En güzeli kardeşler toplanıp bir bakıcı eşliğinde ya da bakım evinde tedavisine yardımcı olmak olacaktır.
tabi en güzeli de
aile evinde sabah gelip akşam giden bakıcı bile zor bulunuyor
kadın hastaya kadın bakıcı bile zor bulunuyor ve 35-40 bin filan istiyorlar.
evde tek olan erkek için bakıcı bulmak çok zor olacaktır, hele yürüyemez olacaksa iyice zor olur.
bulunsa da erkek kardeş zaten umursamıyormuş
kız kardeşlerden birinde anne kalıyor zaten bir de babanın bakıcısı için para vermesi mümkün mü acaba? ki konu sahibi atanmamış, tek maaşla zaten geçinemiyor, konu sahibi için bile zor da, neyse.
-bu arada o anne de ileride ne olacak? o kız evlenince mesela o anne nerede kalacak? anneye kim nasıl ev açacak? ya da sürekli kızların yanında mı kalacak 6 ay 6 ay mesela?
bu adam daha 15 sene yaşayacak olsa, küçük kız da 2-3 sene sonra evlense anne de 20 sene daha yaşasa düşünebiliyor musunuz nasıl bi maddi kaynak gerektiriyor?
bakımevi meselesinde de bakanlıkların tesisleri (ki aylarca sıra gelmiyor o tesislerde zaten de, neyse) bildiğim kadarıyla alkol madde vs problemleri olan kişileri zaten almıyor. -ki bu adam tövbe gitmez de, hadi gitse diyelim zaten almazlar.
özel tesisler belki alıyordur o da böyle sorunlu adama artık 80 bin mi isterler 100 bin mi isterler Allah bilir yani...(gerçekten piyasayı bilmiyorum bu arada bilen varsa rakam yazarsa bize de fikir olur)
biliyorum çözüm sunmadım ama
bu şey konuları gibi "eş ailesi ile kavga etmeden nasıl evime çökmelerini önleyebilirim" el cevap kavga etmeden kötü olmadan önleyemezsin.
burada da mesele biraz öyle hem vicdan azabı çekmeyeyim hem (mümkünse evime almadan) çözüm bulayım, maalesef öyle bir çözüm yok. benim bildiğim yok.
ha vicdan azabı çekilecek bi konu da yok da işte...