Bulyon zararlı mı ?

ilayda cem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
2.636
16
318
43
Diğer
Hanımlar ben çoğu yemeğime bulyon koyardım,özellikle pilav ve çorbalarıma.
bana gelen e mailler ve netteki araştırmalarım zararlı olabileceği yönünde....
sizin bu konuda ki fikirlerinizi ve bilgilerinizide merak ediyorum.paylaşırsanız sevinirim....

bende zararlı diye duydum ama bilemiyorum ...fırınlanıp ,kurutup vs yaptıkları ve katkı maddesi içermiyorsa aslında sorunda yok .. bende zaman zaman kullanırım...

yediğimiz her şeyde katkı maddesi var. katkı maddesi de zararlıdr.ben kullanmıyorum bulyon

Bende zararlı diye duydum ama bazen kullanıyorum. Hamileliğimde hiç kullanmadım, emzirme döneminde 1-2 kez kullandım.

Bende çok severim sadece pilava kullanırım, bir ara almadım, sonra annem tv de dinlemiş fırınlanıp kurutuluyormuş baharat ile tatlandırılıyormuş, bizim mutfağın bulyonu Ege üniversitesinden onay alınca şimdi sadece onu kullanıyorum, içinde koruyucu madde ihtiva edebilir, ama çikolata gofret içecek daha bir sürü besin maddesinde katkı maddesi yok dense de bozulmaması için koruyucu madde vardır mutlaka, çoğumuz salçayı hazır kullanıyoruz bence bu da salça konumunda, tavuk suyunu evde hazırlayıp dondurucuya atanlar var, bende yapmıştım hiç güzel olmadı, sonra düşündüm sonuçta aldığımız tavukların hepsi suni hormonlu yemlerle besleniyor, tavuklar doğal değil ki tavuk suyunu doğal hazırlayalım, keşke organik ürünler ucuz olsa da hep organik alabilsek

devamlı kullanmamak gerekiyor diye düşünüyorum.zaten hayatımızda yeterince katkı maddesi var.
ben de sadece misafirim geleceği zman pilavlarımda kullanıyorum.çoğu zman onu bile unutuyorum :))

benide asiri derecde korkuttular hic kullanamiyorum artik
ama o markayi duymamistim bizim galiba artik ondan alirim ama kizlar bir tavsiye
ben tavuk hasladigim zaman suyunu dokmuyorum yada ozellikle kemikli et hasliyorum suyunu siseye dokup donduruyorum
sonra hangi yemekte istiyorsam kullaniyorum
pratik degil ama ev hanimi iseniz sorun yoktur
yeterince hayatimizda koruyucu madde var
ne kadar azaltirsak o kadar iyi diye dusunuyorum

Bugüne kadar hiç kullanmadım.
Mümkün olduğunca katkı maddesi olan ürünleri kullanmamaya dikkat ediyorum.
Zaten yeterince çok şeyde var.
Allahtan bu doğal olmayan bazı ürünlerin kokuları beni rahatsız ediyor.
Bulyon,ketçap ,mayonez, hazır köfte harçlarını vs hiç kullanmıyorum .

Tvde zararlı diye duydum.Bekarken hep pilavlara koyardımm uff çok güzell oluyor.Geçen marketten alıcaktım elime aldım dedim yerine koy onu yeteri kadar kimyasal katlılı maddeleri alıyoruz vücuda sırf sağlık için almadım

ya bende duydum bunu ama bulyonla yaptığım pilavın tadıda bi başka oluyo vazgeçemiyorum
alıyorum ama ara sıra kullanıyorum zararlı olduğunu bildiğim için

ben bikaç kez kullandım ama tadını sevmedim yemeklere,pilavlara garip bi tat verdi.yemeklere zaten azda olsa et koyuyorum,pilavıda terayağlı sade seviyorum.

bende 40 yılda bi kullanırdım..geçen gün aldım yine. zararlıymış evet,bide israil malı mı neydi.protesto derdine de almadık bi ara..ama yine elim rafa gitti

bulyonla çokta güzel olmuyor bence. sade tereyağlı daha güzel oyuyor. yada eti veya tavuğu haşlayıp suyunu pilavda kullanmak daha mantıklı geliyor. hatta bir tarif vereyim tek başına yenebiliyor. benim genelde kurtarıcımdır kış aylarında

soğanları küçük doğra ve yağda çevir.
havuçları rendele soğanın içine at. haşlanmış tavukları da aynı şekilde soğana at. sarımsak rendele. salça baharat koy.(kırmızı biber, karabiber...daha başka ne isterseniz.) haşlanmış nohutta koyulabilir. yıkanmış pirinci at. suyunu tuzunu ayarla.

pilavı tavuk bulyonsuz yiyemiyorum hatta 2 tane atıyorum tadına doyum olmuyor.. Benim düşüncem bugüne kadar ölen olmamış tavuk bulyondan ben mi ölücem yeni yeni çıktı bu adetler de he. Tamam sağlıklı beslenemye dikkat edicez ama bence bu devirde sağlıklı denicek hiçbirşey yok..

Bulyon kullanmadığım pilav piştikten sonra tabağıma aldığımda ya salatamı koyarım ya da domates doğrarım böylede süper oluyor.. Birde acı ketçaplı pilav vazgeçilmezlerim arasın da..zemuszemus

Son düzenleyen: Moderatör:
bulyonlu pilavı sevmeyenlerdenim neyseki 4\1 bulyonu sadece mercimek çorbasında kullanıyordum bulyonlardada son zamanların baş belası G.D.O olduğunu duyunca onuda bıraktım bence kimse kullanmasın. Sağlığımızı bu denli hiçe sayıp insan sağlığını maddi kazançtan önemli görenlere paranızla destek vermeyin

ilk evlendiğimde kullanırdım
sonraları hazır çorba,bulyon vs.evde yapabileceğim ürünleri kesinlikle almıyorum
marketlerde çorbalık tavuk,kemik satıyorlar 75 kuruş
kaynatıp buz kalıplarında donduruyorum donunca paketlerde saklıyorum
ihtiyacım oldukca kullanıyorum
benimde çok fazla vaktim yok akşam eve saat 8 de geliyorum
ama elimden geldiğince sağlıklı ürünler kullanmaya çalışıyorum

monosodyum glutamat var bunların içinde aromayı kuvvetlendirmek için özellikle et tadı vermek için kullanılır, ve zararlı olduğu ispatlanmış bişey yani şaibeli değil ispatlı, ben hiç kullanmam bulyon
bence tavuk yada et suyunu ped bardaklara koyup deepfrezze atmak daha mantıklı, lazım oldukça bir bardağını kullanırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…