- 6 Kasım 2020
- 60
- 146
- 23
- Konu Sahibi esmeraaldaa
Yaşadığım yer çok küçük bir yer değil ama yeni bir yere taşınacağım İnşallah bana faydalı olabilecek arkadaşlıklar edinirim.genelde bir okul kazaninca, mezun olunca vs bulursun ozguveni.. sana o firsat verilmemis elinden alinmis. simdi kendin olustur o firsati. yasadigin yerde imkanin varsa aciktan sinavlara gir.. muhakkak lise mezunu ol en az. hayat hep boyle kucuk yerlerde gecmeyecek. buyuk sehre tasinirsiniz, is ararsin, ehliyet alirsin.. hic belli olmaz hayatin ne getirecegi. sen kendini hazirla. okul okumak gercekten icinden gelmiyorsa bir meslek edin. her gecen gun zararina.. 30 yasina gelio de ayni seyleri yine dert ediyor olmamak icin hemen simdi basla o zaman 7 yillik terzi olursun veya ne meslek bulursan.. evinde tikir tikir yaparsin isini para gecer eline. aslinda bir zaman cocugun olmamasi firsat. benim de olmuyor cocugum simdilik. kendimi gelistirmeye bakiyorum bu bos zamanlarda. once kendine inan. bir de seni asagiya cekecek insanlarla cok oturup kalkma. bulustugu zaman kek borek, cocuk bez kaka muhabbeti yapan, dedikodu yapan bos insanlarla cok vakit harcama. yakin cevrende sizin oraya yasamaya gelmis memur, dr hanim varsa onlarla arkadaslik kurmaya bak.. cocuklarina bakici olabilirsin onlarin mesela. oyle insanlarla paylasim icinde ol. belli ki farkli bir karakterin var, bakis acin genis.. yoksa bunlari dert etmez kisir yapar komsu cagirir gunu oyle gecirirsin.. ahh bu aileler okuyacak cocugu okutmuyorlar..
Okumaya karşı hevesim çok, çalışmaya da, sadece motivasyona ihtiyacım var sanırım. Ciddi anlamda motive oldum umarım başarırım. Küçük küçük satışlar yapıp para kazanmaya çalışacağım bi yandan da okul okuyacağım İnşallah.
Çocuk olmadığı için ve akşama kadar yalnız olduğum için bol bol vaktim var nasılsa, umarım 10 yıl sonra aynı yerde aynı şeylerle uğraşmam.
Okul konusu kanayan yaram benim, açık öğretime bile izin vermedi babam.
Çevremde okumalısın, heba olmamalı gençliğin diyenler oldu hala var, ama babam bir türlü ikna olmadı. Evlendim bi türlü başlayamadım, şu saatten sonra başlayacağım İnşallah. İnşallah güzel şeyler olur ya artık.