Bunaldim artik!! Neyapmaliyim?

Eğer anne babası olmasaydı-anne babası olmaz ve bu kavgalar da olmazdı zaten,o çok başka bir şey..
İmkan varken masrafı neden bu kız yapsınionu da anlayamadım,
İnsanlar bunu istemiyorlar,bu kadar basit,ve sonuçta hayattalar..

evlilik sadece iki kişi arasında olmuyor maalesef kendi sorunlarınız bir şekilde hallediliyorda araya aile girdi mi asla hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.
eşimle seneler süren arkadaşlığımızdan sonra evlendik yaklaşık 14 senedir birbirimizi tanırız ve birbirimizi o kadar güzel tamamlardık ki bir elmanın iki yarısı gibiydik yanyana bütün olurduk.
kayınvalidem nişana kadar beni istedi sonra ne oldu bilmem beni istemediğini her hareketinde belli etti nişanda ağlamalar oğluyla beni yanayana görünce ağlamalar hatta ve hatta düğün ve kına gecemde bile ağladı. ben eşimi seviyorum çok iyi anlaşıyorum dedim ve evlendim. o birbirimizi tamamlayan biz kayınvalidem yüzünden kedi köpek olduk :5: 1,5 senedir evliyim ve evliliğimin yarısı kavgayla geçmiştir. ayrıca kayınvalidemle ilk büyük kavgam annem ve kardeşlerim önünde oldu ailemi benim evimden kovdu ayyy pardon ev onunmuş herneyse bu evliliğimin ilk aylarında oldu ve o günden sonra babam evime ayak basmadı . kaç kere yemeğe ona buna davet ettiğim halde. annem gene birkaç defa gelmiştir hepsinde de tedirgindi kardeşlerim fırsat buldukça gelirler ama ikisi de gardını alırda gelir evime ailenizi diken üstünde gibiymiş ağırlamak çok zor çok.
keşke diyorum keşke evlenmeseymişim. içimde hep bir kırgınluk hep bir huzursuzluk var :14:

iyice düşünün taşının hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

Son düzenleme:
Anne baba tabiki beni evden atmaz, ama hergün o huzursuzlugu cekmekten yoruldum :(
Eger evlenseydik zaten kayinvalideden uzakta yasayacaktik benim ailemin yasadigi sehirde.
Para pul gözümde degil, ama her geline bilezik takilir bana takilmayacak mesela sonra en az
5 sene borc ödeyecegim, bir iki sene sonra gider barisirsa onca cile onca caba bosa gidecek
diye düsünüyorum, ben bosu bosuna ailemi karsima almis olacagim felan...

Bir yanim birak uzak dur diyor bir yanim 4 senelik iliskin var yazik etme diyor....
Gururum cok incindi, kendime artik hic bakmiyorum perisan perisan geziyorum.
Herkes beni istenmeyen gelin olarak görüyor, ustune birde bi ton dedikodu yok sunun icin istememis yok
bunun icin istememis kaynanasi bunu :( Dayanamiyorum artik gercekten cok yoruldum. Zaten birde
benim nerdeyse hic arkadasim yok yani evde bunaldigimda konusacak kimsem olmadigi icin 4 sene boyunca
nisanlim hep yanimda oldu, simdi boslukta gibiyim.

Merhaba Arkadaşım,
şimdi sana bir Tavsiye. Biliyorum kalbine söz geçirmek bağzen çok zor. Fakat sevdiğinin yanıp tutuşmalarından baskı hissetme kendinde. Ondan ayrılıp ertesi gün evlenmedinya.
Sen sen ol, Büyük sözü dinle. Ailen senin için kötümü düşünür, kötülüğünü istermi? Bak sana söylüyorum, şimdiden kayınvaliden bukadar tantana yapıyorsa, ilerde neler olacağını düşünemiyorum bile. Yazıktır. Erkekler şimdi böyle söyler, fakat evlendikten sonra 180 derece dönerler. Şu zihniyette olurlar: Nasıl olsa artık benimle evli, kolay kolay gidemez!
Niye peki? Söyleyim sana çünkü sen bir bayansın. Örf ve adetlerimizde Gelinlikle girilir, Kefenle çıkılır diye bir laf vardır ya.
Herkeste bunu düşünür. Yaşın kaç bilmiyorum ama, hiç acele etme. Düğünsüz zaten olmaz bu işler.
Aklını çelibte sakın ona kaçığım deme, yoksa hem ailesinden zulüm görürsün, hem kendin kötü olursun.
Çünkü artık arkanda destekcilerin (yani Ailende) olmaz, Babanın başını yere eğmiş olursun. Aman haa...
Bir kızı 100000000000 kişi ister, sadece 1 kişi alır. Bunun içinde sana dua ediyorum.
Allah inşallah hayırlı birini karşına çıkarır.

Bağzen deriz ya, şununla veya bununla evleniğim, gözü ela olsun, esmer olsun falan...
Ben herzaman şöyle dua ederim: Allahım karşıma hayırlı birini, huyu suyu güzel olan, gönlü zengin olanı karşılaştır!
Bunu sakın unutma. Yanlış işlerede kalkışma. Kimsenin aklını çelmesinide izin verme.

Kayınvaliden istemiyorsa sıkıntılar oluyorsa, evlendikten sonra bunlar kesilmeyecektir. Bu kez sizi ayırmak için herşeyi yaparlar.
Allah öylesi insanları islah eylesin. Allaha havale et. Demekki senin adına hayırlı değilmiş. Ama yinede iyi düşünelim.
Allah yardımcın olsun Arkadaşım!

Kizlar isterseniz özetliyeyim neden istemedigini. Ilk basta zaten ayni yöreden olmadigimiz icin istememisti beni,
daha dogrusu nisanlima söylemisti. Ama sonra bu kararindan birden vazgecti beni sorup sorusturunca istemeye geldi
ilk aylar iyi gecti ama konu altin alma olunca kadin zivanadan cikti birden soguk davrandi felan meger bu altin felan
almak istemiyormus, dugunude bize yaptiracakmis felan. Bin bir turlu sorunlar cikardi en sonunda ailem dayanamadi yuzugu
atmami soylediler, bende neyaptiysam ikna edemedim. Nasil bir ailesi var bilmiyorum bir bucuk ay oldu herkes herseyin farkinda
annesinin bostan sebebler yuzunden bitirdiginide biliyor herkes ama kadinin lafi dinleniyor ailede kimse birsey diyemiyor. Sonuc olarak nisanlim suan calisiyor ama düzenli bir isi yok, cektigi krediyide zaten evlendikten sonra birlikte odeyecegiz, yani herseyi ikimiz yapmis olacagiz. Aslinda kadinin beni istememis cok gucume gidiyor, seytan diyor iliskiyi kes oglanlada kurtul bunlardardan, ama yapamiyorum :( asiri kor kutuk asik degilim, ama seviyorum, onsuz olurmu olur ama sorun su ki ailemin icinde huzur diye birsey yok bende o yuzden bir evim yuvam olsun istiyorum, babamin sayesinde evimizde huzur yok ve sirf annem icin katlaniyorum bunlara. iki arada kaldim bilmiyorum kizlar, yasimda 25 ve herkes evde kalmis gözüyle bakiyor bana. Cok gucume gidiyor artik hersey cok yiprandim ve inanin intihar etmeyi bile düsündüm ama ahiretimide bu sekilde mahfetmek istemiyorum. Inanin kizlar ne cocuklugum herkes gibi gule oynaya gecti hergun bir huzursuzluk vardi nede gencligim. Nezaman bitecek bu cile hergun dua ediyorum.

yaşın 25! henüz geç değil ki canım yaa..

aslında seni çok iyi anladım. bana da evde kaldın göndermeleri yaparlardı evlenmeden önce.nasıl canım sıkılırdı yuvam olsun hayalleri kurardım hep. (yeni evliyim, bende 25 yaşındayım)

her işte bir hayır vardır diyenlerin kesinlikle bir bildiği var..
ben mesela önceden çok evlenmek istediğim kişiyle evlenemedim ama hergün şükrediyorum.
Allahım iyi ki eşimi karşıma çıkarmış o kişiyi bana yazmamış diye.

hep hayırlısını iste. saplanıp kalma şimdi ki düşüncelerine. kötü olacağına hayırlısını istemelisin :50:

burada az çok okuyorsan kötü evlilikler asıl intahar sebebi. neler çekiyorlar, katlanamıyorlar..ya o durumda olsan :50:

Merhaba Arkadaşım,

Kayınvaliden istemiyorsa sıkıntılar oluyorsa, evlendikten sonra bunlar kesilmeyecektir. Bu kez sizi ayırmak için herşeyi yaparlar.
Allah öylesi insanları islah eylesin. Allaha havale et. Demekki senin adına hayırlı değilmiş. Ama yinede iyi düşünelim.
Allah yardımcın olsun Arkadaşım!

kesinlikle katılıyorum. evlendikten sonra daha berbat olur herşey. o zaman hiç katlanamazsın.. ve başka bir ailenin kahrını çekmek gerçekten zor.

karakartal arkadaşın yaşadığı şeyleri dikkate al. ama kimse kesin o şekilde kötü olur diyemez. sen ne istiyorsun onu iyice düşün. 25 yaşında evde kalınmaz...

evlilik sadece iki kişi arasında olmuyor maalesef kendi sorunlarınız bir şekilde hallediliyorda araya aile girdi mi asla hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.
eşimle seneler süren arkadaşlığımızdan sonra evlendik yaklaşık 14 senedir birbirimizi tanırız ve birbirimizi o kadar güzel tamamlardık ki bir elmanın iki yarısı gibiydik yanyana bütün olurduk.
kayınvalidem nişana kadar beni istedi sonra ne oldu bilmem beni istemediğini her hareketinde belli etti nişanda ağlamalar oğluyla beni yanayana görünce ağlamalar hatta ve hatta düğün ve kına gecemde bile ağladı. ben eşimi seviyorum çok iyi anlaşıyorum dedim ve evlendim. o birbirimizi tamamlayan biz kayınvalidem yüzünden kedi köpek olduk :5: 1,5 senedir evliyim ve evliliğimin yarısı kavgayla geçmiştir. ayrıca kayınvalidemle ilk büyük kavgam annem ve kardeşlerim önünde oldu ailemi benim evimden kovdu ayyy pardon ev onunmuş herneyse bu evliliğimin ilk aylarında oldu ve o günden sonra babam evime ayak basmadı . kaç kere yemeğe ona buna davet ettiğim halde. annem gene birkaç defa gelmiştir hepsinde de tedirgindi kardeşlerim fırsat buldukça gelirler ama ikisi de gardını alırda gelir evime ailenizi diken üstünde gibiymiş ağırlamak çok zor çok.
keşke diyorum keşke evlenmeseymişim. içimde hep bir kırgınluk hep bir huzursuzluk var :14:

ev onunmuş ya... sizde onun evinden taşınsanıza...

bunları okuyunca böyle insanlardan iğreniyorum. elime verseler parçalarım yani :47:

keşke evlenmeseydim demek en kötü şeylerden biri bence :50:

kötülük yapanlar yatacak yeri var mı düşünmüyorlar :47:

sennde Allah yardımcın olsun karakartal.. :50: ne zamandır durum öyle? eşine şikayet edermiydin ki, eşin sanki destek değil gibi sana..
konu sahibi arkadaşım kusura bakma işgal ediyorum sanırım ama seninde işine yarar tecrübe olur.

Merhaba arkadaslar,

Bi önceki konumu okuyan arkadaslar varsa bilirler, ben nisanlimdan ayrildim. Biz nisan bohcasini geri gönderdik,
onlarda bizimkini gönderdi. Kayinvalide kesinlikle beni istemiyordu neyaptiysak ikna olmadi. Dugun yapmayiz biz ne halin varsa gor dediler nisanlima. Simdi "eski" nisanlim ailesiyle görüsmüyor sadece yatmadan yatmaya gidiyor eve. Hergun beni ariyor günlerce yalvardi ben is bulup kredi cekip dugunumu kendim yapacagim neolur bekle beni diyor :( Babam ve annem konustugumu bilmiyorlar bilseler kiyamet kopar :( Herkes bir iki sene konusmazlar sonra sonucta annesi babasi yine barisir diyor herkes. Yani yaptigin masrafla kalirsin diyorlar. Ben annesiyle babasiyla arasini kesinlikle bozmadim hicbirzaman iyi bir iliskileri yoktu simdi tamamen koptu aralarindaki iliski. Uc aya kadar herseyi halledecem, babanlada konusup ikna ederim diyor. Neyapmaliyim sizce kizlar? Gercekten seviyorum ama korkuyorumda :(

E tabi ki barışacak anne babasıyla, araları kötü olabilir ama bu durumu değiştirmez. Yaptığınız masrafla kalırsın da ne demek? Kendi düğününüzü kendiniz yapın, onlara niye tamah ediyorsunuz?

evlenirken aileler de evleniyor lafına şahsen katılmıyorum....en azından benim için öle...biliyormusun ben 1.5 yıllık evliyim ve aileler tanışmıyor tanıştırmam da....annemi bildiğim için onun ailesini bildiğim için...ardaki farkı bildiğim için ne gerek var ki....çiünkü biz evlenirken eşim ailesini bnle tannıştırmajk istemiyordu bende ailemi istemiyordum tanıştırmayı kendisiyle...tabiki ben onun ailesile o da benim ailemle tanıştı mecburiyetten ama aileler tanışmadı :27: tanıştırmamaya da karar verdik :27:öle garip bir durum işte bizimkisi...biz kendimize yeteriz...zaten farklı şehirdeler....biraz ona biraz da kendine güveneceksin öle durumlarda...

evlenirken aileler de evleniyor lafına şahsen katılmıyorum....en azından benim için öle...biliyormusun ben 1.5 yıllık evliyim ve aileler tanışmıyor tanıştırmam da....annemi bildiğim için onun ailesini bildiğim için...ardaki farkı bildiğim için ne gerek var ki....çiünkü biz evlenirken eşim ailesini bnle tannıştırmajk istemiyordu bende ailemi istemiyordum tanıştırmayı kendisiyle...tabiki ben onun ailesile o da benim ailemle tanıştı mecburiyetten ama aileler tanışmadı :27: tanıştırmamaya da karar verdik :27:öle garip bir durum işte bizimkisi...biz kendimize yeteriz...zaten farklı şehirdeler....biraz ona biraz da kendine güveneceksin öle durumlarda...
hehe buda guzelmi$ :)

aileler istemiyorsa bu durum zor.umarım nişanlının tavrı ailesini etkiler.ve güle oynaya seni istemeye gelip aileni ikna ederler.yoksa.sen aileni ezip gidersin ama o seni ezip ailesine gider bir süre sonra...

Süper valla çok isterdim aynı durumda olmayı..
Ama benim eşime göre değil zorla sevgi yumağı yapacak bizi tövbe tövbe sinir oluyorum!:ssz:

Allah o yüzüğü parmağından çıkarma cesareti verdiyse emin ol boş sebepten değildir. evlenseniz bile ne kadar mutlu olursanız bu yapılanlar unutulmuyor. aksine insanların yüzünü gördükçe daha çok hatırlıyorsunuz ve önemli bir nokta şuki değiştirmek artık çok zor oluyor.

anlattigindan yola cikarsan ben pek umutsuz vaka gibi gormedim sonunuzu.

annesi beni sevmiyo diyosun+ailesinden zaten kopuktu hep diyosun.

ben bunlari gordum:
eger annesiyle bi tatsizligin olursa,sevgilin annesine arda cikmaz,cunku aralari pek yok.
bide, hep aralari kopuk,benden sonra bozulmadi diyosun.
yani ilerde sevgilin saf cevirip annesinin trafini tutmaz diye dusunuyorum.

bence herseyi zamana birak,sevgilin sana kendini ispatlasin,bakalim dedigi sozde durucakmi.

Aman Annelerini hic sevmezler, aileleriyle hic görüsmezler zaten ama ne hikmetse evlendikten sonra cok kiymete biner aileleri, annelerinin bir lafiyla evdeki hanimida cocuguda terk ederler...bence inanma sen böyle seylere, ailelerin rizasi yoksa olmaz bu is, olsada kötü olur sonunuz zaten, eski nisanlinada ümit vermeyi birak artik, oda önüne baksin, daha isi gücü yok kime güvenip evlenip kredi falan cekecekmis, bukadar kolaymi bu isler, yarin birgün parasizliktan o senin burnundan getirir senin yüzünden ben böyle oldum der, demezki ben kendim yaptim, ben israr ettim, yok nerden karsima ciktin der sana daha cok üzülürsün, kendine gel bir an önce ve bitir tamamiyla iliskinizi.
Bakarsin seneler sonra hala bekar olursunuz, onunda isi gücü olur, ailelerinde akli basina gelmis olur, ha belki ozaman, ama bu durumda bayagi bir zaman gecmis olmasi gerekiyor, askiya alinmasi gerekiyor herseyin, tamamen sizin iletisiminiz kopmus olmasi gerekiyor, ki ben buna bile inanmiyorum, olmuyacaksa zorlamanin alemi yok...

Süper valla çok isterdim aynı durumda olmayı..
Ama benim eşime göre değil zorla sevgi yumağı yapacak bizi tövbe tövbe sinir oluyorum!:ssz:
çok gereksiz...mesela bizdeyken benim annem eşimin üstüne çok giderdi eşim oralı bile olmazdı ....yaa da onlardayken eşim hayatta bişey yapttırmaz onların önünde yaapma sen otur der bulaşık yıkatırmaz kendi yıkar zorlarına gider azcık laf yerim ama ben de oralı olmam saygımızdan kimseye bişey demeyiz susarız o kapıdan çıkınca da unuturuz .....annen şunu dedi baban dedi olayları yok olamazda müsade etmeyiz...kaç evlilik bitiyor öyle anne baba tartışmaları yüzünden ....

çok gereksiz...mesela bizdeyken benim annem eşimin üstüne çok giderdi eşim oralı bile olmazdı ....yaa da onlardayken eşim hayatta bişey yapttırmaz onların önünde yaapma sen otur der bulaşık yıkatırmaz kendi yıkar zorlarına gider azcık laf yerim ama ben de oralı olmam saygımızdan kimseye bişey demeyiz susarız o kapıdan çıkınca da unuturuz .....annen şunu dedi baban dedi olayları yok olamazda müsade etmeyiz...kaç evlilik bitiyor öyle anne baba tartışmaları yüzünden ....

Özendim valla..Allah mutluluğunuzu daim etsin..
Bana da nasip etsin:ssz:

Cok saolun kizlar, cogunuz cevremdeki kisiler gibi konusup nasihat veriyor, herkes birak gitsin diyor ama
iste birakmasi okadar zor ki. Birde yani cocuk sabah aksam didiniyo para biriktireyim diye. Onlarin taraftanda
herkes eski kayinvalidemde buluyormus sucu kotulugu yuzunden cocuklari ayirdi diyorlarmis :( Allaha havale ediyorum onu.
Bir sözüyle nisani bitirdi bizi ayirdi. Kizlar anlayamiorum ben ya sabah aksam namaz kiliyor ama yaptigi seylere bak,
artik bi insanin dindarligi namazla olculmuyormus bunu anladim. Nasil aksam yataga yattiginda vicdani onu rahat birakiyor anlamis
degilim. Cok kötü insanlar yaaa Okadar daraliyorum ki, hangi musluman hangi insan bir kizi bir sene nisanli birakip sonra dugun yapmayacagim der, hergun evime birseyler aldigimi görüyordu kadin nasil ici rahat oluyor anlamiyorum. Bunlari bile bile ayirdi bizi :(

karakartal arkadaşın yaşadığı şeyleri dikkate al. ama kimse kesin o şekilde kötü olur diyemez. sen ne istiyorsun onu iyice düşün. 25 yaşında evde kalınmaz...

ev onunmuş ya... sizde onun evinden taşınsanıza...

evet tabiki de aynı şeyler yaşanmaz inşallahta yaşanmaz yani . biz aynı evde değil altlı üstlü oturuyoruz. benim evimide kendi yaptığını iddaa ediyor da =) oysa ev kaba inşaatta idi eşimle kredi çekerek yaptık ev yapmada hiçbir sorumluluğum yokken parkesinden fayansına ıvırına zıvırına kadar alınmasında yardım ettm halen kredi ödüyoruz ama ev bizim değilmiş :D
eşim aradaki dengeyi kuracağını ona fırsat vermemi istedi o dönemler şu anda çalışmıyor. kira verecek durumumuz yok.şu an için aramızda bir denge bir mesafe var onun için birşey yaşamıyorum kötü yönden sadece evime gelen olayları bilen kişilerin tedirginliğinden başka
ama söz verdi eşim olurda dengeler bozulursa götürcem seni dedi. bir daha üzdürmem dedi ya bakalım

bunları okuyunca böyle insanlardan iğreniyorum. elime verseler parçalarım yani :47:

keşke evlenmeseydim demek en kötü şeylerden biri bence :50:

kötülük yapanlar yatacak yeri var mı düşünmüyorlar :47:

sennde Allah yardımcın olsun karakartal.. :50: ne zamandır durum öyle? eşine şikayet edermiydin ki, eşin sanki destek değil gibi sana..
konu sahibi arkadaşım kusura bakma işgal ediyorum sanırım ama seninde işine yarar tecrübe olur.

keşke evlenmeseydim sözünü eşimi de kendimi de çok yıprattığımız için söylüyorum.
amin 1.5 senedir evliyim ve evliliğimin ikinci haftası balayından döner dönmez başladı sorunlarımız. eşimi benden çok kıskanıyorlar benle olmasında nerde olursa olsun havasındalardı eşim o büyük kavgamıza şahit olmadı çünkü şehirdışında çalışmaya gitmişti. annemler beni alıp götürdükten sonra arayıp telefonda anlattım olanları apar topar geldi ailesi ile kavga gürültü bağrış çarış konuştu her tarafı dağıttı benim karıma nasıl böyle yaparsınız diye zorlada olsa bi denge oldu. ama ne zaman eşim iş için dışarıyaa çıksa tatışmalar başlardı. eşim olmadan tek başıma bakkala bile gidemeyeceğimi söyleyen bi kv vardır. eşim şu an işsiz ve bizim bir sorunumuz yok o yönden ama böyle oluncaya kadar çok büyük kavgalar ettik ben eşimle eşim ailesiyle
herkes çok yıprandı şimdi iyilikle yaklaşsalar bile içimde hep huzursuzluk var.
evet eşim benim yanımı tutuyor ama bazende yaşanılanları unut be hayatım yeni bir sayfa açalım bu kadar soğuk olma anneme diyedebiliyor.

konu sahibi arkadaş kusura bakma konunu işgal ettim bana böyle oldu diye sana da öyle oılacak diye birşey yok
inşallah hakkında en hayırlısı neyse onu yaşarsın inşallah

Back
X