oda bende hayatımız boyunca büyük imtihanlardan geçtikten sonra bulduk birbirimizi ve aslında son derece naif ve merhametli biridir...en zor şartlarda bile bir dediğimi ikiletmedi hep kendisinden önce beni düşündü...
ama dün akşamdan sonra sanki o adam gitti başkası geldi...boşanmak aklımın ucundan bile geçmiyor şu an ama şüphesizki kaderde ne varsa onu yaşayacağım...
Canim seni cok iyi anliyorum ama ben diger arkadaslardan farkli birseyler soyleyecegim. Hicbir sey sana gorundugu gibi olmayabilir de. O kadin sirf sen boyle sinirlen diye oyle mesajlar atiyor olabilir, esin de sen o mesajlara kanip kendisine guvensizlik yapiyorsun diye sana tepki veriyor olabilir. Konuyu iyice arastir, anla esini dinle, onunla baglarini zedelemeden, onun uzerine gitmeden olayin aslini astarini ogren diyecegim. Yoksa o kadinin oynadigi oyuna gelirsin. Bunlar benim de basima geldi.
Sana kendi hikayemi anlatayim. Bizim de basimizda boyle bir kadin var, 8 senedir esimi ve biz tanistigimizdan beri de beni rahatsiz ediyor. Bizim konu ayyuka cikti, cevremizdeki herkesi haberdar ediyoruz bu meseleden cunku calistigimiz sirketlerden, internetten, telefon rehberlerinden patronlarimiza, akrabalarimiza, arkadaslarimiza ulasiyor ve abuk subuk seyler soyluyor, biz de bastan o soylemeden insanlar anlatiyoruz ki kadin karsilarina ciktiginda bos bulunup hakkimizda bilgi vermesinler. Esim 8 sene once esim henuz universiteden yeni mezun olup askerligini yeni yapmis cok toy bir muhendis iken Rusya'da karsilasmis bu kadinla. Kadin Turk ama turk demeye bin sahit ister. Esime o zamanlarda yamanmis, bir sure iliskileri olmus ama kadin pek oyle ciddi iliskiye gore bir kadin degilmis, evlenelim ailenle tanistir vs. diye esimin ustune gelince esim ayrilmak istemis, kadin o zaman da ortaligi birbirine katmis, esim careyi is degistirip Rusya icinde baska bir yere kacmakta bulmus. O kactigi diger yerde de biz tanistik. Ben de o sirada Rusya'da calisiyordum. Bir sure sonra biz cikmaya basladik ve esim bana kendisi boyle bir kadin oldugunu, belali bir tip oldugunu, bir sekilde kulagima gelebilecegi icin once kendisi soylemek istedigini anlatti. Ben o zaman o kadar ciddiye almadim cunku neticede bir kadindi, yani mafya ya da ne bileyim oyle birsey degildi, en fazla mesajla telefonla rahatsiz edebilirdi. Fakat oyle olmadi, kadin calistigimiz yere gelmeye kalkti, sirketimizi birbirine katti, guya esim evlenme sozu vermis de o evlilik icin masraf yapmis bahanesiyle esimden para istemeye basladi, bir suru problemden sonra oradan ayrilip Turkiye'ye donmeye karar verdik. Kadin benim varligimi ogrenince iyice kudurdu. Calistigimiz sirket dunya capinda bilinen ve o sektorun en iyi Turk firmasiydi, benim abim de o sirkette ust duzey yoneticiydi, abimi de gidip ofisinde rahatsiz etmeye basladi, bana abime, esime onun ailesine hakaretler kufurler tehditler, iftiralar... Guya esimden iki kez hamile kalmis, esim doverek cocugu dusurmus, ki karincayi incitecek adam degildir. Sonra o cocuklardan biri dusmedi ben onu dogurdum diye uydurmaya basladi. Halbuki yillar sonra ogrendik ki esimin dogustan
tup bebek haricinde bir sekilde cocugu olamazmis ve cocugumuza da tup bebek sayesinde kavustuk. Uyduruk fotograflar gondermeye, tipki senin esinin telefonunda gordugun gibi sanki esimle konusuyorlar da ona cevap veriyor gibi mesajlar mailler atmaya basladi. Tek derdi beni devreden cikarmakti. Bir sekilde etrafimizdaki insanlara yanasip bizim hakkimizda bilgi topluyordu, sonra o bilgilerle bezenmis sirf benim sinirimi bozmak icin duzenlenmis mesajlar atip beni dellendirmeye calsiiyordu. Ben de tabii bu kadin bunu nereden biliyor, sen bu kadinla gorusuyor musun vb. diye esimin canina okuyordum. Oysa ki esimin onunla gorusmesi konusmasi mumkun degildi, cunku ayni sirkette calisiyor, beraber eve gidip geliyorduk, yine de garip garip huylar edindim bu arada, tilki uykusu uyuyor esim yatakta donecek olsa uyaniyordum ya ben uyurken mesaj atiyorsa vb diye. Her gun duzenli olarak telefonlarini ve bilgisayarini kontrol ediyordum, tum sifreleri elimdeydi, tum gorusmelerini esimin de bilgisi dahilinde takip etmeye baslamistim. Tabii yapacak olsa baska hat alir baska mail hesabi acar bir sekidle beni atlatirdi ama o kadar takip edince anladim ki kadin yalan soyluyor. Yani oyle esime havadan sanki cevap veriyor gibi mesajlar atiyordu ki ben sen bu kadinla konusuyorsun diyip onu terk edeyim. Bunlari yutmayinca bu sefer bana calismaya basladi, bana mailler atti, guya esim demis ki, "onunla parasi icin evleniyorum (oyle esimi imrendirecek kadar bir param yok bu arada), kariyerim icin onunla evlenmek zorundayim, onun sayesinde yukselebilirim, 1 yil evli kalayim bosayacagim, senden olan cocuguma bakmak icin bu sart" falan filan. Bunlari da yutmadim, o da boyle yalanlar soylemekten vazgecti ama bize zarar vermek icin daha sinir bozacak teknikler gelistirdi. Her aksam tam yatma saatimizde son derece sinir bozacak agza alinmayacak feci sekilde sapik mesajlar atiyordu ki sinirimiz bozulsun da sevisemeyelim. Daha neler neler... Elbette davalar actik, ama o isler sanildigi gibi kolay degil. Turkiye'de adaletin hali malum, ilk baslarda kadinin yaptiklari bariz suc olmasina ragmen dava acacak savci bulamadik, savcilar amaaan bir kadindan mi korkuyorsunuz, konusur konusur susar havasinda dava kalabaligi olmasin diye dava acmiyorlardi. Baska bir adliyede baska bir savci dava acmayi gerekli gordu ve acti. Toplamda 4 tane davamiz var, biri esimiin kadina santaj yaptigi icin verdigi parayi icra ile geri isteme davasiydi, kazandik ama henuz birsey alamadik, 2 tanesi sonuclandi ve kadin 6'sar ay hapis ve para cezasina carptirildi, bir tanesi de bu ay icinde sonuclanacak ve onda da ceza yiyecek. Insani hapse atmak da o kadar kolay degilmis, o aldigi iki tane 6 aylik ceza cesitli nedenlerle ertelendi,son davanin sonucunda ceza alirsa o zaman hapse girecek. Su gunlerde sesi cikmiyor ama bundan bir sure once kapimiza dayandi. Yeni dogum yapmistim daha kirkim cikmamisti, annem babam evimizdeydi. Karakollar polisler falan bir suru sinirimiz bozuldu. Bu mesele daha da bitmez, bu kadinla boyle ugrasip duracagiz. Ama ben esimin yaninda olmayi sectim, onun maksadi huzurumuzu bozmakti, zor da olsa yaptiklarini umursamayip dik durup onun istedigi gibi sinirimizi bozmamayi, esime simsiki sarilmayi ogrendim. Artik gik dese gidip dava aciyoruz, o da gec de olsa cezasini aliyor, iceriye bir kere girse artik akillanir diye umuyorum.
Iste boyle, bence sen esini bir guzel dinle, hassas bir donemde oldugunu, ona inanmak istedigini ve inandigini ama boyle seyler olunca suphelenmeden edemedigini, ondan sana tam olarak ikna olmak konusunda yardim etmesini bekledigini soyle. Bu benim basima gelenleri de anlat ki olaylarin nereye gidebilecegini anlasin, benim esim de basta bu kadin kendini yerden yere atinca aciyip telefonlarina filan cikmisti, sonuc bunlar oldu. Onun yuzunden 3 kez ulke degistirdik, akil almaz miktarlarda zararlar ettik, etrafimizdakilere surekli kendimizi aciklamamiz gerekti, ailelerimiz uzuldu, biz ciddi kavgalar ettik vs. vs, siz bari bu noktalara gelmeden basindan halledin.