Yaklaşık 2 aydır hem psikolojik hem fiziksel olarak iyi değilim. Hem kadınsal hastalığım var ondan diye düşünüyorum hemde kan değerlerim eski haline geri döndü. Sanırım ilaçların etkisi geçti. Randevu aldım gideceğim doktora. Fakat sürekli evde olmanın bir iş sahibi olmamanın ve de hâlâ evlenmemiş olmanın getirdiği bir bunalım hâli var. Sanki beynim durmuş bitkisel hayatta gibi hissediyorum. Bazen ağlayasım bazen çığlık çığlığa bagirasim geliyor. Artık varoluşumu sorguluyorum neden yasiyorum neden bu dunyadayim amacım ne benim gibi .....
( Bu yazdıklarıma bu hislerime göre yorum yapın. Çaba gösteriyorum elimden geleni yapıyorum zaten )
Öncelikle sizi çok iyi anladığını söylemek isterim ben de benzer psikolojideyim. Yillardir bekarim, bosandim. Allah bizi birçok olguya ihtiyacımız olarak yaratmis diye düşünüyorum. Hayatta kendimizi mutlu, tatmin olmuş, başarılı ve huzurlu hissetmemiz cok önemli bir tatminkarlik ve bu duygulari besleyen bir durum eksik olunca ister istemez bu kendimizi zamanla yarımız diye hissettiriyor. Boylece mutsuz ve zamanlada umutsuz oluyoruz malesef.
Insanın her gün kalkıp gideceği bir işinin olmaması aslında başlıca insanın psikolojisinin bozulmasına bir sebep. Tabii ki her insan çalışmıyor ama o insanların ya evde çok fazla vazifeleri oluyor işte çoluktu, çocuktu evdi, yemekti vs ve artı komşuları ile ilişkileri oluyor, kendilerine arkadaşları ile birlikte of zamanları oluşturabiliyorlar. Ama bütün bunlardan da yoksun olunca çalışmamak resmen ceza gibi bir şey çünkü benim başımda da var çok iyi biliyorum. Emekliligimi kaybetmemek icin calisamiyorumda ve basari hissinden uzak bir hayat insanı bunaltiyor. Ayrica zaten çalışmak sosyal hayatın icinde olmak demek.
Hayat arkadaşını bulamamak belki de bunların en önemlilerinden biri. Dolayısıyla bu psikolojinizi anlıyorum. Tabii ki sağlık zaten ilk sırada diye düşünüyorum evlatlarımızla birlikte. Doktor kontrolunde bir an once rahatlarsiniz, kan degerleriniz hap ve tedavi ile yoluna girecek inşallah. Allah korusun ne saglimizin nede baska hiçbir şeyin eksikliğini vermesin.
Hayatimizi anlamlandirmak zorundayiz ve inanin belirli olcude kendi elimizde. Yoksa iyice ellerimizle hayatimizi zorlastirmis hatta cikmaza sokmus oluruz.
Yapay zekadan sizin hayatınızı daha anlamlı kılmanız için nasıl bir günlük rutin oluşturabilirsiniz bu konuda fikir alın. Çünkü içimiz nasılsa dışarıyada öyle bir enerji yansıtıyoruz fark etmeden. Zaten beyin öyle bir mekanizma ki kandırılabiliyor yani atıyorum yolda yürürken böyle biraz kafamız dik yürüdüğünüzde moralinizin yerinde olduğunu düşünüyor ve bu da psikolojimizi pozitif olarak etkiliyor .
Bazen insan kendini mi kandıracağım diye düşünüyor ama inanın ufak ufak bu taktikler sonra bizi uzun vadede daha tatminkar daha mutlu kiliyor.
Ben size bu fikirleri verdim ama kendimde daha tam olması gerektiği gibi uygulayamasam da en azından bir şeylerin önemli ölçüde benim elimde olduğunu bilmek bile çok rahatlatıcı bu hayatta. Önce Allah sonra kendimiziz diye düşünüyorum bize yararı dokunabilecek.
Inşallah sizin ve bizim durumda olan herkesin hayatı bir an önce guzellessin vede cok güzel olsun