evet evet annem karbonatla sirkeyi karıştırıp buzdolabı içini ve ev temziliğini tezgah üstünü siliyorum kızım demişti bende çatal bıçaklarda pas lekesi olunca sirkeli suya koyuyorum 1 kaç saat bekliyor bende bezle siliyorum çıkıyor lekeler valla hersey doğallıkta hele bulaşık makinasında deterjan tadı kokusu kalıyor sanki bardaklarda kaşıklarda ben birde onları birdaha duruluyorum ne yapacaksın işte dediğin gibi kendimiz bu zamana kada zehirlendik birde çocuklarımızı zehirlemeyelim
böyle bildiğin başka bilgiler varsa paylaş lütfen canım çok faydalı şeyler saolasın
saol canım sizinde varsa bildikleriniz paylaşın. birde beyaz çamaşırlara beyazlatıcı olarak limon tuzu konuluyomuş, denemedim henüz ama beyazlatıyomuş..deneyince onuda yazarım. doğal saç boyası var bide suna dumankaya vermişti tarifini:
1 tutam adaçayını ve birkaç karanfili kaynatıyorsun, koyu olsun istersen biraz siyah çay koyuyorsun, sonra bu suya 1 kase kına ekliyorsun yoğuruyorsun önce diplerden başlayarak boya gibi sürüyorsun.. kızıl kestane oluyormuş bu..