- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi Samire tmv
Ins canim iste bizim babamizda en azindan oyle olsa ben yokluğundan cok varlığında zarar görüyorum ailemin bende isterdim okumayi bi meslek sahibi olmayi sevdigim birisiyle evlenmeyi gulmeyi eğlenmeyi ama hergunum zehir gecti liseye başladım ins bitiriririm sonra ne olur bilmiyorum dua ediyorum baska bir şey gelmiyor elimden
Sadece dua etmek değil. Çalışıp didinmen de gerek samire. Elbette allahtan istiycez ne istiyorsak, ama allah da bizim çabaladıgımızı görmeli di mi? Yoksa herkes duasını etsin otursun hicbir sey yapmasn.
Liseyi biran önce bitirmeye çabala, cok çalış erken bitirebiliyorsan erkenden bitir. Cidden söylüyorum. Her seyini ortaya koy. Gerekirse evinin temizligi düzeni süper olmasn. Ama sen bitir biran once liseyi. Sonra da açık öğretimden üniversiteye basla. Yada 2 yıllık bir bölüm.
Bu arada yabancı bir dil edinmeye çalış. Kendi kendine, ac internetten ingilizce dersleri izle. Illa süper öğrenmene gerek yok, bisekilde bi alt yapı olustur kendine. Cat pat biseyler öğren. Emin ol bir ise basvurdugunda bu bile sana katkı sağlayacak.
Kendine yatırım yaptıktan sonra göreceksin ki bianda kendi hayatıni kurabilecek güçte olmussun. Ne babana ne kocana kimseye bir muhtaclığın kalmamış. Hep özledigin o mutlu huzurlu ve özgür hayata kavusacaksn. Ve birgün belki de cok sevip sevildigin bir yuvan da olacak.
Ama bunlarin hepsi icin büyük bir enerjiyle cabalaman gerek ki güzel günler biran önce gelsin.