• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldım

Allah icin hic siddet uygulamadi.Ama laflarıyla dövmekten beter etti.Onun yüzünden erken evlendim.Görücü muhabbeti yapti.Kazandigim okula gidemedim.Şimdi sağlıkçı olacaktım.Hep okuldan almakla tehdid etti.Çocuklugumuz hep çöp toplayarak gecti.Pazarda birseyler satarak gecti.Ona rağmen asla yaranamadık.Birkez başımızı okşamadi.Evlenirken annemi aldattı.Dost hayatı yaşamaya başladı.El gibi geldi düğüne.Beni birkez okula götürmedi.O kadının kızını götürdü.Kendi hayatım yeterince stresli.Yüksek lisans yapıyorum.Ve gerçekten zorlanıyorum.Tek maaş yetmiyor.Ev kira.Özel okul taksitleri var.Taksitler var.Özel ders veriyorum bazen marketlerde çalışıyorum.Bölümün ataması var diye yüksek lisans yapıyorum.Ee babamı getirsem ayni odada oturmasak surat asacak.Oturma odasında klima var.Diger odaya taktırsam bu ev kaldırmaz zaten.Yani bizim hayatımızı da mahvediyor.Bu sene onun yüzünden kardeşim o kadar cok rapor aldıki.Kaza yapti motorla.Adami kardeşimin calistigi yere getirdi para icin.O kadar cok şey varki.Akrabalari desen aynı halt.Adam hastahanede gelmiş bana bu sene çocuk yap sen diyor.Üniversite okurken de babama okuldan al bunu derlerdi.Kocasi parasını yiyecek derlerdi.Lisede o kadar fakirlik çektim ki.Ayni şehirde üniversite okumama rağmen öğrenim kredisi çektim.
Çok üzüldüm gerçekten. Hayatta en tahammül edemediğim olay bu ebevenylerin sırf anne babalar diye o çocuğa fiziksel psikolojik olarak şiddet uygulayabileceğini, istediği herşeyi yaptırabileceğini düşünmeleri. İnsan olduğumuz unutuluyor ama insanın bi yeter noktası var. Ben o noktaya geldim ve gerçekten hayat kalitem arttı. Bu dünyaya gelmeyi ve onları anne baba olarak görmeyi biz seçmedik, ömür boyu bizden sorumlular bu sorumluluk o kadar büyük ki ben anne olmaktan korkuyorum yeteri kadar çocuğuma iyi bi hayat sunabilir miyim diye. Bu kadarını çekmek zorunda değilsiniz, sizde bi hayat mücadelesi içindesiniz destek olmak yerine pişmanlık duymak yerine hala üstüne dert ve sorun ekliyor. Bence asla evinize almayın hayatınızı mahvetmesine izin vermeyin. Sizde bu hayatı bir kere yaşıyorsunuz

Kusura bakmayın ama herkes başından atmış. Okuduğum kadarıyla kimsenin de umrunda değil.

Size bir soru, bu kişi babanız değil de eşinizin babası olsaydı evinizde isteyecek miydiniz. Sanmıyorum. Aslında babanızı da istemiyorsunuz, sadece vicdanınız rahat değil.

Koca adam, kalsın evinde siz gidip gelirsiniz. Hatta mental olarak da çok sağlıklı gelmedi bana. Mümkünse yatırın bir yere rehabilite edilsin. Sadece size değil topluma da zarar ziyan. Kavgaya karışıyor, motora binme deniyor, biniyor bir de kaza yapıyor. Başka insanların canını yakması an meselesi.

Kusura bakmayın ama herkes başından atmış. Okuduğum kadarıyla kimsenin de umrunda değil.

Size bir soru, bu kişi babanız değil de eşinizin babası olsaydı evinizde isteyecek miydiniz. Sanmıyorum. Aslında babanızı da istemiyorsunuz, sadece vicdanınız rahat değil.

Koca adam, kalsın evinde siz gidip gelirsiniz. Hatta mental olarak da çok sağlıklı gelmedi bana. Mümkünse yatırın bir yere rehabilite edilsin. Sadece size değil topluma da zarar ziyan. Kavgaya karışıyor, motora binme deniyor, biniyor bir de kaza yapıyor. Başka insanların canını yakması an meselesi.
Evet vicdanım rahat degil.Eşim senin yapacağın iş degil nasil bakacaksın diyor.Çoklu kırıklar var.Alti falanda alınması gerekebilir.Şimdi bende kalsa bana mezara gir diye beddua eden akraba da gelip gidecek.

Evet vicdanım rahat degil.Eşim senin yapacağın iş degil nasil bakacaksın diyor.Çoklu kırıklar var.Alti falanda alınması gerekebilir.Şimdi bende kalsa bana mezara gir diye beddua eden akraba da gelip gidecek.
Ne munasebet ne o akbabalar ne baban seni haketmiyor.Kesinlikle duzeninin icine sokma.Adam cocukken seni sıgdirmamis en masum zamanlarin burnundan gelmis seni kaybetmekten korkmamamis sen de korkma..

Tek sorun babanızın geçmişte size yaşattıkları olsaydı vicdanınıza kulak verin derdim. Olmasa iyiymiş ama geçmis gitmiş. Yüreği geniş bir evlat babamdır deyip tölere edebilir. Kimseye de laf düşmez ama sorun babanızın sorumsuz ve bencil olması.

Bile isteye yaptığı sorumsuzluklara vicdan yapmanıza gerek yok. Hem bu yükün altına tek başına girmeniz doğru değil hem de sizin vereceğiniz destek ona ödül olacak, yaptıklarından ders çıkarmayacak. Ayağa kalkınca kaldığı yerden devam edecek. Çünkü her şeyini tölere eden biri var.

Aayrıca beddua eden akrabaya o kadar çok seviyorsan al sen bak deyin, kapatın ağzını. Eşiniz sizin sorunlu sülalenizi de çekmek zorunda değil. Vicdan yapacaksanız kendi evliliginize yapın derim.

En güzeli kardeşler toplanıp bir bakıcı eşliğinde ya da bakım evinde tedavisine yardımcı olmak olacaktır.

Babamın diğer gözüde az görüyor.Motora binme dememize rağmen biniyor.Kaza yaptı.Gitti gene motora bindim.Ve araba çarptı.Bacagının kesilme ihtimali var.Ya da alçıya alacaklar.
Size sorum şu.Hastahaneden çıkışta nerede kalması uygun.
şimdi normal şartlarda evinize bile almayın o adamı zaten de

adam bacağını kırmış
ya da ezmiş neyse

alçıya alsalar bile onun tedavisi hastanede bitmez ki?
hastaneden çıktığında bu adam yürüyebilir durumda olmayacak belki
belki sürekli fizik tedaviye gidip-gelmesi gerekecek. kendi bşaına yaşayacak durumda olmama ihtimali yüksek, maalesef.

kısacası bu bacak meselesi sıkıntılı. bu nedenle başınıza kalabilir- evler yakın mı?

bir de bu adam emekli maaşıyla hem kira verip hem içip hem nasıl motora biniyor
nereden emekli bu adam merkez bankasından filan mı?

Kendi evinize almayın, sıkça gidin gelin. Aslında böyle söylemem ama babanızın canının kıymetini bilmiyor. Normal bir insan bir iki kez böyle bir şey yaşadı mı dikkat eder, bilerek yapmıyor belli ki ama çok garip gerçekten. Anneniz zor kendine gelmiştir iki yılda, kardeşinizde okuyormuş hiç bulaştırmayın onlara yine başa sarar her şey.

En güzeli kardeşler toplanıp bir bakıcı eşliğinde ya da bakım evinde tedavisine yardımcı olmak olacaktır.
tabi en güzeli de

aile evinde sabah gelip akşam giden bakıcı bile zor bulunuyor
kadın hastaya kadın bakıcı bile zor bulunuyor ve 35-40 bin filan istiyorlar.
evde tek olan erkek için bakıcı bulmak çok zor olacaktır, hele yürüyemez olacaksa iyice zor olur.

bulunsa da erkek kardeş zaten umursamıyormuş
kız kardeşlerden birinde anne kalıyor zaten bir de babanın bakıcısı için para vermesi mümkün mü acaba? ki konu sahibi atanmamış, tek maaşla zaten geçinemiyor, konu sahibi için bile zor da, neyse.
-bu arada o anne de ileride ne olacak? o kız evlenince mesela o anne nerede kalacak? anneye kim nasıl ev açacak? ya da sürekli kızların yanında mı kalacak 6 ay 6 ay mesela?

bu adam daha 15 sene yaşayacak olsa, küçük kız da 2-3 sene sonra evlense anne de 20 sene daha yaşasa düşünebiliyor musunuz nasıl bi maddi kaynak gerektiriyor?

bakımevi meselesinde de bakanlıkların tesisleri (ki aylarca sıra gelmiyor o tesislerde zaten de, neyse) bildiğim kadarıyla alkol madde vs problemleri olan kişileri zaten almıyor. -ki bu adam tövbe gitmez de, hadi gitse diyelim zaten almazlar.

özel tesisler belki alıyordur o da böyle sorunlu adama artık 80 bin mi isterler 100 bin mi isterler Allah bilir yani...(gerçekten piyasayı bilmiyorum bu arada bilen varsa rakam yazarsa bize de fikir olur)

biliyorum çözüm sunmadım ama
bu şey konuları gibi "eş ailesi ile kavga etmeden nasıl evime çökmelerini önleyebilirim" el cevap kavga etmeden kötü olmadan önleyemezsin.

burada da mesele biraz öyle hem vicdan azabı çekmeyeyim hem (mümkünse evime almadan) çözüm bulayım, maalesef öyle bir çözüm yok. benim bildiğim yok.

ha vicdan azabı çekilecek bi konu da yok da işte...

Babam hep bu zamana kadar bize eziyet etti.Detaya girsem olur kadar şey varki.Evlenince tasma takıp çıkartıcam bu evden derdi.Düşünün artık.Annemede çok çektirdi.Annem kesinlikle barışmak istemiyor.Ayrılar.Son 2 yıldır babamla aramız iyi sayılır.Yaptıklarından pişmanlık duyuyor.Bu kısımları özet geçiyorum.
Sıkıldığım kısım inanın derdi bitmiyor.Ya karakoldayız ya hastahanede.En son bir kavgaya karıştı.Gözünü kaybetti.2 3 ay önce bu gözüne enfeksiyon kaptırdı ve gözünü aldılar.Doktor alkol alma bağışıklığın düşüyor demesine rağmen bize yalan söyleyip alkole devam etti.Emekli ve kirada yaşıyor.Yani sorumsuz.El hiyjenine falan asla dikkat etmiyor.Bu yüzden enfeksiyon kaptırdı.
3 kardeşiz.Erkek kardeşim pek oralı degil.Kız kardeşim bekar annemle yaşiyor.Ben evliyim ve kiradayım.Şuan yüksek lisans yapıyorum.Özel ders veriyorum.Borcumuz var.Maddi olarak iyi değiliz.
Babamın diğer gözüde az görüyor.Motora binme dememize rağmen biniyor.Kaza yaptı.Gitti gene motora bindim.Ve araba çarptı.Bacagının kesilme ihtimali var.Ya da alçıya alacaklar.
Size sorum şu.Hastahaneden çıkışta nerede kalması uygun.Benim sadece ufak tek odamda klima var.İkinci klima alacak durumum yok.Eve öğrencilerim geliyor.Tek odada 1 koltuk var sadece.Diger oda büyük ve buz gibi.Hadi ısıtıcı alsam orada kalsa.Bagıra bağıra telefonla konuşuyor.Normal konuşması bağırarak.Ayrı odaya koysak sorun yapacak.Derslerim online.Kpss çalışıyorum bir yandan.
Kendi evinde kalsa gitgel yapsak mı mantikli.
Açıkçası evlenene kadar hep o evden ve babamdan kurtulmak için gün saydım.Şimdi tekrar aynı ortama girmek istemiyorum.Ve sürekli birşey çıkarıyor.3 ayda bir hastahanedeyiz.
Bu arada ben baba tarafıyla görüşmüyorum pek.Bende kalsa bu sefer sürekli onlar çıkıp gelecek.Bana akıl verin Allahaşkına.
Canım diğer kardeşin ne iş yapıyor ?

Aslında böyle söylemem ama babanızın canının kıymetini bilmiyor. Normal bir insan bir iki kez böyle bir şey yaşadı mı dikkat eder, bilerek yapmıyor belli ki ama çok garip gerçekten.
yooo gayet bilerek yapıyorlar. derdini çeken varsa çekecek. yoksa zaten sokakta kalsa da yaşamaya devam ediyorlar ki.

ve işin kötü tarafı, ölmüyorlar da
benim bol bol var ailemde böyle erkek örnekleri
içen
o halde araç (traktör motorsiklet o bu neyse) kullanıp, kaza yapan (ha birinde yapmaz 2.sinde yapmaz 3.sünde yapıyolar)
kaza yaptığı yerde sızıp kalan
kırık ayağıyla yürüyüp en yakın köye giden, kopan kolunu kendisi sarıp bişey yokmuş gibi devam eden,
bu 50 senedir var yani 1 değil 2 değil kaç vaka yaşadık. en kötü ihtimalle kolu ayağı çolak kalıyor yine devam. yaş 75 olmuş 3. kalp krizini geçirmiş yok hala ölmüyor, devam. tıp bunlara çalışıyor.

kar kışta ben olsam 2 satte donar ölürüm, yok bunlara bi mok olmuyor..

neyse yedikleri mokları gayet biliyorlar ölümü de gayet biliyorlar öldükleri gün ölürler zaten, o zamana kadar oyna devam, bu kafayla yaşayıp gidiyorlar.

Kardeşlerimin umrunda değil deyip herşeyi yüklenmeyin oturun ne yapacağınızi kararlastirin. Tek başınıza yapamazsınız kardeşlerinize desoyleyin. Evinde sırayla bakabilcekseniz bakın yoksahic bilgim yok ama bakımevi gibi biseyler mümkünse onları araştırsnlar " kardeşleriniz." Bı kişiye yuk binilmesine sinir oluyorum sizde onlar gibi cekmissiniz vicdanınız el vermiyorsa onları da durteceksiniz .yapmalılar ,babası için olmasa da sizin için yapacaklar

Kardeşlerimin umrunda değil deyip herşeyi yüklenmeyin oturun ne yapacağınızi kararlastirin.
umrunda değil dediği 1 kardeşi o da erkekmiş -tamam o da yük paylaşsa tabi iyi olur.

ancak
diğer kardeşi bi kere annesini yanına almış zaten bu başlı başına büyük sorumluluk
ayrıca sürekli rapor almak zorunda kalmış babasının sorunlarıyla ilgilenirken, bu adamın ilk vukuatı değil.
daha mesela ne yapsın?
siz kaç kere rapor alabilrsiniz işinizden/okulunuzdan kalabilirsiniz babanızın peşinde?

kaldı ki rapor kendi sağlık sorunun için alınmalı "babamın dertleri" diye bir rapor türü yok normalde, zaten kızın yaptığı (istemese de) bir tür sahteciliğe giriyor...

tabi en güzeli de

aile evinde sabah gelip akşam giden bakıcı bile zor bulunuyor
kadın hastaya kadın bakıcı bile zor bulunuyor ve 35-40 bin filan istiyorlar.
evde tek olan erkek için bakıcı bulmak çok zor olacaktır, hele yürüyemez olacaksa iyice zor olur.

bulunsa da erkek kardeş zaten umursamıyormuş
kız kardeşlerden birinde anne kalıyor zaten bir de babanın bakıcısı için para vermesi mümkün mü acaba? ki konu sahibi atanmamış, tek maaşla zaten geçinemiyor, konu sahibi için bile zor da, neyse.
-bu arada o anne de ileride ne olacak? o kız evlenince mesela o anne nerede kalacak? anneye kim nasıl ev açacak? ya da sürekli kızların yanında mı kalacak 6 ay 6 ay mesela?

bu adam daha 15 sene yaşayacak olsa, küçük kız da 2-3 sene sonra evlense anne de 20 sene daha yaşasa düşünebiliyor musunuz nasıl bi maddi kaynak gerektiriyor?

bakımevi meselesinde de bakanlıkların tesisleri (ki aylarca sıra gelmiyor o tesislerde zaten de, neyse) bildiğim kadarıyla alkol madde vs problemleri olan kişileri zaten almıyor. -ki bu adam tövbe gitmez de, hadi gitse diyelim zaten almazlar.

özel tesisler belki alıyordur o da böyle sorunlu adama artık 80 bin mi isterler 100 bin mi isterler Allah bilir yani...(gerçekten piyasayı bilmiyorum bu arada bilen varsa rakam yazarsa bize de fikir olur)

biliyorum çözüm sunmadım ama
bu şey konuları gibi "eş ailesi ile kavga etmeden nasıl evime çökmelerini önleyebilirim" el cevap kavga etmeden kötü olmadan önleyemezsin.

burada da mesele biraz öyle hem vicdan azabı çekmeyeyim hem (mümkünse evime almadan) çözüm bulayım, maalesef öyle bir çözüm yok. benim bildiğim yok.

ha vicdan azabı çekilecek bi konu da yok da işte...

Haklısınız bunlar külfetli şeyler ama her şey konu sahibine kalmış, hatta bırakılmış. Aile fertlerinin de doğrudan söylemese bile tavırlarıyla sen bak dediğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Yoksa bu kadar olumsuzluğu göre göre vicdan yapmazdı.

Maddi ya da manevi ne yapabileceklerse kardeşler de katılmalı. Erkek kardeşin umrunda değil, anne atmış kurtulmuş, kız kardeş zaten rahat, annenin evinde hayata devam. Bence sadece baba da değil tüm aile sıkıntılılar.

Konu sahibi kendini onlardan kurtarmışken elinde olanlara sarılıp ne yapacaksa da ona göre yapmalı, abla tavsiyesi. Yoksa onları da kaybedecek. O zaman da yine anne kendi hayatına bakmaya, kız kardeş işine geldiğini yapmaya, erkek kardeş umursamamaya devam edecek. Olan kendisine olacak.

Bence bırakmalı çözümü biraz da diğerleri dert etsin

yooo gayet bilerek yapıyorlar. derdini çeken varsa çekecek. yoksa zaten sokakta kalsa da yaşamaya devam ediyorlar ki.

içen
o halde araç (traktör motorsiklet o bu neyse) kullanıp, kaza yapan (ha birinde yapmaz 2.sinde yapmaz 3.sünde yapıyolar)
kırık ayağıyla yürüyüp en yakın köye giden, kopan kolunu kendisi sarıp bişey yokmuş gibi devam eden,
bu 50 senedir var yani 1 değil 2 değil kaç vaka yaşadık. en kötü ihtimalle kolu ayağı çolak kalıyor yine devam. yaş 75 olmuş 3. kalp krizini geçirmiş yok hala ölmüyor, devam. tıp bunlara çalışıyor.

neyse yedikleri mokları gayet biliyorlar ölümü de gayet biliyorlar öldükleri gün ölürler zaten, o zamana kadar oyna devam, bu kafayla yaşayıp gidiyorlar.
Ben canı tatlı biri olarak herkesi kendim gibi sanıyorum ama bu tür çok var, haklısınız. Normal bir insanın bile isteye kendini bu duruma sokması bana garip geliyor işte, birinin bakıp bakmayacağından çok bile isteye gözden bacaktan olmak. Konu sahibinin işi zor gerçekten, üstüne böyle bir sorumluluk alsa babasının daha da sorumsuzlaşma olasılığı var.

içen

oyle bir anlattin ki frank gallagher canlandi gözümde o da sarhos kaza yapıp karda kista yerde sizip kalkip yola iseyip evine gidiyord agzinda sigarasiyla

Laf dinlemeyen biri. Onun saçmalıklarının bedelini sen ödemek zorunda değilsin. Umarsızca kafasına estiği gibi davranıyor sonuçlarında da katlanacak. Hem erkek kardeşin varken sana düşmez. Evinle yuvanla ilgilen. Ne yapıyorsa yapsın annen var iki kardeşin var sen neden derdine düşüyorsun. Koskoca herif geri zekalı ergenler gibi davranacak sen de arkasını toplayacaksın. Kendine yazık ediyorsun.

oyle bir anlattin ki frank gallagher canlandi gözümde o da sarhos kaza yapıp karda kista yerde sizip kalkip yola iseyip evine gidiyord agzinda sigarasiyla
o karakterin canlısı kaç tane biliyorum hayal et işte.

ay bilmiyorum ya
ben evde tek yaşıyorum ve arada ateşli nöbetler yapabilen bir hastalığım var, atak zamanı yiyemiyorum da

böyle kafamda acaba kapıyı kilitlemesem mi ya da dışarıya bir ayakkabının içine anahtarı mı bıraksam ateşim çok çıkarsa düşersem ne olcak (3-4 kere taşikardiye girdim, bayıldım) diye düşünüyorum ama yine de tekim ve çalışıyorum, kimse peşimi toplamıyor.

yine etrafımda kadınlar mesela elini bacağını kırsa ya da tuhaf sakatlıklar yaşasa bile böyle ev temizliycem diye acaip atraksiyonlara girip düşüp kırıyor misal

ama bu bahsettiğim erkeklerde bir sorumsuzluk bir gamsızlık, köpek gibi de biliyor damarında kan alkolün içinde geziyor, ölmüyorlar da nasıl oluyorsa ve illa birileri topluyor bir yerlerden. maddi manevi harcanan emeğe yazık...

Back
X