- Konu Sahibi Sabir_tasi
Yahu anlamak istemiyorsunuz ama çocuğunuzla sizin ilgilendiğiniz gibi kimse ilgilenmez
Kimse size böyle bir taahhütte vermez.
Veremez.
Diş konusunda yapacağınız sabah evden çıkmadan ve gece yatmadan günde iki kere sizinle fırçalaması.
Okuldan da beklentiniz tabiri caizse yalap şalapta olda ağzı bir fırça görsün, bir çalkalansın falan olmalı ille de bir beklenti olacaksa.
Siz evde bir çocukla uğraşıyorsunuz orası kreş. O insanlar sizin özel hizmetçiniz değil.
O yüzden diyorum ki bakıcı tutun. Verin 3-5 fazla neyse parası istediğiniz gibi baksın çocuğa.
(Gerçi sizinle bakıcı da kalmaz bu şekilde)
Çocugunuza genel anestezi ile dolgu yaptırılmak zorunda değil.
Çocuk diş hekimleri var, diş hekimliği mezun üzerine bu alanda uzmanlaşmış.
Kardeşim 3 yaşındayken ağzına 7 dolgu yapıldı, ki kendisi dünyanın en mızmız ve korkak çocuğuydu. Madem o kadar titiz bir insansınız araştırıp bulsaydınız yapanı.
Verseydiniz 2 katı ücretini.
Kendi üzerinize düşen her şey mükemmel oluyormuş gibi sürekli ona buna yüklenmeyin.
Burada bu kadar kadın sizi tanımaz etmez, yardım alın takıntılısınız diyor.
Ama siz hala yok kurallar yok hijyen yok diş diyorsunuz.
Ayrıca çocuk ilkokula başlasın görürüm ben sizi.
Bakalım nasıl alacaksınız elinden çikolata şeker.
12 yaşına kadar idare edecekmiş dişlerini vs...
Çocuğunuz hasta olabilir ama kreşe gidebilecek kadar iyi.
Yürüyebiliyor, koşabiliyor, yemek yiyebiliyor. Alt tarafı bir ameliyat olacak bunun için akıl kaçıracak kadar takıntıya gerek yok.
Engelli çocuğa sahip; hiç bir zaman konuşamayacak çocuğu olan, bitki gibi çocuğu olan ebeveyn ne yapsın?
Az bir şükredin de kendinize başka işler bulun.
Valla içim şişti bundan sonra da okumam konularınızı.
Şu yoruma tamamen katılıyorum, ve ekliyorum,
Burda yorum yapan kadınlardan eminim çoğu annedir. Onlar anne değil, onlar hijyenik değil, onlar evlatlarını düşünmüyor bir tek siz düşünüyorsunuz.
Bu mudur?
Herkes fazla takıntılı olduğunuzu söylüyorsa bir düşünün. Bunu kendiniz değil çevreniz fark eder, siz de gerekli yerlere gidip bunu toplamaya çalışırsınız. Takıntılı olmak, hele evlat yüzünden takıntılı olmak kötü bir şey değil. Annesiniz ve annelik duygularınız yoğunlaşıp sizi böyle yapmış olabilir. Burda kimse kötü bir şey demiyor, hem çocuğun gelişimi ve eğitimi hemde sizin durumunuz açısından en güzelini söylüyor.
Bir düşünün.