- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
Canım bunun altında sadece maddiyat değil kültür görgü hayat görüşü farkı da var. Bak yukarda demişin arkadaşım mudodan aldı öyle yaptı böyle yaptı. Herkesin yetişme şekli başka işte. Nişanlına gelen kadar bir çok kadın için de bi şey ifade etmeyecektir mudoymuş tepeymiş. Yani bu kötü bi şey değil elbette ama o öyle büyümüş öyle görmüş öyle öğrenmiş. Sizin asıl çatışmanız burdan çıkıyor bence. El dokuması halıyla koçtaştaki naylon halıyı kıyaslamak gibi bi şey ama onlara göre halı halıdır. Naparsan yap anlatamazsın.Aynen öyle, o hiç rastlamamış etrafında onlarda da herşey en basit haliyle, alalım denmiş o an beğenip alınmış. Benim bu ay çocukluk arkadaşım evleniyor. Mudo dan orta sehpa ve küçücük bir köşe almış, hemen hemen herkes bilir mudo' nun fiyatlarını, sadece bir yemek masasına 3 bin vermiş mobilyası 20 bin masası hariç, bir tane halısı sadece 8 bin, zorla morla istediğini aldırıyormuş dediler, şoklara giriyorum sonra kendimi düşününce yani
Yetinmeme meselesi böyle bişey herhalde, hep daha fazlası bekleniyor..
Öyle, aynı sizin gibi düşünüyorum o illk heyecan, heves başkadır. Bi 5-10 yılı devirdikten sonra herşey farklı olur, heves heyecan aynı olmaz. Büyük eltim mesela öyle diyor, o da 20 senelik evli, yeni yeni bazı şeylerin sahibi oldu, aslında istekleri de var ama çokta önemsemiyor. Amaaan napiim ben bu yaştan sonra eşyayı baksana boyum kadar çocuklarım var, herşey zamanında güzel diyor.
Sen biraz sakinleş nişanlını karşına al konuş. Bu sizin evini sizin hayatınız. 8 binlik halı nasıl sana ütopik geliyorsa 3ü birarada 5 binlik setler de bana o kadar uzak geliyor de.
Senin çeyizine yaptığın emek ettiğin masraf bile senin buna ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Nişanlın anlamasa bile sana saygısından bazı şeylere evet diyebilmeli.