Bundan korkmalı mıyım

AnneAslan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2018
1.905
9.301
128
30
Merhaba kızlar
Lütfen başına böyle birşey gelen varsa içimi rahatlatsın.İki gündür 7 aylık oğlum ateşliydi ama bu sabah daha da ateşi yükseldi.
Eşimle hemen hastaneye götürdük.Doktor muayne etti ateş 39 dedi sonra ben söyledim bir kez kustu.Gece boyu hiç uyuyamadı.İshal ek gıdayı kabul etmiyor.Memeyide sadece ağzında tutmak istiyor dedim.Doktor da tamam hemen kan testi alalım.Serum bağlansın.Hava da verilsin dedi. Sonra o işlemler halloldu tabi mahfoldu yavrum ağlamaktan.Asıl konuya yani sormak istediğim soru ya geleyim. Kan testi sonucu İNFLUENZA A : pozitif çikmiş. Ben bunun ne anlama geldiğini bilmiyordum o yüzden serum ve hava verimi bittiginde sonuçlarla beraber doktora geçtik.Doktor iğne ilaç yazdı. Bunları düzenli kullan 5 gün sonra gel dedi.Ama bana bu testin domuz gribi testi oldugunu ve sonucun pozitif çıktıgıni söylemedi. Ben eve gelince bu ne diye araştirinca öğrendim. Kizlar nolur bu artık normal birşey deyin ben çok kötü ağlıyorum elimde olmadan. Rabbim tüm yavrularımızı korusun.Allahım kimseyi evladıyla sınamasın. Uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun öncelikle .Doktounuza tekrar gidip sorma şansınız yok mu?
belkide verdiği iğne ve serum yeterli gelecek ihml edebileceğini düşünmek istemiyorum.ama yinede temkinli olmakta fayda var.

Allah şifa versin..bilgim yok ama.bence sonuclarla tekrar gidin bir sorun derim..yada baska bir doktora gosterin

Çok geçmiş olsun öncelikle .Doktounuza tekrar gidip sorma şansınız yok mu?
belkide verdiği iğne ve serum yeterli gelecek ihml edebileceğini düşünmek istemiyorum.ama yinede temkinli olmakta fayda var.
Sadece dediki salgın gribi olmuş dedi evde üşüyüp olmamiş misafir falan geldiyse yada siz bir yere gittiyseniz ordan geçmiş dedi. Domuz gribi demedi İlgisiz de degildi yavrumla çok güzel ilgilendi ama internetten bakınca görünce korktum. Gidicem doktora ama muayne saati bitti yarinda pazar 5 gun sonra gel demisti napcam bilemedim simdi

Allah şifa versin..bilgim yok ama.bence sonuclarla tekrar gidin bir sorun derim..yada baska bir doktora gosterin
Çok sagolun. Özel hastaneye gittim.Doktor çok iyi bir doktor diger oglumuda hep ona goturdum hastalandiginda bisey oldugunda ama bu gribal teşhisin adınin domuz gribi oldugunu soylemedi soylememesi beni korkuttu.Ya bu çok olan birşey hemen atlatca birsey o yuzden demedi. Yada iğne bittiginde bisey diycek.Kafam cok karisik

Canım ben geçen haberlerde denk geldim hastaneler de bir sürü hasta oluyormuş artık çoğu çocukmuş hep grip şikayetiymis ama gribin adına domuz gribi değilde paçavra gribi diye duymuştum sanırım yanlış hatırlamiyorsam rabbim şifasını versin bian önce çocuğun insallah

Böyle endişeleneceğinizi tahmin ettiği için söylememiştir. Domuz gribi ilk ortaya çıktığı zamanlardaki kadar tehlikeli değil, tedavi edilebiliyor artık.

Hanımefendi korkmanız gereken bir şey olsaydı doktor size ek bilgi verirdi zaten. Gripler zaten genelde cok benzer kökenli oluyor, ufak mutasyonlarla birbirlerine dönüşüyor. Domuz gribi olduğunu büyük ihtimalle internette gördünüz ancak bunu gördüğünüz sitelerde atlatmasının uzun surmedigini tedaviye doğru yaklaşımla atlatılabildiğini de okumuşsunuzdur. Annesiniz, çocuğunuz hasta, kötü şeyler yazıyor ama durum kendinizi bu kadar yıpratmanıza sebep olacak bir şey değil. Nasıl biz grip oluyor güzel bakımla atlatıyorsak çocuklarda da öyle. Dediğim gibi dikkat ettiğiniz sürece inşallah bir sorunla karşılaşmazsınız. Çok geçmiş olsun

Tekrar gidin bir ogrenin doktora.
Ama koti bisi olsa.ole.domuz gribi vs olsa doktor müşahade altina alirdi ya kotu bisi yoktur. Doktor uyarirdi sıkmayin caninizi Allah yardimciniz olsun şifa versin

Evet doğru hatırlıyormuşum gribe influenza A domuz gribine İnfluenza A H1N1 gribi deniyormuş.

Benim
Benim kızımda geçen sene grip olmuştu doktora götürdük Ve domuz gribi dedi.Ama korkmayın salgın şu anda okuldan geçmiştir dedi.Bikaç şurup yazdı.çok şükür geçti.Bi sıkıntı olsa doktor mutlaka önlem alırdı.

Grip hastalığı virusunun (influenza virus) A, B ve C olmak üzere üç tipi vardır. İnfluenza A ve B virusu insanlarda salgınlar yapan grip virusudur. İnfluenza A ve B virusları antijenlerine göre alt gruplara ayrılırlar. A virusunun 15 farklı H, 9 farklı N antijeni vardır. Bazı influenza virusları insanlarda, bazıları domuzlarda, bazıları ise kuşlarda infeksiyona yol açar. Domuzlar hem insan hem kuş influenza viruslarına hassas olabilir. Domuz gribi daha önce de zaman zaman insanlarda hastalığa neden olmuştur. Son salgında domuz gribi olarak adı geçen grip virusunun adı, yeni influenza A H1N1 (H1N1) virusu olarak kullanılacaktır. H1N1 virusu insandan insana bulaşmaktadır.

Çok çok geçmiş olsun canım benimm❤ eğer güvenilir daha önceden gittiğiniz bir doktor ise ciddi bir durumu aksatacağını sanmıyorum yani salgın demis Allah korusun öyle bir şey olsa söylerdi internete kalsa her durumu mübalağayla anlatıyor bakıp vesvese yapma derim Rabbim şifa versin gerçektende salgın var evdeki herkes hasta bende dahil olmak üzere içini ferah tut ❣

Öncelikle cok geçmiş olsun konunuzla ilgili bir haber yapılmışti normal grip yani sizin influenza dedıgınız ile domuz gribi A tipi enfeksiyon çeşidi oldugu için karıstırılabiliyormuş habercilerde arastırmış ve boyle bir haber yapmışlardı yani influenza bir grip domuz gribi değil demişlerdi yanılmıyorsanm show haber yapmıştı bu haberi bu yuzden sizinle paylaşmak istedim doktorunuz bundan dolayı size birşey dememıştir. İnternette gribi kanser yapabılıyorlar bazen korkmayın doktorunuzun dedıklerını yapın ha siz yinede tatmin olmazsanız başka doktorada mutlaka goturun tabıkı tekrar gecmiş olsun

Cok geçmiş olsun yanıltmak istemem doktor değiliz sonuçta ama benim kızımda çok ağır hastaydı geçin yıl doktor enfl... diye bir surup vermişti başka bir doktor akrabamız evimize gelmişti bu surup domuz gribinde kullunılır demişti gayet normal bir şekilde. Doktorumuz teşhisde öyle birşey dememişti tabiki bize Bizde panik olup korkmuştuk ağır atlattı ama atlattı nihayetinde. İş yerinde bir arkdşmda özel bir hastane test yaptı onunda hastalığı baya agır seyrediyordu test domuz gribi cıkınca üniv.hast sevk etmişlerdi o da atlattı. Kormayın rabbim şifa versin.

Domuz gribi olsa söylerdi doktor, ek olarak arayıp sorabilirsiniz bence endişeliyseniz.
Benim bir testte pozitif çıkmıştı sonucum, paniklemiştim, doktora gittim değer çok düşük patoloji yok dedi hakkaten 1 ay sonraki testte hiçbir şeyim yoktu. Doktor anlar bu işten, her pozitif de kötüye gidecek demek değil merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…