• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık Makineleri bulasik makinemden deterjan kalintisiyla cikan bulasiklar

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
17
0
- Yurtdışı
hanimlar
bazan bulasik makinem tam durulamiyor heralde..yada nasil oluyor anlamiyorum cokmu dolduruyorum diyorum bir türlü neden oldugunu bulamiyorum özellikle bardaklarimin kenarlari deterjan kalntisiyla cikiyor..mecburen ya elimde yikiyorum yada öyle cikanlari tekrar makineye koyuyorum..bazan elma sirkesi atiyorum makine icinde daha iyi temizlensin diye..faydasi oluyor parliyor temiz oluyor ama her yikama icinde emla sirkesimi atmam lazim..makinem cok eski degil esim alali 3 sene olmus benden önce almis..
sizinde boyle sorununuz varsa nasil bas ediyorsunuz merak ettimne yapmam lazim??

yaaa bende aynı dertten yakınıorum açıkçası:( doldurmuorum fazla aynı şekilde elma sirkesi kullanıorum daha sağlıklı diye parlatıcı asla kullanmıyorum ama bazen bardaklarımın içine yapışmış deterjan kalıntısı görüyorum bide böyle beyaz su gibi bişeyler oluo kepçe falan ters döndüğünde :s makinam henüz 1 yıllık anlamıyorum bakım bile yapıyorum periyodik olarak :(

yaaa bende aynı dertten yakınıorum açıkçası:( doldurmuorum fazla aynı şekilde elma sirkesi kullanıorum daha sağlıklı diye parlatıcı asla kullanmıyorum ama bazen bardaklarımın içine yapışmış deterjan kalıntısı görüyorum bide böyle beyaz su gibi bişeyler oluo kepçe falan ters döndüğünde :s makinam henüz 1 yıllık anlamıyorum bakım bile yapıyorum periyodik olarak :(

canim parlatici bende kullanmiyorum hazneyede elma sirkesi kokuyorum..parlaticinin durulamada tam cikmadigini okumustum dumur olmustum korktum..biraktim ama bu deterjan kalintisida sinri etti beni..ne yapacagimi sasirdim..kepce ters döndügünde ousan sivi ok normalde deterjan kalintisi olmamasi lazim..halbuki ben en iyi markayi en iyisinide aliyorum..wala saka yapmiyorum bazan ayni bardak 4 tur yikaniyor makinede..insallah yol gösteren birileri cikar.

bende de aynı sorun var. makinem ariston. servis çağırdım, bir şeyler yaptılar düzeldi. bir daha yaparsa bi parçanın değişmesi gerekiyormuş. bir daha yaptı. tam hatırlamıyorum ama o parça da baya pahalıydı. zaten değiştirmeyi düşünüyordum, biraz daha idare etsin değiştireceğim.

bende de aynı sorun var. makinem ariston. servis çağırdım, bir şeyler yaptılar düzeldi. bir daha yaparsa bi parçanın değişmesi gerekiyormuş. bir daha yaptı. tam hatırlamıyorum ama o parça da baya pahalıydı. zaten değiştirmeyi düşünüyordum, biraz daha idare etsin değiştireceğim.

üzüldüm şimdi böyle okuyunca bizde çeyiz olarak ariston hotpoint aldık bulaşık makinemizi,modeli ne acaba sizin?

Makineden de kaynaklı olabilir, deterjandan da...Ben daha önce oldukça pahalı bir markanın son çıkardığı ürünü kullanıyordum, kepçeler ters döndüğünde biriken sıvı bembeyaz oluyordu. Şimdi fairy tablet kullanmaya başladım, yine kepçe ya da hafif plastikler ters dönüyor makinede ama içlerinde biriken su berrak, deterjandan iz yok. Bir de jel deterjanlar var, onlar da iyi sonuç verebilir, kalıntı bırakmayabilir...

Son düzenleme:
Düşük sıcaklıkta çalıştırıyorsanız tablet çözünmüyor olabilir.Yüksek sıcaklığa rağmen yine çözünmüyorsa tablet yerine toz ya da jel kullanmayı deneyin.En azından miktarını azaltabilirsiniz.

üzüldüm şimdi böyle okuyunca bizde çeyiz olarak ariston hotpoint aldık bulaşık makinemizi,modeli ne acaba sizin?

baya eski 3 programlı bir model. hotpoint serisinden önce yani. beyaz eşyacı tanıdıklarım var, bu iş biraz şans işi diyorlar. bana böyle denk geldi ama sizinki hiç problem çıkarmayabilir.

Düşük sıcaklıkta çalıştırıyorsanız tablet çözünmüyor olabilir.Yüksek sıcaklığa rağmen yine çözünmüyorsa tablet yerine toz ya da jel kullanmayı deneyin.En azından miktarını azaltabilirsiniz.

maalesef tablette de toz deterjanda da aynı problemi yaşadım. üstelik yüksek sıcaklıkta çalıştırırım, her ay temizleyici ile temizlerim filan.

bendeki makina tuzu bittiği zaman öyle yapıyor. ve çok sık tuz koymak zorunda kalıyorum. çünkü damlalarda belli oluyor
bir ara bende parlatıcı bölümüne sirke koyuyordum sonra o bölümün içinde hep tortu yaptı. bıraktım

baya eski 3 programlı bir model. hotpoint serisinden önce yani. beyaz eşyacı tanıdıklarım var, bu iş biraz şans işi diyorlar. bana böyle denk geldi ama sizinki hiç problem çıkarmayabilir.

anladım sağolun cevap için...bizim yeni model 8 program,inşallah iyi çıkar ama gerçekten şans işi:31:

bulaşık makinası iyi hoş da azıcık suyla nekadar durulanır siz tahmin edin ben yıkama işleminden sonra içine sirke şişesini 3 tur döndürüp kısa programa tekrar atıyorum benim makinam atılıp yenisi alınacaktı oderece kötü yıkıyordu,şimdi sirke sağolsun pırıl pırıl yapıyor hemde içim çok rahat çoluk çocuk deterjan yutmaktan kurtulduk

bulaşık makinası iyi hoş da azıcık suyla nekadar durulanır siz tahmin edin ben yıkama işleminden sonra içine sirke şişesini 3 tur döndürüp kısa programa tekrar atıyorum benim makinam atılıp yenisi alınacaktı oderece kötü yıkıyordu,şimdi sirke sağolsun pırıl pırıl yapıyor hemde içim çok rahat çoluk çocuk deterjan yutmaktan kurtulduk

cok akillica aynen bende programin son turunda acip sirke atiyorum hem parlatiyor hemde saglikli en azinda,, zaten makinenin parlatici haznesine de sirke koyuyorum..

Çok çok çok zekice sirke ile tekrar durulamak, sizler harikasınız hanımlar, sayenizde birşey daha öğrendim teşekkürler.

jel deterjan kullanıyorum bende bu kalıntı meselesi yüzünden.artık kalıntı yok.bide parlatıcı yerine elma sirkesi kouyorum.

bende sirke koyuyorum artık ama bendede kaşık ve çatallarda su lekesi kalıyo bunu nasıl çözerim die düşünüyorum
bilgisi olan var mı

Back
X