Bundan kurtulamıyorum

Çok erken evlenmişsin ama olmuş daha çevrende gıyım mağazası, gratıs , tekstil fabrıkaları , market vs varsa başvurabılırsın. Bir yandan da açıktan eğitimini yürütebilirsin. Sonra üniversite sınavlarına gırersın
En kısa zamanda bir iş bulmaya çalısacağım.. Desteğiniz için teşekkürler

Bir iletişimci hocam şöyle derdi ‘Siz kazanan, siz güçlü olan ve başaransınız. Milyonlarca spermi geride bırakarak yaşam hakkınızı kendiniz aldınız ve ne denli bir üstün gayretle bunu kazandığınızı bilseniz, hayatınızda her şeye cesaret edebilirsiniz.’

Lütfen böyle bakın olaya.
Siz istedikten sonra her şeyi başarabilecek, her konuda kendini yetiştirebilecek, kendini en güzel şekilde ifade edebilecek genç bir kadınsınız.
Size bunun aksini kim söylüyor ve hissettiriyor ise onun sorunlu ya da kötü biri olduğunu bilin.

Eğitim için geç değil, eğitimin geçi olmaz zaten ki genceciksiniz.
Açıktan okuyun önce lise sonra üni.
Farklı düşünceler, bilgiler, donanımlar öğrendikçe, bunları kazandıkça benliğiniz dolacak ve bakış açınız değişecektir.
Sizinle en basiti dalga geçmeye çalışan bir insanın aslında ne denli zayıf olduğunu göreceksiniz.
Buna içerlemek yerine onun adına ve acizliğe üzüleceksiniz.
Şu yorumunuz resmen içimde çiçekler açtırdı sanki :) çok çok teşekkür ederim.
İçimde beni ezen yok sayan hiç bir şeye layık görmeyen bir ses bir his var ama yine de şu hayatta istersem eğer yapacağıma dair kendime güvenim var.

Özgüveni güzellikle bağdaştırmaniz bile olaya yanlış yerden baktığınızı gösteriyor aslında. Çocukken bir şekilde aşılanmış bu size ama aşabilirsiniz.

Devlet hastanelerine de tedavi için başvurabilirsiniz.

Yarım kalan okulunuzu tamamlayın dışarıdan, okuyun, kendinizi geliştirmeye çalışın,belirli hedefler belirleyin.

David Burns'un İyi Hissetmek kitabını tavsiye ederim okumadiysaniz.

Kaç yaşında evlendın? Aılen zorla mı evlendırdı? Neden bir yerlere girip çalışmıyorsun ya da düşünüyor musun ? Okumayan mesleği olmayan nice kadın bir yerlerde çalışıyor. Kemdı ayakların uzsrınde durabılırsın bu bıle sana özguven verır. Şu an yaşın genç çocuk yapmayıda erteleyebılırsın
Bu yoruma çok katılıyorum bende okumadım ki kendim istemedim okumayı ama mesleğim yok diye hiçde evde oturmadım bir sürü yerde satış elemanı olarak çalıştım kendi ayaklarım üzerinde durmak bana hem özgüven verdi hemde farklı çevreler edinip kendimi geliştirmiş ve hayata dair bir çok tecrübe edinmiş oldum. Kesinlikle çalışmanı öneriyorum işin ne olduğu farketmez bi yerden başla gerisi geliyor zaten

Özgüveni güzellikle bağdaştırmaniz bile olaya yanlış yerden baktığınızı gösteriyor aslında. Çocukken bir şekilde aşılanmış bu size ama aşabilirsiniz.

Devlet hastanelerine de tedavi için başvurabilirsiniz.

Yarım kalan okulunuzu tamamlayın dışarıdan, okuyun, kendinizi geliştirmeye çalışın,belirli hedefler belirleyin.

David Burns'un İyi Hissetmek kitabını tavsiye ederim okumadiysaniz.
Evet çok haklısınız aslında çabalayan her daim üreten, ezmeyen ezdirmeyen bir kadın dünya güzeli bir kadından bile daha güzeldir.
Çevrede çok güzel olanların her zaman diğerlerine karşı üstten baktıklarına şahit oldum belki ondan bu düşünceye vardım.

Kitap için teşekkür ederim okuyacağım.

Şu yorumunuz resmen içimde çiçekler açtırdı sanki :) çok çok teşekkür ederim.
İçimde beni ezen yok sayan hiç bir şeye layık görmeyen bir ses bir his var ama yine de şu hayatta istersem eğer yapacağıma dair kendime güvenim var.
O sesler zamanında duyduğunuz, tanık olduğunuz şeylerin izleri.
Kendinize olmasa bile başkası yaşarken etkilendiğiniz, kendinizle bağdaşım kurup o durumda ‘zaten haketmemişti ben de haketmiyorum’ diye algılamanız.

Örneğin çocuk için tedavi gören bir kadın hakkında ‘aman sanki doğurunca ne olacak layık mı o’ cümlesini çocukken bile işitseniz, beyninize çocuk için tedavi gören herkesin layık olmadığı kodu gitmiştir.

İnsanlar bedenleri ile nefes alır ama zihinleri ile yaşar, ruhları ile hissederler.
Siz zihninizde başka kapılar açtıkça, ruhunuzla çelişmeyeceksiniz.
Ve yüzde yüz eminim her istediğini başarabilecek ve en güzelini de hakeden bir genç kadınsınız:)
İzin verin, zihniniz de bedeniniz ve ruhunuz kadar güzelliğe doysun...

O sesler zamanında duyduğunuz, tanık olduğunuz şeylerin izleri.
Kendinize olmasa bile başkası yaşarken etkilendiğiniz, kendinizle bağdaşım kurup o durumda ‘zaten haketmemişti ben de haketmiyorum’ diye algılamanız.

Örneğin çocuk için tedavi gören bir kadın hakkında ‘aman sanki doğurunca ne olacak layık mı o’ cümlesini çocukken bile işitseniz, beyninize çocuk için tedavi gören herkesin layık olmadığı kodu gitmiştir.

İnsanlar bedenleri ile nefes alır ama zihinleri ile yaşar, ruhları ile hissederler.
Siz zihninizde başka kapılar açtıkça, ruhunuzla çelişmeyeceksiniz.
Ve yüzde yüz eminim her istediğini başarabilecek ve en güzelini de hakeden bir genç kadınsınız:)
İzin verin, zihniniz de bedeniniz ve ruhunuz kadar güzelliğe doysun...
Evet çok haklısınız, bir gün bir tanıdığım hamile değil misin diye sormuştu. Bende hayır deyince 'doğurmak senin neyine, doğurup napacaksın ki, sen mi doğuracaksın' gibi sözler sarfetti. Çocuk açısından duyuyorum ara ara böyle şeyler.
Başka şeyler için de önceden çok duyardım.

İzin vereceğim kendime ve umarım dediğiniz gibi ruhum güzelliğe doyar..

Çok erken evlenmişsin ama olmuş daha çevrende gıyım mağazası, gratıs , tekstil fabrıkaları , market vs varsa başvurabılırsın. Bir yandan da açıktan eğitimini yürütebilirsin. Sonra üniversite sınavlarına gırersın
Evet doğru söylüyorsun ,ama o dediginiz yerlerde de en az lise öğrenimi istiyorlar,Gratis filan olmaz ama yerel marketler,yerel giyim mağazaları olabilir

Evet çok haklısınız, bir gün bir tanıdığım hamile değil misin diye sormuştu. Bende hayır deyince 'doğurmak senin neyine, doğurup napacaksın ki, sen mi doğuracaksın' gibi sözler sarfetti. Çocuk açısından duyuyorum ara ara böyle şeyler.

Ruhunuz değil, zihniniz.

Şu verdiğiniz örnekte bile zihninizi pis düşünceler ile insanlar doldurmuş, Allah onları bildiği gibi yapsın ne diyeyim ya...

Bir insana 40 gün aptalsın derseniz, mutlaka sonunda buna inanır.
Siz tam aksine sürekli en güzel ve bilgi dolu düşünceleri zihninize yerleştirin ki bu pis, tiyneti kötü şeyler silinsin gitsin.

Evet doğru söylüyorsun ,ama o dediginiz yerlerde de en az lise öğrenimi istiyorlar,Gratis filan olmaz ama yerel marketler,yerel giyim mağazaları olabilir
Oralardan başlayıp,açıktan ogreneminizi tamamlayıp ,daha kurumsal yerlere geçebilirsiniz ,insllah herşey gonlunuze göre olur 🌸

Ruhunuz değil, zihniniz.

Şu verdiğiniz örnekte bile zihninizi pis düşünceler ile insanlar doldurmuş, Allah onları bildiği gibi yapsın ne diyeyim ya...

Siz tam aksine sürekli en güzel ve bilgi dolu düşünceleri zihninize yerleştirin ki bu pis, tiyneti kötü şeyler silinsin gitsin.
İlk iş olarak beni aşağı çeken insanlardan kurtulmak galiba.
Ve kulaklarımı pis sözlere karşı tıkamak. Yetiştiğim ortam ve yaşadığım ortam çok cahil bir ortam.
Övünülen tek şeyleri çok ilgili koca, koca parası, çocuk yapmak, altın. Gündemde yalnızca bunlar var. Başka hiç bir şey yok. Bunlara sahip olmayan insanları küçük gören bir toplumda yaşıyorum
Tüm akrabalarım öyle tek tük hariç

Deseydın ya senın gıbıler anne olunca madalya takıyorlar heralde benım yaşım genç keyfım 5 sene vs sonra istıyor.

Deseydın ya senın gıbıler anne olunca madalya takıyorlar heralde benım yaşım genç keyfım 5 sene vs sonra istıyor.
60 yaşında vardı bunu diyen kadın yanılmıyorsam 10-11 çocuğu var ve çocuklarından herkes şikayetçi, sürekli kavga çıkaran tipler, ağızlarında sürekli küfür ve saygısızlık..
Umrumda olmadı o an ama sonra zaten sorunlarım olduğu için içime dert olmuştu..

Ruhunuz değil, zihniniz.

Çok güler yüzlü bir insanım bu arada, konuşkan sevecen biriyim, görenler kendimle çok barışık biri olduğumu ve benim gibi olmak istediklerini söylüyorlar, oysa içimde beni aşağı çeken düşünceler var bunlardan kurtulabilirsem kendimi çok seveceğim.

İlk iş olarak beni aşağı çeken insanlardan kurtulmak galiba.
Ve kulaklarımı pis sözlere karşı tıkamak. Yetiştiğim ortam ve yaşadığım ortam çok cahil bir ortam.
Övünülen tek şeyleri çok ilgili koca, koca parası, çocuk yapmak, altın. Gündemde yalnızca bunlar var. Başka hiç bir şey yok. Bunlara sahip olmayan insanları küçük gören bir toplumda yaşıyorum
Tüm akrabalarım öyle tek tük hariç
İşte bu sebeple diyoruz ki hep cahillik diye tabir edilen şey vizyondur aslında.
Milyon kitap oku, istersen doktora yap ama kendini tanımladığın şeylerden ibaretsin aslında.

Bu hayatta tek gayesi para çocuk ve koca olan inanın çok çok eğitimli insanlar da var.
Çünkü boşa okumuş, kendini geliştirmek ya da vizyon bu değil.
Bunlardan rahatsızlık duyduğunuza göre onlardan değilsiniz ve o gelişim, düşünme sürecine girdiğinizde siz kendinizi bambaşka tanımlayacaksınız.
En en özünde ‘birey, insan’ olarak kendinizi bulacaksınız.
Kendi kocanızla övünmek bir kenara belki karşımdaki incinebilir diye iyilikleri söylememeye başlayacak ve içten içe herkese böyle güzellikleri yaşamasını dileyeceksiniz.

İşte bahsettiğim bedenen herkes insan ama ruhen ve fikren herkes insan olamıyor.
Kulakları tıkayıp, benliğinizi beslediğinizde duyacaksınız o sesi:)

İşte bu sebeple diyoruz ki hep cahillik diye tabir edilen şey vizyondur aslında.
Milyon kitap oku, istersen doktora yap ama kendini tanımladığın şeylerden ibaretsin aslında.

Bu hayatta tek gayesi para çocuk ve koca olan inanın çok çok eğitimli insanlar da var.
Çünkü boşa okumuş, kendini geliştirmek ya da vizyon bu değil.
Bunlardan rahatsızlık duyduğunuza göre onlardan değilsiniz ve o gelişim, düşünme sürecine girdiğinizde siz kendinizi bambaşka tanımlayacaksınız.
En en özünde ‘birey, insan’ olarak kendinizi bulacaksınız.
Kendi kocanızla övünmek bir kenara belki karşımdaki incinebilir diye iyilikleri söylememeye başlayacak ve içten içe herkese böyle güzellikleri yaşamasını dileyeceksiniz.

İşte bahsettiğim bedenen herkes insan ama ruhen ve fikren herkes insan olamıyor.
Kulakları tıkayıp, benliğinizi beslediğinizde duyacaksınız o sesi:)
Gerçekten öyle çok iyi yerlere gelip hala övündüğü tek şey iyi koca olanlar var.
25 yaşındaki genç kızlar evde kaldım diye yakınıyolar ya, ona hayret ediyorum.

Her zaman şükrederim, eşini öven, hayatını anlatan, iyilikleri anlatıp kıskandırmaya çalışan biri olmadım hiç. Hatta inanır mısınız, eşimi hiç anlatmadığım için kötü bir evliliğim olduğunu söyleyenler bile var bunu ima edenler oldu ve bir iki defa duydum şaka gibi.

Back
X