• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunu nasıl aşabilirim?

Alınganlık insanı yer bitirir çok iyi bilirim çok iyi anlıyorum seni ben de çok alıngan biriyim sadece çok sevdiklerime karşı,daha çabuk incinirim onlara. Ben nazik davrandığım aman kırılmasın dediğim insanlar benim kırılıp kırılmayacağımı önemsemeden konuşunca buna üzülmeyi,aynısını onlara yaparak yenebildim iyi bişey değil belki bilmiyorum ama kırmaktan korktukça hep kırılan biz oluyoruz o kırıyosa sen de kırmaktan korkmıcaksın takmadığın sürece daha mutlu olursun....
İşte onu yapamıyorum, hep içime atıyorum, sonra kırgınlığımı unutuyorum ama 1 ay sonra falan bir şekilde aklıma geliyor içim burkuluyor. Böyle içimin burkulduğu onlarca anım var.
Biraz mesafe koyacağım insanlara karşı, biraz kafamı dinlemeye karar verdim..
Hakkımızda hayırlısı olsun..
Teşekkür ederim.

Ben de sen gibiyim canım çok ince düşünceliyiz ama insanlar geneli incelikten anlamıyor tatlı dilden vs anlamıyor kabalık yarıyor insanlara yengenin yaptığı zaten terbiyesizlik ben de bir aneyim o tepkiyi çocuk için fevri davranmış olabilir ama seni düşünmeden Kırıcı olması Çok yanlış... hata yerinde olsam asla çocuğuyla ilgilenmezdim aslaaa çünkü böyle pisliklere yaranamazsın canım

Ben de sen gibiyim canım çok ince düşünceliyiz ama insanlar geneli incelikten anlamıyor tatlı dilden vs anlamıyor kabalık yarıyor insanlara yengenin yaptığı zaten terbiyesizlik ben de bir aneyim o tepkiyi çocuk için fevri davranmış olabilir ama seni düşünmeden Kırıcı olması Çok yanlış... hata yerinde olsam asla çocuğuyla ilgilenmezdim aslaaa çünkü böyle pisliklere yaranamazsın canım
Evet haklısınız bunu anladım. Çünkü ben o çocuklarla o kadar ilgiliydim, yengemi de seviyorum, alışverişe gidiyordu saatlerce bakıyordum çocuğuna, o zaman nasıl güveniyordu bana diyorum, şimdi acaba misafirlerin önünde kendini övmek için mi beni harcadı diyorum, bunu bile düşündürttü bana.
Artık mesafemi koyacağım, bir süre görüşmeyi düşünmüyorum.

Evet haklısınız bunu anladım. Çünkü ben o çocuklarla o kadar ilgiliydim, yengemi de seviyorum, alışverişe gidiyordu saatlerce bakıyordum çocuğuna, o zaman nasıl güveniyordu bana diyorum, şimdi acaba misafirlerin önünde kendini övmek için mi beni harcadı diyorum, bunu bile düşündürttü bana.
Artık mesafemi koyacağım, bir süre görüşmeyi düşünmüyorum.
Aynen canım böyle yap kendinden taviz verme asla canım biz böyle olduğumuz için kaybediyoruz bi de şu var Arkadaşının yaptıgı da terbiyesizlik teke tek olunca olabilir ama toplum içinde seni rencide etmeleri affedilir Birşey degil ikisiyle de mesafeli olmalısın

Aynen canım böyle yap kendinden taviz verme asla canım biz böyle olduğumuz için kaybediyoruz bi de şu var Arkadaşının yaptıgı da terbiyesizlik teke tek olunca olabilir ama toplum içinde seni rencide etmeleri affedilir Birşey degil ikisiyle de mesafeli olmalısın
Evet, belki de bütün olanlar karşısında her defasında bir şey olmamış gibi davrandığımdan böyle oldu.
Belki yalnız kalmış olurum ama en azından kıramazlar.

Size de çok teşekkür ederim.

Evet, belki de bütün olanlar karşısında her defasında bir şey olmamış gibi davrandığımdan böyle oldu.
Belki yalnız kalmış olurum ama en azından kıramazlar.

Size de çok teşekkür ederim.
En doğrusu karşıdaki insan rencide ettiği an senin de ağzının payını vermek olmalıydı ama ben çogu zaman kendimi savunamıyorum belki sen de öylesindir en Güzeli mesafe koymak

Onlar umursamamıştır bile bunları sizde umursamayın bence.Onlar kırmaktan çekinmiyorsa sizde çekinmeyin bence çünkü insanlar sustukça daha da tepene çıkıyorlar.
Yinede ben burada çok bir şey görmedim.Yani yengeniz biraz düşüncesizlik etmiş insanların icinde bagırarak ama ben kücükken de annemin bazı konularda kuzenim var benden büyük baya ona bagırdıgını hatırlıyorum bizimle ilgili.Annem giderdi kız gülerdi olaya.
Bence sizde oyle olun mutlu olmak icin baska insanların eline bakılmaz.Bunu bende cok ogrenemedim ama ogrensek ne güzel olurdu.
Belki de yengeniz samimiyetinize onun bi anne olmasına güvenmiştir.Arkadasınızın sus sus hatırlatma deyisini ben o gülerek söylüyor gibi hayal ettim.Arkadaslarımla benim aramda bu cümle cok gecer cünkü.
Ama benimde en yakın arkadaslarımla yine sert cıkıslarım oluyor bu yine samimiyetimizden kaynaklanan bir sey

Alınacağınıza sizde onlara tepki verirseniz daha iyi olur.
İşte onu yapamıyorum, tartışma çıkması, ya da karşımdakini kırmak beni rahatsız eder, ama yazılanlardan anlıyorum ki hayat böyle, ama ben böyle olmak istemiyorum.
Tabii zaman beni de değiştirir mi bilinmez.

Onlar umursamamıştır bile bunları sizde umursamayın bence.Onlar kırmaktan çekinmiyorsa sizde çekinmeyin bence çünkü insanlar sustukça daha da tepene çıkıyorlar.
Yinede ben burada çok bir şey görmedim.Yani yengeniz biraz düşüncesizlik etmiş insanların icinde bagırarak ama ben kücükken de annemin bazı konularda kuzenim var benden büyük baya ona bagırdıgını hatırlıyorum bizimle ilgili.Annem giderdi kız gülerdi olaya.
Bence sizde oyle olun mutlu olmak icin baska insanların eline bakılmaz.Bunu bende cok ogrenemedim ama ogrensek ne güzel olurdu.
Belki de yengeniz samimiyetinize onun bi anne olmasına güvenmiştir.Arkadasınızın sus sus hatırlatma deyisini ben o gülerek söylüyor gibi hayal ettim.Arkadaslarımla benim aramda bu cümle cok gecer cünkü.

Ama benimde en yakın arkadaslarımla yine sert cıkıslarım oluyor bu yine samimiyetimizden kaynaklanan bir sey
Normalde bizim de olur arkadaşımızla böyle konuşmalarımız, ama insanların içinde yapması insanların dönüp bana o bakışları beni rahatsız ediyor.
Yengeme gelince benim bir hatam olsa anlarım kız ağlasa derim ki korkudan ağzından çıktı ama benim defalarca bakmışlığım var kızına alışverişe giderken olsun, hastanaye giderken. Yani o zaman güvenebiliyordu sadece ağzından yemeği geri çıkardı diye o insanların arasında o lafı duymayı, o şekilde hak etmiyordum ben.
Bir de dediğim gibi söyleyişten söyleyişe fark var.
İşte bu düşüncesizlik benim zoruma gidiyor beni üzüyor.
Bilmiyorum artık belki de ben çok hassasımdır bu yapılanlar normaldir artık kestiremiyorum.

Size de teşekkür ederim

İşte onu yapamıyorum, tartışma çıkması, ya da karşımdakini kırmak beni rahatsız eder, ama yazılanlardan anlıyorum ki hayat böyle, ama ben böyle olmak istemiyorum.

Burcunu merak ettim dogrusu. Bende senin gibiiym bu güne kadar hic kimseyle yüz yüze sözlü kavga etmedim annem ve ablam dışında. Onları uzmekten çok uzulmekten korktugum için içime atarrim hatta yaptığım her is her harekette aklıma gelir dalarim. Ama asla kimseye anlatmam kimseye belli etmem elimden olduğunca güler yüzümü somurtmam. Çünkü bende karşılık versem gelecek olan darbeyi hesap edemem kendimi savunmayı bilmiyorumm. Sadece eşime anlatirim o da sabretmemi ister :)

Normalde bizim de olur arkadaşımızla böyle konuşmalarımız, ama insanların içinde yapması insanların dönüp bana o bakışları beni rahatsız ediyor.
Yengeme gelince benim bir hatam olsa anlarım kız ağlasa derim ki korkudan ağzından çıktı ama benim defalarca bakmışlığım var kızına alışverişe giderken olsun, hastanaye giderken. Yani o zaman güvenebiliyordu sadece ağzından yemeği geri çıkardı diye o insanların arasında o lafı duymayı, o şekilde hak etmiyordum ben.
Bir de dediğim gibi söyleyişten söyleyişe fark var.
İşte bu düşüncesizlik benim zoruma gidiyor beni üzüyor.
Bilmiyorum artık belki de ben çok hassasımdır bu yapılanlar normaldir artık kestiremiyorum.

Size de teşekkür ederim
Düşüncesizlik kesinlikle.Onlar için üzülmenize değmez zaten

Bende genelde tepki vermem. Sonta onlar birikir birikir ve fena patların. O zamanda toparlaması zor olur

Herkese iyi akşamlar kızlar.
Canım çok sıkkın.
İnsanlar çok tuhaf geliyor artık, bugün başımdan geçen birkaç olayı anlatmak istiyorum.
Yengemlerdeyiz misafirler var, küçük kızına yemek veriyordum, meğer sıcakmış, halbuki kontrol ettim ama kıza sıcak geldi demek ağzından geri çıkardı sonra yengem herkesin içinde sen anlamazsın yapamazsın bırak ben veririm dedi. Halbuki yengemle aram iyi.
Ama böyle düşüncesizce ağzından çıkan kelimelerin beni üzebileceğini düşünmesi gerekmez mi?
sonra en yakın arkadaşım bana insanların içinde bir konu geldi aklıma sus sus hatırlatma diyor sert bir şekilde,
uygun bir dille söyleyebilir neden böyle oluyor anlamıyorum.
İçim çok buruk.
Çok üzüldüm, ben mi abartıyorum diyorum, ama kendimi bildim bileli böyleyim.
Çok kırılganım.
1 incitici söz 1 hafta aklımda oluyor, uyutmuyor.
Bunu nasıl aşabilirim? psikolog için şu an imkanım yok.

Hayir, sen cok zeki ve akilli bir insansin, etrafindakiler normal degil.
Bu arada sana tavsiyem kimsenin cocuguna bakma, cünkü en ufak olayda sen sorumlu olursun.
Sadece bir sey tavsiye etmek isterim, daha cok bencil olmayi ögren, daha cok kendini gelistirebilecegin kisisel gelisim kitaplari oku. Sende bir isik var, bu duygusalligini ve sevgini, sadece kendine ve egitimine bu genc yasta ver.
Bak göreceksin sen güclendikce, insanlar bunlari sana yapamayacak.

Burcunu merak ettim dogrusu. Bende senin gibiiym bu güne kadar hic kimseyle yüz yüze sözlü kavga etmedim annem ve ablam dışında. Onları uzmekten çok uzulmekten korktugum için içime atarrim hatta yaptığım her is her harekette aklıma gelir dalarim. Ama asla kimseye anlatmam kimseye belli etmem elimden olduğunca güler yüzümü somurtmam. Çünkü bende karşılık versem gelecek olan darbeyi hesap edemem kendimi savunmayı bilmiyorumm. Sadece eşime anlatirim o da sabretmemi ister :)
Burcum kova, sizi çok iyi anlıyorum, siz de benim gibiymişsiniz evet.
Öyle pat diye aklımıza geliyor geçmiş, dalıyoruz.
Sabrediyorum ben de ama artık bir süre sonra kaldıramıyor insan.
Neyse ki eşiniz var yanınızda şanslısınız.

Hayir, sen cok zeki ve akilli bir insansin, etrafindakiler normal degil.
Bu arada sana tavsiyem kimsenin cocuguna bakma, cünkü en ufak olayda sen sorumlu olursun.
Sadece bir sey tavsiye etmek isterim, daha cok bencil olmayi ögren, daha cok kendini gelistirebilecegin kisisel gelisim kitaplari oku. Sende bir isik var, bu duygusalligini ve sevgini, sadece kendine ve egitimine bu genc yasta ver.
Bak göreceksin sen güclendikce, insanlar bunlari sana yapamayacak.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Etrafımdakilerin normal olmağını söylemiş olmanız içimi rahatlattı çünkü sürekli alıngan olduğumu düşünüp kendimi geçiştirmek artık işe yaramıyor.
İnsanlar böyle yani bunu kabullenmem gerek.
Çocuk bakma olayına gelince, haklısınız bakmamam daha doğru ama insan kıramıyor yakınlarını.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum, pek kitap okuyamıyorum testlerden dolayı, ama sınavım aradan çıkar çıkmaz bir kişisel gelişim kitabı almayı düşüneceğim.
Ve evet en büyük isteğim kendi ayaklarımın üzerinde sağlamca durabilmek.
Yazdıklarınız için tekrar teşekkür ederim, moral verdiniz..

bende çok alıngandım hem de öyle böyle değil. olan bize oluyor böyle hassas olmak hiç doğru değil. şimdi biraz azaldı ama ben uğraşıyorum değişmek için. tavsiyem sende kendini değiştirmeye bak biz değişirsek bir çok şey değişir. daha mutlu ve güvenli hissederiz kendimizi. çünkü kimseyi değiştiremeyiz anca kabul ederiz.

Bende çok alıngan bir insanımdır ve takıntılıyım da kötü bir olayı günlerce unutmam sürekli hatırlarım üzerim kendimi. Bana yapılan kötülükleri affetmem unutmam hep saklarım, arada çıkartır hatırlatırım kendime.

Sorun bizde değil, kimse normal konuşmaları irdeleyip alınmaz, anormal insanların anormal konuşmalarını, gaflarını, laf sokuşlarını üstümüze alınıyoruz. Değer mi ? Hayır. Takmamak lazım diyeceğim de olmuyor şahsen ben yapamıyorum. Bir ara depresyona bile girdim bu tür insanlar laf sokan cinsler yüzünden. Değmez , onlar hayatı yaşarken sen evde ağlıyorsun, dalıp gidiyorsun, kendini üzüyorsun.

3 günlük dünyanın 2 gününü üzülerek geçmeye değmez

Ayrıca, kişi hazmedemediğini kusar ;) neden çirkinlere durup dururken çirkin demiyorlar da güzellere diyorlar. İşin altında kıskançlık yatıyor.

Bende çok alıngan bir insanımdır ve takıntılıyım da kötü bir olayı günlerce unutmam sürekli hatırlarım üzerim kendimi. Bana yapılan kötülükleri affetmem unutmam hep saklarım, arada çıkartır hatırlatırım kendime.

Sorun bizde değil, kimse normal konuşmaları irdeleyip alınmaz, anormal insanların anormal konuşmalarını, gaflarını, laf sokuşlarını üstümüze alınıyoruz. Değer mi ? Hayır. Takmamak lazım diyeceğim de olmuyor şahsen ben yapamıyorum. Bir ara depresyona bile girdim bu tür insanlar laf sokan cinsler yüzünden. Değmez , onlar hayatı yaşarken sen evde ağlıyorsun, dalıp gidiyorsun, kendini üzüyorsun.

3 günlük dünyanın 2 gününü üzülerek geçmeye değmez

Ayrıca, kişi hazmedemediğini kusar :KK66: neden çirkinlere durup dururken çirkin demiyorlar da güzellere diyorlar. İşin altında kıskançlık yatıyor.
Resmen içimi anlatmışsınız, destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Sanki ben yazmışım gibi hissettim.
Artık üzülmemek için mesafe koyacağım, anladım ki birileri için ne kadar çok ilgi gösteriyor çaba sarf ediyorsan o kadar çok eziliyorsun, o kadar çok ters durumla karşılaşıyorsun.
Umuyorum ki zaman bizi olgunlaştıracak, ama önemli olan onlara benzemeden olgunlaşabilmek.
Ne diyeyim hakkımızda hayırlısı olsun..

Resmen içimi anlatmışsınız, destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Sanki ben yazmışım gibi hissettim.
Artık üzülmemek için mesafe koyacağım, anladım ki birileri için ne kadar çok ilgi gösteriyor çaba sarf ediyorsan o kadar çok eziliyorsun, o kadar çok ters durumla karşılaşıyorsun.
Umuyorum ki zaman bizi olgunlaştıracak, ama önemli olan onlara benzemeden olgunlaşabilmek.
Ne diyeyim hakkımızda hayırlısı olsun..

Bende kendimi sizde gördüm aynen. İyilik yaptıkça, umursadıkça, samimi yaklaştıkça bundan güç alıp bizi ezikleyenler, ego tatminleyenler; bizim yumuşak yüzümüzü görüp, cevao vermeyiz sanıp, en küçük hatamızda hatta hatamız bile olmadan bizi suçlayanlar- üstümüze gelenler.. Bu insanları yok edemeyiz, huyları bu, huylarını da yok edemeyiz. Ama uzaklaştırabiliriz, tepki verebiliriz. Tepki verince de affallarlar, cevap vermez yada sert çıkmaz sandıklarından. İnsanların iyiliğini istemek, iyi olmak çok daha zor bir işmiş.

Hayatımı sorguluyorum, hiç bir insanı kırmadan, onların kalplerinde kalıcı yaralar bırakmadığımı görüyorum, 1 kişi hariç. O kadar pişmanım ki. Belki de bedelini ödüyorum. Sbs tripleriyle, konuşkan olmayan ezik denilen bir kıza bir tokat da ben vurmuştum hayatta. Kendimi tanıyamadığım bir davranışımdı. Pişman oldum, af diledim kendisinden. Ama bize bunu yapanlar gurur duyuyorlar yaptıklarıyla genelde.

Ha birde. Onlara kızıp ailemizden, yakınlarımızdan bazen sinirimizi çıkartıyoruz ya. Kendimizi üzmekle yetinmeyip. O şımarıkların bizi üzmeye hakkı yok, bizim de sinirimizi onlardan değil de yakınlarımızdan çıkarmaya.

Back
X