• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunun için açtım hesabı lütfen yardım..

zeyak1

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
3
0
6
Adana
[Meraba sırf bunun için açtım bu hesabı lutfen yardımcı olurmsunz..

Ben üniverstye gidicem tercih yaptım ve uzaktan eğitim olan bi bölüm geldi son tercihimdi keske yazmsaydım ama o geldi.
Şimdi ben normal açık öğretimden başka bir bölüm okumak istiyorum acaba böyle bi şansım varmı?

Lütfen yardımcı olurmsunuz.. Teşekkürler

[/I]
[Meraba sırf bunun için açtım bu hesabı lutfen yardımcı olurmsunz..

Ben üniverstye gidicem tercih yaptım ve uzaktan eğitim olan bi bölüm geldi son tercihimdi keske yazmsaydım ama o geldi.
Şimdi ben normal açık öğretimden başka bir bölüm okumak istiyorum acaba böyle bi şansım varmı?

Lütfen yardımcı olurmsunuz.. Teşekkürler

şlimdiki aklım olsa açık öğretim okurdum heralde, neyse açık öğretimden normal öğretime geçiş var mı bunu öğrenmen lazım yatay ve dikey geçişleri bir araştır omasa üzülme seneye tekrar girersin sınava belki böylesi daha hayırlıdır

bölüm okumaktan çok dil öğrenmeye daha fazla önem ver bence. iyi bi bölüm değilse tekrar sınava gir. ben üniversitede iyi ingilizce öğrendim o bana kar kaldı, şimdiki aklım olsaydı dil bölümü seçeridm. hatta iki üç dil öğreniridm. bu devirde dil bilince birçok fırsat elde ediliyor. ben öğrenciyken yurt dışına gideceğimi düşünmezdim şimdi yurt dışına gideceğim, bi süre bekliycez tabi, bu sürede bende ingilizcemi daha iyi seviyeye getirmek isityorum. allah yardımcın olsun, iyi düşün yoksa okumak için geçiridğin zamanlar sonra içini acıtıyor insanın.

eğer açıköğretime yerleştiysen 2. tercihte yapabilirsin ama uzaktan eğitimse olmaz çünkü kontenjanlı bir bölüme yerleşirsen hakkın gider.

gerçi sorunu tamda anlamadım hem uzaktan hem açıktan mı okumak istiyorsun?

Son düzenleme:
Okursun canim. Acikogretimde ikinci universite diye bir guzellik var. Herhangi bir unv programina yerlesen herkes acikogretime sinavsiz gecebiliyor. Uzaktan egitim yakindan egitim fark etmez. Girebilirsin yani. Kayit zamanlarini takip et.

Uzaktan egitime girdin, acikogretim de okumak istiyorsun. Boyle degil mi? Yanlis anlamadim ben?

Olur o zaman. Dedigim gibi universite okuyanlar, mezunlar, yeni yerlesenler ikinci universite olarak acikogretimden bir bolume sinavsiz gecebiliyor. Tecrubemle sabit, kendim okudum hatta bu yil bir bolume daha kaydolacagim. Oradan biliyorum. :)

Olur o zaman. Dedigim gibi universite okuyanlar, mezunlar, yeni yerlesenler ikinci universite olarak acikogretimden bir bolume sinavsiz gecebiliyor. Tecrubemle sabit, kendim okudum hatta bu yil bir bolume daha kaydolacagim. Oradan biliyorum. :)

Peki tercihimden gelen bölüme kaydolmasam direk açıköğretime kaydolmak istesem olur demi

Yoo yoo olmaz o zaman. Yani ben öyle biliyorum. Bi açıköğretim bürosuna sorsan keşke.

Arkadaşım sen 1.üniyi bitirip aöf öyle kayıt olmuşsun ama arkadaş uzaktan egitime yerleşmiş uzaktan egitim ile aöfnin şartları ayrı diye biliyorum uzaktan egitimde kontenjan var ama aöf de yok o yüzden arkadaş 2.tercihi yapamaz ve direkt gidip aöf kayıt olamaz benim düşünceme göre seneye beklemek zorunda,merkezi sistemde yerleştigi için okul puanı yarı yarıya kesilir.

Arkadaşım sen 1.üniyi bitirip aöf öyle kayıt olmuşsun ama arkadaş uzaktan egitime yerleşmiş uzaktan egitim ile aöfnin şartları ayrı diye biliyorum uzaktan egitimde kontenjan var ama aöf de yok o yüzden arkadaş 2.tercihi yapamaz ve direkt gidip aöf kayıt olamaz benim düşünceme göre seneye beklemek zorunda,merkezi sistemde yerleştigi için okul puanı yarı yarıya kesilir.

Hayır 1. üniyi bitirip kaydolmadım. Birinci üniyi kazandığım belli olunca gittim açıköğretime kaydoldum 2. üni olarak. İkisini aynı anda okudum.

Uzaktan eğitime yerleşen birisi de ikinci üni olarak açıköğretime kaydolabiliyor. Orda da yok sıkıntı yani.
Okul puanı falan düşmez yahu. Örgünde yada başka bir uzaktan eğitimde okuyamaz ama okuduğu bölümle beraber açıköğretimden başka bir bölümü aynı anda okuyabilir.

Fakat üzerine basa basa söylüyorum ancak ikinci üniversite hakkından yararlanarak okur aöfde. Başka türlü olmaz.

Hayır 1. üniyi bitirip kaydolmadım. Birinci üniyi kazandığım belli olunca gittim açıköğretime kaydoldum 2. üni olarak. İkisini aynı anda okudum.

Uzaktan eğitime yerleşen birisi de ikinci üni olarak açıköğretime kaydolabiliyor. Orda da yok sıkıntı yani.
Okul puanı falan düşmez yahu. Örgünde yada başka bir uzaktan eğitimde okuyamaz ama okuduğu bölümle beraber açıköğretimden başka bir bölümü aynı anda okuyabilir.

Fakat üzerine basa basa söylüyorum ancak ikinci üniversite hakkından yararlanarak okur aöfde. Başka türlü olmaz.

​Tşk canım o zaman, arkadaşın kazandıgı bölüme kayıt yaptırması gerek,arkadaş kayıt yaptırmak istemiyor onu anladım direk açık ögretime kayıt olurum gözüyle bakıyor.

Şimdi anladım uzem den okuyup aynı zamanda aöf istiyorsun olur tabi 2. üniversite hakkından yararlanırsın
Atatürk üniversitesi ekime kadar aöf den ön kayıt alıyor bir sitesini incele anadolu ünv kayıtları ne zaman onu bilmiyorum :31:

Back
X