• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldım..

Aynen öyle, o hiç rastlamamış etrafında onlarda da herşey en basit haliyle, alalım denmiş o an beğenip alınmış. Benim bu ay çocukluk arkadaşım evleniyor. Mudo dan orta sehpa ve küçücük bir köşe almış, hemen hemen herkes bilir mudo' nun fiyatlarını, sadece bir yemek masasına 3 bin vermiş mobilyası 20 bin masası hariç, bir tane halısı sadece 8 bin, zorla morla istediğini aldırıyormuş dediler, şoklara giriyorum sonra kendimi düşününce yani :D

Yetinmeme meselesi böyle bişey herhalde, hep daha fazlası bekleniyor..

Öyle, aynı sizin gibi düşünüyorum o illk heyecan, heves başkadır. Bi 5-10 yılı devirdikten sonra herşey farklı olur, heves heyecan aynı olmaz. Büyük eltim mesela öyle diyor, o da 20 senelik evli, yeni yeni bazı şeylerin sahibi oldu, aslında istekleri de var ama çokta önemsemiyor. Amaaan napiim ben bu yaştan sonra eşyayı baksana boyum kadar çocuklarım var, herşey zamanında güzel diyor.
Canım bunun altında sadece maddiyat değil kültür görgü hayat görüşü farkı da var. Bak yukarda demişin arkadaşım mudodan aldı öyle yaptı böyle yaptı. Herkesin yetişme şekli başka işte. Nişanlına gelen kadar bir çok kadın için de bi şey ifade etmeyecektir mudoymuş tepeymiş. Yani bu kötü bi şey değil elbette ama o öyle büyümüş öyle görmüş öyle öğrenmiş. Sizin asıl çatışmanız burdan çıkıyor bence. El dokuması halıyla koçtaştaki naylon halıyı kıyaslamak gibi bi şey ama onlara göre halı halıdır. Naparsan yap anlatamazsın.

Sen biraz sakinleş nişanlını karşına al konuş. Bu sizin evini sizin hayatınız. 8 binlik halı nasıl sana ütopik geliyorsa 3ü birarada 5 binlik setler de bana o kadar uzak geliyor de.

Senin çeyizine yaptığın emek ettiğin masraf bile senin buna ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Nişanlın anlamasa bile sana saygısından bazı şeylere evet diyebilmeli.

Merhaba yorumumu yazarken nişanlının genel karakterine göre karar vermeye çalıştım. Dediğine göre önceden cimrilik takıntısı yokmuş açıkcası ailesi çok müdahil olmadan önce tepehome dan falan bakıyormuşsunuz, bu açıkca gösteriyor ki ailesinden biri (bunun kim olabileceğini sen daha iyi bilirsin) bunun beynini yıkamış, senin isteklerinle ilgili doldurmuş...

Kendinden şüphe etme isteklerin çok sıradan ve doğal...Ne kızlar var şu da olacak bu da olacak diyen...Sen taviz verme, bir erkek bir kızı istiyorsa şartlarını biraz zorlamalı...Kimsenin trink nakiti kolay kolay yok evlenirken bu zaten malum ama cogu seyi sana yıktıgı gibi ustune dusenlerden de kurtulma peşinde...Sanki zorla evleniyor...Hayır efendim istiyorsa yapacak...Tanıdığım bi erkek evlenirken maddiyatı olmamasına rağmen sırf pire için yorgan yakmayayım diye kız tarafının butun isteklerini yerine getirdi üstüne tam evlilik öncesi kızın babası bi para istemiş 2000tl bizde adettir demiş onu bile verdi düşün zar zor...Çünkü sevdiği sözkonusuydu....

Yazdıklarını okudum lüks düşkünü de değilsin, taviz verme, neyse bunlar için nişanlımı elden kaçırmiim düşüncesini senin değil onun taşıması gerekiyor...

Kız evi naz evi olur sözde hey gidi hey

Bir kaç kere abisi pahalı şeyler almayın, smuwilaya da söyle çok açılmasın gibi bişey söylemiş, çok kızmıştım! Evladına 3 kuruşun hesabını yapıp, para yok diye gezip 350 tl' lik deri mont giyen insandan akıl almam ben dedim. Aynen öyle, taviz vermediğin zaman maddeci, anlayışsız oluyorsun verirsende bir türlü yetemiyorsun, daha bişey yapmak boş evde oturmak ya da alelade bişeyler alıp koydurmaktır herhalde, o zaman da evliliğin mantığını anlayamıyorum? Hiç bişey istediğin gibi değil, eksik ve yarım ama evlendin, hani sanki baş üstü edileceksin, halbuki ne yaparsan yap gelinsin eee niye ben gireceğim sadece o fedakarlığa? Ben hep vereceğim, vazgeçeceğim zaman adı fedakarlık olacak..

Yani bana mı güveniyor?

O evler eskide kaldı gerçektende, şimdi erkekler bulunmaz hint kumaşı neden 2 çift göz, 2 kaş sahibi oldukları için..

Ah smuwilacım ya
Bizde de erkek tarafı cimri
Her şeyi bana çok göruyorlar
Ben çok lüks takılıyormuşum
Çok uçlarda yasıyormusum..

Zaten alınması gerekenlerin alınmasını istediğimizde neden luks takılmış oluyoruz anlamıyorum..
Ben bu işin içinden çıkamadım sen çıkabilirsen bana da söyle yolunu..

Allah yardımcımız olsun canım..

Daha da makul takılayım diyorum yaranamıyorum, taviz vermeyim diyorum bu sefer de şımarık oluyorum.. Ben bu işin içinden çıkamadım..

Bu devirde kız evi değil erkek evi naz evi olmuş mübarek.

Sorma valla, hep onların istedikleri şeyi yapacağız, fedakar olacağız. Bir de sorsak biz bunca fedakarlığı yapınca siz ne yapacaksınız ki acaba diye verebilecek bir cevapları olur mu?

Canım bunun altında sadece maddiyat değil kültür görgü hayat görüşü farkı da var. Bak yukarda demişin arkadaşım mudodan aldı öyle yaptı böyle yaptı. Herkesin yetişme şekli başka işte. Nişanlına gelen kadar bir çok kadın için de bi şey ifade etmeyecektir mudoymuş tepeymiş. Yani bu kötü bi şey değil elbette ama o öyle büyümüş öyle görmüş öyle öğrenmiş. Sizin asıl çatışmanız burdan çıkıyor bence. El dokuması halıyla koçtaştaki naylon halıyı kıyaslamak gibi bi şey ama onlara göre halı halıdır. Naparsan yap anlatamazsın.

Sen biraz sakinleş nişanlını karşına al konuş. Bu sizin evini sizin hayatınız. 8 binlik halı nasıl sana ütopik geliyorsa 3ü birarada 5 binlik setler de bana o kadar uzak geliyor de.

Senin çeyizine yaptığın emek ettiğin masraf bile senin buna ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Nişanlın anlamasa bile sana saygısından bazı şeylere evet diyebilmeli.

Evet, benim için çok önemli, erkekler bu kadar değer vermiyor olabilir, ama yine de bu kadar yüzeysel bakması, sanki çok yanlış birşey yapıyormuşum gibi konuşması işte böyle çıldırtıyor beni, o sorun bu sorun, şu sorun yani insan biraz bu kadar olumsuzluğu dile getirmekten çekinir bana kızar diye, herşeyden de vazgeçilir mi? Smuwila mutsuz olacak diye düşünmez mi? Gerçekten hayret ediyorum? Anlayabilmesi için önce başkasında görmesi lazım erkeğin yaptıklarını, çünkü ne zaman beni anlayamadığı birşeyi başkasında görse o zaman kafasına dank ediyor, ben biriciği oluyorum sen şöyle iyisin, böylesin, öylesin ama illa başkasında ya daha kötüsünü görecek ya da onun olumsuz yaklaştığı bişeye başka bir erkeğin bakış açısını..

Böylelerine yaptığın her fedakarlığı 'bak şunu şunu yapıyorum haberin olsun' diyerek yaptığın anda başına kakman gerek.

Sonuç olarak az bi zaman kalmış ve anladığım kadarıyla vazgeçmeyi düşünmüyorsun...nişanlınla aranda anlayış görgü kültür farkı mı var yoksa sadece düğün stresine mi girdi çok anlayamadım...yani farklılıklar özellikle ikinizin ailelerinin maddiyat farkı kültür farkı sorun olabilir ilerde...sevgiliyken hersey iyi gorunur ama farklar işler ciddiye binince gün gibi ortaya çıkar...8 yıllık sevgili olmanız bu durumu değiştirmez...

Ben olsam nişanlımın genel karakterine bakardım. Ana kuzusu mu, fazla aileci mi, baskasının lafıyla mı hareket ediyor cok mu etkileniyor yoksa ortak kararımızı mı uyguluyor, iş bitirici mi bunlara bak... cunku bu yasadıkların stresten olabilir bunları da kale al tabi ama genel resme bak oyle karar ver tabi verecegin bi karar varsa...

madem böyle herşeyden fedakarlık ettiniz, bana kalırsa yeri geldiğinde ''ben senin için nelerden vazgeçtim'' demelisiniz..
Başa kakma değil bu bence, ''değerini bil, aynı değerden banada ver'' mantığı..
sonuçta insan bir alttan alır iki alttan alır,
ömrünüz fedakarlıkla mı geçecek ?

Zaten komple ev döşemeyeceğim ve istediğim mobilyalar normal fiyatlar da, ha daha lüksü yok mudur? 4 sene önce arkadaşım yatak odasını 6 bin liraya almıştı nakit fiyatı üstelik, ben 4 sene sonra o kadarlık fiyatlı bişey istemiyorum. Hep bakıyorum, araştırıyorum, fiyat öğreniyorum daha ne olsun yani? Ben olabileceğinin en uygununu bile bulmuşken herhalde bedava verecek bir yer olsun istedi bu seferde, nasılsa smuwila sürekli başka bişeyle geliyor bir de anlamıyorum? Ucuz mobilya bile ne kadardır ki? 2 binden aşağı yatak odası var mıdır?

1 bucuk yıl önce biz yatak odası takımımı 2 bin liranın altında bi fiyata almıştık kilim mobilyadan. Bazen kampanyalar yapıyorlardı tesadüfen denk gelmiştik. Hemde fiyatını görmeden beğenmiştim sonra fiyatını görünce şok olduk hemen aldık. Rabbim evlenen insanlara yardım eder. Yeterki gönülde kötülük olmasın. Biz bütün evi döşedik, a dan z ye herşeyi aldık ama çok gezdik herşeyin kendimizce en güzelini en uygun fiyatıyla aldık. Benim almam gerekenleri ailem aldı, gerisini de eşim aldı, ailesinden çöp görmedik. Niyet önemli dedim ya. Ama nişanlınızın tutumu hoş değil. Anladığım kadarıyle herşeyi siz yapacaksınız. Belki nişanlınızın size söyleyemediği borcu falan vardır.

canım benimki de bu model siz ikiniz de çalışıyor musunuz.. biz ikimizde memuruz. hani öyle geçim derdimiz ödeyemezsek korkumuz yok çok şükür.. ama benim adam aynı anlattığın gibi. kendi tv si için kaç milyarı gözden çıkarıyo benim buzdolabım için incik cincik araştırıyo soruşturuyo. çok kırılıyorum bende sen gibi. ama hesaplı olması da hoşuma gidiyo bi yandan . sadece evimin eşyaları güzel olsun istediğim .. diğer geçim konusunda çok güveniyorum.. neyse ki elti derdim yok. . canım ne yapacağız biz bunlara cidden . kırıyo insanı böyle şeyler

1 bucuk yıl önce biz yatak odası takımımı 2 bin liranın altında bi fiyata almıştık kilim mobilyadan. Bazen kampanyalar yapıyorlardı tesadüfen denk gelmiştik. Hemde fiyatını görmeden beğenmiştim sonra fiyatını görünce şok olduk hemen aldık. Rabbim evlenen insanlara yardım eder. Yeterki gönülde kötülük olmasın. Biz bütün evi döşedik, a dan z ye herşeyi aldık ama çok gezdik herşeyin kendimizce en güzelini en uygun fiyatıyla aldık. Benim almam gerekenleri ailem aldı, gerisini de eşim aldı, ailesinden çöp görmedik. Niyet önemli dedim ya. Ama nişanlınızın tutumu hoş değil. Anladığım kadarıyle herşeyi siz yapacaksınız. Belki nişanlınızın size söyleyemediği borcu falan vardır.

Borcu yok canım, bildiğimi düşünüyorum. Çünkü ne yapıp, ne ettiğini görüyorum. Bazı kişisel ihtiyaçları bile askıda şuan, hayırlısıyla herşeyi yakında göreceğiz, önemli olan birbirimizi anlayabilmek aslında..

canım benimki de bu model siz ikiniz de çalışıyor musunuz.. biz ikimizde memuruz. hani öyle geçim derdimiz ödeyemezsek korkumuz yok çok şükür.. ama benim adam aynı anlattığın gibi. kendi tv si için kaç milyarı gözden çıkarıyo benim buzdolabım için incik cincik araştırıyo soruşturuyo. çok kırılıyorum bende sen gibi. ama hesaplı olması da hoşuma gidiyo bi yandan . sadece evimin eşyaları güzel olsun istediğim .. diğer geçim konusunda çok güveniyorum.. neyse ki elti derdim yok. . canım ne yapacağız biz bunlara cidden . kırıyo insanı böyle şeyler

Öyle şey olur mu kırar tabii insanı, haklısın. 3 kaynım var 3 tanesi de evli. 2 tanesi 5 kardeşin de ortak hakkı olan evde oturuyorlar. Nişanlım alınıyor bazı şeylere mesela 3. kaynıma diğer 2 kardeş ortak miras evde oturuyorlar diye ev alırken yardım ettiler, hatta ev kurarkende, nişanlıma demişler ki, sana bişey yapamayız. Yalnız nişanlım hiç birşey talep etmemişken, direkt bir şekilde, niyetimiz kendimiz yapmaktı zaten çünkü. Bi abisi 2. evini almış, hatta nişanlım hiç duymadık ev aldığını abimin deyince (en büyük abisinin eşi) yengesi; eee neden duyursun? Başına gelecekleri biliyor demiş. Yani çöreklenen olur, ortak miras evde oturduğu için başını ağrıtan olur hesabı, En büyük kaynımla eltimin de niyeti uzun zamandır aaba almaktı, bak biz evlenelim arabadan fazlası olacak diyor, demesine göre el ayağın çekilmesini bekliyorlarmış. :KK51:

Böyle bir garip aileler açıkçası..:KK53:

Ahh insanoğlu ahhhh..

Belki yarın o dört binlik mobilyayı alacak hevesin de olmayacak, sağlığın da..
Belki hayatta bile olmayacaksın. O imrenerek baktığın koltukta hiç bir anın olmayacak..

Her şey vaktinde güzel..
Tutumluluk iyi hoş da bu kadarı cimrilik..

Haklısın alınmakta ama bu mantığı değiştirmek zor maalesef..

Benim eşim de doğuya gitcez diye diye pahalı eşyadan kaçındı.
Şimdi de gereksiz harcama olarak gördüğü durumlarda laf eder.
Bu kafayla zor ev sahibi oluruz biz falan diyor.

Artık ben de terslemeye başladım istemiyorum ben ev falan.. Alcam, harcıycam işte diye..
Sonra artık kızmayı bıraktım kırılmaya başladım alasım gelmedi gerçekten..
İstemiyorum almayalım demeye başladım..

İçimdeki hevesi öldürdü. Bu kez anladı suçunu, artık o söylüyor.

Boşver aşkım alalım ne istiyorsan, ev almasak da olur falan diyor..

Ama vaktinde alamadıklarım içime oturdu o başka..

Umarim genel bir cimrilik durumu degildir esindeki. Esimdeki gibi onem vermeme ya da yillarin verdigi umursamazlik ise zamanla cozulur. Evlilik oncesi 10 yila yakkin suredir beraber olmamiza ragmen ah ahh neler yasadik ne soklara girdim. 2,5 aylik evliyim.
esim uzun yillardir yalniz yani bekar evinde yasiyordu, her seyi ailesinin eskileriydi neredeyse. Misal catal bicaklari ailemde hic o durumda catal bicak gormedim gunluk catal bicak takimi almak istemem olay oldu ben aliyorum ama yine de gereksiz dedi. Sonra masaya getirdikce aa hakikaten parliyor bunlar yaa dedi:) agzi minicik camasir makinesi vardi 2 kisilik nevresimi kac saatte tikardim icine calisiyor eskisi ne gerek var dedi ama aldi, aaa saati iyiymis ya kac dakika kaldigi belli oluyor devir sicaklik seciliyor iyiymis dedi:)
Buzdolabi sogutuyor eskisi dedi, allahtan benim ailem aldi deep freezi oocaman sebzeligi iyi sogutuyor dondurucu altta egilmiyorsun vb yanlis anlama cagin normali ama erkeklerin cogu bizkizlar gibi ev esyasiyla ilgilenmiyor onlara gore dolap dolap.
hee bir de ben cekyat arastirip alabilecegimiz ancak 1.400 e flan bulmustum sandikli yatak olan ve rahat olan cunku saglik sorunlarimiz vaf yok efendim o 9ara olir muymus alti ustu calisma odasiymis bunu diyen en son 15 sene once koltuk alan adam tabii, showrooma gittik salona aldigimiz kanepeden aldi arka odaya da cunku begenmedi digerlerini ya kumasini ya modelini:) ama resmen o haftLar ne u ya demistim bunca yil taniyamamdim mi ben bu adami:) simdi mutfak aleti vb ihtiyac olsun hem inceliyor hem dikkate Liyor yorumlarimi guliyorum o gunlerimize umarim seninki de boyle alisir ;)

Haha erkek iste benim ki evlenme konustugumuzda yani tarih falan ilk is plazma tv almisti eskisi gayet guzel calisirken sonra bana o eski camasir makineisni vb kullandirmaya kalkmisti. Ben de ayni fikirdeyim erkek cok savurgan olsa o evin butcesi zor toplaniyor kadinin savurganligindan daha fena sanirim. Benim de elti derdim yok cok sukur gorumcem de pozitif bir insandir cok sukur guleriz beraber epeyce:)

Canım bu şekilde davranan erkekler var. Sen belli ki gözü tok bir kızsın. Bence nişanlın bunları senin gönlünü alarak söylese sende üzerinde durmazsın bazı şeylerin ama adam umursamaz olunca kendini değersiz hissediyorsun. O zaman yapmakta olduğun fedakarlıkları yapma. Mecbur değilsin.

Biz kadınlar maalesef fedakarlık, sevgi, aşka adı altında kendimizi değersizleştiriyoruz. Bu doğru değil.

Sonuç olarak az bi zaman kalmış ve anladığım kadarıyla vazgeçmeyi düşünmüyorsun...nişanlınla aranda anlayış görgü kültür farkı mı var yoksa sadece düğün stresine mi girdi çok anlayamadım...yani farklılıklar özellikle ikinizin ailelerinin maddiyat farkı kültür farkı sorun olabilir ilerde...sevgiliyken hersey iyi gorunur ama farklar işler ciddiye binince gün gibi ortaya çıkar...8 yıllık sevgili olmanız bu durumu değiştirmez...

Ben olsam nişanlımın genel karakterine bakardım. Ana kuzusu mu, fazla aileci mi, baskasının lafıyla mı hareket ediyor cok mu etkileniyor yoksa ortak kararımızı mı uyguluyor, iş bitirici mi bunlara bak... cunku bu yasadıkların stresten olabilir bunları da kale al tabi ama genel resme bak oyle karar ver tabi verecegin bi karar varsa...

5,5 ay askerlik yaptı, bir kez tartışmadık. Ve koca 8 yıl. Nişanlandıktan kısa bir süre sonra farklı düşünceler olmaya başladı. Ailesi uzakta, kaldı ki biz kirada da otursak benim çevremde yani abilerine baya uzakta bir semtte oturmuş olacaktık. Öyle abim, ablam, anam, babam diyen bir tip değil açıkçası, 16 yaşından beri tek gibi bişey, her ihtiyacını kendisi karşılamış harçlık biriktirmiş, okuldan sonra günlük işler yapmış vs. Bana çok düşkün, bir gün görmese yüzü asılır. Ama işte emin olamıyor insan haliyle, şu süreç benim değerlendirme sürecim açıkçası..

madem böyle herşeyden fedakarlık ettiniz, bana kalırsa yeri geldiğinde ''ben senin için nelerden vazgeçtim'' demelisiniz..
Başa kakma değil bu bence, ''değerini bil, aynı değerden banada ver'' mantığı..
sonuçta insan bir alttan alır iki alttan alır,
ömrünüz fedakarlıkla mı geçecek ?

Aynen öyle, tamam ben herşeyden ödün verir, fedakarlık ederim. Peki sen benim için nelerden ödün verip fedakarlık edeceksin yoksa fedakarlik sadece benim görevim mi dedim? Dediğim gibi ben sana almayalım demedim ki, ev alırsak herşey değişebilir, istediğin gibi alamayabiliriz, daha çok eksiğimiz olabilir ama onlar da benim gözümde değil, neticede evimiz var diyor. Ya konuşmayı bilmiyor, gönül yapmayı, bodozlama dalıyor direkt kendisi de çokça söylemiştir ben konuşmayı beceremiyorum ondan kaybediyorum diye.

Yavrum seni seviyorsa imkanları ölçüsünde ne istiyorsan yapmalı bence. Sonuç olarak insan sevdiğini mutlu etmek ister.elinde var da yapmiyorsa bence bir kere daha düşün derim.yok imkanları bu kadar zorluyor diyorsan ki zaten bilirsin durumunu az çok beklentini yüksek tutma...tavır çirkin tabi gönül alsa yenge filan örnek vermek çok garip

Yavrum seni seviyorsa imkanları ölçüsünde ne istiyorsan yapmalı bence. Sonuç olarak insan sevdiğini mutlu etmek ister.elinde var da yapmiyorsa bence bir kere daha düşün derim.yok imkanları bu kadar zorluyor diyorsan ki zaten bilirsin durumunu az çok beklentini yüksek tutma...tavır çirkin tabi gönül alsa yenge filan örnek vermek çok garip

Elinde yok onu biliyorum, taksitleri var zaten, normalde eşya fazla dert değildi aşmıştık ta ki ev düşüncesi çıkana kadar. Hani ev alınırsa tapu masrafı ıvır zıvırı fazla tutuyormuş. O da elinde yok diye kolaya kaçmaya çalışıyor gibi gelmişti bana öyle imkanları zorladım ama ancak bu gibi değil, öyle olsa zaten yapıcı, düşünceli, oldukça hassas olan bir insanım, kıyamam ki..

Elinde yok onu biliyorum, taksitleri var zaten, normalde eşya fazla dert değildi aşmıştık ta ki ev düşüncesi çıkana kadar. Hani ev alınırsa tapu masrafı ıvır zıvırı fazla tutuyormuş. O da elinde yok diye kolaya kaçmaya çalışıyor gibi gelmişti bana öyle imkanları zorladım ama ancak bu gibi değil, öyle olsa zaten yapıcı, düşünceli, oldukça hassas olan bir insanım, kıyamam ki..

Nişanlılık zor bir süreç, hele ki ev tutulup eşyalara ciddi alıcı gözüyle bakmadan öncesi, o belirsizliğin olduğu dönem en kötüsü. Sizi o kadaaaar iyi anlıyorum ki, benzer şeyleri çok yakın zamanda yaşadık ve çok şükür 2 ay önce evlendik. Biz de tepehome lardan çok eşya baktık, düğüne 25-30 bin para ayırdık, evimizi nerelerden tuttuk- tabi flört ederken :) İş paranın cepten çıkacağı zamana yaklaştıkça erkekler (ev kurmanın büyük yükünü üzerine alanlar en azından) değişiyor, korkuyorlar. Babasının evinde prenses olan kızları evlenince sıkıntı çekmesin istiyorlar. Bunu da bizim gibi açıkça ifade edemiyorlar malesef. Biz kızlar en iyisini isteyebilecekken kıyamayıp bir iki (hatta bazen bir kaç) tık daha uygununu araştırıp "bak bu olabilir" diye sunduğumuz an o zaten o segmentin en iyiysiymiş gibi geliyor beylere. Biz düğün salonu, eşyalar, balayı, gelinlikçi, fotoğrafçı gibi bir sürü olayda yaşadık bu sıkıntıları. Alışverişe çıkıp sözleşmeler yapılırken değişiyor ama. Ona hep kendi beğendiğimi gösterdim, sonra onun istediği yerlere baktık. Hiç ısrar etmedim, illa bu olacak demedim, ağlayıp sızlamadım. Ben bunu çok beğendim, hem de şu artıları var, sen de bir gör de başka yerlere de bakalım dedim. Ama hayatım 3 liraya eşya alıp 1 sene sonra atacağımıza 5 liraya alalım 15-20 yıl kullanalım dedim. Burda önemli olan kendi gözleriyle görüp farkı anlamaları. Ha bu arada fedakarlık yaptığım noktalar da oldu, umduğumdan fazlasını aldığımız da, sonuçta herşey içimize sindi çok şükür.

Neyse konuyu dallandırıp budaklandırmadan fedakarlık konusunda da bişeyler söyleyip susayım :) Biz 10 liralığı beğenip seçenek olarak 7 liralığı sunarken, belki karşı taraf bunu 3-4 liraya alırız diye düşünüp, en fazla 5 liraya kadar çıkabiliyordur. Nişanlınız için cimri diye konuşanlar olmuş, bu gerçek de göz ardı edilmemeli. Anlattığınız kadarıyla nişanlınız size gerçekten çok değer veriyor, er ya da geç fedakarlığınızı anlayacak ve kıymetini bilecektir. İnşallah bu düğün sürecini kolaylıkla atlatırsınız, Allah yuva kurana, yüreği temiz olana yardım eder.

canım benim seni öyle iyi anlıyorum ki bizde nişanlımla herşeyimizi ortak yapıyoruz ve bu süreçte en çokta ben yıpranıyorum çünkü kız çeyizi bitmez bitmiyor , benimde nişanlım sürekli herşeyin lüksüne kaçıyosun der, eğer eşyaları orak almasaydık ben daha uygun şeyler baklardım der sürekli... aynı kaderi yaşıyoruz tatlım hiç canını sıkma sen, herşey gönlünce olsun çok mutlu ol. nişanlılık döneminde olur öyle tatsız şeyler,,

Back
X