Bunlari yasamak benim sınavımmı(cok kotuyum)

size iki seçenek sunulmuş
bu adamla evlenmek
bu adamla evlenmemek

siz evlenmişsiniz ve çekiyorsunuz (bilmiyor olabilirsiniz, yalan dolanla kandırılmış olabilirsiniz hepsi mümkün)

şu anda da iki seçeneğiniz var
devam etmek
boşanmak

sınavınız olsa ne olur, kaderiniz olsa ne olur.
Allah insana cuzi irade de vermiştir.
bu tarz saçmalıkları çekip çekip "kaderim buymuş" demek korkak insan işi.
cesaretinizi toplayın.

Tatlım bu adam keyfi kullanmıyor bağımlı ve sadece alkol değil uyuşturucu da var... fark bu... imtihan evet ama bu imtihanı katlanarak atlatmak zorunda değil. .. bu evliliği bitirmekte imtihanı atlatma çeşididir. .. ki arkadaşımız haklı uyuşturucu bağımlısı bi adamdan ki evinin nafakasini bile buna yatıran bi adamdan beklenir adam öldürmek ve türevi olaylar ağzıma alamadığım şeyler. .. imtihandir fakat zulüme boyun egmekte yakışmaz müslümana. ..
Bende aynından bahsediyorum imtihanım mı diye sormuş evet imtihan ama katlanmak zorunda değil farklı bişey demedim zaten

Ayyy içim şişti. Sen evlatlarımızı koru Ya Rabbim. Konu sahibi eski konularına baktım da, bu adam zaten en başından beri senin dini duygularınla oynamış. Umreye gittim senin gibi birini diledim demiş, param olsaydı seni balayı için umreye götürmek isterdim demiş, kv, yıldızname baktırıp hacı olacak demiş şimdi de 15 yıl sonra alkolü bırakıp namaz kılmaya başlayan adamdan bahsediyor. Sizi daha fazla Allah'la dinle, aldatmalarına izin vermeyin. Sizi her türlü sömürüyorlar. Buna izin vermeyin. Ayrıca, bu belayı atlattıktan sonra, sizi tanıştıran kuzeninize de bunun hesabını sorun! Bu adamın nasıl biri olduğunu bilmiyor muymuş? Bilmediği etmediği adamla sizi nasıl tanıştırmış? Bir de adamın denetimli serbestliği var o nedenmiş peki?
Tam olarak bilmiyorum ama polisler üstünde kokain yakalamislar sanirim

bence olaya yalan ve saygı yönünden bakmak lazım. bu şahıs evlenmeden içtiğini uyuşturucu kullandığını söyledi mi. evlendikten sonra da uyuşturucu için evi bırakıp gitti mi. gerisi önemli değil
Evlenmeden once uyuşturucu içtiğini söylemedi uyuşturucu içinse geç saatlerde eve gelmez gündüz içer alkol esrar kokain artık neyse eve de 2-3 bira sisesiyle gelir. Ne kadarda bir uyusturucu kullanıyor bilmiyorum

Evi ailenden birinin üzerine geçir hemen canım evlendikten sonra olduysa hak iddia edebilir eşin.

Daha oncede konu acmistim eşimin içki içmesi konusunda hala devam ediyor. Geçen hafta ailemin yanindaydim ama birşey anlatmadim onları görmeye diye gittim. Geldiğimde ailesi her hafta 150 lira para verir bize pazar parası ihtiyaç parası onlarla içki almış. İnsan dolabina et kıyma alır ya. Birde üstüne bana 200 lira vermişti telefon borcu parası onu geri istedi. Yine ickiciye borç ödenek için. Geç gelme huyları başka semtlerde içme huyları yok ama bir aydır resmen bağımlı oldu. Bu akşam içkiyi ne zaman birakicaksin dedim. (Çünkü annesi dün bana benim oğlum hacı olucak yildiznamesinde hep öyle çıkıyor dedi.) Hiç bir zaman ben böyleyim dedi bende dayanamıyorum dedim. Bekliyorum ki birakicam demesini o daha çok üste çıkıyor. Sonra bu evde bağırmak artık dedi. Dedim cekemiyorum gidicem. Bu akşam dusuneyim yarın gidicem dedim. Bu durdu durdu ben duzelmicem alkol da icicem uyuşturucu da dedi. Şimdi dalga almaya gidiyorum. Sen hayatımda olsanda olmasanda dedi. İşler inada binmis. Aldı kartini kokoin almaya gitti. Ya ben bunların adını bilmeyen bir insanım sinavmi bu kader mi? Umreden gelen bi insan alkol ve uyusturucu bağımlısı resmen su an çok kotuyum her günüm aglamakla geçiyor. Bir yandan bu adamdan kurtulmak bir yandan yuvamu yıkmak istemiyorum. Çocuğum yok bu adam duzelirmi bilmiyorum ama bir karar verip bu evde kalmaya bu evliliği surdurmeye devam edersem ilerde daha kötü olurmu bilmiyorum. Duzelirmi bilmiyorum. Hep böyle icicekmisin dedim belki 2 ay içmem belki 2 gün belki 2 hafta dedi çok kotuyum eşi böyle alkolik ve esrar kokoin içen varmı evinin rızkını bunlara veren varmı birde bana diyor sesini cikarmicaksan otur sıcak ev ihtiyaçların karşılanıyor döven yok çekersen çek cekemeyeceksen git diyor ben değişmem diyor perisanim. Düzenleme: sabah kalktı ben senden vazgeçemem bundan sonra görürsün sadece senin için calisicam bitti artık içkiden vs vs şeyler dedi yorumlara yazdım ama herkes okumamistir. İster düzelsin ister geberene kadar icsin bu kadar yorumdan sonra dahada kendime geldim ondan bosandigim gün yeniden doğduğum gün olacak.
Çocuğun yokken arkana bile bakmadan kaç derim ben :KK55:

Canim duzelmez bu adam.kokain den bahsediyorsun almaya gittiginde ihbar et saticida kendide yakalansin.gozu korksun.
Derhal tedavi olmali oyle biraktim demeyle birakilmaz madde bagimliigi.ac oku vagimlilarin itiraflarini para bulamayinca calmaya baslayacak:(
Bu adam tedavi icin amatem e yatmazsa birak bitirir seni.

size iki seçenek sunulmuş
bu adamla evlenmek
bu adamla evlenmemek

siz evlenmişsiniz ve çekiyorsunuz (bilmiyor olabilirsiniz, yalan dolanla kandırılmış olabilirsiniz hepsi mümkün)

şu anda da iki seçeneğiniz var
devam etmek
boşanmak

sınavınız olsa ne olur, kaderiniz olsa ne olur.
Allah insana cuzi irade de vermiştir.
bu tarz saçmalıkları çekip çekip "kaderim buymuş" demek korkak insan işi.
cesaretinizi toplayın.
Aynen katiliyorum
Onunde tercih hakkin varken ,tercihini evliligini surdurup kendine eziyet etmeye devam etmekten yana kullaniyor, sonrada kaderim buymus diyor .
Allah akil vermis,bosan kurtul ,kendine yeni bir yol ciz,cocugun yok daha ne ugrasiyorsun...

Back
X