Şimdi çocukların eline hep telefon veriyoruz ben nasipse ilk defa anne olacağım ama şimdiden çocuğumun geleceğinden korkuyorum..Çocukları flash oyunlardan uzak tutmak lazım. Bşr sürü eğitici, öğretici oyun var, onları kullandığınız makinaya yükleyip sadece o oyunları oynamasına belli saatlerde izin verirseniz sorun olmaz. En azından belli bir yaşa kadar kontrol altında tutabilirsiniz, sonrasında pek mümkün değil. Reklamları ya da çocuğun bu tip öğelere ulaşmasını engelleyebilmek çok zor, büyük çaba sarfetmek gerekiyor malesef.
Şimdi çocukların eline hep telefon veriyoruz ben nasipse ilk defa anne olacağım ama şimdiden çocuğumun geleceğinden korkuyorum..
Ee tv de pedagoglar bu sefer bangır bangır bağırıyor çocuklarınıza özel alanlar bırakın diye onlarda birey diye..bu kaostan nasıl yırtıcaz..Bence de kesinlikle kucuk cocuklara telefon, ipad verilmemeli. Siz gozunun onunde oynamazsaniz o zaten boyle bir talepte bulunmaz.
Okul cagina gelince odevi icin bilgisayar mi lazim, laptop degil, kocaman ekrani olan bir PC alacaksiniz ve o PC odasinda degil, ekrani herkesin gorebilecegi sekilde mutfak ya da salon gibi ortak paylasim alaninda duracak.
Canim tabii ki kendi odasi, calisma kosesi, oyuncaklari olacak. Ama bilgisayarda odevi mi var bunu sizin yaniniz da yapacak. Bireylik de bir yere kadar, anne- baba cocuga iyi rol model olmali.Ee tv de pedagoglar bu sefer bangır bangır bağırıyor çocuklarınıza özel alanlar bırakın diye onlarda birey diye..bu kaostan nasıl yırtıcaz..
Bence bu pc olayı özel alan konusuna girmemeli. Artık teknoloji çağında oradan yükleniliyor çocuğa çünkü. Özel alanı olacak evet ama pc olayında değil.Ee tv de pedagoglar bu sefer bangır bangır bağırıyor çocuklarınıza özel alanlar bırakın diye onlarda birey diye..bu kaostan nasıl yırtıcaz..
Haklısın dostum bende şimdi bunu düşünüyordum. Anne olmak sadece karnını doyurmak değilmiş ruhunuda doyurmak görevinmiş.Dombikom o zaman ilk telleri biz elden duşurcez
Canim tabii ki kendi odasi, calisma kosesi, oyuncaklari olacak. Ama bilgisayarda odevi mi var bunu sizin yaniniz da yapacak. Bireylik de bir yere kadar, anne- baba cocuga iyi rol model olmali.
Bizler saatlerce tv izleyip, telefonlari elimizden dusurmezsek, istedigin kadar cocuga, onu yapma, sundan sakin die ogut ver. Bu ne tas bu ne hamam durumu olarak algilayacak cocuk.
Ben çocukları bilgisayarla tanıştırmamak gerek diye düşünüyorum. Çocuğum olsun ona 14 yaşına kadar ne telefon ne bilgisayar ne televizyon!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?