Bulunduğum şehir mi? Doğup büyüdüğüm şehir mi?

Hypios

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2020
204
483
18
Merhaba arkadaşlar;
Ben uzun yillar özel sektörde çalıştım, evlenip bir çocuk sahibi olunca onlara vakit ayıramama sıkıntısı oluştu ve şartlarımı zorlayıp devlete atandım, bölümüm ataması zor olan bölümlerden.Ben İstanbulda doğdum büyüdüm, evlendim, eşim hala orada, ben ise İstanbula 6 saat mesafede olan anadolunun kavsak noktalarından küçük bir şehirdeyim. Şöyleki burası çocuk büyütmek için harika bir şehir, bulunduğum yer köy gibi, sakinve güvenli, iş yoğunluğu az, ancak burada yalnızım, eşim, ailem uzakta kaldılar, eşim işinden istifa etse burada alacağı maaş şimdikinin yarısı olacak, birikim yapıp buradan müstakil ev almak çok iyi olurdu ancak eşim ve benim maaşımla o biraz zor görünüyor.Ayrıca İstanbulda Uluslararası bir şirkette İngilizce dilini aktif kullanıyordum, burada ise bu imkan yok ve dilde çok gerilediğimi hissediyorum.Kişisel çabayla da olmuyor, verimsiz oluyor.
İstanbul ise kendi evimizin olduğu, çocuğumun sevdiği akrabalarımızın olduğu yer.Oraya gidersem iş yerim evime 4km mesafede olacak, iş ise çok yoğun olan bir iş, gün içinde farklı ilçelere gitmek gerekiyor, İstanbul trafiği beni çok yoracak orası belli, ancak özeldeki gibi mesai saati dışında çalışma, rahatsız edilme gibi durumlar yok. Oraya dönersem ki 2021 dönebileceğim yıl oluyor, eşim iş değiştirse bile maaş azalması fazla olmayacak, orada kira vermeyeceğiz, bşrikim yapacağız.Çocuğum hasta olursa destek alabileceğim insanlar var. Ancak çocuğun oyun oynayacağı park çok dolu oluyordu, bu salgın hastalık döneminde iyice eve kapanacağız, çocuk şuanki şehirde de fazla dışarı çıkmasa da yeşillik alan çok, çocuk inek görüyor, at görüyor.Burada kreşe gidiyor orada da gidecek, ancak 1 haftadır üşütüp hasta olan çocuğumu bırakabileceğim güvenilir kimse yok etrafımda.Büyük şehirde de babannewi, halası var onlar bakabilir.Orası corona kaynıyor, burası biraz daha izole.
Bilemiyorum, bütün verileri ortaya koyduğumda çocuğumun geleceği içün kendimiz için hangisi daha ön planda bunu tayin edemiyorum.Aylardır bu düşünce kurt gibi rahatsız ediyor beni.
Siz olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar? görüşlerinize değer veriyorum.

Esiniz istifa edip gelir. Maasi azalsa da giderleriniz daha az olacaktir. Istanbuldaki ev kiraya verilip kira masrafiniz cikartilir, fazla bile kalir.
Istanbulda cocuk buyutmek istemem ben acikcasi. Ailemi gider sik sik gorurum, 6 saat bisey degil.
Cocuk icin esin destegi yeter. Cok cok zorda kalinirsa aile buyukleri bir iki haftaligina davet edilir, onlar da kirmaz zaten.

Artık büyük şehir yaşanacak gibi değil diye düşünüyorum. Bende buyuksehirdeyim tahammül sınırlarını zorluyor artık.

Istanbulun nispeten daha sakin bir ilcesinde dogup buyudum. 2014te atandim. Bir daha bu sehre donmeyecegim diye ciktim ve donmedim. Istanbulda cocuk buyutmek beni cok korkutuyor. Orada ozel okulda 4 yil calismis bir ogretmen olarak soyluyorum bunu. 2 oglum var. Dusuncesi bile geriyor beni. Her turlu kotuluk en cok buyuksehirlerde var. Hem yogun is hayatinda onlara vakit ayırmak, kontrol etmek, bütün gun okulda kimle arkadaslik ediyorlar, ne yapiyorlar diye takip etmek mumkun mu? Ayrica hava kirliligi, trafik, hayat pahaliligi da cabasi. Tabi ki insan basi sıkışınca yanında olacak birilerini istiyor ama kucuk yerlerdeki arkadasliklar cogu zaman akrabaliklar kadar saglam oluyor. Zaten 6 saat nedir ki? Sabah ciksalar oglen yemegine sizdeler. Ben olsam yasadigim yerde seve seve kalirdim.

İstanbuldaki ev kp evi. O durumda kirayı biz almayız. Annem hasta olan ananeme bakıyor, kv ve kp ise kronik hastalıkları olan ve aynı dr da tedavi olan kişiler, hemen yakınımdalar, her iki yerin de avantajı vr dezavantajı var, işin içinden çıkamıyorum.

Kurulu düzeninize geri dönün. Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum 4 olsa 2 yıl sonra okul çağına geldiğinde şehir değiştirmek isteyeceksiniz.

Kurulu düzeninize geri dönün. Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum 4 olsa 2 yıl sonra okul çağına geldiğinde şehir değiştirmek isteyeceksiniz.
Şuan 3 yaşında. İstanbul daha mantıklı mı sizce de? Çok değişik olacak ama orada kendimi daha rahat hissediyorum, burada arabanız yoksa hiçbir yere kıpırdayamıyorsunuz.Oradaki corona ve deprem riski de çok önemli.

Kızlar konum pek tutmamış gibi ama bir kaç farklı kişinin yorumu çok iyi olurdu

Bende on yıla yakın bir ilçede çalıştım avantajları da dezavantajları da var. Çocuk büyütmek için küçük yerler çok ideal ama eşiniz yanınızda olmalı. Bir kere evinize max 5 dk varırsınız, yoğun çalışmadığınız için çocuğa ve eve daha çok vakit ayırabilirsiniz. Eğitim vs başladığında yetmeyecek muhtemelen orası size. İster okul çağına kadar orada kalın hatta ikinci çocuk düşünceniz varsa orada kaldığınız sürede yapabilirsiniz. Daha sonrası için alternatif düşünmek zorundasınız. Korona ve deprem konusunda biraz kaderci olmak gerek. Büyükşehirlerden korona yüzünden kaçıp köylerine gidip orada koronaya yakalananları duyduk. Hayatınızla ilgili kararı en iyi siz verirsiniz. Zaten 2021 e kadar zamanınız varmış düşünün.

Ben merkezde yaşıyordum pandemi sürekli ev,apartmana giren çıkan belli değil,hava kirliliği,bi bunalmışlıkla kendimi köye attım 9km mesafe ama eşim Her gün en az 40 km mesafe işe gidip geliyor,ama korkularım azaldı ,stresim azaldı, bilemiyorum tabiki siz bilirsiniz ama sabredin bence ..

Ben buyuksehir severim, ama 2 cocugum var, onlar buyuyene kadar buyuksehire gitmeyi dusunmuyorum acikcasi.
O yuzden boyle yaziyorum, yoksa istanbulun artilari elbette ki cok. Ama cocuklarla biraz daha sakin, az kalabalik tercih ediyorum.
Kendim de koyde buyudum belki de ondandir. Istanbulda da yasadim, cok severek. Ama dedigim gibi cocukluk zamani daha sessiz sakin daha iyi geliyor bana. Esiniz tamamen issiz kalmayacaksa ben bu secenegi dusunurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…