bunu kayınvalideme nasıl söylemeliyim

1 hafta kaldı,dr. hala bırakmak istemedı kalsıyumu eksık,antıbıyotıge baslandı vs. bırsuru sey soyledı ben evde verırım ılacları dedım,imza karsılıgı aldım bebısımı kuvezden,napim ilk bebeğim zaten gec oldu,gözümün bebeği o orada hastanede 19 -20 yasındakı kızların elındeydı ıcım rahat etmedı,özel hast. idi ama hijyen tıtızlık guvenlık sıfır

ahh kuzum benım Allah bagıslasın yawrunu..
kaynana nada aklı versın sanada sabır..

1 hafta kaldı,dr. hala bırakmak istemedı kalsıyumu eksık,antıbıyotıge baslandı vs. bırsuru sey soyledı ben evde verırım ılacları dedım,imza karsılıgı aldım bebısımı kuvezden,napim ilk bebeğim zaten gec oldu,gözümün bebeği o orada hastanede 19 -20 yasındakı kızların elındeydı ıcım rahat etmedı,özel hast. idi ama hijyen tıtızlık guvenlık sıfır

Eksik doğdu zaten.
Doktora götürdük de.Dikkat edin dedi de.
Uydur bişeyler.
Eşinle anlaşın ama..:40:

canım evleri 5 dk uzaktaymış sanki aylarca görmüyorlar gibi ne o öyle küçücük çocuk kucaklarda :20::20:
bizimkilerde aynen öyleydi deli oluyordum bir defasında bebeğim böyle huysuzlandı
sabaha kadar yatmadı çocuk doktora götürdük
doktorada anlattım böyle böyle diye adam çok kızdı
kemikleri batar siz bile gerekmedikçe kucakta hırpalamayın dedi
bende söyledim böyle böyle çocuk uyumuyor çok huysuzlanıyor doktora götürdük böyle böyle dedi dedi.
baktım laftan anlayan yok
biraz öpüp seviyorlar hemen alıyordum yatacak yatma saati diye :47::47::47:

ben bıle emzırıyorum hemen yatırıyorum,alışmasın kucaga dıye annem tembıhledi kızım alıştırırsan bırdaha başedemezsın evde işlerin aksar dedi ,hem bebeğım ıcın hem kendım ıcın almıyorum gerekmedıkce kucaga ,gerekırse pusetınde tutuyorum,ama bu k.valıdem cocugun kollarına asılıyor hadi spor yapalım dıye ılerı gerı cekıstırıyor,hıc acıması yok,ayağının altından öpulurse ömru kısa olur dıye duydum,belkı batıl inanc ama napım bebısıme yapılsın ıstemıyorum,k.valıdemde ınadıma ayagının altından öpüyor sırf benı sınır etmek ıcın,kendı kızı doğum yaptı 7 aylık oldu onlar başta sorun cektıler kucaga alısmıs cocuk kızı hıc iş yapamamış uyurken bıle kucaktan ınememiş vs. aynısını bana da yapmak ıstıyor,sallama pusetını dedim gecen gün sallamadım cunku hıc şimdiye kadar alışır dedim,tamam dedi 5dk sonra,kucağına aldı kucakta sallamaya başladı inat kadın yahu delirtcek beni

ben bıle emzırıyorum hemen yatırıyorum,alışmasın kucaga dıye annem tembıhledi kızım alıştırırsan bırdaha başedemezsın evde işlerin aksar dedi ,hem bebeğım ıcın hem kendım ıcın almıyorum gerekmedıkce kucaga ,gerekırse pusetınde tutuyorum,ama bu k.valıdem cocugun kollarına asılıyor hadi spor yapalım dıye ılerı gerı cekıstırıyor,hıc acıması yok,ayağının altından öpulurse ömru kısa olur dıye duydum,belkı batıl inanc ama napım bebısıme yapılsın ıstemıyorum,k.valıdemde ınadıma ayagının altından öpüyor sırf benı sınır etmek ıcın,kendı kızı doğum yaptı 7 aylık oldu onlar başta sorun cektıler kucaga alısmıs cocuk kızı hıc iş yapamamış uyurken bıle kucaktan ınememiş vs. aynısını bana da yapmak ıstıyor,sallama pusetını dedim gecen gün sallamadım cunku hıc şimdiye kadar alışır dedim,tamam dedi 5dk sonra,kucağına aldı kucakta sallamaya başladı inat kadın yahu delirtcek beni

canım işin zor ben o yollardan geçtim
ama tavrımı koydum dediğin gibi ben bile gerekmedikçe almıyordum kucağıma söyleye söyleye baktılar pes etmiyorum
çok fazla almaz oldular kucağa
çocuğu emzirip odasına koyuyordum
aynı odada gürültüden uyumaz uyusa bile orasını burasını elleyip uyandırıyorlar
yazık bebeğine vallaha.

:47: hamile kalırsın rahat vermezler çocuk doğurursun rahat vermezler ağız tadıyla çocuğunu büyütemezsin ne bu yaa:47:
yakın olmak hiç iyi değil ben yaşadım biliyorum
çocuk zar zor memeyi tutardı zırt kapı pırt kapı öffff
aklıma getirdin o günleri
valla şimdiki aklım olsa çekmezdim küserse küssün aaaa:53:

:emir_bebek: aynen öyle

erken doğduğu için emme refleksı bıle gelişmemişti,ne zorluklar cektım başlarda hic yardımcı olmadığı gıbı bırsuru sorun cıkarmıstı ozamanlarda

canım işin zor ben o yollardan geçtim
ama tavrımı koydum dediğin gibi ben bile gerekmedikçe almıyordum kucağıma söyleye söyleye baktılar pes etmiyorum
çok fazla almaz oldular kucağa
çocuğu emzirip odasına koyuyordum
aynı odada gürültüden uyumaz uyusa bile orasını burasını elleyip uyandırıyorlar
yazık bebeğine vallaha.

walla canım ya uyusa bıle uyandırıyorlar,tepesıne gıdıp ; SEN UYUYON MU ,AMANDA NE GUZEL UYUYON bırde öpuck cocuk hemen uyanıyor,delircem sonrada aha uyandı,yada ben uyandırmayın deyınce elleyıp zaten uyumuyodu kı dıyorlar,hangı bırıyle ugrasıcagımı saşırdım,en cokta görumcemın kızına sınır oluyorum,cocugumu oyuncak edıyor gıt oyuncaklarıyla oyna sinir şeyyy

walla canım ya uyusa bıle uyandırıyorlar,tepesıne gıdıp ; SEN UYUYON MU ,AMANDA NE GUZEL UYUYON bırde öpuck cocuk hemen uyanıyor,delircem sonrada aha uyandı,yada ben uyandırmayın deyınce elleyıp zaten uyumuyodu kı dıyorlar,hangı bırıyle ugrasıcagımı saşırdım,en cokta görumcemın kızına sınır oluyorum,cocugumu oyuncak edıyor gıt oyuncaklarıyla oyna sinir şeyyy

valla sen çok sabırlısın yıpratma sinirlerini bunlar iyilikten anlamaz bak benim oğlum 5 yaşına girdi bu stresler yüzünden kardeş yapamıyoruz oğluma 3 tane düşüğüm oldu
boş ver sen kim ne düşünürse düşünsün küsen küssün merak etme küsmezler zaten yüzsüzlük damarlarında var

walla mıllet horul horul uyuyo ben sabahlara kadar cocuk kucagımda pışşş pışşşş,gündüzlerıde farkım yok yemek yapamıyorum,evın işi aksıyor,uyku yok stresten sütüm azalıyor vs. aynen böyle söylucem kızlar:51: nasıl ıyı mı:)

walla mıllet horul horul uyuyo ben sabahlara kadar cocuk kucagımda pışşş pışşşş,gündüzlerıde farkım yok yemek yapamıyorum,evın işi aksıyor,uyku yok stresten sütüm azalıyor vs. aynen böyle söylucem kızlar:51: nasıl ıyı mı:)

anne çocuk böyle kucağa alışıyor sonra bana zor oluyor evde yalnızım sonra işlerimi yapamıyorum
üstelik çok küçük daha orası burası batıyor geceleri hiç uyumuyor ben sevmeyin demiyorum fakat uzun süre kucakta tutmazsanız iyi olur falan fila diye tatlı dille söyle
anlamazlarsa kucaklarından alırsın çocuğu :4:

Nasıl ya.
12 Yaşında çocuğa mı veriyor ufacık bebeği.
Kan beynime sıçradı.
Benimki de 6 yaşında çocuğa veriyordu benim görmediğim yerde.
O geldi aklıma.
Sakın canım. iZİN VERME.
Gerekirse bunun için kötü ol.
Eşini de doldur.
Google baktım.
İyi değilmiş, zararlıymış felan de
Doldur azcık, söylesin anasına.
:20:

ay evet ya delircem resmen,12 yasında ama bır gör,yalnızken benım yanımda hıc cocuğu sevemıyor ,ellıyemıyor bıle,ama anası annannesı gelınce şımarıyor,bana sormadan gözümün içine baka baka alıyor kucaga sormadan sinir şeyyy

evet eşime tavrımı koyucam ya söyler ya söylıcem

Söyle tabi ya.
Bırak bunun için kırılırsa kırılsınlar.
Yazık bebeğine.

Anlamayan insana laf anlatmak imkansız.
Ha duvar, ha düşüncesiz , anlayışsız insan.
Fark yok.
Alllah yardımcın olsun..

ay evet ya delircem resmen,12 yasında ama bır gör,yalnızken benım yanımda hıc cocuğu sevemıyor ,ellıyemıyor bıle,ama anası annannesı gelınce şımarıyor,bana sormadan gözümün içine baka baka alıyor kucaga sormadan sinir şeyyy

Gözüne bakarak nasıl alıyor ya.
Bırak çocuğu demiyor musun ona da?
Canım çıkar sesini.
Bağır , yükselt.
Korksunlar azcık.

Gözüne bakarak nasıl alıyor ya.
Bırak çocuğu demiyor musun ona da?
Canım çıkar sesini.
Bağır , yükselt.
Korksunlar azcık.

sana katılıyorum sustukça üstüne geliyorlar
nasıl olsa sesin çıkmıyor diye
çıkart sesini o küçük daha büyürse beraber oynarsınız de
çekinme hiç anlaşıldı sen çok iyi niyetlisin ama olan sana sinirlerine ve bebeğine olur

sana katılıyorum sustukça üstüne geliyorlar
nasıl olsa sesin çıkmıyor diye
çıkart sesini o küçük daha büyürse beraber oynarsınız de
çekinme hiç anlaşıldı sen çok iyi niyetlisin ama olan sana sinirlerine ve bebeğine olur

aynen öyle canım,sesımı cıkarmadıkca yuklenıyorlar,ben bır soylerım onlar bin soyler,gunlerce uzatırlar,ondan korkuyorum,ama taktıklerınızı uygulayacagım,hersey bebegım ıcın,sonucları yazarım kızlar:)

fAZLA İYİ NİYET İYİDEĞİL CANIM.
Sana da bebeğine de yazık.
Değiştir huyunu bebeğin için.
Allah korusun bişey olursa sen yanarsın yine.
Muhakkak tepkini sert bir şekilde göster ilk fırsatta:47:

Hangi kelimeleri seçeceğinizi siz daha iyi bilirsiniz, ama tek söyleyebileceğim şey; alınırlar, kırılırlar, aramız açılır falan diye düşünmemeniz lazım. Çocuk sizin, ve sizin kurallarınızla yetişmeli.

Sizin durumunuzda olan bir arkadaşım var, sinir hastası olmak üzere. Kayınvalidesi tamamen kötü niyetle, arkadaşım sinir olsun diye zavallı çocuğu oyuncağa çevirdi. Aynen sizin gibi kucağa alıştırmalar, yaşından önce bal yedirmeye kalkmalar, ilkellikte çığır açıp "kocasına tatlı olsun" diye cinsel organına bal sürmeler, "sen bu çocuğa bakamıyorsun, sütün yetmiyor" diye psikolojisini bozmalar... Bebek büyüyünce bitiyor mu peki, hayır. Sırf annesi sinir olsun diye çocuğun Türkçesini bozmaya çalışıyor şimdi, 60 yaşından sonra yöresel ağızla konuşası gelmiş kadının, çocuğu da öyle yönlendiriyormuş, çocuk da oyun zannediyormuş.

Eşlerin duruşu da çok önemli elbette. Umarım sizin eşiniz yanınızda olur. Olması da lazım, çünkü bebeğinize yapılan şey zaten en başta bebeğinize zarar veriyor.

Allah hayırlı ömür versin bebeğinize ve size. Umarım onu istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz.

ne hissediyorsanız söyleyin kızlar :kkk:
susmayın olan size olur ben sustum aldım mükaafatımı
içinizde bırakmayın ne olacaksa olsun
onlar korksun bizden gelin küsermi acaba diye :1::1:

Back
X