• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bunaldim varmışım ama yokmuşum gibi hissediyorum

Kiramiyorum annemi
Kırmakla ne ilgisi var ya? Anne çocuğum durmuyor yetiştiremiyorum diyeceksin, bu kırmak mı oluyor? Sen böyle dediğinde kırılıyorsa emin ol duygu sömürüsü yapıyordur.

Ayrıca ana babanın evladı üzerine hakkı olduğu kadar evladın da ana baba üzerine hakkı var, hiçbirimiz illa ki beni dünyaya getireceksin diye mektup yollamadık ailemize, çocuk doğurmayı bilen sorumluluk almayı da bilecek, siz ananıza ana olmuşsunuz

Canım sen dünyaya kadrolu hizmetçi olarak mı geldin bi de bakayım hele??

Daha önce de yazmıştın aynı derdini iki eve de ben koşuyorum kimseye yaranamıyorum diye, sen yapmaya devam ettikçe daha teyzenler aynı şehre taşınır o evi de sana yüklerler bilesin.

İlk etapta bahane üretip yapmamakla başla, sonra hepten ayağını kes. Bak minnak yavrun var, sen hasta olursan kim ilgilenecek onunla? Annen mi yoksa umursuz kocan mı? Canının kıymetini sen bilmezsen kimse bilmez.
Kocam bana bsey olsa (Rabbim degil.kocama kimseye muhtac etmesin) muhtac kalsam ona alir beni annemn kapisina koyar buna adim gbi eminim ama annem yapmaz hicbir durumda beni yalniz birakmaz birakmadi da simdi ben bu kdar bna maddi manevi yardimi olan annme nasil derim yapamam diye Allah askina

Kocam bana bsey olsa (Rabbim degil.kocama kimseye muhtac etmesin) muhtac kalsam ona alir beni annemn kapisina koyar buna adim gbi eminim ama annem yapmaz hicbir durumda beni yalniz birakmaz birakmadi da simdi ben bu kdar bna maddi manevi yardimi olan annme nasil derim yapamam diye Allah askina
E buyur yapmaya devam et o zaman.

Tamm anadır çandır, cigerdir, seversin,sayarsin hizmetini de yaparsın yeri gelince ama çorba dediğinde nedir ya hu? Bi mercimek ,şehriye çorbası beş dakika surer hadi zahmetli birşey olsun on onbeş dakika ne yani ağır iste çalışıyor olsa bile insan kendi çorbasını kendi yapar. hic yapmamazlik etmeyin ama arada bir bahanecik bulup kendinizi düşünun benimde işlerin var diyin:hamarat: kendi evinin isini yapamiyorum diyin :temizlik:çocuğum durmuyor diyin :emir_bebek:

siz yıllarca bal dök yala yapın bir kere yapmazsanız sizden kötüsü olmaz tüm yaptıklarınız unutulur. Şimdi söyleseniz yapmayacağım diye anneniz belki de bütün bu iyiliklerinizi unutacak bilemeyiz...

Yok o konuda evet bencil ama her konuda arkamda destek maddi manevi, o yuzden de hayir diyemiyorum

Madem hayir diyemiyorsunuz temizligi yapmaya devam edin insanlar burada boşuna zaman kaybetmesinler bu konuyu acmanizdaki amac neydi ? Vahhh bacım bende her gün bal dök yala yapıyorum mu desinler istiyorsunuz...

Teyzeniz gidene kadar en azından , o gün hasta olduğunuzu , misafiriniz olduğunuzu , yorgun olduğunuzu v.s söyleyerek geçiştirebilirsiniz.

Teyze gittiğinde de yine devam edersiniz destek olmaya.

Annenizi dusundugunuz kadar anneniz sizi dusunmuyor evet annedir onemlidir cagrildiginda yardim istediginde yardim edilmelidir ancak bu yardim ettiginizde icinizden gelmeli gonlunuz olmali ve sikayette bulunmamalisiniz.hem yapip hem sikayet ettiginizde bu ikiyuzluluk olur.hem esiniz size birsey demiyor mu bu kadar kendini niye yoruyorsun diye kizmiyormu.aylar once actiginiz konuda da sunu soyledim hic olmazsa haftada iki kez yemek temizlik yardimi yapin dedim.her gun her gun size yazik degil mi.evladiniza esinize kendi evinize vereceginiz zamandan almaniz ne kadar dogru.babaniz da yapabilir yemek temizlik.sizi dusunen yok.bari siz dusunun.

ilk önce hayır demesini biliceksin hayır demesini ögrenmedigin sürecte her seyle karsılasa bilirsin yoksa boyle kendini çok yıpratırsın.

Sizin yaptiginizin aynisini kaynanasina yapan var siz dua edin annenize yapiyorsunuz.Anneniz boraz abartmis olabilir ama anneye yapilan iyiligi cok gormemek lazim simdiye kadar yaptiginiz yemek onun sizi bir ay karninda tasidigina yetmez

Ohaa çüşş bırrhhh diyorum.
Herkes çalışıyo herkes yemeğini kendi yapıyo hizmetçi misin sen?
Yapma ya.
Kullandırtma kendini.
İki kadın bir olup da çorba yapamamış mı?
Ben olsam tepkimi koyardım bidaha yemek yok derdim. Mecbur musun sen?

Back
X