bulaşık makinasında bardakların bugulu mat çıkması?

bende aynı sorunları yaşıyorum
bardaklarım puslu puslu çıkıyor
bizimde sularımız kireçli
o kesin zaten
domestosu deneyiyemi bakalım nasıl çıkacakk.

bende makinamı 1 senedir kullanıyorum 3 sorun yaşıyorum
1-alt fervanem su tazzikli geldiği için esneme yapıyor ve güp güp die üst bölmeye su transfer eden boruya çarpıyor (servis geldi değiştirdi olur abla plastik aksam dedi gitti :))
2-sadece bir takım su bardaklarımda puslu çıkartıyor
3- ve en büyük sorunum servis bile çare bulamadı.önceleri sadece çatal bıçak takımlarında oluyordu şimdi ise bardaklarımda bile oluyor sanki paslanmış gibi lekeler oluyor çıktıktan sonra hafif nemli bezle sildiğimde bi nebze azalıyor ama diğer yıkamada yine aynı artık çatal bıçaklarımı elde yıkıyorum
makinem Beko D2 3001

ben calgonit tablet koullanıyordum şimdi denemek için fairy aldım limonlu oda çok güzel yıkadı. parlatıcı ayarı 3 te. tuzunu sürekli kontrol ediyorum. bardaklarım pırıl pırıl oluyor. makinada bir sorun olabilir servisi ara bir sor nedne olabileceklerini anlatırlar.

makinemiz aynı arkadaşım malesef hatalı seri imiş bende servise gelenlerle kanka oldum çıktım.onlar dedi banada yenge bunun çözümü makineyi yenilemektir dedi yepyeni makine alalı 2 yıl oluyo zaten nası canım sıkkın biliyormusun bide servisçi çocuk dediki yenge hep bu seriye çalışyoruz ama herkesede diyemiyoruz bişey.öyle işte bardakları kaşıkları çatalları elde yıkıyorum 2.kez bazen tencereleride:gitme:

yaa benımmakınem d1 3001 ama aynı sorunlar benımkındede mevcut 2 yıllık makıne servıs cagırmayı dusunuyordum bısey yapamıyorlarmı

yaa benımmakınem d1 3001 ama aynı sorunlar benımkındede mevcut 2 yıllık makıne servıs cagırmayı dusunuyordum bısey yapamıyorlarmı

2 yıl oldu hiç birşey yapamadılar hep aynı gelip gittiler sonra sıkılıp demek zorunda kaldılar serinin hatalı olduğunu.annemin 2 programlı en ucuz vestel pırıl pırıl yıkıyor ben anneminkinin 2 kat fiyatına almıştım 3. haftadan beri hep sorun hep sorun.yapacak bir şey yok.çalışır makinede atılmazki mecbur idare edicez:sinifsinif::sinifsinif:

valla benım 6 bardgım aynen oyle oldu denemedıgım sey kalmadı bulasık makınası harıcınde herseyı denedım

cıfledım cıkmadı
camasır suyuna yatırdım cıkmadı
kırec sokucuye yatırdım beklettım cıkmadı
en son matıkle yıkıyım dedım duusn onla bıle gene cıkmadı

en sonunda bardakları cope atmak zorunda kaldım
benımkı vestel zaten hıc mennun degılım tek care atmak oldu

şu 5i biarada,7si birarada tablet kullanıldığında da,ayrıca tuz ve parlatıcı koymak gerekiyo mu?

parlatıcı koymasanda olur ama tuzu bittiğinde muhakkak extra tuz alıp 1 kilo civarı koyucaksın makineye.

bende yeni taşındım inan günlük kullandığım bardakları dediğin gibi ne yaptımsa lekelerini gideremedim.attım çöpe 2 takım çay bardağı 2 takımda su bardağı aldım yetiyo şimdilik.ama verdiğim paraya okadar acıyorum ki.hiçbirimize gökten para yağmıyo ne emeklerle o paralar kazanılıyo.ve resmen kazıklanıyoruz bir beyaz eşya alınca 3-5 ay toparlanılmıyo zaten .ve öyle hileyle hurdayla alınan paralar da satıcılara ne kadar helal oda tartışılır.annem hep derki çalmayla üçkağıtla adam adam olunsaydı fare olurdu der.aynen öylekötükedihüso

parlatıcı koymasanda olur ama tuzu bittiğinde muhakkak extra tuz alıp 1 kilo civarı koyucaksın makineye.

hmm peki arkadaşım,teşekkürler bilgi içina.s.

arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okudum .benimde makinam beko ilk aldım kullanmaya başladım sanki hiç yıkamıyo gibi bir süre idare ettim eldeki gibi olmaz diye en son makinanın altında köpük birkiyo ve pis çıkıyo servisi çağırdım deterjan koyma yerini değiştirdi parlatıcı akıyomuş makinaya onun için iyi yıkamıyomuş.ve köpüklü kalıyomuş.bende en iyi parlatıcıyı aldım servis onu koymadı parlatıcı bölmesine elma sirkesi koydu kendide öyle yapıyomuş ben ondan sonra hiç parlatıcı koymadım suyumuz çok kireçli deyildi şimdi yer değiştirdim aynen benimde öyle oldu pslu lekeli çağrı merkezini aradım su sertlik ayarını değiştirdim şimdi parlatıcı gözüne biraz sirke biraz parlatıcı var. deterjanda toz deterjanı 1 1.5 tatlı kaşığı kullanıyorum servis parlatıcı ayarını 4 5 arası ayarladı öyle duruyo çoğaltıncada buğu yapıyo .bide kesinlikle çamaşur suyu kullanmayın sirke zaten dezenfekte ediyo.zaten iyi durulanmaz eldeki gibi kalıntı olabilir .bide 15 günde birde mutlaka alttaki süzgeçini yıkayın kullanma kılavuzunda yazar zaten oda kirlenince pis yıkıyo makina.

özellikle bekonun hatalı serisini kullandığını söyleyen arkadaşlar, gizli ayıp denen bir kavram var, mal alındıktan itibaren iki yıl içinde ortaya çıkan ve malın alındığı sırada tüketici tarafından bilinmesi, farkedilmesi mümkün olmayan ayıba gizli ayıp denir ki genelde fabrika hatası şeklinde ve kullandıkça ortaya çıkan ayıplardır, eğer fişiniz faturanız falan duruyorsa tüketici hakem heyetlerine başvurarak makineneizin değiştirilmesini, parasının iadesini talep edebilirsiniz.. herkese iyi akşamlar.

parlatıcı gözüne sirke koyuyorum çok güzel parlıyor

ha bide kıslarrr ben fırının üzerindeki ocagın demirini bikere makinaya attım sanki siyah kısmı soyuluyor gibime geldiiii..siz atıyomusunuz atsam bşy olurmu acep bidahabu teknoloji başıma bela yaf

canım ben her makinemde muhakkak atarım. ancak bırak soyulmayı misler gibi olduğunu söyleyebilirm. senin başına böyle bi şey geldiyse mutlaka demirim dökükümden kaynaklanıyordur. demek ki çok dayanıklı değil canım...

bendede aynı sorun var sürekli tuzunu parlatıcını koyarımmm calgonitquantum tablet deterjan alıyorum hala buguluu kirli gibi..çıldırmak üzereyim..çay tiryakisiyiz elde yıkasam akşama kadar bardak yıkamam lazım..
neyapcagımı şaşırdım sirke koycam bugun bakalım inşşş düzelir ama umudum yokk..her marka deterjan denedim olmadı olmadı..misafir gelince utanıyorumm hep bugulu..hemen elimde yıkıyorum

Bulaşık makinam 3 aylık falan. Tuz ve parlatıcı göstergesi var ama cuma günü hic farketmedim ısık yanıyomu söndü mü diye. Cuma aksamı makina bittikten sonra az kalsın cıglık atıcaktım güzelim bardaklarım mat bugulu hafif cizik cıktı makinadan bi baktım ekrana parlatıcı bitmiş cok az bişi vardı ekledim ama cok üzüldüm yaa bi garip olmus bardaklarım.

Dikkat etmek gerekio demekki.

aynı sorun bend var servıs ıkıncı kez gelcek şimdi benımkı arcelık 1.400 e aldım yemek paralarımdan keserek makınadaysa sorun yandı o arçelık herseyımı arcelık aldım bırde yıkarım ortalıgıı bırde tanıdıktan aldık umarım düzelırr deterjan bıngoydu quantum aldım suanda yıkanıyor bakalamımne olcakk ben kesınlıkle makınadan suphelenıyorum 2 yıl olmasına 1 ay var ama 7 yıl garantı yaptırdım allahtann

b seferde olmazsa arçelık kendı yerını arıcam merkezınııı ve yıkıcam ortalı

benimde makinam arçelik. bütün bardaklarım bulanık, kirli gibi. calgonit deterjan kullandım, sonra pril aldım işe yaramadı. porselen pasta tabaklarım yamuldu. geçen senede makinam bozuldu. arçalikten nefret ediyorum. garanti süresi dolduğu için servis çağırtıp yaptırmadım. şimdi elimde yıkıyorum zor oluyor ama yeni makine alana kadar elde yıkamaya devam.

arkadaşlar, konunun tamamını okumadım, bi göz gezdirdim de...
siz ne yapıyorsunuz, domestosun çamaşır suyunun kokusu, kokusuz gazı bile ne kadar zararlı, kaldı ki kap kacak mı yıkayacaksınız bir de
Kırk yılda bir ben de yapıyorum ama en az iki kere durulatmak kaydıyla. o da sürekli çaydan kararan bardaklar çaydanlıklar ve kaşıklar için. gerçi onun da sağlıklı yöntemini buldum da...

herneyse, makineden buğulu ve su lekeli çıkıyorsa bardaklarınız, parlatıcısı bitmiş demektir. Parlatıcı da çok zararlı ve üstelik son durulama suyuna konulduğu için elma sirkesi öneriyorum.

hem mikrop kırıcı hem kireç önleyici hem parlatıcı.
bir numara, birrr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…