Bunu neden yapıyorlar?

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar sürekli kızımla ilgili yorumlar alıyorum sürekli mesela neden yürümüyor, neden kucak istiyor, neden toplulukta sessiz, neden dişleri erken çıktı neden neden neden artık çok sıkıldım. He birde kıyaslamalar var. Kızımla arasında 1 ay olan bir bebeğimiz var kuzenimin bebeği sürekli kıyaslama. O öyle de bu neden böyle vs. Akşam eşime bir arkadaşı demiş ya onların bebek 9 aylık yürümüş sizinkisi yürümüyor mu? Eşimde üzülmüş çok böyle sorulara maruz kalmadığı için acaba bizim bebeğin bir sorunu olabilir mi diye bana soruyor yok artık dedim ya yok artıkkk. Bunu neden yapıyorlar. Mesela hepimizin eşi var neden eşine bunu yapmadın neden böyle yaptın demiyor mesela kimse ama söz konusu bebek olunca aman bir eleştiri bir kıyas neden yani cidden insanlar bunu neden yapıyor.

İnsanlar hiç susmaz zaten. Sanki onlara ne. Ya duymamazlıktan gelin yada bi güzel cevaplarını verin. Başka yapacak bir şey yok.
Birkaç ay öncesinde susardım. Artık cevap veriyorum. Fakat cidden nasıl bir anneye karşı bu kadar kötü olabiliyorlar merak ediyorum. Ben hiç öyle birisi olmadım. Kimseye bunu demedim mesela. Çok garip ve çok saçmalar

Birkaç ay öncesinde susardım. Artık cevap veriyorum. Fakat cidden nasıl bir anneye karşı bu kadar kötü olabiliyorlar merak ediyorum. Ben hiç öyle birisi olmadım. Kimseye bunu demedim mesela. Çok garip ve çok saçmalar
Sadece kötülük olarak yapmıyorlar zaten. Mesela benim çocuğum 9 aylık yürüdü sizinki daha yürümedi mi?
9 ay zaten erken olduğu için burda kendi çocuğunu sizin üzerinizden övme var.

Bu sorunun cevabi insanlik tarihinin baslangicindan beri bulunamamistir sanirim. Baslarda ben de takardim, simdi umursamiyorum. Benim oglum 14 aylikken tamamen bagimsiz yurumeye basladi. Kilosu hep normal hatta ust sinira yakin olmasina ragmen yuzu kucuk oldugu icin zayif sanip Afrikali diye bile seven oldu. Siz buna yemek vermiyor musunuz diye saka yollu dalga gecenler vs. Bunlar bitmez, bitmeyecek. Sen cevabini ver, hayatina bak. Bence kendi hayatlarinda mutlu olamayan insanlar boyle baska insanlarin hayatlarina karisip onlari da mutsuz etmek icin yapiyorlar bunu. Bu tuzaga dusme.

Kızım 16 aylıkken yürüdü, etraftaki herkes doktora götür bu çocuğu diyip durdu mesela, çünkü başkasının çocuğuna yorum yapmak eksik bulmaya çalışmak çok kolay. İnsan ister istemez sinirleniyor anlıyorum sizi. Keşke insanlar kendilerini ilgilendirmeyen şeylere burunlarını sokmamayi öğrense.

İlk çocukta ben de biraz gerilir ,açıklama yapmaya baslardim.İkinci çocuğum 17 aylık ve hala yürümüyor...hatta bağımsız ayakta duramiyor bile .Ben "doktoruna düzenli götürüyorum,tüm kontrollerini yaptırıyorum siz meraketmeyin herşey yolunda ,değilse de herhaliyle kabulumdur " diyorum.

Net cevap verin insanlara. 'Benim çocuğum sizi neden bu kadar ilgilendiriyor?' deyin. Tersleyin arada. 'Sürekli kucak istiyorsa annesinin kucağını istiyor sizin kucağınızı istemiyor ya' deyin. Bence siz biraz sakin ve insanları kıramayan birisiniz ve insanlar sizin üzerinize kolayca geliyorlar. Hafiften hafiften, yarı şaka yarı ciddi tavrınızı belirtin böylelerine.

Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Bebek bu ne zaman hazır olursa ne zaman canı isterse o zaman yürür,konuşur. Takmayın ve cevaplarını verin kesinlikle. Sinir oluyorum öyle insanlara benim bebeğimde tek göğüsten emdiği için boynunda çok ufak bir eğrilik olmuştu, birisi vicdan azabı çekeceksin senin yüzünden olmuş falan deyince çok üzülmüştüm. Ama sonradan düzeldi ve susmamayı öğrendim :KK14:

Kıyaslamak iyi bir şey değil ama ben de kızıma ay olarak yakın olan bebeklere bakıp kıyas yapıyorum. Bu ayda böyle yapması normal mi diye. Bilmişlik taslamıyorlarsa çok takmayın. Bizim komşumuz bu kıyas sayesinde kendi kızında bir sorun olduğunu anlayıp erken teşhis edilmesini sağladı.
Bu arada 9 ay yürümek için çok erken bence. Bir de sizin neden diye düşündüğünüz bir konu varsa yazın konuşalım. Bizi bizden başka anlayan yok.

Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Bebek bu ne zaman hazır olursa ne zaman canı isterse o zaman yürür,konuşur. Takmayın ve cevaplarını verin kesinlikle. Sinir oluyorum öyle insanlara benim bebeğimde tek göğüsten emdiği için boynunda çok ufak bir eğrilik olmuştu, birisi vicdan azabı çekeceksin senin yüzünden olmuş falan deyince çok üzülmüştüm. Ama sonradan düzeldi ve susmamayı öğrendim :KK14:
"Şu an tek azabım var o da seni tanıyor olmaktan " deseydin:KK57:

Off gerçekten bazen insanımızdan tiksiniyorum.
Ne kadar meraklıyız milletin bebeğine, o bebeğin yapılacağı zamandan itibaren her şeyine karışmayı hak görüyoruz.

Birinci çoğul konuştum. Yok hayır, ben yapmıyorum, yapıyorlar.

Benim bebeklerim de ikiz.
Az kıyaslamadılar, saçlarını boylarını kilolarını.
Ama ben çat çat cevap verir oldum artık.
Siz de verin, cahillikle suçlayın onları. Her bebeğin farklı geliştiğini bilmemekle..
Senin niye saçın sarı deyin mesela.
En az onlar kadar mantıksız sorular sorun.
Ayarsızlar.

Sanırım bebeğin bir yaşında..
Yürümüyor laflarını duymak için erken bence genelde bebekler bir yaşından sonra yürür zaten..
Benim oğlum da 16 ayını bitirip yürüdü.
Hiç tutunarak yürümedi mesela. Babası ve benim aramda gidip gelerek. Sonra karşı karşıya olan koltukların arasında gidip gelerek öğrendi..
Herkes her zaman konuşur zamanla takmamayı öğreneceksin..

Çünkü herkes herşeyi çok iyi biliyor, bir tek onlar biliyor. Buldumcuklar çünkü.
Hadsizler çok maalesef.
Duymamazlıktan gel hatta boz ki sadece o biliyor sanmasın kendisini.

Surekli boyle konular aciliyor yok laf atiyolarmis yok kiyasliyolarmis. Zaten herkesin cocugu ozel mamalarla hindistandan gelen ozel ipeklere sariliyor 5 aylikken konusup 8 aylikken okumayi söküyor canim sanane diceksin hala devam ederse banane baskasinin bebeginden diceksin.

Ya ben bebegimle mi ilgileneyimm bu bos agazlara cevap mı vereyim.. Cok sacma ya .. bi yürüsün gitsinler herkes kendı hayatına baksın ya..

Küçücük çocuklara bile dil uzatıyorlar ya dilleri kopsun.
Tövbe tövbe.
Allahın yarattığına karışılır mı o daha masum.
Ne bekliyorsunuz hadı yürü hadı koş hadı ye hadı konuş..

Back
X