Bunlar hakkinda ne dusunuyorsunuz

Selam hanimlar.. Anlatabildigim kadar anlatmak istiyorum.. Benim annem normalde univ mezunu bankaci bir meslegi olan kadin ama maalesef bazi seylerin okumakla ilgisi olmadigini anladim.. Maalesef annem cok diktator bir uvey baba elinde buyumus, sanirim bu yuzden.. Anlatayim, siz karar verin.. Annemin bazi inanislari var, mesela ben yirmili yaslardayim, annemin gorusune gore bir erkek arkadasim oldugunda ciddilesene kadar (yani evlilik karari gibi seyler alana kadar) bunu cevreden gizli tutmam gerekiyor anneme gore.. Daha once erkek arkadaslarim oldugunda bana hep bu baskiyi yapti, surekli aglayip tehdit ettigi icin de boyun egmek zorunda kaldim.. Hayir mesela ben bekar bir insanim, karsimdaki erkek de bekar, niye evliyken iliski yasiyormusuz gibi gizlemek zorundaydik, kendimizi kotu hissediyorduk ki diyorum.. Su an bir iliskim yok ve bunlar gecti gitti simdilik ama surekli aklima geliyor ve sacma sapan bir seye boyun egmek zorunda kaldigim icin kendimi ezik gibi hissediyorum :KK43: Surekli aklima geliyor ve cok ciddi anlamda rahatsizlik duyuyorum bu durumdan, bu durumu asamiyorum.. Anlayabilmissiniz umarim.. Ayrica sadece iliski konularinda boyle degil annem, baska konularda da boyle.. Mesela babam bir motor alacakti, ama alacagi daha kesin degildi.. Annem babama baski yapti hep, sakin motoru kesin almadan kimseye bir sey deme, bir sey kesinlesmeden kimseye belli edilmez diye.. Hep bunun gibi inanislari var.. Ozellikle gecmiste yasadigim iliski sorunlari beni cok rahatsiz ediyor, kendimi ezik gibi hissediyorum ve asamiyorum dedigim gibi.. Buna benzer seyler yasayanlar var mi ve yorumlarinizla yardimci olabilirseniz cok sevinirim..
"Mutluluğunu yüksek sesle anlatma, hasedin uykusu oldukça hafiftir.” bu inanış çoğu insan da var doğru mu değil mi bilemem.

Dereyi görmeden paçayı sıvama. Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Bunlar değerli atasözlerimizden bazıları, benim en çok kullandıklarım.

Iste iliski konusunda da ya olmazsa falan diyor.. Bir de su var mesela ben biraz babamin ikimci evliliginden dogdugum icin tabiri caizse bebek gibi buyutulen bir cocugum, hala bazi hareketlerim cocuksu gibi.. Biraz kucuk gibi goruyorlar beni sanirim, iliski insani gibi gorulmuyor gibiyim.. Sizce bir sebebi de bu olabilir mi..
Annenizin sebepleriyle ilgili bazı tahminler yazıldı. Peki sizin insanların duyması, bilmesi gerektiği düşüncenizin sebebi ne?

Benim annem ve teyzem de öyleydi. Kimseye iyi kötü birşey anlatmazlardi.ben de davul zurna ile ilan etmem ama sevinçlerimi üzüntülerimi paylaşırım insanlarla. Geçen yıl covid olduk hastaneye yattık annemle insanlar merak ettiği için arıyor ne oldu diyor. Soylettirmedi covid olduğumuzu bir de kocaman kadınım ben. Kiviramiyorumda. En son hastanede cinnet geçirdim.insanlar bir şifa diler kabul olur iyi olup çıkarız belki dedim.mantikli geldi iyi soyle o zaman dedi.🤦🏼‍♀️

Selam hanimlar.. Anlatabildigim kadar anlatmak istiyorum.. Benim annem normalde univ mezunu bankaci bir meslegi olan kadin ama maalesef bazi seylerin okumakla ilgisi olmadigini anladim.. Maalesef annem cok diktator bir uvey baba elinde buyumus, sanirim bu yuzden.. Anlatayim, siz karar verin.. Annemin bazi inanislari var, mesela ben yirmili yaslardayim, annemin gorusune gore bir erkek arkadasim oldugunda ciddilesene kadar (yani evlilik karari gibi seyler alana kadar) bunu cevreden gizli tutmam gerekiyor anneme gore.. Daha once erkek arkadaslarim oldugunda bana hep bu baskiyi yapti, surekli aglayip tehdit ettigi icin de boyun egmek zorunda kaldim.. Hayir mesela ben bekar bir insanim, karsimdaki erkek de bekar, niye evliyken iliski yasiyormusuz gibi gizlemek zorundaydik, kendimizi kotu hissediyorduk ki diyorum.. Su an bir iliskim yok ve bunlar gecti gitti simdilik ama surekli aklima geliyor ve sacma sapan bir seye boyun egmek zorunda kaldigim icin kendimi ezik gibi hissediyorum :( Surekli aklima geliyor ve cok ciddi anlamda rahatsizlik duyuyorum bu durumdan, bu durumu asamiyorum.. Anlayabilmissiniz umarim.. Ayrica sadece iliski konularinda boyle degil annem, baska konularda da boyle.. Mesela babam bir motor alacakti, ama alacagi daha kesin degildi.. Annem babama baski yapti hep, sakin motoru kesin almadan kimseye bir sey deme, bir sey kesinlesmeden kimseye belli edilmez diye.. Hep bunun gibi inanislari var.. Ozellikle gecmiste yasadigim iliski sorunlari beni cok rahatsiz ediyor, kendimi ezik gibi hissediyorum ve asamiyorum dedigim gibi.. Buna benzer seyler yasayanlar var mi ve yorumlarinizla yardimci olabilirseniz cok sevinirim..
Eee ülkedeki ebeveynlerin yüzde 80'i bu şekildedir zaten.ekstra olan bir durum yok.hepimiz aynı şekilde büyüdük neredeyse.siz kendinizi bu konuda çok özel sandığınız için konuyu kafanızda büyütüp, dallanıp, budaklandırıp kendinize dert arıyorsunuz bence.bu arada bu dedikleriniz dini görüşten çok yaşanılan dönemle alakalı.annelerimiz, babalarımız bu şekilde düşünüyorlardı işte.şimde de farklı.bu yani.

Sizin annenize laf atasınız varmış. Bahane olmuş bu olay da. Pasiflikle ne alakası var durumun?
Ya mesela annemin kus oldugu bir komsu var ve onun bazi seyleri duymasindan ozellikle cekiniyor.. Mesela diyor ki o kadin dedikodu gibi seyler de yayiyor (bu dogru gerci) Ama mesela o kadinin cocugu her turlu iliskisini acikca yasiyor.. Ben de anneme diyorum ki anne diyelim ki o kadin bir sey derse sen neden diyemezsin ki senin kizin da yasiyor, herkes kendisiyle ilgilensin dersin diyorum.. O yuzume demez ki, arkamizdan konusur, yuzlesmez ki benimle diyor.. Mesela boyle..

Selam hanimlar.. Anlatabildigim kadar anlatmak istiyorum.. Benim annem normalde univ mezunu bankaci bir meslegi olan kadin ama maalesef bazi seylerin okumakla ilgisi olmadigini anladim.. Maalesef annem cok diktator bir uvey baba elinde buyumus, sanirim bu yuzden.. Anlatayim, siz karar verin.. Annemin bazi inanislari var, mesela ben yirmili yaslardayim, annemin gorusune gore bir erkek arkadasim oldugunda ciddilesene kadar (yani evlilik karari gibi seyler alana kadar) bunu cevreden gizli tutmam gerekiyor anneme gore.. Daha once erkek arkadaslarim oldugunda bana hep bu baskiyi yapti, surekli aglayip tehdit ettigi icin de boyun egmek zorunda kaldim.. Hayir mesela ben bekar bir insanim, karsimdaki erkek de bekar, niye evliyken iliski yasiyormusuz gibi gizlemek zorundaydik, kendimizi kotu hissediyorduk ki diyorum.. Su an bir iliskim yok ve bunlar gecti gitti simdilik ama surekli aklima geliyor ve sacma sapan bir seye boyun egmek zorunda kaldigim icin kendimi ezik gibi hissediyorum :KK43: Surekli aklima geliyor ve cok ciddi anlamda rahatsizlik duyuyorum bu durumdan, bu durumu asamiyorum.. Anlayabilmissiniz umarim.. Ayrica sadece iliski konularinda boyle degil annem, baska konularda da boyle.. Mesela babam bir motor alacakti, ama alacagi daha kesin degildi.. Annem babama baski yapti hep, sakin motoru kesin almadan kimseye bir sey deme, bir sey kesinlesmeden kimseye belli edilmez diye.. Hep bunun gibi inanislari var.. Ozellikle gecmiste yasadigim iliski sorunlari beni cok rahatsiz ediyor, kendimi ezik gibi hissediyorum ve asamiyorum dedigim gibi.. Buna benzer seyler yasayanlar var mi ve yorumlarinizla yardimci olabilirseniz cok sevinirim..
Eziklik olarak görmeniz biraz abartı değil mi? Tamam üzerinizde bir baskı oluşturarak strese sokmuştur sizi. Ama bu düşünce yapısı aslında çoğumuzun ailesinde olan bir durum. Kimin anne babası evlenmeden birlikte ol der ki ya da destekler? Karşı çıktığım için söylemiyorum yanlış anlamayın ama annenizde de çevre baskısı ve korkusu var. Annemde öyleydi mesela elin lafını çok önemserdi. Allah var sevgilimin olmasına, gezmeme, kılık kıyafetime belli dönemlerin dışında karışmazdı. Sadece ortaokul lise dönemimde sevgilimin olmasını istemezdi çünkü çok duygusal olduğumu bu zamanlarda aşkın olmadığını ve kendimi kaptırıp derslerimi etkilemesinden endişe ettiğini söylerdi. Bende bunun sözünü vermiştim hala sevgilim hiç sevgilim olmadı şimdi bana '' ben olmasın dediysem ömür boyu bekar kal demedim '' diyor :D Tabi şuan ki durumun onunla bir ilgisi yok ama akrabaların çirkin bakışları da onları yıpratıyor maalesef. Aslında afedersiniz her akraba aynı b*kun laciverti. Kim kimin hakkında dedikodu yapıyorsa aslında aynısını ya kendisi ya da çocuğu yapıyordur. Bu çok takıntı yapılacak bir durum değil bence.

Valla şu zamanda anneniz bana normal geldi açıkçası herkes herşeye üstüne düşsün düşmesin yorum yapıyor haklı bı yerde yani bunu eski kafalilikla ya da cahillikle alakası yok kendince korumaya çalışıyor herşeyi rahatsız olunacak birşey yapmıyor

bence istediğin gibi yaşa konu sahibesi. Sanırım annen moralman seni aşağı çekiyor doğru mu?

yetişkin olarak ciddiye alınmak istiyorsan, önce kendini ciddiye almalısın. Annem ben öyle yapmicam böyle yapıcam lğtfen karışma hayatıma diyip geçiceksin. Annenin psikolojik baskısına sürekli boyun eğersen annen de seni ciddiye almaz, sen de kendini almazsın konu sahibesi. yarından başlayarak ne istiyorsan onu yap.

Verdiğiniz iki örnek birbirinden farklı, nedenleri de farklı. Motor konusu, yani ben öyle düşünmüyorum ama bazı insanlar nazara çok inanır hiçbir şeyi söylemez hele öncesinde asla, bir bakarsın ev almış araba almış, sonradan öğrenirsin. Kimisi hamileliğini de söylemez.
Erkek arkadaş konusunda haklı anneniz, gizlenmeyin ama ilan etmeye de gerek yok. İnsanlar kendilerine bakmaz konuşur. Ciddi bir ilişki olur neyse. Açıkçası bunlar da çok despot davranışlar değil. Asla erkek arkadaşın olamaz, gezme demiyor.

Iste iliski konusunda da ya olmazsa falan diyor.. Bir de su var mesela ben biraz babamin ikimci evliliginden dogdugum icin tabiri caizse bebek gibi buyutulen bir cocugum, hala bazi hareketlerim cocuksu gibi.. Biraz kucuk gibi goruyorlar beni sanirim, iliski insani gibi gorulmuyor gibiyim.. Sizce bir sebebi de bu olabilir mi..
Sebebinin kücüklükle alakası yok bence. Annenizin tarzı bu. 50 yasınıza gelsenizde anne babamızın gözünde hep bebeğiz.

Allah başka dert vermesin 😁 Anneni çok haksız yere eleştiriyorsun. galiba için dolmuş annene karşı. Kadının sana karşı saygısızlığı olmamış. Napsın bu yaştan sonra karakterini mi değiştirsin 😁

İliski olayinda haklı anneniz aslinda. Normal olsa toplum siz haklisiniz derdim ama çok dedikoducu herkes. Sevgiliniz olması tabiki normal ama ayrildiniz başkasıyla evlendiniz diyelim. Cevrenizdeki akrabalar hemen anlatacak esiniz de siz de huzursuz olacaksinız . Etraf diye ne kastediyor anneniz bilemiyirum ama akrabalar duymasın diyirsa hakli diyorum. Cahil insan hep fesat. Bir akrabam face acmış 3 yil kadar once. Akrabalara istek atmis arkadaslik. Gerizekali görumcesinin eşi bana da istek atmis demis imalı imalı. Gorumce gelmiş face acan yengesine ve abisine bagirmiş kocamin pesini birak diye. Diyorum ya duysam inanmam ama bizzat gordum bu olayı. Velhasıl bu kadar gerizekalı insan varken anneniz de napsın sizi korumaya calismistır.motir olayi da çok dert dehil başka derdiniz yok diye bunlari dert sanip abartıykrsunuz bence

Selam hakli olabilirsiniz tabi ki ama diger cogu cevremizdekiler paylasarak yasiyor her turlu iliskilerini.. Diyelim ki etrafta sacma sapan konusanlar olur diye cekiniyorsa mesela o da onlara kendinize bakin diye agzinin payini neden veremez, bu kadar pasif mi diye uzuluyorum.. Yani neden cocugunun hakkini savunamaz diye uzuluyorum.. Bilmiyorum belki de yanlisim, ama boyle hissediyorum nedense.. Tesekkurler yorum icin..
Yahu bir i degilki evlenirsiniz esinize dedikodunuzu yaparlar. Kv ve ailesine dedikodunuzu yaparlar. Anneniz haklı gidin sarılin annenize ne guzel anneniz var.

Anneniz sizi korumaya çalışıyor. Her ilişkinizi millete yansıtırsanız bi süre sonra millet sizin hakkında kötü konuşacak. Belki evlenemiceksiniz bu yüzden. Böyle bir toplumda yaşadığımız için de sizi korumak istiyor. Her anne böyle şeyler yapabilir biraz daha hoşgörülü olabilirsiniz.

Selam hanimlar.. Anlatabildigim kadar anlatmak istiyorum.. Benim annem normalde univ mezunu bankaci bir meslegi olan kadin ama maalesef bazi seylerin okumakla ilgisi olmadigini anladim.. Maalesef annem cok diktator bir uvey baba elinde buyumus, sanirim bu yuzden.. Anlatayim, siz karar verin.. Annemin bazi inanislari var, mesela ben yirmili yaslardayim, annemin gorusune gore bir erkek arkadasim oldugunda ciddilesene kadar (yani evlilik karari gibi seyler alana kadar) bunu cevreden gizli tutmam gerekiyor anneme gore.. Daha once erkek arkadaslarim oldugunda bana hep bu baskiyi yapti, surekli aglayip tehdit ettigi icin de boyun egmek zorunda kaldim.. Hayir mesela ben bekar bir insanim, karsimdaki erkek de bekar, niye evliyken iliski yasiyormusuz gibi gizlemek zorundaydik, kendimizi kotu hissediyorduk ki diyorum.. Su an bir iliskim yok ve bunlar gecti gitti simdilik ama surekli aklima geliyor ve sacma sapan bir seye boyun egmek zorunda kaldigim icin kendimi ezik gibi hissediyorum :( Surekli aklima geliyor ve cok ciddi anlamda rahatsizlik duyuyorum bu durumdan, bu durumu asamiyorum.. Anlayabilmissiniz umarim.. Ayrica sadece iliski konularinda boyle degil annem, baska konularda da boyle.. Mesela babam bir motor alacakti, ama alacagi daha kesin degildi.. Annem babama baski yapti hep, sakin motoru kesin almadan kimseye bir sey deme, bir sey kesinlesmeden kimseye belli edilmez diye.. Hep bunun gibi inanislari var.. Ozellikle gecmiste yasadigim iliski sorunlari beni cok rahatsiz ediyor, kendimi ezik gibi hissediyorum ve asamiyorum dedigim gibi.. Buna benzer seyler yasayanlar var mi ve yorumlarinizla yardimci olabilirseniz cok sevinirim..
Anneniz çokta haksız değil bence. Böyle bir devirde bazı art niyetli insanlara çoğu şeyimizi söylememiz daha doğru. Örnek verirsem ikinci çocuğu çok istiyordum hamile kaldım söyledim eşe dosta. (sahte dost.) Aa napacaktin, çocuğun küçüktü, kendine güvenin de mi yaptin, maddi yönünü düşündün mü.... Saymakla bitmez lafları. 5 aylıkken aldırmak zorunda kaldım. Daha sonra dönüp bana ayyy yaşasaydı 1 yaşında olurdu, yaşasaydı severdik bilmem ne diye konuşup durdular. Şimdi tekrardan çocuk istiyoruz kimseye söylemeyi düşünmüyorum hatta Allah nasip ederde olursa 9 ay boyunca annemlere dahi gitmeyip evimde geçirmeyi düşünüyorum. Annenize kızmayın belkide sizi korumaya çalışıyordur.

Annen zamanında söylediği şeyleri yapamadığı için söyledigi şeyler olmadığından sizin de işinizin olmayacağı inancında olabilir. Babanla ilgili kısmı okuduktan sonra anladım bunu

29 yaşındayım ve annen gibi olduğumu fark ettim. Hayat tecrübesi, gelenekçi, eski kafalı olma vs.. herkese göre değişir ama bişey diyimmi anneniz çok da haksız değil
Yaşadığımız toplum böyle

Back
X