Bunlarla nasıl baş edilir

S0nsuza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
55
29
3
Kizlar ben yeni evliyim
Hemen cocuk dusunmuyoruz ama olursada seviniriz yani kesinlikle istiyoruz ya da kesinlikle istemiyoruz diye bir durum yok.
Ama es dost akraba beni cok bunaltti simdiden. Eee cocuk nezaman, X kisiside hemen hamile kaldi bak, dusunmuyormusunuz, istemiyormusunuz ..... yazarken bile sinirden rengim atiyor su an .. daha kac ay oldu ki evleneli sanki yillar olmus gibi diyalog kuruyorlar benimle arkadaslar
isin kotusu umursamaz olamiyorum, bosveremiyorum... cok moralim bozuluyor
Bunlarla bu sorular ve bu insanlarla nasil bas edebilirim? Moralimi bozmamak icin, takmamak icin ne yapabilirim, herkese ters cevap mi vermeliyim

"Aaa şey biz sözleşme imzaladık ilk 2 yıl çocuk yapamayız" de nal gibi kalsınlar.

İstiyoruz ama bakalım diye yuvarlak cevaplar verme.Şimdilik istemiyoruz olacağı zamana da kendimiz karar verebiliriz bizi düşünerek kendinizi yormayın de

ay milletin her b*ka burnunu sorma merakına sinir oluyorum. bekar olursun neden evlenmiyorsun derler evlenirsin çocuk ne zaman çocuk olur ee 2. ne zaman diye diye ömür tüketirler

bu kadar özel sorulardan hoşlanmıyorum diyebilirsiniz.
karşınızdakini trollemek istiyorsanız daha farklı tepkiler de verebilirsiniz (ben eşimin halasına olmuyor işte olmuyor niye yüzüme vuruyorsun, günah değil mi bu yaptığın diye bağırmıştım mesela)
aslında başetmek kolay hatta eğlenebilirsiniz de :)
not: evlendikten 7 yıl sonra çocuk yaptım, kimse benisorularıyla bunaltamadı, ama benim cevaplarımla ağlattıklarım oldu

Daha yeni evliyiz, evliligimizin tadını çıkarıyoruz.
Şuan çocuk düşünmüyoruz demen yeterlidir, bence.
Bunun için asabiyete ve kalp kirmaya gerek yok. Sonuçta soranlar yakın akrabalarinızdır.

gercekten nasil bas ettin bana biraz daha tecrubelerinden bahsedebilirmisin eger mumkunse :)
yani senin gibi bence guclu kadinlarin tavsiyeleri benim icin cok degerli :)

Daha yeni evliyiz, evliligimizin tadını çıkarıyoruz.
Şuan çocuk düşünmüyoruz demen yeterlidir, bence.
Bunun için asabiyete ve kalp kirmaya gerek yok. Sonuçta soranlar yakın akrabalarinızdır.

evet hep yakin cevre
ama oyle dedikten sonrasinda konu kapansa tamam
belirli bir yastan sonrasi zor oluyor, uzatmayin gibisinden yorum eklemeseler

evet hep yakin cevre
ama oyle dedikten sonrasinda konu kapansa tamam
belirli bir yastan sonrasi zor oluyor, uzatmayin gibisinden yorum eklemeseler
Haklısın, ben ikinci çocuğu 6,5 yıl ara verdikten sonra yaptım.
Bana da bu tarz soruları sürekli sordular.
Her ne kadar daha zamanı var desemde.
Onlar sormaktan bikmadılar.
En sonunda gülüp geciştirdim artık.
Toplumumuzda evlenmiş ve daha çocuk sahibi olmamış çiftlere bu soruyu sorma mecburiyeti var ne yazık ki

gercekten nasil bas ettin bana biraz daha tecrubelerinden bahsedebilirmisin eger mumkunse :)
yani senin gibi bence guclu kadinlarin tavsiyeleri benim icin cok degerli :)

Bi kere ozellikle orta yasli teyzeler rahmin kuser, cocugun olmaz, yaşın geçer, hap icme bilmemkimin eltisinin gorumcesinin kizi da 5 sene korunmus bidaha da çocuğu olmamış gibi şeyler söylemeye bayilirlar, cevap verirsen konu uzar, bilimsel olarak gibi baslayan cumleleri asla kullanmamalisin. Daha cok demeyin oyle ben utaniyorum, cok ayip, boyle ozel konulara gireyelim dersen susuyorlar, bir sorun oldugunu dusunup mahcup oluyorlar.
Karsindaki haddini aşarsa damardan gir, ya direk sanane diye savur ya da renkten renge girmesini sağlayacak seyler soyle (belki allah vermiyor neden uzatiyorsunuz) gibi.
En onemlisi annen bile olsa kimsenin bu konulara dahil olmasina izin vermedigini net bir sekilde dile getir. Yoksa once cocuk yapman icin baski yapar , sonra cocugu nasıl emzireceginden hangi okula gonderecegine kadar her seye karisirlar, cok başın agrir.

Yapın ve kurtulun :) Allahın izniyle ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…