Bunaldım :((

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
18 aylık kızım var son zamanlarda çok tuhaflaştı. Zaten hiperaktif gibi bir çocuk sürekli hareket halinde:26: sorunum bir haftadır saldırgan hareketleri var istediği bir şeye izin vermediğim zaman etrafa vurmaya başlıyor bana vuruyor eliyle yüzümü, elimi, kolumu sıkmaya çalışıyor. Bugün beni çileden çıkardı anneannedeydik banyodan tabure alıp mutfağa getirip bıçağa uzanmış birden panikledim bıçağı aldım elinden açıklama yapıyorum canın acır diye abartısız bir saat ağlayıp sağa sola vurdu. Sürekli böyle saçma sapan şeyler yüzünden saldırganlaştı. Sabah yedide kalktı babasının 42 numara terliklerini giymiş lap lap geziyor evin içinde yine açıklama yaparak izin vermedim. Altımızda oturanlar zaten pimpirikli tabi kızım yine kıyametleri kopardı. Bazen ister istemez sesimi yükseltiyorum sonra da vicdan azabı çekiyorum. Gerçi benim kızım kızsanda bildiğini okuyor. Bir günde ömrüm bitti şimdi yatırdım evim savaş alanı gibi eşim sağolsun maç izlemeye gitti. Zaten hiçbir işin ucundan tutmaz. Çocuk olduğundan beri ne ev düzeni kaldı ne bir şey hiçbir işe yetişemiyorum. Ben beş kardeşim annem bize nasıl bakmış ben miyim beceriksiz anlamıyorum:50:

allah yardımcınız olsun, bayanların işi kolay değil

bebeğiniz negativizm dönemine girdi...kendini ispatlamaya çalışıyor,bu süreç yaklaşık 3-3.5 yaşa kadar sürer.en sevimli ama en zor dönemleri bu allah yardımcınız olsun...:1:

2 yaş sendromu, normaldir.

Artık kendini ispatlama zamanı...

Kolay gelsin :1:

Bunu bende düşündüm sanırım iki yaş sendromu zaten yemeğini falan kendi yiyor banyosunu bile kendi yapmaya çalışıyor her işi ben yaparım havasında. Ergenlik gibi bir dönem heralde. Birde anlamadığım zaten bunalıyorum millet bana hemen ikinciyi yap diyor o zaman çıldıracak gibi oluyorum.

2 yaş sendorumu cnm benm kız 2 23.5 aylık ama 15 ve 20 ay arası beni mahvetti sağolsun şimdi biraz daha aklı eriyor dediğim dedik yinede ama kendini yerlere falan atıyorsa bir çocuk psikoloğundan destek alın bu dönemde yaşananlar çocuğun karektirini etkilermiş adem güneşten duymuştum bizde maşallah yere atmalar yok allah sabır versin bende tek mücadele veriyom kimsemde yok burda.....

Çok uzunmuş ya:43::43:
daha sonra sizi egoizm dönemi bekliyo...:60:haluk yavuzer'in kitabını tavsiye ederim size 'çocuğunuzun ilk 6 yılı' remzi kitabevinden.bebeğinize sihirli bi değnekle dokunmuş gibi olmuyorsunuz ama daha iyi anlıyorsunuz onu...ve gelişimi açısından da çok güzel bir kitap.bana her iki çocuğumda da baya bi yardımı dokunmuştu....

daha sonra sizi egoizm dönemi bekliyo...:60:haluk yavuzer'in kitabını tavsiye ederim size 'çocuğunuzun ilk 6 yılı' remzi kitabevinden.bebeğinize sihirli bi değnekle dokunmuş gibi olmuyorsunuz ama daha iyi anlıyorsunuz onu...ve gelişimi açısından da çok güzel bir kitap.bana her iki çocuğumda da baya bi yardımı dokunmuştu....

Anladım caım tşk ederim hemen alıp okuyacağım.

2 yaş sendorumu cnm benm kız 2 23.5 aylık ama 15 ve 20 ay arası beni mahvetti sağolsun şimdi biraz daha aklı eriyor dediğim dedik yinede ama kendini yerlere falan atıyorsa bir çocuk psikoloğundan destek alın bu dönemde yaşananlar çocuğun karektirini etkilermiş adem güneşten duymuştum bizde maşallah yere atmalar yok allah sabır versin bende tek mücadele veriyom kimsemde yok burda.....

Şimdilik yerlere atma falan yok. Bu süreçte nasıl davranmalıyız. Bağırmak zaten çözüm olamaz ama her istediğini yapmak da çözüm olamaz.

Şunuda yazmadan edemiyeceğim kadınlık ne zor bir şey. Erkekler bir işe gidip geliyorlar başka da yaptıkları bir iş yok. Hem çocuk, iş, evi çekip çevirmek hepsi çok zor. Zaten ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum.

malesef bağırdığımız zamanlar oluyor canım aslında bu konuda hepimizin çocuk psikoloğuna gitmemiz gerek onlar iyi fikir veriyor

Şunuda yazmadan edemiyeceğim kadınlık ne zor bir şey. Erkekler bir işe gidip geliyorlar başka da yaptıkları bir iş yok. Hem çocuk, iş, evi çekip çevirmek hepsi çok zor. Zaten ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum.

bende eşime dedm temn ama onlara sorsan çalışıyorlar yoruluyolar biz keyifdeyiz evde bu çılgınlarla :52:

canım 2 yaş sendromu..bebeklerin ergenliğiymiş yazmışsınız zaten.takma kafana düzelir.evi de boşver canım ya.benimki 6 aylık o bile beni esir almış durumda.erkenciyiz 2 aydır emekliyoruz.bir dakika yalnız bırakamıyorum.temizliği falan yardımcı buldum o yapıyor.eşim gelmeden yemek bile hazırlayamıyorum.analarımızın zamanında herşey daha başitmiş tamam şimdi teknoloji var ama ayrıntı da daha fazla artık yaşamda.hem sen çalışıyosun.oluruna bırakkk

Şimdilik yerlere atma falan yok. Bu süreçte nasıl davranmalıyız. Bağırmak zaten çözüm olamaz ama her istediğini yapmak da çözüm olamaz.
çok zor olacak ama HAYIR kelimesini kullanmayacaksınız,bunu yaptığınız andan itibaren inatlaşmaya başlayacak,inatçı kişilik de -şayet doğuştan getirmediyse-bu şekilde oluşuyor.kriz anında ilgisini başka bi yöne çekip oynamasını istemediğiniz nesneyi ortadan kaldıracaksınız.aman sussun yeterki diye her istediğini yaparsanız zaten ağlayarak herşeyi elde etmeyi öğrenir...

bende eşime dedm temn ama onlara sorsan çalışıyorlar yoruluyolar biz keyifdeyiz evde bu çılgınlarla :52:

Bir de bugün annemin evine yardımcı kadın geldi bende biraz ütüsü vardı onu yaptım toparladım kızıma annem bakıyor ev evlikten çıkmış. Eve bir geldim kahvaltı sofrası öyle duruyor söylenince de çok konuşuyorsun diyor.

çok zor olacak ama HAYIR kelimesini kullanmayacaksınız,bunu yaptığınız andan itibaren inatlaşmaya başlayacak,inatçı kişilik de -şayet doğuştan getirmediyse-bu şekilde oluşuyor.kriz anında ilgisini başka bi yöne çekip oynamasını istemediğiniz nesneyi ortadan kaldıracaksınız.aman sussun yeterki diye her istediğini yaparsanız zaten ağlayarak herşeyi elde etmeyi öğrenir...

Evet canım haklısın doktorumuz çok fazla hayır demeyin dedi. Bir de hayır dediğiniz daha sonra kesinlikle onaylamayın dedi. Bunları uygulamak çok zor uygulamaya çalışıyorum ama yapabildiğim kadar.

canım 2 yaş sendromu..bebeklerin ergenliğiymiş yazmışsınız zaten.takma kafana düzelir.evi de boşver canım ya.benimki 6 aylık o bile beni esir almış durumda.erkenciyiz 2 aydır emekliyoruz.bir dakika yalnız bırakamıyorum.temizliği falan yardımcı buldum o yapıyor.eşim gelmeden yemek bile hazırlayamıyorum.analarımızın zamanında herşey daha başitmiş tamam şimdi teknoloji var ama ayrıntı da daha fazla artık yaşamda.hem sen çalışıyosun.oluruna bırakkk

Haklısın çok söylenince de eşim çalışma o zaman diyip çıkıyor işin içinden. Kadın alıyorum ama hiç istediğim gibi temizlemiyorlar verdiğim paraya acıyorum. Ben köyde büyüdüm dediğin gibi ayrıntı yok zaten dünya kadar işleri var saldım çayıra mevlam kayıra büyüdük.

senin yerinde olmayı o kadar çok isterdim ki anlatamam keşke benim de uğraşacak bir kızım olsaydı veya çalışacak bir işim olsaydı....

ah canım aynı benim oğlumu anlattın 20 aylık şimdi beter mi beter ama ben bakıyorum ki sinirli huysuz ağlıyor hadi adda diyorum alıyorum dışarı çıkyorum parkımız var bir sürüde çocuk koşuyor oynuyor düşüyor kalkıyor yoruluyor ama rahatlıyor toprakla oynuyor son zamanlarda burada bir arkadş negatif enerjisini toraga versin bırak oynasın dedi bende karışmıyorum artık
hatta bugün diğer çocukların bisikletlerine saldırdı hemen gittim bisiklet aldım ama yine baskasının kini istiyor deli oldum resmen neyse eve çıkardım bu senin bisikletin alış buna die tembihliyorum inş yarın aynı seyi yapmaz
ayrıca bende bagrıyorum bazen bir yere kadar sabredebiliyor insan benim oğlum felakat yapma bitanem der acıklarım tamam der arkamı dönerim ki yapıyor oğlumu görseniz yara bere içinde
hatta bir keresinde düştü yanaığının üstüne komsumun biri de çocuğu mu dövüyorsunuz dedi kal geldi
bana hayır düştü dedim
bu nasıl düşmek sanki tokat atmışsınız gibi duryor dedi
ama ben ala al mora morum
iinş bu zamanlar cabuk gececek canım çok üstüne düşme ben öyleyim artık bırakıyorum onu sadce bakışlarım konusuyor bakyorum bırakıyor hatasını anlıyor baska seye yöneliyor
ayrıca komsularıda boşver herkesin çocuğu var kimsenin kimseye lüksü olamaz canım çocuk mu elini kolunu mu bağlıyacaksın tatlı bir dille komsuna in konuş anlatıyorum ama anlamıyor daha küçük dersin olur biter
gerci ben üst komsuma böyle dedim kadın resmen ama ben rahatsız olyorum geceleri uyutmuyor dedi de bizimki diş çıkartıyordu o zaman
neyse canım hem kendine hem bıcırığa cici bak emiii

Son düzenleme:
Back
X