. en ıyı gelen şey bence su ne ilaç ne başka bişey hak getire.. folik asit ten şüphelenen çok hap bulantı yapıyor dıye ama sanmıyorum.. sadece vucut yapısından.. :) Allah kolaylık versin tüm arkadaşlara..

Bnm bulantılar 7-8 gibi başladı 11. Haftada kesildi 13. Haftada tekrar yine bulandı biraz şimdi 17. Haftadayım karnım şiş olmasa anlamıcam ne bulantı ne sinir stres :)) kuş gibiyim :)

Bu arada bulantılar varken aynen ben de haşlanmış patates ve beyaz peynirli tost yiodum sürekli ama dikkat et o da kabız yapıyor zaten hamileliğin getirdiği bi sorun bi de üstüne bunları yiince ben 5-6 gün çıkamadığım oluyodu offf ://
Ama merak etme hepsi geçicek :))

Back
X