bunu kullanmam doğrumu?

muntazar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
734
38
123
İzmir
selamlar
arkadaşlar cuma günü göğsümde bir kitle olduğunu farkettim.biraz öncede neden oluşabileceği konusunda araştırma yaparken bir doktorun prolaktin yüksekliğindende kaynaklanabileceğini söylediğini dinledim.ben kansızlıktan dolayı yaklaşık 20 gündür arı sütü arı polenii prolaktin ve bal karışımı tüketiyorum.ve şimdi okudumki prolaktin yüksekliği kısırlığa neden olabiliyormuş.göğsümdeki bu ağrılı kitle prolaktin kullanmamdan mı kaynaklanıyor acaba vee ben bunu kullanmaya ddevam etmelimiyim?daha yeni evliyim ve çocuğumuz yok bu prolaktinin antibiyotik görevi gördüğünü söylediler ve bende aldım ne yapmam konsunda biilgi verirseniz memnun olurrum

kim söyledi? doktor tavsiyesi değil muhtemelen.. keşke doktora danışmadan kullanmasaydınız, umarım ciddi birşey değildir ama kitle için mutlaka bir jinekologa görünün ve ultrason isteyin.. hiç bir şey olmasa bile en azından içiniz rahatlar.. kansızlıkta dolayı genellikle kan ilacı verirler, doktorunuzun verdiği ilacı kullanın lütfen..

hemen doktoraaaaa. vakit kaybetme. verdigi ilaç vs kuşku duyarsanda acıklamasını iste

Bu tip konularda kendi kendine teşhis koymamak lazım canım.
Sen bir doktora görün sonra ne kullanıp kullanmaman gerekir ona danış.
bu tip ürünler bir tarafı düzeltirken, başka sorunlar yaratabilir.
Muhtemelen fibrokisttir ama yinede emin olmak lazım.

Son düzenleme:
Arkadasim lutfen doktor tavsiyesi olmadan hibirsey kullanma sagliginiz bozulabilir en kisa zamanda doktora gidin saglik bu sakaya gelmez

Prolaktinli arı sütünü size kim önerdi peki kansızlık için??
Kansızlığınızı eğer bir doktorun tahlil talebi sonucu öğrendiyseniz,
doktor size zaten ilaç yazardı bunun için.

arı sütü ve poleni kansızlığa herkes öneriyor ilaç kullanmama rağmen yaklaşık 4 aydır kanım düşüyor
kan hücrelerimde problem çıktı onu araştırıyorlar ve hatta kanserde görülen hücrelerden varmış ama enfeksiyondanda kaynaklı olabilirmiş.izmirde çambeli köyünde organik bal varmış oradan aldım ve adam bana birde prollaktin diye bir maddeden ekleyeceğini söyledi
ne bileyim ya inanın moralim bozuk ne derdim varsa artık teşhis konulsun istiyorum aralığın 3 ünden beri hastaneye gidip habire kan veriyorum
yarın gideceğimde göğsüm için genel cerraha ggitmem gerekmezmi yoksa kadın doğumamı gitmeliyim?

Benim de gogsumde agri ve kitle vardi,genel cerraha gitmistim.fibrokistik cikmisti.

Evet göğüs için genel cerraha gitmelisin. Bende 2 senedir düzenli olarak genel cerraha gidiyorum benim annem göğüs kanseri olduğu için. İçini rahatlatır mı bilmem ama eğer göğüsteki kitle ağrılı ise eğer genel olarak iyi huyludur dedi doktorum bana. Sen içini ferah tut, çok büyük ihtimalle iyi huylu bir kisttir.Ama kesinlikle ihmal etme.

O arı sütü ve propolistir, prolaktin değil. Kovanın dezenfeksiyonu için arıların
kullandığı birşey. Bende de kansızlık var ve hiç böyle şeyler duymadım, kullanmadım.
Birincisi o tarz ürünleri pazarlamak için söylenenlere inanmıyorum, ikincisi
demir eksikliğidir zaten kansızlığın nedeni, bazı gıdaları arttırarak da düzenleyebilirsin
kan oranını.

Yeşil mercimek, yumurta tüketebilirsin. Ispanak ve pancar da kan yapıcı olarak
bilinir ama içerdikleri bazı mineraller nedeni ile demir emilimini yavaşlata da bilirler.
Kafi miktarda tüketmek lazım.

Doktorların araştırma safhasında olduğun için mi vermediler sana kan ilaçları?

Bir de hemen kötüye yorma. Hormon seviyesi yüzünden oluşmuş kisttir muhtemelen.
Ama o da kullandığından kaynaklı olmayabilir. Ev arkadaşımda da prolaktin yükselmişti
ve doktoru sutyen yerine atlet kullanmasını önerdi 1 gün. Ertesi gün prolaktin seviyesi
düşmüştü. Bu tarz şeyler bile etkileyebiliyor. Kadın doğum uzmanı ile görüş bence.

kansızlık için arısütü polenini kullananı duymadım ,bunun yerıne pekmez tüketebilirsin ama zaten kansızlık yüksek oranda ise kan ilaçları kullanmak gerekiyor,meme içinde cerrahiye gitmen gerek mammografı cektır ya da meme ultrasononu teşhis koyacaktır
bir dahada ezbere bir şey kullanma

Son düzenleme:
herkese günaydın arkadaşlar
öncelikle hepinizden allah razı olsun ilgilendiğiniz için
dün doktora gittim ve göğsümdeki kitlenin altı temiz çıktı.benimde annemde olduğu için telaşlanmıştık ama hamdolsun temiz geldi ve hormonal bir geçici durum olduğu söylendi.
bu arada ya sahi o prolaktin değil propolismiş yukardada bir arkadaşım demiş ben takıntıdan karıştırıp adamında günahını aldım
şu an hala tetkikler yapılıyor kansızlığım için ilaç kullanmaya devam ediyorum fakat bana ilacın da gıdanında faydası olmuyor.kara üzümler pekmezler bademler pestiller neler tüketmedim ki ağustostan beri fakat hiç tesir etmiyor.doktora söylemiştim ilk alddığımda kullanabilirsin demişti.
arı sütü hakkında araştırma yaptım ve ondan sonra kullanmaya başladım.hatta adetinde sorun olan bayanlara kesinlikle tavsiye ederim.bir arkadaşım bir gün adet görmesine rağmen bu arı sütü polen karışımını kullanır kullanmaz 3 4 güne çıktı süresi.adet sorunu yaşayan herkkese tavsiye ediyorum ben..
tekrar tekrar hepinize çooook çoook teşekkürederimmmmm

:d

cok gecmiş olsun canım Allah beterinden saklasın...

tahminlerime göre sendeki kansızlığın sebebi demir eksikliği değil.baska sebeplerden dolayı kanın sürekli düşüyor canım.dediğim gibi keşke şu tahlillerini görebilseydim.taratıp mail atma şansın olmaz mı?

sağolasın allah razı olsun
keşke olsa ama ne yazıkki imkanım yok.
beta talasemi ye bakıldı o çıkmadı şimdi ise alfanın sonucu bekleniyor.karaciğer dalak normal çıktı nedir sorun tesbit edemediler.bende 3 yıldır elde ayakta içten yanmalar oluyor.doktor kaansızlık yapar deyip geçiştirmişti.ama şu son bir kaaç aydır geceleri bu yüzden uykusuz geçiyor benim için çok ateşleniyorum.kan kanserindede görülüyormuş böyle bir durum fakat bende olacağını sanmıyorum çünkü ani kilo kaybıda olması gerekmiş çok şükür öyle bir durumum yok.haftaya herşey belli olacak inşaallah
dua edin ne olur ne derdim varsa çıksın tedavi olayım :bende anne olmak istiyoruummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…