Bundan sonra ne yapmalıyım?

gokkusagi65

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2022
25
4
3
27
Merhaba, forumu çok eskiden beri takip ediyorum günlerdir içimi kemiren bir meseleyi danışmak için üyelik açtım. Objektif bir şekilde yorum yaparsanız sevinirim. 3 aydır nişanlıyım. Nişanlım da ben de dini hassasiyetleri olan iki insanız ve iyi anlaşıyoruz. Geçen haftalarda evimize eşyalar geleceği gün sarılmak için yaklaştı ben de başta itsem de sonrasında karşılık verdim. O günden sonra bana daha çok yaklaşmaya başladı. Vicdanen çok rahatsızım. Kendimi kötü hissediyorum ve ona karşı güvenimin de giderek azaldığını farkettim. Hatalı olduğunu söylese de aynı şeyleri yapmaya devam ediyor. Benim de hatam var tabii ki. İlk anda ona çok sinirlendiğimi ve kırıldığımı belli etsem de bu tavrımda istikrarlı olamadım. Aynı hassasiyetlere sahip olanlar ne hissettiğimi anlayacaktır eminim. Durumun içinden çıkamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?

Merhaba, forumu çok eskiden beri takip ediyorum günlerdir içimi kemiren bir meseleyi danışmak için üyelik açtım. Objektif bir şekilde yorum yaparsanız sevinirim. 3 aydır nişanlıyım. Nişanlım da ben de dini hassasiyetleri olan iki insanız ve iyi anlaşıyoruz. Geçen haftalarda evimize eşyalar geleceği gün sarılmak için yaklaştı ben de başta itsem de sonrasında karşılık verdim. O günden sonra bana daha çok yaklaşmaya başladı. Vicdanen çok rahatsızım. Kendimi kötü hissediyorum ve ona karşı güvenimin de giderek azaldığını farkettim. Hatalı olduğunu söylese de aynı şeyleri yapmaya devam ediyor. Benim de hatam var tabii ki. İlk anda ona çok sinirlendiğimi ve kırıldığımı belli etsem de bu tavrımda istikrarlı olamadım. Aynı hassasiyetlere sahip olanlar ne hissettiğimi anlayacaktır eminim. Durumun içinden çıkamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
Bu kadar hassassiniz nie imam nikahi ve resmi nikah yapmıyorsunuz ? Önce nikahinizi yapın sora rahat rahat evinizi dizin dugununuzu yapin

Düğünümüze bir ay kaldı. Dini nikah yapmayı başta ben istememiştim nişan atmak gibi olmuyor boşanmak oluyor diye. Şimdi de aileler bekletiyor. Resmi nikah için de bir ay sonrasına gün aldık. Şehirler farklı olduğu için ailelerin durumuna göre hareket etmek zorunda kaldık

Düğünümüze bir ay kaldı. Dini nikah yapmayı başta ben istememiştim nişan atmak gibi olmuyor boşanmak oluyor diye. Şimdi de aileler bekletiyor. Resmi nikah için de bir ay sonrasına gün aldık. Şehirler farklı olduğu için ailelerin durumuna göre hareket etmek zorunda kaldık

1 ay bekleyebilir , bu sürede de yanınızda ailenizden birinin eşlik etmesini sağlayarak sorunu çözebilirsiniz.

Düğüne ne kadar kaldı?
Ateşle barut yanyana durmuyor işte 😉
Arada aşk var, çekim var, e ortam da müsait olunca kaçınılmaz şeyler.
Eğer istemiyorsanız mümkün mertebe ev ortamında yalnız kalmayın.
Nikaha da umarım az kalmıştır.
Eve dair işlerimiz bitti. Nikaha da az kaldı. Dediğim gibi ortada bir hata varsa tek taraflı değil ama karşımdaki insana karşı güven problemi yaşamakta haklı mıyım vesvese mi yapıyorum?

Eve dair işlerimiz bitti. Nikaha da az kaldı. Dediğim gibi ortada bir hata varsa tek taraflı değil ama karşımdaki insana karşı güven problemi yaşamakta haklı mıyım vesvese mi yapıyorum?
Sorun
güven problemi mi
Dinen yapmamam gerekiyordu kendimi gunahkar hissediyorum mu

Hangisi

Vicdanen rahatsizsaniz, bunu ona kesin bir dille söyleyin, evlenmeden önce böyle şeyleri hoş görmediğinizi belirtin, siz de buna gore davranin ki sizi ciddiye alsin. Bir de yalnız kalmamaya çalışın öyleyse

O zaman anneniz kardeşiniz vs biri gelecek. Beraber hareket edeceksiniz.
Herkes her şeyi bize bıraktı maalesef. Siz kendinizi bilirsiniz diyorlar sürekli ama yaşadığım zorluktan haberleri yok. Düğünden nişandan kınaya kadar her detayı biz düşünüyoruz. Bir yandan güzel kimse bize karışmıyor ama bir yandan da kendimi yalnız hissediyorum. Üstüne yaşadığım bu duygu durum bozukluğu ekleniyor

Yani ne kadar dini hassasiyeti de olsa insan insandır.Bunda güven problemi olacak bir şey yok bence, yalan yok, aldatma yok vs vs.
Böyle şeyler yaşamak istrmiyorsanız da davranışlarınızda trip atmak veya soğuk yapmak yerine direkt düğün olmadan önce yakınlaşmak istemiyorum diye belirtin. Bu kadar basit

Nikaha az kalmış bu çok iyi.
Allah tamamına erdirsin ☺️
Karşınızdaki insan nişanlınız, kavuşmanıza 1 ay kalmış nişanlınız.
Hassasiyetinizi çok iyi anladım, aynı yollardan geçtim. Aynı şüpheler aynı hamleler.
Fakat karşınızdaki adam size karşı hislerini, isteğini bastırmakta zorlandığı birkaç an yaşamış, güven zedeleyecek kadar büyütmeyin.
İmanını sorgulamayın yani bence. 😉
Evet daha dikkatli olmalı ama siz de olmalısınız o halde? Siz neden karşı koyamıyorsunuz?
Çünkü çekim var,his var. E ama tek taraflı değil, onun da mı güveni zedelensin? Bunu büyütmeyin. Tekrarı olmasın istiyorsanız söyleyin, şurda 1 ay kalmış zaten.

Niye güven problemi yaşıyorsunuz? Sarıldı diye mi? O sarıldı siz put gibi durdunuz mu siz de sarıldınız. O da size güvenmesin o zaman. Adama tecavüzcü coşkun muamelesi yapıyorsunuz farkında mısınız?

Güven sorunu neden yaşayasınız ki?

Nefsine hakim olamıyorum demek ile karşımdakine güvenmiyorum demek arasında çok büyük farklar var.

Sorun
güven problemi mi
Dinen yapmamam gerekiyordu kendimi gunahkar hissediyorum mu

Hangisi
Ben bu yola Allahın rızasını gözettiğim huzurlu bir yuva isteğiyle çıktım. Ama şimdi her şeyi mahvetmiş gibi hissediyorum gerçekten böyle mi? Veya nasıl düzeltebilirim bunun derdindeyim. Karşımdaki insanla yola devam edebilir miyim gibi sorular..

Back
X