• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bülent hocam kök hücre tedavisi -9.kromozom bozukluğu

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.076
298
iyi günler hocam bende 9.kromozom bozukluğu eşimde ise dna hasarı var 2 kez tüp bebek denedik ancak nasip olmadı ...2 sonra histeroskopi çekineceğim bi çentikten bahsediyorlar rahme atılan sizce uygunmudur 2.tüp bebeğimde embriyonun b kalite 8 hücreli olduğunu söylemişlerdi ama tutmadı eşimin değerleri sayıları iyi hatta bazı hastaneler bu değerlere tüp bebek raporu vermiyorlar normal yolla olma ihtimali var diye ,benim tüplerim açık , dna hasarını öncelik kabul etmiyorlar

ben kök hücre tedavisi ile şansımızı merak ediyorum tam olarak nedir ne değildir gebelik aşışı nedir

.............................................................................................................................................................................

2.sorum ise eltim için o gebe kalabilliyor ancak 1.çocuğunu kaybetti jouberd sendromlu doğdu vefat etti ve gebe kalmaması gerek dendi tekrar aynı olur diye -ki korunuyorlardı ama gebe kaldı yalnız 3 aylıkken kalp atışı alınamıyor ,gelişmemiş diyerek gebeliği sonlandırıldı-bi kaç kez doktorlara gidildi ama genetik bi sorun türkiyede çalışmaları yok amerikaya yollanacak deniyor ve 15 bin lira gibi rakamlardan bahsediliyor sadece genetik sorunun ne olduğunun anlaşılması için -bunun için ne önerirsiniz kendime ayrı onlara ayrı üzülüyorum

..............................................................................................................................................................................

birde lütfen ankaraya geri dönün.....................

iyi günler hocam bende 9.kromozom bozukluğu eşimde ise dna hasarı var 2 kez tüp bebek denedik ancak nasip olmadı ...2 sonra histeroskopi çekineceğim bi çentikten bahsediyorlar rahme atılan sizce uygunmudur 2.tüp bebeğimde embriyonun b kalite 8 hücreli olduğunu söylemişlerdi ama tutmadı eşimin değerleri sayıları iyi hatta bazı hastaneler bu değerlere tüp bebek raporu vermiyorlar normal yolla olma ihtimali var diye ,benim tüplerim açık , dna hasarını öncelik kabul etmiyorlar

ben kök hücre tedavisi ile şansımızı merak ediyorum tam olarak nedir ne değildir gebelik aşışı nedir

.............................................................................................................................................................................

2.sorum ise eltim için o gebe kalabilliyor ancak 1.çocuğunu kaybetti jouberd sendromlu doğdu vefat etti ve gebe kalmaması gerek dendi tekrar aynı olur diye -ki korunuyorlardı ama gebe kaldı yalnız 3 aylıkken kalp atışı alınamıyor ,gelişmemiş diyerek gebeliği sonlandırıldı-bi kaç kez doktorlara gidildi ama genetik bi sorun türkiyede çalışmaları yok amerikaya yollanacak deniyor ve 15 bin lira gibi rakamlardan bahsediliyor sadece genetik sorunun ne olduğunun anlaşılması için -bunun için ne önerirsiniz kendime ayrı onlara ayrı üzülüyorum

..............................................................................................................................................................................

birde lütfen ankaraya geri dönün.....................
merhabalar : 1. soru ıcın cevap :
öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca önemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın oldukca öneme sahıptır. Ardışık olumsuz tüp bebek sonucları nedenı ıle ;bay ve bayan genetık( sizde yapılmıs) ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı( hısteroskopı) ,rahım-tup fılmı, tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Sızın durumunuzda ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tüp bebek( array cgh) yöntem secımı uygun olucaktır. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.) Spermlerın ılerı teknolojı ıceren laboratuvarda mıkrochıp metodu ıle secılmesı embrıo kalıtenız uzerıne olumlu katkı saglayacaktır.
Gebelık sansınızı yukseltmek ıcın hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle görmekte fayda vardır. Ayrıca gcsf ( gebelık asısı denılen) madde ıle ıle rahım ıcının embrıo transfer oncesı yıkanması sansınızı olumlu etkıleyecektır.

2. soru ıcın cevap :genetık dr u ıle görusmenızı ardından genetık dr unun onerılerını bızımle paylasmanızı tavsıye ederım. Tum bu bılgıler ışıgında bol sanslar dılerım.

Back
X