Bunaldım, bunaldım, bunaldıııııım!

aryamm38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
3.109
153
113
4 yıllık bir evliliğim ve 1 yaşına girecek olan bir kızım var. Bu ara hiçbirşeyden zevk almıyorum. Çocuğun etkisi büyük tabi, bütün hayatıma el koydu sıpa:) daha sosyaldim çocuktan önce. Kızım saolsun birazda normal dışı hiiiç durmuyor. İş, ev, bebek....kaşlarımı bile kaç aydır alamıyorum gerisini siz düşünün artık... Alışverişe gitmek mümkün değil. Bakımsız, asosyal biri olup çıktım. Çooookkk bunaldıııııım!!!

evli ve çocuklu olunca böyle oluyor canım, birde iş kadınısın, senin işin daha da zor, bende ilk zamanlar hiçbir şeye vakit bulamıyordum, yemek bile yiyemiyordum o kadar yoruyordu kızım, canı sağolsun tabi, şimdi ikinciye hamileyim hiç rahat yok, biriyle baş edemezken ikinciyi nasıl yaptım diyorum,kendime şaşıyorum,bende çok bunaldım çokkkkkkkk bide analyışsız bir eş olunca

ufak ufak kendinize zamanlar yaratmaya çalışırsanız 15 dk bile olsa bunu zorunlu bir işmiş gibi düşünerek belki bu döngüyü biraz kırabilirsiniz olmaz mı? misal zorunlu 15 dk -1 saat bir işiniz çıksa o an napardınız? onu düşünüp çocuğunuzu, ya da işlerinizi ona göre bir düzene sokup kendinize o zamanı ayırabilirsiniz belki. hem böyle kendinizden ve bakımınızdan da vazgeçerseniz ileride eşinizle de sıkıntılar yaşayabilirsiniz. bunların olmasındansa biraz işi gücü asmak daha iyi olur sanki. maddi durum ya da tercihlerinizi bilmiyorum ama belki güvenilebilecek birine çocuğunuzu emanet edebilirsiniz en azından haftada 1 gün. tanıdık birinden bile rica edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Evet yapabilirim bunu fakat çalıştığım için izinde olduğum zaman da onu yine bırakma konusunu vicdan yapıyorum nedense. Zaten beni görmüyor diyorum, ona daha fazla zaman ayırayım diyorum. Günler böööyle geçip gidiyor. Listenin en sonunda kendim varım hep

Keske ALLAH bir evlatta bize nasip etsede bende bunalsam...

o zaman iki haftada bir yapalım anlaşalım:) bir hafta kızınızla geçirirsiniz, bir hafta da bu fikri bir düşünürsünüz olur öyle bence :)

Hepimiz ayniyiz valla aynalara justin resmen benim sipamda hiç yerinde durmuyor bazen çileden çıkıyorum ama uyurken yüzüne bakınca bütün sınırın geçiyor o benin herşeyim :)

o zaman iki haftada bir yapalım anlaşalım:) bir hafta kızınızla geçirirsiniz, bir hafta da bu fikri bir düşünürsünüz olur öyle bence :)

Anne olmadığını düşünüyorum yanılıyor muyum? Çünkü her haftaiçi söylediğin şelilde planlar yapıp haftasonu kendimi kızımla başbaşa, yada bi cesaret istediğim şeyi yapmaya kalkışıp burnumdan gelmiş olarak eve dönüyorum.

sen işteyken kızına kim bakıyor?
arada çocuğu birine bırakıp birşeyler yapmak çok iyi geliyor.haklısın işteyken bırakınca insanın keyif için bırakmaya vicdanı el vermiyor ama arada yapmak gerekiyor.keşke 2.çocuğu bu kadar çabuk düşünmeseydin,allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin de,baya zor olacak senin için.2 çocuk çok zor diyorlar.benim de 2.çocuğum olacak ama kızım 4 yaşında.bu bile zor.allah kolaylık versin ama destek şart.eşinin desteği de var mı.
gerçi şu da var ikisi de 3-4 yaşlarına vardılar mı rahat edersin biraz.ikisi de aradan çıkmış olur.

Amin canım inşallah. Sana ve isteyen, bekleyen tüm ailelere rabbim versin bu canavardan bi tane:))) tabi işin birde bu yönü var.
Yani bu yönü düsünüp bunalmayi filan takma kafana,
bebeginden önemli birsey yok,
annelik fedakarlik demektir,
Nasil olsa buyuyecek oda birgun...

canım benim İNŞALLAHHH EN KISA ZAMANDA ALLAH SANA DA NASİP ETSİN.allah gönlündekini versin canım

Amin canım inşallah. Sana ve isteyen, bekleyen tüm ailelere rabbim versin bu canavardan bi tane:))) tabi işin birde bu yönü var.

AMIN INSALLAH cok tessekurler.. ALLAH HERKESIN GONLUNE GORE VERSIN ISTEYEN HERKESE NASIP ETSIN INSALLAH :)

Yanlış anlaşılma var sanırım hamile değilim. Ev,iş, bebek üçgeni beni boğdu sadece. Annem bizimle kalıp kızıma bakıyor.

Arada olabilir ama hayat ihmale gelmez
Benimde cocugum var 3 yasini az gecti suanda kahvemi yaptim tv izliyorum sonra uyumam lazim bende calisiyorum buarada zaman zaman bende herseye yetisemedigimi hissediyorum ama hemen toparliyorum neden artik asosyalsiniz cocukla gezmek daha guzel degilmi ?

kesinlikle anne değilim evet, sadece elimden geldiğince fikir üretmeye çalıştım. anlayamadığım eksik kaldığım kısım olmuştur elbette yalnızca nefes alabilmeniz için dedim.

Yanlış anlaşılma var sanırım hamile değilim. Ev,iş, bebek üçgeni beni boğdu sadece. Annem bizimle kalıp kızıma bakıyor.

ben niye böyle anlamışım o da ilginç.neyse en azından böyle birşey yokmuş.annen bakıyorsa iyiymiş canım.insan bakıcıya ekstradan bırakmaya kıyamaz da annene bırak biraz kafanı dinle işte.annelik gerçekten zor ve senin de dinlenmeye ihtiyacın var.annen yardım etsin kendine vakit ayır

işte hayatta her insanın derdi sıkıntısı ayrı oluyor dimi
bende tedavilerden negatiflerden olumsuzluklarda hüsranlardan bunaldım
7 yıllık evliyim bu 7 yıl içinde bir kere bile gebelik yaşamadım
bizimle aynı sene evlenenlerin çocukları okula başladılar kardeşleri oldu
bizden seneler sonra evlenenler bile 2. bebelerini aldılar kucaklarına
Allahım herkesin evladına sağlık sıhhat versin
ama onları gördükçe içimin yangını dahada büyüyor
ben ki hayatım boyunca bir tane bile iğne vurulmamış biriydim
bu tedavilerde 3 sene içinde 30 senelik iğne vuruldum
o kadar ki artık morarmaya başlamıştı iğne yerlerim
birde bana doktor yada bitkisel şeyler önerenlerden de bunaldım
beni görüp birde şunu deneseydin diyip bana acıyarak bakmalarından
çünkü ben elimden gelen herşeyi denedim
tweety'nin de yazdığı gibi bizim gibi olanlarıda düşün
kucakla yavrunu bağrına bas doyasıya öp kokla al yanına gezmelere çıkın beraber
çocuğu olmayanların yerinede sev bebeni
yada olupta yataktan kalkamayanların yerine de oyunlar oynayın ....

Bazen bebekli hayat beni de korkutuyor. Artık hiç özgür olmayacağımı düşünüyorum. Ama onsuz kalsaydım bu seferde çocuk hasretiyle hayattan hiç zevk almayacaktım. Bence bizim bıkmaya hakkımız yok. Ne kadar şanslı olduğumuzu düşünüp şükretmeliyiz. Bir de ben pkoluyum daha fazla şükretmem gerek:)

canım kimseye şuna yada buna hakkın yok diyemeyiz
herkes kendi yaşadığını bilir
kimbilir belki bende hiç uğraşmamış olsaydım
ilk girişimimde hamile kalıp bebeğimi kucaklamış olsaydım
belki bende yaramazlığından şikayet ederdim insanız çünkü nefsimiz var
ve bir arkadaşım var bebeğine 8 sene sonra kavuştu
şimdi 3,5 4 yaşına giriyor bebeği şimdi ikinciye hamile
ama diyor ki ilk bebeğim için o kadar uğraştığımı unuttum
o çektiklerimi neler yaşadığımı unuttum diyor
sende bebeni sağsalim kucağına alırsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…