• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulduğum Cep Telefonu Yüzünden Başım Dertte.

Anlaşılmayan bir durum söz konusu ki;

Burda sanki yaptığımın doğruluğunu sizinle tartışıyormuşum ve kılıf arıyormuşum havası yaratılmaya çalışılıyor bu çok yanlış. Yazdığım ilk mesajdan son mesaja kadar konu hakkında müzdaripliğimi ifade ettim. Kaldıki sizin bana soru sorma hakkınız ne yazıkki yok. Bu yüzden Sevgili Hakim hazır eliniz değmişken şu sol kolumuda kesinde, sizinde yaptığınız düpedüz gaddarlık canilik.

Ben konunun hukuki boyutu birazda KALMIŞSA insani boyutunu konuşmaya değer görüyorum bunun haricinde sorularınızı kendinize saklayın.

başkasına ait bir telefonu alıyorsunuz çantanıza atıp ev götürüyorsunuz bukadarlada kalmayıp satıp parasını yiyosunuz...bunları yapan siz ama gaddar olan ben oluyorum... oldu olucak beni suçlu bulacaksınız nerdeyse..ama şaşırmıyorum...çünkü sizin durumunuzdaki herkes kendi yaptıqını görmez karşı tarafı suçlayarak suyun yüzüne çıkmaya çalışır...normaldir yani yaptıqınız...başkasının telini alıp satan bir kişi beni gaddralıkla suçlamış çokmu...

Son düzenleme:
Merhaba..

2 gündür allak bullak oldum bugün sırf bu konu yüzünden işime gidemedim çünkü kendimi çok kötü hissediyorum. Avukat yada hukukla ilgilenen bir tanıdığım yok o yüzden belki sizin yakınlarınız vardır diye sormak istedim. Dün ailemi bir polis memuru aramış ailemde bana ulaştı "sana ulaşamamışlar, seni arıyorlar" diye bende hemen beni arayan numarayı onlardan alıp ulaştım. Bir polis memuru beyfendiyle görüştüm karakola gelmemi istedi sebebini söylemedi "çok önemli bir durum değil" şeklinde konuştu.

Bende hiç bir kızartıcı suç işlemediğimden gayet kendine güvenir bir şekilde gittim. Karakolda bana daha önce böyle bir "falancamarka" telefon kullanıp kullanılmadığım soruldu. Bende 7-8 ay önce mağazanın birinde soyunma kabininde kıyafetlerin altında yerde bir telefon bulduğumu ve telefonun kapalı olduğunu belirttim. Çalışmadığını düşünerek aldım. İşte bu alma kısmında hatalı olduğumun farkındayım ama çok pahalı yada iyi bi telefon olmadığı için önemsemedim açıkcası. Eve gelip telefon çalışıyormu diye hattımı takarak denedim. Çalışıyordu bende kapattım, 1-2 hafta ne yapacağımı bilemedim. Kullansam başkasının malı çalışır durumda, götürsem neden bulduğun anda getirmedin diyecekler diye utancımdan bende götürdüm sattım telefonu. Durum vaziyet bu. Telefon sahibi "kabinde telefonumu unuttum şeklinde" bi beyanatta bulunmuş. Dün ifade verdim karakola ve çıktım evime geldim.

Yanlız bundan sonraki sürece aklım takılıyor. Güven timinden bir arkadaşım mahkemeye gider bu durum dedi. Çünkü telefon bulunamadı. Mahkemeye giderse ertelenmiş bir suç olarak devam eder dedi. Ve bu benim sicilime işleyecek sıkıntısı içindeyim. Mahkemede uzlaşma sağlanabilir mi? Karşı tarafla uzlaşma sağlanırsa adli sicil kaydı ve arşiv kaydı oluşurmu lütfen yardımcı olun. Kpss'ye girmek istiyorum yanlız böyle bir durumda devlet memuru olmam imkansız..:43:
Avukat arkadaşıma mail atarak bu durumu sordum.
Gelen cevap şu oldu, bu durumda olay mahkemeye gider, yani kamu davası açılacaktır.
Sulh ceza mahkemesinde, ancak durumu bu şekilde anlatman ve bu yanına devam etmen durumunda hakkında ufakta olsa bir ceza çıkar.
Ve bu ceza hükmün açıklanmasının geriye bırakılması şeklinde karara bağlanır.
Ancak sicile işleyecek kadar ağır bir ceza gelmez. Telefonu satarak aldığın parayı karşı tarafa iadesi de gerekecek ki bu durumda biraz sıkıntı yaşayabilirsin.
Durum bundan ibaret, Allah yardımcın olsun...

Yapmış olduğun doğru birşey değildi, kanunu bilmemekte seni bu durumdan kurtarmaz.
Seni yargılamıyorum, bize düşmez zaten. Ama başkalarına da umarım bu yazın ders olur inşallah.
Umarım bulunduğun durumdan en zararsız şekilde kurtulursun... Kimse kimsenin kötü olmasını istemez.

souvvenir gerçekten çok çok teşekkür ederim 22 yaşındayım. Etrafımda öyle çok iş sahibi avukat, hukukçu yok, oyüzden buraya yazmak istedim ilginiz alakanız beni çok mutlu etti. Ben çok kötü bir durum yaşadım ve yaptım bunun bir çözümü vardı götürüp oraya teslim etmek. Ama o an bunu yapmadım, devamında teslim etmek aklımdan geçti ama çok utandım. Siz böyle yapmayın..

Kaç parça oldum bilmiyorum, dün karakol denen yerin havasını soludum gerçekten korkunç bi yer allah kimseyi oraya düşürmesin. Buda sizlerin başına gelirse, kızınızın, çocuğunuzun sizede örnek olsun

Gerçekten yürekten teşekür ediyorum

Son düzenleme:
souvvenir gerçekten çok çok teşekkür ederim 22 yaşındayım. Etrafımda öyle çok iş sahibi avukat, hukukçu yok, oyüzden buraya yazmak istedim ilginiz alakanız beni çok mutlu etti. Ben çok kötü bir durum yaşadım ve yaptım bunun bir çözümü vardı götürüp oraya teslim etmek. Ama o an bunu yapmadım, devamında teslim etmek aklımdan geçti ama çok utandım. Siz böyle yapmayın..

Kaç parça oldum bilmiyorum, dün karakol denen yerin havasını soludum gerçekten korkunç bi yer allah kimseyi oraya düşürmesin. Buda sizlerin başına gelirse, kızınızın, çocuğunuzun sizede örnek olsun

Rica ederim ne demek, biz insanız.. Şaşar beşeriz, beşeriyiz..
Allah daha büyük yanılgılara düşürmesin inşallah.
Bir anlık birşey zaten, sonra geri dönüşü olamıyor, olsa dahi birşeyler engel oluyor.
O yüzden seni anlıyorum, zaten burada önemli olan yaptığının yanlış olduğunu bilmek.
Yardımcı olabildimse ne mutlu... Hakkında hayırlısı inşallah...

hırsızlık sucundan yargılanıp ceza alacaksınız, cezanız ertelenecek ya da hükmün açıklanması geri bırakılacak. yani cezanız infaz edilmeyecek ancak 5 yıl içinde başka bir suç işlemeyeceksiniz. arşivli sicil kaydınızda görünecek, memur olamazsınız.

Bu yapılanın adı düpedüz hırsızlıktır, bunun başka bir açıklaması olamaz.

Her zaman kendi kendime soraradım, bu insanlar başkalarının mallarını çalarlarken hiç mi utanmazlar, gönülleri nasıl rahat eder diye.

Demek ki böyle oluyormuş.

Onu seviyordum ve onunla kendimi kaybedip rızası dışında birlikte oldum cümlesi ile ona tecavüz ettim cümlesi aynı anlamdadır arkadaşım. Ne kadar masum sevimli göstermeye çalışsan da kabinde bulduğun başkasına ait olan şeyi mağazaya teslim etmek yerine alıp satmışsın. Savunulacak hiçbir yanı yok. Dua et o telefon benim değilmiş. Umarım bu size ders olur.

hırsızlık sucundan yargılanıp ceza alacaksınız, cezanız ertelenecek ya da hükmün açıklanması geri bırakılacak. yani cezanız infaz edilmeyecek ancak 5 yıl içinde başka bir suç işlemeyeceksiniz. arşivli sicil kaydınızda görünecek, memur olamazsınız.

Memur olamayacak yani. Korktuğu başına geldi. İyi ki telefonunu kaybeden çalındı diye beyanda bulunmamış. Ya adı çalındı olsaydı, vay halinize.

karşı taraf şikayetini alsa da benim bildiğim kamu davası oluyo bu tarz davalar
yanılıyo olabilirim ceza alırsınız sanıyorum bu da siciline işler büyük ihtimalle

Telefon iyi değildi pahalı değildi diye düşünmüşsünüz de..
Belki o sahibine göre çok değerli bir telefondu.
Yeni bir telefon alırken zorlandı belki ya da alamadı.
Belki çok önemli numaralar vardı içinde,zor durumda kaldı.
Belki bir öğrenciydi anne babasından azar işitti,belki asgari ücretli idi
zar zor alabilmişti o telefonu.
Onların durumunu düşünmüşmüydün ki sen şimdi kendi durumundan bahsediyorsun.
Gaddarlık yapmayın demişsin,gaddarlık söyleyince değil yapınca oluyor canım.
Ben burada üzüldüm o telefon sahibine sen birde satıp parasını yemişsin.
Bulduğum telefon demişsin ama sen onu bulmakla kalmamış,cebine atmışsın.
Ona başka birşey diyorlar maalesef.
Son olarak ben o telefonun sahibi olsaydım,davayı sonunu kadar devam ettirirdim.

telefonun sahibine ulaş ama karakola çağırmalarını ve uzlaşmak istediğini ne kadar olursa olsun bir telefon alacağını söyle..başka yolun yok..bu resmen hırsızlık..

Back
X